В „Музикална зона” на 21 март: Пролет е, връщане няма!

Най-после имаме  усещането за пролет!А колко много я очаквахме!!! Зимата ни се стори страшно дълга, студена и сива!!! За да отпразнуваме настъпването на астрономическата пролет днес, подбрах няколко популярни песни от родната естрада - както се наричаше попмузиката ни преди години.

Днес пролетно ще бъдем в компанията на българските изпълнители, с които държим да посрещнем пролетта. Ще чуем и някои от техните сезонни музикални предпочитания за момента. И така, по ред на номерата, ще чуем пролетната компилация на тези цветни отвътре и отвън хора ;)


Вижте още

Драго от "Тоника СВ" - северозападната нота в групата

В днешното издание на Калейдоскоп   ви срещаме с един човек на изкуството, музикант и по-точно много известен певец, когото познаваме като част от  любима българска група. Това е Драгомир Димитров от "Тоника СВ" или както го знаем Драго.  Той е земен, човечен, приемащ нещата в живота спокойно, притежава младежки дух и ентусиазъм,  гледа на..

публикувано на 11.12.17 в 18:44

Александър Димитров: Плуване и йога пазят децата от гръбначни изкривявания

Гръбначните изкривявания в детска възраст могат да бъдат предизвикани от плоскостъпие, от носене на тежка чанта, както и от неправилна стойка при работа с таблет или компютър. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН рехабилитаторът от МБАЛ "Св. Петка" - Видин Александър Димитров. Той обясни, че в началото гръбначните..

публикувано на 11.12.17 в 17:41
Десислава Иванова, директор РБ Михалаки Георгиев, Видин

Директори на библиотеки се срещнаха с народни представители

Директорите на регионалните библиотеки в страната, представители на фондация "Глобални библиотеки- България" и Българската библиотечно-информационна асоциация посетиха Народното събрание в края на миналата седмица. Те се срещнаха с членове на комисиите по финанси, култура и образование. Поканата бе отправена от бившата директорката на..

публикувано на 11.12.17 в 13:05

В „Музикална зона“ в Световния ден на тангото: Две напред, една назад…

Тангото е силно емоционален танц, дори и да не се спазят точните стъпки – две напред една назад като за начало ;)  С подходящия партньор може да се превърне във възпламеняващо преживяване, защото изисква плътен и непрестанен контакт, синхронизация и импровизация в движенията и не на последно място, носи страстта на музиката, родена в една от най-горещите..

публикувано на 11.12.17 в 09:30

"Малките звездички" от 10.12.2017 година

Вълшебства ще има днес за всички! С подготвителна група "Мечо пух" на детската градина "Зорница" във Видин избираме най-хубавия подарък , гадаем си какво прави коледната магия и къде се крие едно вълшебство . А на Коледа наистина стават чудеса ! Повярвай в това!

публикувано на 10.12.17 в 14:05

"Неделник" от 10 декември 2017 година

Поредния "Неделник" вече е на сайта. Брой 184 отново ви гарантира 3 часа интересни гости и истории. За начало отново ще разлистим старите вестници от далечни години в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Преди дни на 6 декември опашка за рибена чорба се изви в центъра на Монтана. По традиция..

публикувано на 10.12.17 в 13:25