Седмица на франкофонията започна във Враца

Снимка: Община Враца

Инициативата беше открита от кмета на Враца - Калин Каменов и председателя на клуба на франкофоните в града под Околчица - Емил Пеняшки. Домакин на събитието по традиция беше Народно читалище „Развитие-1869“ във Враца, в чието фоайе беше открита изложба, посветена на Франция.

Калин Каменов:

„За мен е голям удоволствие да открия седмицата на франкофонията, през която ще се проведат богати и интересни прояви.“ Градоначалникът допълни, че тази година  ще стартира съвместен екологичен проект, който ще се осъществява между градските управи на побратимените градове Враца и Вилньов льо Роа: 

„Работи се по проекта и съвсем скоро ще получим финансиране за неговото реализиране. По този начин ще задълбочим партньорството си с Франция.“

Учениците от 5 школа от област Враца получиха награди от Каменов за участието си в изложбата. Сред призьорите бяха и възпитаници на училището в село Софрониево, което е от община Мизия.

Седмицата на франкофонията се провежда под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов.


Вижте още

Снимката на 25 септември 2017 година

От днес, 25 септември, във Видин започва Седмица за превенция на детската пътна безопасност .  На старта на инициативата, в района на пешеходната пътека на ул.”Райна Княгиня”, в близост до най-голямото видинско училище, водачи на автомобили получиха листовки с полезни съвети от пътните полицаи.  30 милиона лева влизат в област Монтана за образование..

публикувано на 25.09.17 в 18:00

Седмица за превенция на детската пътна безопасност във Видин

Седмица за превенция на детската пътна безопасност започна във Видин. На старта на инициативата в района на пешеходната пътека на ул.”Райна Княгиня”, в близост до видинското училище "Цар Симеон Велики", водачи на автомобили получиха листовки с полезни съвети от пътните полицаи. "От началото на годината до момента 28 деца, за съжаление са участвали..

публикувано на 25.09.17 в 17:19

30 милиона лева влизат в област Монтана за образование

Средствата се отпускат от държавата за повишаване качеството на обучението в държавни и общински училищата и детски градини. С постановление на Министерски съвет за цялата страна са отпуснати 620 милиона лева за образователна инфраструктура, съобщи народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров . За област Монтана са предвидени 20 милиона и 600..

публикувано на 25.09.17 в 17:10

Скръбна вест

След кратко боледуване, на 80-годишна възраст, почина Марко Йотов Найденов . Роден е през 1937 година в село Шишенци, община Бойница, от 1992 до 2002 година е началник на отдел "Икономическа полиция" във Видин , след което се пенсионира. Поклонението ще се състои на 26 септември, от 13 часа, в Ритуалната зала на Старите видински гробища, съобщават..

публикувано на 25.09.17 в 15:39

"Паяк" започва да вдига нарушителите във Враца

Репатриращият автомобил , с който ще бъдат вдигани неправилно паркираните автомобили във Враца , вече е на линия и работи, предупреди кметът на Враца Калин Каменов: „Днес ще се правят тестове, а от утре започва вдигането на нарушителите. Скобата се плаща и струва 10 лева, а преместването на наказателния паркинг ще излезе на нарушителите още..

публикувано на 25.09.17 в 14:00

Близо 800 са безработните в Мездренско

Към 31 август 2017 година общият брой на регистрираните безработни в община Мездра е 795 души, с 4 повече от месец юли или 8.39 на сто сочат данните. Най-много са безработните над 12 месеца - 372-ма или 46.8 на сто, следвани от тези до 6 месеца и регистрираните от 6 до 12 месеца. Най - висок, 48.05 на сто, е броят на безработните над 50..

публикувано на 25.09.17 в 12:50