Сара- унищожителят на цигари

| обновено на 19.05.17 в 14:42
Звездомир с кучето си Сара.
Снимка: Моника Йончева
Днес в "97 лапи и една опашка" ви срещам със Звездомир Димитров и неговото куче Сара. Тя е лабрадор и е на 8 месеца. Звездомир я взима, когато е едва на 52 дена. Собственика от 15 години е искал куче и най-накрая мечтата му се сбъдва. За срещата си със Сара Звездомир разказа:

"С мама решихме да си вземем лабрадор и напълно случайно една нейна приятелка ѝ каза, че един човек продава и отидохме да я видим. Имаше три кученца, като тя беше най-отдолу. Аз взех първото, погледнахме се с мама и решихме, че това не е нашето. Взех второто, хареса ни, но пак така не беше нашето. И вече нали се отказвахме и тя си подаде муцунката, и като я видяхме, просто нямаше как, взехме я и повече не я пуснахме. 

Сара много обича да яде цигари, това ѝ е любимото. Дебне момента, когато влезеш в банята и като излезеш, точно пред теб виждаш една хубава кутия с цигари, току-що отворена, направена на фитилчета, на конфетки."

Звездомир описва Сара като много послушна, любвеобилна, игрива и понякога много своенравна. Казва, че по-скоро тя е избрала тях, отколкото те- нея. Но няма значение как съдбата ги среща, защото вече са неразделни.

Целя разговор чуйте в звуковия файл.

print Отпечатай
Вижте още

Бяла лястовичка кацна при новоселските танцьори

Танцов състав „Гъмза“ при НЧ „Земеделец-1874“ във видинското село Ново село участва в Деветия национален събор на читалищата в Бяла , Варненско, където вече заслужи отличие.  Форумът започна на 20 юни и ще продължи до 24 юни. Тази година в него участват  близо 1400 участници от 69 читалища на 16 области – Бургас, Варна, Велико Търново,..

публикувано на 23.06.17 в 10:08

В Белоградчик започна подготовката за "Опера на върховете"

В първия двор на крепостта „Калето” в Белоградчик кипи усилена подготовка за летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали” , чието второ издание започва след месец. Почти напълно е изградена сцената. Издигнат е и амфитеатърът с местата за зрителите. Те са със 128 повече от миналата година. Така вече 624 любители на оперното и..

публикувано на 22.06.17 в 11:30

В "Музикална зона" на 22 юни 2017 слушаме Лало Шифрин и Джеймс Хорнър

Двама емблематични за миналия век филмови композитори с различни съдби гостуват чрез музиката си в зона "Класика и джаз". По-малко от 24 часа ни делят от рождената дата на аржентинеца Лало Шифрин, станал на 85 г. преди ден. Припомняме си музиката му чрез откъсите из саундтраците на "Мръсният Хари" , "Мисията невъзможна" и "Танго" . Освен..

публикувано на 22.06.17 в 09:00

Зорница Климентова представя книгата си "N-измеримо" във Видин

Новата книга на Зорница Климентова "N-измеримо" ще бъде представена тази вечер, от 17:30 часа в литературния салон при Народно читалище "Цвят" във Видин. Това е третата книга на младата авторка, която гостува в "Цветовете на деня" по Радио ВИДИН. "В началото идеята беше да бъде триизмеримо с оглед на триизмеранта същност на времето - минало,..

публикувано на 21.06.17 в 17:30

Мария Тодорова от Франкфурт: "Изискванията към новопристигащите чужденци много се промениха"

Началото за българите, дошли да работят в Германия е трудно, но си заслужава, твърди младата жена. Гостенката ми в "Другата истина" днес идва от Висбаден- град на около 30 км от Франкфурт. Работи като възпитател в детска ясла на "Дойче банк" във Франкфурт. Мария Тодорова е българка, сгодена е за грък и смята да гради кариера и бъдеще в Германия,..

публикувано на 21.06.17 в 18:00

Левски е бил във Видин, убедени са зрелостници от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"

"Идвал ли е Васил Левски във Видин?" Историци и изследователи отдавна търсят категоричен отговор на този въпрос. Конкретни факти и доказателства засега не са открити. Въпреки това ученици от видинската Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" са убедени , че Апостола е живял тук през 1871 година. Стигнали са до този извод след почти..

публикувано на 21.06.17 в 16:29