Международен турнир по канадска борба ще се проведе в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

За седма поредна година Белоградчик ще бъде домакин на Международното състезание по канадска борба "BELOGRADCHIK OPEN 2017". Още от петък- 21 април, започват да пристигат състезателите и да тече тяхната регистрация до 11 часа на следващия ден. 
Официалното откриване на турнира е определено за 12.00 ч. в събота, след което започват двубоите с лява ръка. От 09.00 ч. в неделя състезанието продължава с двубои с дясна ръка. Състезателите се разпределят според личното си тегло в категории - 60, 70, 80, 90, 100 и 110 кг. Разделят се и по възрастов признак - юноши и мъже. При жените има само абсолютна категория. Турнирът е с отворен характер и в него могат да се записват за участие и младежи и мъже, които не са професионални състезатели. От изминалите години вече има такива местни момчета, които се осмеляват да мерят сили с „големите” и дори да печелят медали. 
Тази година се очаква един изключително силен турнир с над 100 участници. Той се явява и финална квалификация за Европейското първенство, което тази година ще се проведе от 14-ти до 21-ви май в Катовице, Полша. Вече има заявки и от състезатели от Румъния и Сърбия. Състезанието се организира от Българската федерация по канадска борба и Община Белоградчик. Наградният фонд тази година е около 8000 лв. в пари и материални награди. Състезанието ще се проведе в салона на читалището в Белоградчик. 

print Отпечатай
Вижте още

Отложиха рали спринт "Вида- 2017"

Плануваното за тази събота и неделя автомобилно състезание рали спринт "Вида 2017"- III кръг от Националния шампионат се отлага за 29 и 30 юли, съобщиха от община Видин. Причината е, че поради технически причини и наложили се промени в календара на Българската федерация по автомобилен спорт. 

публикувано на 28.06.17 в 21:36
Кметът Златко Живков получи сувенирите от Тодор Петров – Джайч, бивш футболист на

Кметът на Монтана получи сувенири по повод юбилей на футбола в Берковица

Кметът на Монтана Златко Живков получи юбилейни сувенири по повод 100 години организиран футбол в Берковица . Градоначалникът е играл в "Ком" през сезон 1978/79 година. Заради служебни ангажименти Живков не успя да присъства на тържеството през май. Часовник и плакет по повод 100-годишнината на берковския клуб му връчи лично един от бившите играчи..

публикувано на 28.06.17 в 15:31

Обсъдиха форматите на женските първенства по баскетбол

До 30 юни се подават заявки за участие в женското първенство по баскетбол. Представители на 11 женски клуба, сред които и "Монтана", обсъдиха във федерацията форматите на първенствата през сезон 2017/2018 година. За сега ще има два шампионата, както бе през последния сезон. В елитната А-1 група, където играят и монтанчанки, ще има повече от три..

публикувано на 28.06.17 в 13:00

Митко Ценов: "Бях готов за първото място"

След големия успех на Европейското отборно първенство по лека атлетика, мездренският талант Митко Ценов се прибра на родна земя, информираха от общинския пресцентър на Мездра.Той се класира втори в дисциплината 3000 м. с препятствия с резултат 8:37:47 мин., като отстъпи минимално на норвежеца Оли Хеселберг. Първенството се проведе във финландския..

публикувано на 27.06.17 в 18:04

Възраждат футбола в две монтански села

В Говежда и Долно Церовене възраждат футбола. След 24 години в балканското селце в община Георги Дамяново - Говежда отново ще наблюдават мачове. Местни бизнесмени са се заели да възродят най-популярната игра. В момента се ремонтира стадиона и се търсят играчи. Гръбнакът на отбора ще бъде от местни. Тимът ще играе в пета монтанска футболна дивизия...

публикувано на 27.06.17 в 17:37

Готови сме за рали спринт "Вида"

Приключва подготовката на рали спринт "Вида 2017"- III кръг от Националния шампионат . Състезанието е насрочено за 1 и 2 юли, а домакин е видинският Автомобилен спортен клуб "Жико Моторспорт". "Подготовката започнахме преди седмици. Подготвя се и в момента трасето- кастрят се клони, дупките се асфалтират. Имахме работна среща с кмета на Общината Огнян..

публикувано на 27.06.17 в 08:11