Седмица на франкофонията започна във Враца

Снимка: Община Враца

Инициативата беше открита от кмета на Враца - Калин Каменов и председателя на клуба на франкофоните в града под Околчица - Емил Пеняшки. Домакин на събитието по традиция беше Народно читалище „Развитие-1869“ във Враца, в чието фоайе беше открита изложба, посветена на Франция.

Калин Каменов:

„За мен е голям удоволствие да открия седмицата на франкофонията, през която ще се проведат богати и интересни прояви.“ Градоначалникът допълни, че тази година  ще стартира съвместен екологичен проект, който ще се осъществява между градските управи на побратимените градове Враца и Вилньов льо Роа: 

„Работи се по проекта и съвсем скоро ще получим финансиране за неговото реализиране. По този начин ще задълбочим партньорството си с Франция.“

Учениците от 5 школа от област Враца получиха награди от Каменов за участието си в изложбата. Сред призьорите бяха и възпитаници на училището в село Софрониево, което е от община Мизия.

Седмицата на франкофонията се провежда под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов.


print Отпечатай
Вижте още

Нормално протичат изборите за кмет на село Гара Орешец

Нормално протича изборния процес в димовското село Гара Орешец, където се провеждат частични кметски избори. Нарушения до този час на деня не са констатирани, каза за радио Видин Любослава Йорданова , Председател на Общинската Избирателна комисия в Димово. "Избирателната активност в двете избирателни секции е 51.9 %. Гласували са общо 368 души...

публикувано на 30.04.17 в 16:43

Село Игнатица ще отбележи традиционния си празник утре

Традиционния т празник на мездренското село Игнатица тази година ще се проведе на първи май /понеделник/ от 10.00 часа. Участници в празника са групата за шлагерни и авторски песни "Тинтява" и женският народен хор при читалището в село Игнатица, както и местният детски танцов състав. В богатата програма ще участват още и женската певческа група..

публикувано на 30.04.17 в 15:30

Видински математици получиха сертификати за успешно обучение по програмиране

Ученици от Видинската природо-математическа гимназия приключиха успешно обучението си по програмите Microsoft Imagine Academy и получиха своите международно признати сертификати. Това ще им даде възможност да валидират знанията и уменията си за програмиране и работа с бизнес софтуер. Обученията и сертификатите са част от проекта, по който се работи в..

публикувано на 30.04.17 в 14:57

Депутат и кмет тъкаха чипровски килими

Депутатът от ГЕРБ инж. Дилян Димитров и кметът на Чипровци Пламен Петков тъкаха на стан, по време на празника на традиционния празник на чипровския килим. Димитров и Петков показаха на гостите, с помощта на ученици от местното училище "Петър Парчевич", че могат да редят нишки.  Кметът на балканското градче откри четвъртия фестивал на чипровския..

публикувано на 30.04.17 в 14:30

Община Лом и румънският град Крайова ще кандидатстват за съвместно финансиране

На работна среща в Крайова, Румъния, кметът на Лом Пенка Пенкова и управителят на област Долж Йон Приотеаса се договориха да кандидатстват с общи проекти, на стойност 10,5 млн. евро, по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България. Ако спечелят финансиране, партньорите ще могат да получат до 4 милиона евро, или 8 милиона..

публикувано на 30.04.17 в 13:00

Хората от третата възраст в Брегово и Димово проведоха поредната си среща

Представители на пенсионерските дружества "Тимок" и  "Доброглед" от градовете Брегово и Димово организираха поредната си среща през вчерашния ден. Целта бе обмяна на опит между двете дружества, които от години поддържат приятелски връзки. В димовския клуб на пенсионера домакините запознаха гостите си с мероприятията, които дружеството е реализирало..

публикувано на 30.04.17 в 12:00