Безплатни изследвания ще се проведат във Видин

Безплатно изследване на кръвната захар инициират от Клуб "Диабет" във Видин. Те ще са днес на площад „Бдинци“, каза председателят на клуба Катина Велкова
"Този път предвиждаме да проведем скрининг за измерване, безплатно, на кръвната захар и кръвното налягане, от фармацевтична фирма в София. Който има желание, няма значение дали е диабетик, или не е диабетик. Това е една проверка, една профилактика, с която ще имат яснота за своето здраве и показателите си. Този скрининг ще се състои на 19 май, петък, от 11 часа, на площад "Бдинци"."

Вижте още

Около 900 кубика дърва ще топлят хората в Раброво

Във видинското село Раброво живеят 320 души. С около 900 куб. метра дърва за огрев от общинската гора е подсигурено отоплението на хората там. Това съобщи Галина Вакарицова, кмет на населеното място: "Раброво, Каниц, кметството, патронажът, училището. Хората са снабдени с дърва и учрежденията. Близо 900 кубика дърва само за населението, отделно за..

публикувано на 18.10.17 в 15:32

Болни от вирусен хепатит са регистрирани в Монтанско

Три случая на вирусен хепатит “А” регистрираха в монтанския квартал “Кошарник”. Заболелите са деца на възраст до 10 години. От началото на септември до средата на октомври болните от хепатит “А” в Монтанско са общо 7. Чака се потвърждението на още 6 вероятни случая, съобщи д-р Мария Каменова , заместник директор на Регионалната здравна инспекция..

публикувано на 18.10.17 в 15:23

Литераторите в Мездра отбелязват годишнина

Литературните клубове на Мездра и Роман ще се срещнат по случай 65-годишнината на организацията в железничарския град. Срещата ще се проведе утре, 19 октомври, от 17:30 часа, в читалище "Просвета 1925 Мездра". Това съобщи председателят на Литературен клуб "Христо Ботев"- Мездра Светла Дамяновска :  "Двете литературни формации отдавна имат тесни..

публикувано на 18.10.17 в 14:57

Приемни родители се срещнаха в Белоградчик

Приемните родители от Белоградчик се срещнаха с представители на Националната асоциация по приемна грижа . Те обмениха опит и споделиха проблеми при отглеждането на децата. Повече за целта на срещата разказва Цветелина Милославова – координатор на Асоциацията за област Видин: „Днешната среща е инициирана от Националната асоциация по приемна..

публикувано на 18.10.17 в 13:42

Диабетиците във Видинско ще получат хранителни пакети

Дружеството на диабетиците във Видин започна да събира заявления по програма "Хранене". Хранителна помощ могат да получат хора, които имат пенсия по-ниска от 400 лева,  каза за радио Видин Катина Велкова, председател на дружеството: "Това е малка помощ от Българската асоциация "Диабет", на която сме членове.Тази помощ се дава през една година, за да..

публикувано на 18.10.17 в 12:06

Платени стават извинителните бележки за учениците

Личният лекар сам трябва да определя таксата , тъй-като издаването на документа не е включено в пакета услуги, които финансира Здравната касата . Някои от тях могат и да изберат вариант да не товарят пациентите си , а в някои градове в страната бележката струва между 2 и 5 лева .  Видинчани категорично не са съгласни с  таксата за издаване..

публикувано на 18.10.17 в 11:47