Безплатни изследвания ще се проведат във Видин

Безплатно изследване на кръвната захар инициират от Клуб "Диабет" във Видин. Те ще са днес на площад „Бдинци“, каза председателят на клуба Катина Велкова
"Този път предвиждаме да проведем скрининг за измерване, безплатно, на кръвната захар и кръвното налягане, от фармацевтична фирма в София. Който има желание, няма значение дали е диабетик, или не е диабетик. Това е една проверка, една профилактика, с която ще имат яснота за своето здраве и показателите си. Този скрининг ще се състои на 19 май, петък, от 11 часа, на площад "Бдинци"."

print Отпечатай
Вижте още

Духови оркестри, кукери и курбан чорба- част от изненадите на “Гушански сбор по Спасовден”

Официалното откриване на фолклорната програма в берковското село Замфирово започва с изпълнение на домакините от ансамбъла за изворен фолклор “Гушанци“. Това съобщи Диляна Генкова , секретар на местното читалище. За първа година “Гушански сбор по Спасовден“ ще има конкурсен характер. Професионално жури от специалисти ще оценява..

публикувано на 24.06.17 в 09:38

Църквата отбелязва рождението на св. Йоан Кръстител

На 24 юни църквата отбелязва рождението на св. Йоан Кръстител. В дните на цар Ирод, който управлявал Юдея от 30 г. преди Рождество Христово до 3 г. след Рождество Христово, в град Хеврон живял свещеник на име Захарий, с жена си Елисавета, която била братовчедка на св. Ана, майката на св. Богородица. Захарий и Елисавета били в напреднала възраст...

публикувано на 24.06.17 в 08:25

"Багачина пее и танцува" ще събере самодейци от няколко общини

Традиционен фолклорен събор "Багачина пее и танцува" започва край местността "Багачина", организиран от общините Брусарци, Лом и Медковец. Това ще бъде десетото, юбилейно издание. "Ще бъде в местността "Багачина" между селата Василовци и Сталийска махала край река Лом. Този събор започна преди 10 години по инициатива на читалището във Василовци, кмета..

публикувано на 24.06.17 в 08:00

Снимката на 23 юни 2017 година

Степента на подготовка и готовността за  реагиране при пожар  на силите и средствата на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” - Монтана провериха при учение.  Ситуациите се разиграха в района на инфекциозния корпус на болницата в Монтана. В пожаро-техническо учение взеха участие над 150 души от основните и съставни части на..

публикувано на 23.06.17 в 18:10

Младите възрожденци от Брегово отиват в Брюксел

10 ученици от Клуб „Млади възрожденци" към училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Брегово заминават за Брюксел . Те ще пътуват за белгийската столица на 27 юни по покана на евродепутата Петър Курумбашев. Тя е заради активната работа на клуба и получените награди през изтеклата година. Директорът на училището, Илияна Кръстева разказа повече за..

публикувано на 23.06.17 в 15:58

Приемен изпит в каменоделното училище в Кунино

Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино , община Роман, е обявила прием за новата учебна година в две паралелки. Обучението е по специалностите "Скулптура" и "Каменоделство", каза директорът Стефан Стефанов и добави: "Основното е "Каменна скулптура", отделно са другите предмети - "Рисуване", "Скулптура с глина", "История на..

публикувано на 23.06.17 в 15:42