Амигуруми- едно хоби с положителен заряд

| обновено на 19.05.17 в 14:48
Снимка: Моника Йончева

В "Цветовете на деня" разговаряме с Поли Илиева за едно нестандартно хоби- амигуруми. Това е японско изкуство на плетене на една кука на малки играчки, пълни с вата. Поли се занимава с него от две години и описва ръкоделията като много оригинални и красиви. За своята страст тя разказа:


"Правя така наречените амигуруми, които се плетат на една кука и са най-различни кукли, животни, анимационни герои- смърфове и миньони. Случайно попаднах в интернет на плетени играчки и много ми харесаха, но бяха само кукли, а аз исках за сина ми нещо да купя, но бяха на много висока цена. И затова реших да потърся малко клипчета в интернет и да се пробвам дали ще успея сама да се науча да ги правя. И така започна всичко, като отначало беше съвсем аматьорско, не знаех каква прежда да използвам, трудничко беше, но сега вече с времето се усъвършенствах. В момента най-много плета смърфове, много са актуални и много деца ги искат. Страшно много ми харесва, страшно много ме успокоява и много ме зарежда. Просто, като започна да плета, забравям за всички проблеми, почвам само хубави неща да си мисля и много, много ме успокоява."

Целия разговор с Поли Илиева за амигуруми чуйте в звуковия файл.

Вижте още

"Малките звездички" от 24.09.2017 година

Без не искам, не и не мога , това са правилата днес в предаването, и без нарушения . Отвеждаме ви в четвърта група "Усмивка" на видинската детска градина "Желязко Попниколов" на проверка, да инспектираме, да установим и уловим тези, които тъпчат общоприетите норми и ред. Да видим сега, кой, кого подбра!

публикувано на 24.09.17 в 14:05

"Неделник" от 24 септември 2017 година

Есен е вече. Хубав сезон. А "Неделник" брой 173 вече е на сайта. За начало отново разлистваме старите вестници в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". След това колегата от Програма "Христо Ботев" на БНР, Петя Талева ще ни заведе там където... "Дъхави теменуги, цвят от зюмбюл, от ароматични ябълки, трендафил,..

публикувано на 24.09.17 в 13:57

С аромат на есен в "Пица на парче"

"Вятър в градините, сенки в смокините..", сбогом на лятото и здравей на есента! Есента е нова пролет - всеки лист е цвят! Жълти, кафяви, червени и златни, ние сме Нора и Гери и идваме при вас с аромат на чушкопек, защото през есента това е ароматът на истинската жена ;) А според вас на какво мирише есента? На дъжд, на дюли и вкусно..

публикувано на 23.09.17 в 12:33

Денят на независимостта в Северозапада

Денят на независимостта бе отбелязан във Видин с тържествена церемония на площад "Бдинци". Видинчани дойдоха на централния площад, за да почетат делото на предците ни, довело до независимостта на България: "Чувстваме се българи... Гордеем се, че е имало хора, които са мислили за тази държава... Какво означава да си независим? Да си "ковеш" сам..

публикувано на 22.09.17 в 18:04

В скута на Люта

Днес ви представяме историята на село Владимирово, община Бойчиновци, някогашната Люта. Селище с древна история, разказана от Петър Алексиев Спасов-Синигерски , родом от Люта. Той е автор на книгата "История на село Владимирово". Историята, както казва нaшият събеседник, е дело на всички хора от родното му село, а написването й станало спонтанно...

публикувано на 22.09.17 в 16:01

Как да се спре разгонването на котката

Днес в "97 лапи и една опашка" ще обърнем внимание на стопаните, които имат котки у дома. Знаете, че разгонването е част от живота на домашния любимец два пъти годишно. Повечето собственици на котки не очакват с нетърпение любимата им писана да се разгони, защото това неизменно води до поредица от безсънни нощи. В този период котките са..

публикувано на 22.09.17 в 15:00