Берковската публика аплодира премиера

Автор:
Снимка: Петя Генова

Завладяваща, стилна, изпълнена с обрати и красив финал бе последната премиера на берковския самодеен театър. Актьорският състав, под режисурата на Надя Тимчева представи пиесата на Едуардо де Филипо „Любов по италиански”.
В една  семейна история бяха представени много необикновени човешки съдби, резултат от обич, страх и желание за нормални човешки отношения. Невероятната игра на главните герои, бе чудесно допълнена от младите попълнения в трупата.
След края на спектакъла публиката затрупа сцената с аплодисменти и цветя – повече от заслужено. А режисьорът Надя Тимчева намери сили да сподели първите си мисли с Радио ВИДИН /можете да чуете в прикачения файл/.
Театърът в Бековица е жив, а премиерата снощи е още един от акцентите в отбелязването на 145 години от създаването на берковското читалище. 

Вижте още

Над 6 кг нелегален тютюн и цигари иззе полицията в Грамада

6.350 кг нарязан тютюн без бандерол и 238 саморъчно свити цигари иззели вчера служители на Районно управление-Кула. Полицаите извършили претърсване в частен имот, обитаван от 51-годишен мъж и 42-годишна жена, в град Грамада . Там открили зеблен чувал с тютюн и картонена кутия с пликове с цигари. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е..

публикувано на 24.11.17 в 10:57

АПИ: Шофьорите да внимават през прохода „Петрохан“ 

През следващите дни на прохода "Петрохан" , в участъка от билото до Малка Бързия в посока Монтана ще се възстановяват мантинелите , повредени от падналите дървета при снеговалежа в началото на октомври, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). За повишаване безопасността на движение  през зимните месеци  в отсечката горските стопанства..

публикувано на 24.11.17 в 09:55

Честит празник на ОУ "Свети Климент Охридски" във Видин!

ОУ "Свети Климент Охридски" във Видин отбелязва 98 години от своето създаване. Няма по-благородна професия от тази да извайваш личности и съграждаш съдби, каза в словото си директорът на училището Теодора Ганчева : "Основано през далечната 1919 година училището носи огромната отговорност да бъде неувяхващ светилник на просвещението и родолюбието...

публикувано на 24.11.17 в 09:36

Студенти ще изпишат 170-годишната църква в Чупрене

Студенти от Националната художествена академия ще изографисат църквата "Св. Николай Чудотворец" в село Чупрене. Предстои да бъде подготвен проект, който ще бъде предложен за одобрение от Видинската света митрополия , обясни преподавателят в катедра "Стенопис" Любомил Драганов: "Може да се каже, че сме се запознали. Имаше едно посещение на място..

публикувано на 23.11.17 в 19:05
видин синагога

Снимката на 23 ноември 2017 година

Община Видин и Организация „Шалом“ подписаха договора за дарение на синагогата. Спешните телефони ще работят отделно от тел. 112 още поне година. Това решиха депутатите с приемането на Закона за МВР. Ще бъде отнемана временно регистрацията на автомобилите, които не издържат технически преглед, е записано още в закона. Служителите на МВР ще могат..

публикувано на 23.11.17 в 17:59

Организацията на евреите в България дари синагогата на Община Видин

Организацията на евреите в България "Шалом" дари на видинската Община сградата и прилежащата ѝ територия  на видинската синагога. Дарението бе връчено днес от председателя на Управителния съвет на Регионалната организация на евреите във Видин Роза Маринова на кмета на Видин, Огнян Ценков. "Това е един знаменателен, исторически момент. На нас ни се..

публикувано на 23.11.17 в 17:24