Йорданка Бондова- "моята учителка" за всяко дете

Йорданка Бондова с деца и внуци.
Снимка: Светла Бондова
Йорданка Бондова е дългогодишна учителка по български език и литература в новоселското училище. Няколко години преподава в Математическата гимназия във Видин и е заместник директор. Учениците наричат Йорданка Бондова "моята учителка“, сякаш е била специална за всеки един от тях. Или пък е имала особено отношение към всяко дете и го е карала да се чувства по своему неповторимо. Разчитала е на голямото си чувство за хумор и артистичния талант. Тя не е просто тънък познавач на детската психика, тя обича децата. 

Една малка закачка към новоселяни- на вечерта на перекендето, организирано от местното читалище, Йорданка Бондова печели наградата за най-възрастното перекенде в Ново село. Какво е перекенде и още за живота на Йорданка Бондова- чуйте в звуковия файл.

print Отпечатай
Вижте още

Как най-евтино да пътуваме

Сезонът на почивките и дългите пътувания до морето, до някоя природна забележителност или просто до село е вече факт. Лятото е в разгара си и ако все още не сте заминали да отпочивате някъде, сега е времето. Дори и за няколко дни, стягайте куфарите и тръгвайте! С какво предпочитаме да пътуваме обаче и как ще ни бъде най-изгодно? На тези въпроси търсим..

публикувано на 28.06.17 в 16:02

Погребални практики от праисторията представя изложба във Враца

Изложбата "Погребални практики от Праисторията до Средновековието" на Националния антропологичен музей гостува във Враца. Тя представя три възстановки на гробове от различни епохи, обясни археологът от Регионален исторически музей -Враца доц. д-р Нарцис Торбов: "В първата витрина е възстановка на гроб от късната бронзова епоха. Материалите - костен..

публикувано на 28.06.17 в 12:15

В Зона за руска музика на 28.06.2017 слушаме Анастасия Сланевская- Слава

Поведението й е шокиращо, понякога е досадно, друг път   е изненадващо, но най-важното- не оставя никого безразличен. Тя е висока брюнетка с проницателни очи и ярко изразена харизма. Казва се Анастасия Сланевская, а псевдонимът и е Слава. С първото си появяване на сцената покорява милиони сърца. Започваме след кратките новини в 11.00 часа.

публикувано на 28.06.17 в 09:38

Общината във Видин помага за изпълнението на местни инициативи в кварталите и селата

Общината във Видин помага с малки суми за инициативи на местни общности за благоустрояване на села и квартали. Отпуска до две хиляди лева за ремонт на автобусни спирки, ниви чешми и детски площадки. Условието е за тях да има решение на общоселки или квартални събрания. Изпълнението на програмата „Местни инициативи“ започна през миналата..

публикувано на 27.06.17 в 17:57
Д-р Валерия Вълчева /вдясно/ е чест гост в училището за родители във Видин.

Д-р Валерия Вълчева: С бебе на море след третия месец

Децата могат да бъдат заведени на море от много ранна възраст, но преди това трябва да имат известна подготовка. Това каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН д-р Валерия Вълчева , педиатър и неонатолог във видинската болница "Св. Петка" . Тя обясни, че закалителните процедури започват още от първия месец на бебето с въздушни и..

публикувано на 26.06.17 в 17:43

Как децата да не остават без надзор през лятото?

Лятната ваканция за повечето ученици започна, за други идва до дни. Все пак лятото е време за почивка, игри и забавления , или пък в краен случай за бездействие . Когато родителите работят, а подрастващите изискват постоянни грижи и контрол, възниква въпросът: "Кой да се ангажира с отглеждането и възпитанието им през дългата ваканция" ? Дилемата..

публикувано на 26.06.17 в 15:05