Амигуруми- едно хоби с положителен заряд

| обновено на 19.05.17 в 14:48
Снимка: Моника Йончева

В "Цветовете на деня" разговаряме с Поли Илиева за едно нестандартно хоби- амигуруми. Това е японско изкуство на плетене на една кука на малки играчки, пълни с вата. Поли се занимава с него от две години и описва ръкоделията като много оригинални и красиви. За своята страст тя разказа:


"Правя така наречените амигуруми, които се плетат на една кука и са най-различни кукли, животни, анимационни герои- смърфове и миньони. Случайно попаднах в интернет на плетени играчки и много ми харесаха, но бяха само кукли, а аз исках за сина ми нещо да купя, но бяха на много висока цена. И затова реших да потърся малко клипчета в интернет и да се пробвам дали ще успея сама да се науча да ги правя. И така започна всичко, като отначало беше съвсем аматьорско, не знаех каква прежда да използвам, трудничко беше, но сега вече с времето се усъвършенствах. В момента най-много плета смърфове, много са актуални и много деца ги искат. Страшно много ми харесва, страшно много ме успокоява и много ме зарежда. Просто, като започна да плета, забравям за всички проблеми, почвам само хубави неща да си мисля и много, много ме успокоява."

Целия разговор с Поли Илиева за амигуруми чуйте в звуковия файл.

print Отпечатай
Вижте още

Летни занимания в Арт Студио "Приказен свят"

Днес ви пренасям в атмосферата на Арт Студиото "Приказен свят", което работи от средата на този месец в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин. Фондация "Подкрепа за реализация" и Видинска света митрополия организираха занимания за деца от 6 до 14 годишна възраст през лятната ваканция в Арт студио „Приказен свят”. До 09..

публикувано на 28.07.17 в 15:34

Анета Генчева: Необходима е държавна политика за справяне с обезлюдяването на Северозапада

Днес гостуваме в Бойница - най-малката община във Видинска област. Постоянното население тук е около 1 100 души и непрекъснато намалява. Въпреки това продължават да се поддържат две училища и детска градина. Разкрити са няколко социални центъра и защитено жилище. Работа обаче трудно се намира, затова безработицата и бедността тежат най-много на..

публикувано на 28.07.17 в 14:46

Циркът- неустоим за малки и за големи

Циркът е вид сценично изкуство и в сегашния му вид се появява в края на XVIII в . За негов баща се счита англичанинът Филип Астлей, а за рождена дата - 9 януари 1768, когато прави първото представление в Лондон. През 1772 г. той построява в Париж кръгла зала, която нарича цирк, и започва да дава представления, включващи акробатически и ездачески..

публикувано на 28.07.17 в 13:36

Афи-умиротворителката

Днес в " 97 лапи и 1 опашка" ви срещам с Дева Людмилова и нейното кученце Афи. Афи е порода мини пинчер и е на 1 годинка и 4 месеца. Тя е изненада- подарък от родителите на Дева, която отдавна е искала домашен любимец. Затова за Дева  Афи е сбъдната мечта. За избора на това интересно име Дева разказа: "На моите години майка е имала куче, което се е..

публикувано на 28.07.17 в 13:16

Издирва се кака Минка за шоуто "На гости при баба" в Ново село

Детското лято е в разгара си, а в Ново село се подготвят за шоуто, което събира малки и големи- "На гости при баба". Повече от 20 години то се води от артистката Минка Сурдулова. Тази година тя изчезна. Децата от шоуто, обаче, знаят, че новоселяни има   по целия свят и затова с помощта на новия водещ граничния офицер Андрей Димитров, ще се..

публикувано на 28.07.17 в 13:02

Вършец- курортът на Северозапада

Вършец е един от най- старите балнеологични курорти с над 160-годишна история. Вършец е единственият град в България, с парк, който започва от центъра на града. Има много зелени площи, паркови зони, Алеята на чинарите /която минава през целия град/ и Иванчова поляна, са само част от местата, които привличат туристите. Най- много посетители е имало през..

публикувано на 27.07.17 в 16:55