Безплатни изследвания ще се проведат във Видин

Безплатно изследване на кръвната захар инициират от Клуб "Диабет" във Видин. Те ще са днес на площад „Бдинци“, каза председателят на клуба Катина Велкова
"Този път предвиждаме да проведем скрининг за измерване, безплатно, на кръвната захар и кръвното налягане, от фармацевтична фирма в София. Който има желание, няма значение дали е диабетик, или не е диабетик. Това е една проверка, една профилактика, с която ще имат яснота за своето здраве и показателите си. Този скрининг ще се състои на 19 май, петък, от 11 часа, на площад "Бдинци"."

Вижте още

Най-много е валяло във Вършец, очакват се поледици

Най-много дъжд през почивните дни е валял в района на Вършец, а най-малко във Василовци, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. 38 литра на квадратен метър са отчетени в района на Вършец. С два литра по-малко е измереното количество в Берковица. За Монтана синоптиците са отчели 33 литра. Най-слаби са били валежите във..

публикувано на 18.12.17 в 14:05

Служителите на реда в Монтана помогнаха на 8 деца на починали полицаи

8 момичета и момчета , 3 от които завършващи студенти, получиха по 370 лв, събрани при благотворителна кампания на Областната дирекция на МВР в Монтана в помощ на деца на починали служители. Коледният подарък бе връчен от директора на полицията в Монтана ст. комисар Ивайло Антонов. Теодора Накова, майка на тримата бъдещи висшисти– тризнаците Анна, Таня..

публикувано на 18.12.17 в 13:31

Обсъдиха мерки за оздравяване на болницата в Белоградчик

Кметът на Община Белоградчик Борис Николов и управителката на местната общинска болница Лилия Трифонова се срещнаха със зам.- министъра на здравеопазването Жени Начева, за да обсъдят съдбата на местната общинска болница. "Договорихме се да обмислим как да преструктурираме дейността на болницата, за да може да продължи да съществува с надеждата, че..

публикувано на 18.12.17 в 12:02

Шофьор на тролейбус във Враца продавал фалшиви билети

В събота служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция на МВР във Враца са провели специализирана полицейска операция за контрол, предотвратяване и разкриване на нарушения и престъпления при обществения превоз на пътници. В хода на операцията, след придобита оперативна информация, са установени пътници в..

публикувано на 18.12.17 в 11:15

Във Видин задържаха 5500 литра вещество за производство на хероин

Около 1.00 часа през нощта в петък митнически екип, работещ в района на ГКПП Дунав мост 2, спрял за проверка камион с босненска регистрация, превозващ по документи 20 тона полиетилен от страна в ЕС за фирма получател в  Турция. Превозното средство е управлявано от 60-годишен босненски гражданин И. Памукович. Товарната композиция с водача е ескортирана до..

публикувано на 18.12.17 в 11:08

Бежанец от Сирия шофирал дрогиран във Видин

Водач, седнал зад волана след употреба на наркотици, е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщиха от видинската полиция. На 17 декември около 00.01 часа по ул. "Широка", 21-годишен сирийски гражданин с хуманитарен статут , живеещ във Видин, шофирал товарен автомобил "Фолксваген Кади". При тестване с техническо средство, пробата отчела..

публикувано на 18.12.17 в 10:52