В „Музикална зона” на 21 март: Пролет е, връщане няма!

Най-после имаме  усещането за пролет!А колко много я очаквахме!!! Зимата ни се стори страшно дълга, студена и сива!!! За да отпразнуваме настъпването на астрономическата пролет днес, подбрах няколко популярни песни от родната естрада - както се наричаше попмузиката ни преди години.

Днес пролетно ще бъдем в компанията на българските изпълнители, с които държим да посрещнем пролетта. Ще чуем и някои от техните сезонни музикални предпочитания за момента. И така, по ред на номерата, ще чуем пролетната компилация на тези цветни отвътре и отвън хора ;)


print Отпечатай
Вижте още
Ансамбълът за народни песни и танци

"Осмото чудо" за 45-годишнината на Ансамбъл "Дунав" във Видин

Ансамбълът за народни песни и танци "Дунав" ще представи откъс от спектакъла "Осмото чудо" на концерта, с който ще отбележи 45-годишнината си във Видин. Спектакълът е създаден и се играе от Национален фолклорен ансамбъл "Българе" , но част от музиката за него е написана от дългогодишния художествен ръководител на видинската формация Генчо..

публикувано на 24.05.17 в 16:20

Математиката - лесна и интересна

Импровизиран урок по математика представиха второкласници от групата по интереси "Математиката - лесна и интересна" в Средно училище "Любен Каравелов" - Видин. Техен ръководител е главният учител в начален етап Красимира Иванова. Гости и жури на занимателните и състезателни игри, които се проведоха в актовата зала на училището бяха преподавателите по..

публикувано на 23.05.17 в 15:16

Броят на кръводарителите във Видин не е достатъчен

На 23 май отбелязваме Световния ден на кръводарителя . Кръводаряването е доброволно предоставяне на определено количество от собствената ни кръв с цел спасяване на човешки живот. За съжаление в нашата страна броят на доброволните кръводарители е крайно недостатъчен и страната изпитва хроничен недостиг на кръв и кръвни продукти. По повод световния ден на..

публикувано на 23.05.17 в 14:55
Клуб-музей в читалището в Брегово

Портрет на културния българин

Четенето на книги, посещенията на театри и концерти и разходите за култура се оказват доста показателни за предпочитанията и характера на различните общества . Културата си остава скъпо развлечение и удоволствие в България , казват видинчани, които все по-рядко посещават културно събитие , предвид високите разходи. "Всичко е свързано с..

публикувано на 24.05.17 в 14:10

Откраднаха парченце от историята на Видин

Откраднаха една от възпоменателните табели, които напомняха за най-голямото наводнение в историята на града през 1942 година. Осемте паметни знака са поставени на емблематични за Видин сгради.  Те са направени от чугун и върху тях има надпис: "През наводнението на 4 мартъ 1942 г. водата достигна до тукъ."   Неизвестни вандали са изкъртили..

публикувано на 23.05.17 в 14:18

Как се справяме с агресията

След последните случаи на агресия над възрастни хора, които бяха широко разгласени и обсъждани в публичното пространство, решихме да проверим как хората във Видин приемат заплашителното за личността поведение. Повечето хора отговарят, че биха помогнали на човек в беда, но не знаят как ще реагират на агресия срещу самите тях. "Ами, внимавам..

публикувано на 22.05.17 в 17:05