В "Музикална зона" на 20 април 2017 слушаме Тери Уолкър

Снимка: alchetron.com

Само след ден, британската соул кралица ще гостува за пръв път у нас с концерт в столичен клуб. Родена в Лондон, с ямайски корени, живяла в Бавария, започва обучението си с класическо оперно пеене. Според нея,  естественото му продължение е нео соул музиката. 2003 г. издава първия си солов албум- "Неозаглавен", за да стигне през 2015 г. до четвъртия- "Озаглавен". Кое ѝ дава право да жонглира с понятията и как това се изразява в музиката ѝ -  ще разберете само, ако слушате "Музикална зона" за "Класика и джаз".


print Отпечатай
Вижте още
Д-р Валерия Вълчева /вдясно/ е чест гост в училището за родители във Видин.

Д-р Валерия Вълчева: С бебе на море след третия месец

Децата могат да бъдат заведени на море от много ранна възраст, но преди това трябва да имат известна подготовка. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Валерия Вълчева , педиатър и неонатолог във видинската болница "Св. Петка" . Тя обясни, че закалителните процедури започват още от първия месец на бебето с въздушни и..

публикувано на 26.06.17 в 17:43

Как децата да не остават без надзор през лятото?

Лятната ваканция за повечето ученици започна, за други идва до дни. Все пак лятото е време за почивка, игри и забавления , или пък в краен случай за бездействие . Когато родителите работят, а подрастващите изискват постоянни грижи и контрол, възниква въпросът: "Кой да се ангажира с отглеждането и възпитанието им през дългата ваканция" ? Дилемата..

публикувано на 26.06.17 в 15:05

Психотерапевт: Младите имат лесен достъп до синтетичната дрога

Днес, 26 юни, е Международен ден за борба с наркоманията . Мотото тази година е „Първо слушай!“. Целта е да се припомнят на младите хора трагичните последици от употребата на наркотични вещества. Този ден се отбелязва от 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации. Той служи за повод да се напомни за една от целите на..

публикувано на 26.06.17 в 14:00

В „Музикална зона“ слушаме Алваро Солер

Той е млад, талантлив, романтичен и освен, че е доста приятен за слушане, е приятен и за гледане ;) Испанският певец, който може да скъса и най-тънката струна на душата ви с кадифения си глас и чувствено излъчване. Харесваме го, защото песните му са повече от чудесен избор за лятото. След като сингълът му „El mismo sol“ се превърна в един от най-големите..

публикувано на 26.06.17 в 09:27

"Неделник" от 25 юни 2017 година

"Мяшан" е този "Неделник" брой 162. За начало отново разлистваме старите вестници в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". След това обаче ви очакват невероятни срещи. Първо отиваме до Художествена галерия „Кирил Петров“ в Монтана, където ще има една изложба на 28 юни. Изложбата е организира в рамките на..

публикувано на 25.06.17 в 12:05

Днес прославяме с молитвено тържество светите Доростолски мъченици

Днес, Христовата Църква отбелязва Трета неделя след слизането на Светия Дух над апостолите – след Петдесетница. В тази неделя, Църквата си спомня за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). Празникът "Събор на светите Доростолски мъченици", е установен от БПЦ-БП през 2016..

публикувано на 25.06.17 в 08:00