Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 21 април 2017 година

Снимка: Пламен Генчев

Дeтcĸи xeпънинг "Зaeднo yчим, зaeднo ce зaбaвлявaмe" ce пpoвeдe в yчилищe "Ивaн Baзoв" във Bидин. Дeцa-тaлaнти oт 1-ви дo 8-ми ĸлac ce изявиxa нa cцeнaтa.

B oблacт Moнтaнa нямa paдиoaĸтивни вoди, cъoбщи диpeĸтopът нa Peгиoнaлнaтa здpaвнa инcпeĸция (PЗИ) д-p Eлeнa Бopиcoвa. PЗИ зaпoчвa взимaнe нa пpoби oт питeйнaтa вoдa зa нoвo изcлeдвaнe.

Пожарникари гасиха пожар, лумнал в къщата-музей на Никола Войводов във Враца. Две коли с огнеборци стигнаха до светинята, която се намира в центъра на града.

7 акта за нерегламентирана търговия с храни са съставили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните по време на великденските проверки във Видин. Конфискувани са 32 кг храни, каза началникът на отдел "Контрол на храните" Красимира Стойкова.

Кметът на Мездра Генади Събков е внесъл предложение в Общинския съвет за закриване на основното училище „Хаджи Димитър“ в село Елисейна В момента в учебното заведение се обучават само 19 деца.

Кметът на Враца Калин Каменов е внесъл предложение в Общинския съвет за индивидуалните размери на основните месечни заплати на кметовете на кметства и кметските наместници. Решението за новите трудови възнаграждения ще влезе в сила със задна дата. Според предложението, най-високи заплати от 871 лева ще взимат кметовете на селата Баница, Девене, Згориград, Лиляче, Мраморен, Тишевица, Три кладенци и Чирен. 520 лева ще получава кметът на село Мало Пещене.

Презентация на тема "Земята - наш дом и наша отговорност" и екохепънинг организираха днес Центърът за обучение, изкуство и култура (БиблиоПоща) към Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" и Регионалната здравна инспекция във Видин по повод Деня на Земята- 22 април.

Максим Ешкенази дирижира финалния за годината концерт във Видин по програмата „Фортисимо клас“. Образователна програма се изпълнява в пет града в страната. Насочена е към учениците в четвъртите класове, които по достъпен за  тях начин опознават класическата музика.

Над 400 деца участваха в Областния преглед на вокални състави и индивидуални изпълнители във Враца. Форумът се провежда два дни и е под патронажа на кмета на Общината. Мотото на проявата тази година е: „Музиката - средство за превенция на агресията срещу подрастващите!“.

СУ "Цар Симеон Велики" във Видин празнува 135 години на 11 май. На 10 май ще се проведе традиционният за най-старата гимназия във Видин пролетен карнавал.

Tpaдициoнни нocии oт Bъpшeц ca пoдpeдeни в излoжбa. Eĸcпoнaтитe ca излoжeни в Xyдoжecтвeнaтa гaлepия.

Националното турне "Свята земя, българска" стартира утре, 22 април, от Враца. В концерта, който ще започне  от 17 часа на централния площад, ще участват Димитър Туджаров- Шкумбата, ансамбъл "Чинари" и народната певица Поли Паскова.

Обществено обсъждане за стартиране на процедура за отпускане на банков кредит на стойност 70 000 лв. за  „ДКЦ - I - Враца“ организира Общината, която е гарант за обезпечаване на плащането. Целта е финансово подпомагане на медицинските дейности и подобряване инфраструктурата на базите на дружеството. Общественото обсъждане ще се проведе на 24 април от 17.00 ч., в салона на Първа поликлиника.

Мото клуб "Велика България" и приятели, със съдействието на общините Враца и Мездра и Археологически комплекс "Калето" в железничарския град ще открият тазгодишния мото сезон за Северозападна България. Утре, в 12.00 часа, на площад "Христо Ботев" във Враца ще има водосвет, поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев и почетна обиколка на Враца.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 април 2024

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй . Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координторът на организацията за Северозападна Бълария.  Отворено е за движение ремонтираното платно на..

публикувано на 25.04.24 в 18:00

Читалнята на Архива във Видин няма да работи утре

Читалните на отделите при Държавните архиви в различни части от страната ще бъдат затворени утре, 26 април, поради хигиенизиране на архивохранилищата . Дейността е ежегодна и наложителна, обясни за Радио Видин Светлана Кръстева началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "Това е една задължителна дейност, която извършваме ние - архивистите, за..

публикувано на 25.04.24 в 16:53

Лазарки в Община Оряхово

Над петдесет малки и големи лазарки посетиха днес Община Оряхово п о повод предстоящия Лазаровден. Те са от Детска градина „Пролет“, Детска градина „Мир“, Детска градина „Дружба“ и Танцов състав „Изворче“ с Певческа група „Оряховски напеви“ при НЧ „Надежда 1871“ – Оряхово.  Лазарките заредиха служителите от Общинска администрация Оряхово с пролетно..

публикувано на 25.04.24 в 16:48

Пуснаха движението по ремонтирания участък на бул. "Панония" във Видин

Отворено е вече за движение ремонтираното платно на булевард "Панония" във Видин. Ще бъде ли облекчен трафикът и доволни ли са от ремонта видинчани и ориентират ли се в новата обстановка? "Хората са отвикнали, гледам, че кола на КАТ има, която ги отбива в правилната лента... Разбира се, че като е ново е по-удобно. Тук не можеше да се кара преди..

публикувано на 25.04.24 в 16:33

Всеки четвърти пенсионер в Монтана ще получи добавка за Великден

Почти всеки четвърти пенсионер в област Монтана ще получи добавка за Великден. 100-те лева бонус ще бъдат налични по сметките им утре. Народното събрание отпусна великденски добавки от по 100 лева на пенсионерите, чиято пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 526 лв. включително. В..

публикувано на 25.04.24 в 16:30

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим лазарки и ще обикаляме във всеки един дом. Дарени са яйчица, сладки, парички. Ще тръгнем в 9:30 часа..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Над 100 предмета, носещи белези на културно-исторически ценности, са иззети при спецакция в Монтанско.  Специализираната полицейска операция е проведена на 24 април от служителите на сектор „Културно-исторически ценности" в ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. В рамките на полицейските действия е предприето претърсване на частен имот. Открити и..

публикувано на 25.04.24 в 12:29