Амигуруми- едно хоби с положителен заряд

| обновено на 19.05.17 в 14:48
Снимка: Моника Йончева

В "Цветовете на деня" разговаряме с Поли Илиева за едно нестандартно хоби- амигуруми. Това е японско изкуство на плетене на една кука на малки играчки, пълни с вата. Поли се занимава с него от две години и описва ръкоделията като много оригинални и красиви. За своята страст тя разказа:


"Правя така наречените амигуруми, които се плетат на една кука и са най-различни кукли, животни, анимационни герои- смърфове и миньони. Случайно попаднах в интернет на плетени играчки и много ми харесаха, но бяха само кукли, а аз исках за сина ми нещо да купя, но бяха на много висока цена. И затова реших да потърся малко клипчета в интернет и да се пробвам дали ще успея сама да се науча да ги правя. И така започна всичко, като отначало беше съвсем аматьорско, не знаех каква прежда да използвам, трудничко беше, но сега вече с времето се усъвършенствах. В момента най-много плета смърфове, много са актуални и много деца ги искат. Страшно много ми харесва, страшно много ме успокоява и много ме зарежда. Просто, като започна да плета, забравям за всички проблеми, почвам само хубави неща да си мисля и много, много ме успокоява."

Целия разговор с Поли Илиева за амигуруми чуйте в звуковия файл.

print Отпечатай
Вижте още

"Малките звездички" от 28.05.2017 година

Малки помощници на видинските служители на реда навлизат днес в дебрите на полицейската работа , на държавната структура, която отговаря за прилагането на закона и поддържането на обществения ред в България. Да си полицай е труден и отговорен избор, респект . Заповеди и команди издаваме при нас и ви каним завчас: "Добре дошли в клуба..

публикувано на 28.05.17 в 14:05

"Неделник" от 28 май 2017 година

"Неделник" брой 158 вече е на сайта. Отново разтваряме старите вестници и се връщаме повече от 100 години на зад във времето. Повярвайте ми, че написаното тогава важи и днес. Време е за балове и ви срещам с една абитуриентка. Красива и родолюбива. С тоалет с фолклорни мотиви на дизайнерката художник Райна Ганчева от Трявна се представи..

публикувано на 28.05.17 в 13:08

Бог желае всички да сме едно и да наследим неговото Царство

Днес, Христовата Църква отбелязва Седма неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на светите Отци от Първия вселенски събор. От двете четива, които четем на Светата Литургия, виждаме, че Господ Иисус Христос се моли за своите духовни чеда, като желае да са едно с Бога, да бъдат..

публикувано на 28.05.17 в 08:00

За да не угасва българското огънче в сърцето

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота страничката е посветена на един шарен и весел рожден ден . Видинският професионален ансамбъл за народни песни и танци "Дунав" стана на 45 години . Ще кажете зряла възраст- по мерките на човешкия живот. Улегнала, но усмихната и млада възраст, ще кажа аз. И, вярвам, ще го..

публикувано на 27.05.17 в 19:35

За кавалерството в "Пица на парче"

По време на абитуриентските балове улиците са пълни с дами и кавалери. Преди обаче дамата да получи традиционния букет, е време да помисли дали всъщност няма нужда от нещо повече: мъжът да й придържа стола, когато сяда; да й държи дрехата, когато се облича; да я изпрати до дома; да й отстъпва място... : да бъде кавалер! Дори когато не я познава, дори..

публикувано на 27.05.17 в 12:50

Шивашка фирма във Видин търси 500 работници, няма кандидати

500 работни места в предприятие във Видин остават незаети, въпреки че безработицата в региона е двойно над средната за страната. Сега на работа във фирмата са 110 души. От година и половина не могат да попълнят   персонала, а собствениците и директорът на дружеството твърдят, че осигуряват възможно най-добрите условия за труд. По покана на..

публикувано на 26.05.17 в 17:50