Седмица на франкофонията започна във Враца

Снимка: Община Враца

Инициативата беше открита от кмета на Враца - Калин Каменов и председателя на клуба на франкофоните в града под Околчица - Емил Пеняшки. Домакин на събитието по традиция беше Народно читалище „Развитие-1869“ във Враца, в чието фоайе беше открита изложба, посветена на Франция.

Калин Каменов:

„За мен е голям удоволствие да открия седмицата на франкофонията, през която ще се проведат богати и интересни прояви.“ Градоначалникът допълни, че тази година  ще стартира съвместен екологичен проект, който ще се осъществява между градските управи на побратимените градове Враца и Вилньов льо Роа: 

„Работи се по проекта и съвсем скоро ще получим финансиране за неговото реализиране. По този начин ще задълбочим партньорството си с Франция.“

Учениците от 5 школа от област Враца получиха награди от Каменов за участието си в изложбата. Сред призьорите бяха и възпитаници на училището в село Софрониево, което е от община Мизия.

Седмицата на франкофонията се провежда под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов.


print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 20 юли 2017 година

2286 лева месечно са необходими за издръжката на четиричленно семейство, а почти 78 на сто от домакинствата в страната, разполагат с общ доход, под необходимия за нормално преживяване без лишения. Това сочи изследване на КНСБ за потребителските цени и издръжката на живота. Увеличение на водата от 36 стотинки на кубик иска да направи в..

публикувано на 20.07.17 в 17:45

Детска книжка за екзарх Антим I излезе във Видин

Детска книжка за живота и делото на видинския митрополит и първи български екзарх - Антим Първи , излезе във Видин. Изданието е посветено на 200-годишнината от рождението на духовника, която бе отбелязана тържествено преди година, обясни епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит и един от авторите на изданието: "Идеята е на Видинска света..

публикувано на 20.07.17 в 16:45

Деца в Мездра учиха за БЧК

Днес след обяд децата от „Забавно лято в библиотеката” в Мездра имаха по-особено занимание. Наталия Христова -Горанова, председател на общинската структура на Български червен кръст и Цветинка Стоянова, доброволец разказаха на младите участници в инициативата за същността и дейностите на хуманитарната организация. Увлекателният разказ на..

публикувано на 20.07.17 в 16:20

За какво ни стига месечният доход

2286 лева месечно са необходими за издръжката на четиричленно семейство, а почти 78 на сто от домакинствата в страната, разполагат с общ доход, под необходимия за нормално преживяване без лишения. Това сочи изследване на КНСБ за потребителските цени и издръжката на живота. Всеки пети българин живее под прага на бедността. Според последното изследване..

публикувано на 20.07.17 в 16:01

Видин е домакин на Майсторски клас за диригенти и солисти

Майсторски клас за диригенти и солисти се провежда във Видин. Организатори са Видинската симфониета и Международният институт за диригенти със седалище в САЩ. Участниците са от различни краища на света, обясни директорът на Симфониета- Видин Мирослав Кръстев: "Тази година имаме 9 студенти солисти от Тайван, Тайланд, САЩ, Португалия и Австрия...

публикувано на 20.07.17 в 16:00

Видинчани: Предпочитаме българската бира

Днешният 20 юли е обявен за професионален празник на пивоварите с решение на Съюза на пивоварите в България през 1996 година.  За поредна година производителите на пиво отчитат устойчив растеж на бирената категория, каза за Радио ВИДИН Ивана Радомирова , изпълнителен директор на националната организация: "Сигурно ще ви е интересно да знаете,..

публикувано на 20.07.17 в 14:54