Йорданка Бондова- "моята учителка" за всяко дете

Йорданка Бондова с деца и внуци.
Снимка: Светла Бондова
Йорданка Бондова е дългогодишна учителка по български език и литература в новоселското училище. Няколко години преподава в Математическата гимназия във Видин и е заместник директор. Учениците наричат Йорданка Бондова "моята учителка“, сякаш е била специална за всеки един от тях. Или пък е имала особено отношение към всяко дете и го е карала да се чувства по своему неповторимо. Разчитала е на голямото си чувство за хумор и артистичния талант. Тя не е просто тънък познавач на детската психика, тя обича децата. 

Една малка закачка към новоселяни- на вечерта на перекендето, организирано от местното читалище, Йорданка Бондова печели наградата за най-възрастното перекенде в Ново село. Какво е перекенде и още за живота на Йорданка Бондова- чуйте в звуковия файл.

print Отпечатай
Вижте още
Ученици от 7 клас в училището влизат в ролята на Шекспировите герои.

СУ "Любен Каравелов" във Видин представя "Ромео и Жулиета"

Ученици от Театрално студио "Аспект" към СУ "Любен Каравелов" във Видин ще изнесат спектакъл "Ромео и Жулиета" . Гости в "Цветовете на деня" бяха ръководителят на формацията Катя Кочанова и възпитаници на учебното заведение, които изпълняват главните роли в театралното представление- Николай Николов и Лилия Георгиева.  "В училище "Любен..

публикувано на 26.04.17 в 16:35

„Фортисимо клас“ приключи във Видин с концерт под палката на Максим Ешкенази

Вече шеста година образователната програма „Фортисимо клас“ привлича интереса на децата от четвърти клас  към класическата музика и инструменти. Неин създател е Хари Ешкенази, а за да достигне до по-голяма аудитория помага брат му Максим. През тази учебна година програмата се изпълняваше в пет града в страната, сред които и Видин. В..

публикувано на 26.04.17 в 16:33

В Зона за руска музика на 26.04.2017 слушаме Александър Маршал

В детството си той мечтае да покори небето, но изведнъж достига до съвсем други висоти: колелото на самолета се превръща в бас китара, а елегантната униформа на военния пилот- в дрескод на поп музикант. Заедно със своите колеги от група "Горки парк“, Александър Маршал се отправя към Америка....за слава. Там ги мислят за подгряваща група, а те..

публикувано на 26.04.17 в 09:47

Къде да потърсим помощ за бързите кредити

На всеки човек в даден момент може да му се наложи да се нуждае от  бърз кредит . Как обаче да направим правилния избор на фирма и кой защитава правата ни при тези заеми? Един от начините човек да бъде сигурен в избора на кредитор е след като потърси информация за него от Асоциацията на отговорно небанково финансиране. Тя е регистрирана като сдружение с..

публикувано на 25.04.17 в 18:00

Анна Мария Петрова-Гюзелева представя стихосбирка във Видин

Новата стихосбирка на Анна Мария Петрова-Гюзелева „…А душата знае” ще бъде представена във Видин . Авторката- актриса, кино и телевизионен продуцент, журналист, хореограф и поетеса, гостува в "Цветовете на деня" . Издaниeтo e в пaмeт нa cъпpyг ѝ- гoлeмия oпepeн пeвeц Hиĸoлa Гюзeлeв и e oбoгaтeнo c нeгoви ĸapтини, пpeдocтaвeни oт Фoндaция "Hиĸoлa..

публикувано на 25.04.17 в 16:03
Десислава Иванова, директор на РБ

Десислава Иванова: Видинчани четат стойностна литература

Международния ден на книгата и авторското право отбелязахме вчера, 23 април. По този повод гост в "Цветовете на деня" беше директорът на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин - Десислава Иванова .  "Видинчани четат особено напоследък, когато библиотечната политика за закупуването и набавянето на нови книги достигна едно доста..

публикувано на 24.04.17 в 16:06