Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариана се препъна в Ловеч, Литекс гледа в „Б” група

5
Снимка: Любо Андреев

Кариана /Ерден/ загуби с 0:2 гостуването си на лидера Литекс /Ловеч/ в дербито на 24-ия кръг на Северозападната трета лига. Успехът на ловчанлии има отвори вратите към втория ешелон. Двубоят на градския стадион изгледа шефът на ЗС на БФС във Велико Търново Бончо Генчев. Гостите от Ерден имаха подкрепата на 50-тина фенове.

В 6-та мин. Георги Цеков центрира отдясно и от дузпа капитанът на Кариана Евгени Игнатов стреля над вратата. В 16-та мин. шут на Курдов профуча над напречната греда. В средата на полувремето Литекс поиска  дузпа за нарушение в пеналта на Цветко Иванов срещу Атанас Курдов, но главният съдия Рюстем Карагерен бе близо до ситуацията и прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар. В 42-та мин. изстрел на Методи Костов бе спасен от вратаря на Кариана Павел Станев. В даденото продължение капитанът на ерденчани Евгени Игнатов от дузпата прати топката над вратата. До почивката реферът вдигна 4 жълти картона на гостите. Получиха ги Борислав Боянов, Евгени Игнатов, Георги Цеков и Румен Рангелов. От Литекс не беше санкциониран нито един футболист.

В 46-та та мин. Методи Костов шутира от границата на пеналта, но вратарят Станев изби в корнер. 3 мин. по-късно резервата Антоний Балъков технично по диагонала прехвърли стражът за 1:0. Последваха куп пропуски и само добрите намеси на Станев не позволиха резултатът да се увеличи. В 80-та мин. Петър Димитров изпълни ефектна задна ножица, но Диан Вълков улови топката. В 87-та мин. Радослав Байчев вкара за 2:0. Кариана можеше да стигне до почетен гол в даденото от съдията продължение, когато Ангел Русев - Меката се откъсна сам при контраатака, но вратарят на Литекс отново бе на мястото си. Литекс вече има 59 т., докато ерденчани останаха с 55 т.

СнимкаПрез втората част реферът вдигна още 3 жълти картона на гостите и един на домакините.

" През целите 90 минути се бореха момчетата, дадоха всичко от себе си. Имахме своите шансове в края на първото полувреме. Не мога да не отбележа този гол, вторият, който според мен и според играчите имаше 100 процентова засада", коментира сблъсъкът треньорът на "Кариана" Георги Владимиров.

" Адски много пропуски направихме. Имаше необходимия заряд срещата, даже малко в повечко. Много мачове ни се събраха напоследък, не е оправдание, но наистина е така", каза след срещата наставникът на ловчанлии Живко Желев.  

Литекс: Диан Вълков, Александър Кирилов, Константин Генков, Иван Иванов /к/, Руслан Иванов /83-Денил Селимински/, Петко Ганев, Искрен Писаров, Методи Костов /80-Байчев/, Дилян Димитров, Атанас Курдов и Веселин Васев /46-Антоний Балъков/.

Кариана: Павел Станев, Ангел Цолов, Николай Дичев, Цветко Иванов, Георги Илиев, Борис Петков, Борислав Боянов /72-Николай Николов/, Евгени Игнатов /к/, Георги Цеков /46-Ангел Русев/, Петър Димитров, Румен Рангелов /46-Деян Иванов/.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Снимката е илюстративна

Задържан е 31-годишен рецидивист, разбил и ограбил 7 коли във Враца

31-годишен мъж от Враца е задържан за поредица кражби от леки автомобили, съобщиха от полицията. Според разследването, в периода от 6 февруари до 23 март задържаният е разбил стъклата на 7 коли и е извършил кражба на пари и вещи от тях. Той е криминално проявен, осъждан за грабеж, кражби и притежание на наркотични вещества. Задържан е в Районното..

публикувано на 25.04.24 в 10:06

Шампионът по баскетбол при жените става ясен днес

"Берое" и "Монтана" излизат в пети решителен мач, за да определят новият носител на титлата по баскетбол при жените. Срещата е тази вечер, от 18.30 часа, в зала "Общинска" в Стара Загора. Наставникът на "Монтана" Преслав Пешев се надява на добра игра и успех: "Осем мача през сезона - 4:4, значи шансовете са 50 на 50. Ще дадем със сигурност..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Петър Колев е новият наставник на "Монтана"

Петър Колев пое "Монтана". Специалистът сменя на поста Николай Митов, който пък бе представен, като новият наставник на "Септември"/София/. За последно роденият в Хасково Петър Колев бе начело на "Беласица"/Петрич/ заедно със Светлан Кондев. Двамата отново се събират на стадион "Огоста", а до дни ще станат ясни още двама от екипа му – треньор на..

публикувано на 24.04.24 в 08:13

Шахматен турнир за купата на Община Ружинци организират в Дреновец

Първи шахматен турнир за купата на Община Ружинци ще се проведе в село Дреновец. Организатор е сдружение "Достоен живот 22". Турнирът ще е утре от 14 часа в салона на читалище "Христо Ботев", каза председателят на сдружението Николай Вецов .  "Главен организатор е нашето сдружение "Достоен живот 22" с помощта на Община Ружинци...

публикувано на 23.04.24 в 16:52

"Златните момчета" от Козлодуй с две европейски купи и бронзов медал

Спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй с отлично представяне на европейската купа по кикбокс в Пловдив. В състезанието, което участваха над 2000 спортисти от над 20 държави младите състезатели на треньора Георги Вачев спечелиха две европейски купи и един бронзов медал. Мартин Атанасов се справи с конкуренцията при 52 кг. деца, до 15 г. Той победи в..

публикувано на 23.04.24 в 13:30

"Монтана" и "Берое" излизат отново за титлата по баскетбол при жените

"Монтана" и "Берое" ще определят новия носител на титлата по баскетбол при жените в пети мач. Той е утре, от 18.30, часа в Стара Загора. В зала „Младост" снощи монтанчанки постигнаха успех с 89:88 точки след продължение и така изравниха серията 2:2 победи. До почивката "Монтана" владееше инициативата. С 5 точки преднина се оттеглиха..

публикувано на 23.04.24 в 12:49

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03