Кучета нахапаха жена във Видин

Снимка: Десислава Андреева

Слушателка на Радио ВИДИН сигнализира за агресивни кучета в района на Военното окръжие във Видин. Самата тя, точно на Велика събота, станала жертва, като била нахапана от тях по краката:

"На Военното окръжие се случи всичко- там има един черен чакълест път. Аз си вървях по главната и реших да пресека улицата, имаше контейнер, исках да си хвърля боклука. Отзад минаваше кола, която явно раздразни едни кучета и докато изхвърлях боклука, те се спуснаха върху мен и ме нападнаха. Едното- на десния ми крак, другото- на левия крак. 

Аз докато ритна това, което ми е на десния крак, другото от лявата страна ме хапе. Някъде около десетина минути сигурно съм се боричкала сама с тях и се опитвах да се откъсна. Изтупах се и си продължих. 

Когато останах сама, си вдигнах крачолите- на десния крак ми беше разкъсана кожата..." 

СнимкаПотърсихме управителя на Общинския приют за кучета във Видин, Тодор Мицев, за коментар по случая. Оказа се, че вече са предприети мерки по въпроса, знае се за ситуацията с агресивните животни в този район и кучето дори е заловено:

"Тук е вече, кастрирано и маркирано... Ние по принцип от там получаваме доста сигнали и почти всеки ден обикалят хората там, защото има една циганка, която ги влачи със себе си и ги храни там зад Военното окръжие и "Вела Пискова", в този район. И ние постоянно, всеки ден обикаляме там, взимаме мерки. Те повечето са маркирани вече и ние по закона ги връщаме обратно след като ги обработим и кастрираме."

На сайта на Община Видин, в категория "Общински предприятия", е публикуван мобилният телефон на Тодор Мицев и адресът на приюта, както и Проект на Правилник за дейността на Общинско предприятие "Общински приют за кучета". Приемният ден на управителя е всеки вторник от 10 до 11 часа.

print Отпечатай
Вижте още

Неверието на Тома е достоверност на Възкресението Христово

Днес, Христовата Църква празнува Втора неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена Томина, защото си спомняме за радостта на апостол Тома от срещата си с възкръсналия Бог – Иисус Христос. Евангелското четиво ни напомня: " А вечерта в тоя ден, първи на седмицата, когато вратата на къщата, дето..

публикувано на 23.04.17 в 08:00

Форум театърът - забавление и среда за решаване на конфликти

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота си говорим за това как се отключва у децата любопитство към актьорското майсторство като занимание и как това любопитство става първата стъпка към формиране на усет за театър, на уважение към всеки вид живо сценично изкуство. Началото на идеята във Видинската природо-математическа..

публикувано на 22.04.17 в 21:07

Прав си, шефе! ( "Пица на парче")

Привет от Нора и Гери! Всяка жена трябва да има: обувки с много висок ток; най-добра приятелка, която знае всичко за всички; една седмица в месеца, когато може да устройва истерии безнаказано; няколко снимки, които по-добре да ги нямаше; една тайна, която принадлежи само на нея. И да добавим: и един шеф ... за разкош! Защото, ако са повече от един,..

публикувано на 22.04.17 в 12:56

Младежите, които имат кауза да помагат

Днес е Световен ден на младежите доброволци. Отбелязва се от 1988 г. по инициатива на Международната асоциация на доброволчеството, Доброволческата програма на ООН и други международни организации в един от последните дни на април. Той е повод да потърсим доброволците от Младежкия червен кръст във Видин , които тази година получиха и..

публикувано на 21.04.17 в 18:30

Този, който обича цветята, има душа

Днес ви срещаме с Йорданка Методиева  от Видин и нейното красиво хоби- градината. Тя обожава цветята и аранжирането им. Минавайки по улицата, няма как да не ви направи впечатление цветната и добре подредена градинка, за която се грижи с голямо удоволствие. За нея това е и начин за успокоение. В градинката ѝ могат да се видят над 100 цветя и над 30..

публикувано на 21.04.17 в 16:25
Поля със своята любимка Лекси

Лекси- унищожител на детски играчки

В рубриката "97 лапи и 1 опашка" си говорим с Поля Илиева и се срещаме с нейното куче Лекси . Четириногата любимка е на година и три месеца и е смесица между йоркширски териер и померан. Кучето е подарък на сестра ѝ и е купено от София. Лекси е най-добър приятел на сина ѝ Ивчо и е страшно привързана към него, въпреки че не обича много децата. Поля..

публикувано на 21.04.17 в 15:30