В "Музикална зона" на 20 април 2017 слушаме Тери Уолкър

Снимка: alchetron.com

Само след ден, британската соул кралица ще гостува за пръв път у нас с концерт в столичен клуб. Родена в Лондон, с ямайски корени, живяла в Бавария, започва обучението си с класическо оперно пеене. Според нея,  естественото му продължение е нео соул музиката. 2003 г. издава първия си солов албум- "Неозаглавен", за да стигне през 2015 г. до четвъртия- "Озаглавен". Кое ѝ дава право да жонглира с понятията и как това се изразява в музиката ѝ -  ще разберете само, ако слушате "Музикална зона" за "Класика и джаз".


print Отпечатай
Вижте още

Неверието на Тома е достоверност на Възкресението Христово

Днес, Христовата Църква празнува Втора неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена Томина, защото си спомняме за радостта на апостол Тома от срещата си с възкръсналия Бог – Иисус Христос. Евангелското четиво ни напомня: " А вечерта в тоя ден, първи на седмицата, когато вратата на къщата, дето..

публикувано на 23.04.17 в 08:00

Форум театърът - забавление и среда за решаване на конфликти

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота си говорим за това как се отключва у децата любопитство към актьорското майсторство като занимание и как това любопитство става първата стъпка към формиране на усет за театър, на уважение към всеки вид живо сценично изкуство. Началото на идеята във Видинската природо-математическа..

публикувано на 22.04.17 в 21:07

Прав си, шефе! ( "Пица на парче")

Привет от Нора и Гери! Всяка жена трябва да има: обувки с много висок ток; най-добра приятелка, която знае всичко за всички; една седмица в месеца, когато може да устройва истерии безнаказано; няколко снимки, които по-добре да ги нямаше; една тайна, която принадлежи само на нея. И да добавим: и един шеф ... за разкош! Защото, ако са повече от един,..

публикувано на 22.04.17 в 12:56

Младежите, които имат кауза да помагат

Днес е Световен ден на младежите доброволци. Отбелязва се от 1988 г. по инициатива на Международната асоциация на доброволчеството, Доброволческата програма на ООН и други международни организации в един от последните дни на април. Той е повод да потърсим доброволците от Младежкия червен кръст във Видин , които тази година получиха и..

публикувано на 21.04.17 в 18:30

Този, който обича цветята, има душа

Днес ви срещаме с Йорданка Методиева  от Видин и нейното красиво хоби- градината. Тя обожава цветята и аранжирането им. Минавайки по улицата, няма как да не ви направи впечатление цветната и добре подредена градинка, за която се грижи с голямо удоволствие. За нея това е и начин за успокоение. В градинката ѝ могат да се видят над 100 цветя и над 30..

публикувано на 21.04.17 в 16:25
Поля със своята любимка Лекси

Лекси- унищожител на детски играчки

В рубриката "97 лапи и 1 опашка" си говорим с Поля Илиева и се срещаме с нейното куче Лекси . Четириногата любимка е на година и три месеца и е смесица между йоркширски териер и померан. Кучето е подарък на сестра ѝ и е купено от София. Лекси е най-добър приятел на сина ѝ Ивчо и е страшно привързана към него, въпреки че не обича много децата. Поля..

публикувано на 21.04.17 в 15:30