Амигуруми- едно хоби с положителен заряд

| обновено на 19.05.17 в 14:48
Снимка: Моника Йончева

В "Цветовете на деня" разговаряме с Поли Илиева за едно нестандартно хоби- амигуруми. Това е японско изкуство на плетене на една кука на малки играчки, пълни с вата. Поли се занимава с него от две години и описва ръкоделията като много оригинални и красиви. За своята страст тя разказа:


"Правя така наречените амигуруми, които се плетат на една кука и са най-различни кукли, животни, анимационни герои- смърфове и миньони. Случайно попаднах в интернет на плетени играчки и много ми харесаха, но бяха само кукли, а аз исках за сина ми нещо да купя, но бяха на много висока цена. И затова реших да потърся малко клипчета в интернет и да се пробвам дали ще успея сама да се науча да ги правя. И така започна всичко, като отначало беше съвсем аматьорско, не знаех каква прежда да използвам, трудничко беше, но сега вече с времето се усъвършенствах. В момента най-много плета смърфове, много са актуални и много деца ги искат. Страшно много ми харесва, страшно много ме успокоява и много ме зарежда. Просто, като започна да плета, забравям за всички проблеми, почвам само хубави неща да си мисля и много, много ме успокоява."

Целия разговор с Поли Илиева за амигуруми чуйте в звуковия файл.

Вижте още

Ирина Генова: Още помня марката и номера на тракторите, с които работех

Ирина Генова е родена на 24 януари 1930 година в монтанското село Василовци в многолюдно семейство. Баба, дядо, майка  и баща, и четири сестри е приютила малката им къщица. Баща ѝ Йордан Генов е участник в Септемврийското въстание и част от живота си прекарва по затворите.  Като дете Ирина обича да се качва върху дървения плуг на..

публикувано на 23.11.17 в 17:35

Да има ли стандарт "Без ГМО"

Екологично сдружение "За Земята" представи резултатите от национално представително проучване за нагласите на гражданите към етикетирането на генетично модифицираните организми (ГМО). То показва широка подкрепа сред хората за въвеждането на доброволен за бизнеса стандарт, който да гарантира, че в продуктите няма наличие на ГМО и е под законовия праг..

публикувано на 23.11.17 в 14:42

Пет нови детски площадки във Видин... за смели родители

Във Видин вече има пет нови детски площадки , похвалиха се в прессъобщение от Общината в града. 55 000 лв. е обявената стойност, която администрацията е използвала от капиталовите разходи за направата им. Всяка една площадка струва 11 000 лв. Новите места за игра са в жилищните комплекси "Химик" (в крайдунавския парк, между Речна гара и Колодрума),..

публикувано на 23.11.17 в 13:31

В "Музикална зона" на 23 ноември 2017 слушаме Исак Албенис

Исак Албенис е сред най-талантливите испански композитори, пианист – виртуоз. Наричат го "Испанският Лист". Основа на композиторската му дейност е испанският фолклор, отразяващ испанския дух и начин на живот. Така се превръща в родоначалник на новата испанска композиторска школа. Дори самите имена на произведенията му показват привързаността му..

публикувано на 23.11.17 в 09:00

Кирил Груев: Адвокатската професия развива всестранно юриста

22 ноември се отбелязва като Ден на българската адвокатура . На днешната дата през 1888 година Петото Народно събрание приема Закона за адвоката . Оттогава се счита, че започва новата история на адвокатурата в свободна България. През 2005 година Висшият адвокатски съвет прие, че 22 ноември ще бъде професионален празник на българската адвокатура...

публикувано на 22.11.17 в 14:26
Снимки и документи за Освобождението на Кутловица са показани в изложба на

Документи за Освобождението показват в Монтана

Документална изложба "Освобождението на България през погледа на обектива, перото и четката" откриват в "Държавен архив" - Монтана. Отделно ще бъдат показани материали, свидетелстващи за Освобождението на Кутловица /Монтана/. Събитието е част от проявите за отбелязване на 140 години от Освобождението на Кутловица . "Изложбата, която "Държавен..

публикувано на 22.11.17 в 11:00