Седмица на франкофонията започна във Враца

Снимка: Община Враца

Инициативата беше открита от кмета на Враца - Калин Каменов и председателя на клуба на франкофоните в града под Околчица - Емил Пеняшки. Домакин на събитието по традиция беше Народно читалище „Развитие-1869“ във Враца, в чието фоайе беше открита изложба, посветена на Франция.

Калин Каменов:

„За мен е голям удоволствие да открия седмицата на франкофонията, през която ще се проведат богати и интересни прояви.“ Градоначалникът допълни, че тази година  ще стартира съвместен екологичен проект, който ще се осъществява между градските управи на побратимените градове Враца и Вилньов льо Роа: 

„Работи се по проекта и съвсем скоро ще получим финансиране за неговото реализиране. По този начин ще задълбочим партньорството си с Франция.“

Учениците от 5 школа от област Враца получиха награди от Каменов за участието си в изложбата. Сред призьорите бяха и възпитаници на училището в село Софрониево, което е от община Мизия.

Седмицата на франкофонията се провежда под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов.


print Отпечатай
Вижте още

Нова катастрофа край Враца

Микробус удари лек автомобил и предизвика тапа на път Е79 край Враца. Инцидентът е станал малко след 17.30 часа в местността Кълни дол. Според очевидци, микробус с пловдивски номера е ударил и смачкал "Пежо". В леката кола имало бременна, която е транспортирана до болницата във Враца. Движението в района по направлението от София към Враца..

публикувано на 22.06.17 в 18:40

Снимката на 22 юни 2017 година

В Белоградчик се подготвят за фестивала на Софийската опера и балет „Опера на върховете“ , чието второ издание започва след месец. Приключва работата по изграждането на сцената. Амфитеатрално са разположение местата за зрителите. 308 лева и 17 стотинки е линията на бедност в страната миналата година средно месечно на лице от домакинство, по данни на..

публикувано на 22.06.17 в 17:35

Природен парк “Врачански Балкан” разказва за билките

Природен парк “Врачански Балкан” организира утре, 23 юни, празник за деца и възрастни по случай Еньовден, който се отбелязва на 24 юни. Посетителите ще се запознаят с билките и начина им на употреба. Учениците от  СУ "Васил Кънчов" във Враца ще изнесат презентация на тема "Билкови сиропи", с която ще разяснят как се правят лекарства от природата. Те ще..

публикувано на 22.06.17 в 17:06

Продължава спорът за пречиствателната станция във Видин

Предстои следващо дело в Арбитражния съд по спора с предишния изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води във Видин . В процедура сме по избор на арбитър, каза кметът Огнян Ценков :  "Ние имахме едно дело, това дело го спечелихме. Предстоят следващите дела до окончателното произнасяне на Арбитражния съд.....

публикувано на 22.06.17 в 16:28

Фермери в Монтана се запознаха с новите изисквания за млякото

Фермерите ще взимат проби от предлаганото от тях краве мляко . На среща в Агенцията по храните в Монтана бяха оповестени новостите по Наредба №2 за Специфичните изисквания за производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко, предлагането на пазара на мляко и млечни продукти и официален контрол. Наредба №2 влезе в сила от..

публикувано на 22.06.17 в 16:12

Талантливи деца зарадваха ломската публика

Вокална група "Шоколадче" , с художествен ръководител Росица Кръстева, зарадва ломската публика с концерт. Много музика, детски смях, веселие и хубави песни поднесе вокалната формация на своите почитатели. "Шоколадчетата" се похвалиха и с отличия, спечелени от национални и международни конкурси и фестивали през сезона. Те разказаха за бъдещите си..

публикувано на 22.06.17 в 15:37