Млади таланти от Владимирово спечелиха награди

Снимка: Любо Андреев

Ученици от село Владимирово обраха наградите в конкурса «Пламъче край Огоста». За втора поредна година Народно читалище "Възраждане 1923" в Бойчиновци проведе конкурса за литература и изобразително изкуство.

В него участваха 43 деца на възраст от 6 до 18 години. Компетентно жури прегледа и оцени получените произведения. Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев награди отличените. В раздел литература /проза/, първа награда бе присъдена на Николета Каменова за есето "Най-малката дъщеря на Бога- България". За поезия, първа награда спечели Радостина Иванова за стихотворението "На Левски". В раздел изобразително изкуство, журито, с председател - уредника на Художествена галерия "Кирил Петров" Монтана, Любомир Мечков, присъди първа награда за Дилян Кирилов за "Природно бедствие - наводнение". Конкурсът е част от празниците, посветени на 85-годишнината на Народно читалище «Възраждане» в Бойчиновци, уточни секретарят Валери Начев. Под патронажа на кмета на община Бойчиновци Светлин Сретениев утре ще се проведе съборът на народното творчество „Пролет край Огоста”. 24  самодейни състава и индивидуални изпълнители ще мерят сили на откритата сцена на площада в Бойчиновци. Съборът започва в 10 часа.


Вижте още

Над 6 кг нелегален тютюн и цигари иззе полицията в Грамада

6.350 кг нарязан тютюн без бандерол и 238 саморъчно свити цигари иззели вчера служители на Районно управление-Кула. Полицаите извършили претърсване в частен имот, обитаван от 51-годишен мъж и 42-годишна жена, в град Грамада . Там открили зеблен чувал с тютюн и картонена кутия с пликове с цигари. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е..

публикувано на 24.11.17 в 10:57

АПИ: Шофьорите да внимават през прохода „Петрохан“ 

През следващите дни на прохода "Петрохан" , в участъка от билото до Малка Бързия в посока Монтана ще се възстановяват мантинелите , повредени от падналите дървета при снеговалежа в началото на октомври, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). За повишаване безопасността на движение  през зимните месеци  в отсечката горските стопанства..

публикувано на 24.11.17 в 09:55

Честит празник на ОУ "Свети Климент Охридски" във Видин!

ОУ "Свети Климент Охридски" във Видин отбелязва 98 години от своето създаване. Няма по-благородна професия от тази да извайваш личности и съграждаш съдби, каза в словото си директорът на училището Теодора Ганчева : "Основано през далечната 1919 година училището носи огромната отговорност да бъде неувяхващ светилник на просвещението и родолюбието...

публикувано на 24.11.17 в 09:36

Студенти ще изпишат 170-годишната църква в Чупрене

Студенти от Националната художествена академия ще изографисат църквата "Св. Николай Чудотворец" в село Чупрене. Предстои да бъде подготвен проект, който ще бъде предложен за одобрение от Видинската света митрополия , обясни преподавателят в катедра "Стенопис" Любомил Драганов: "Може да се каже, че сме се запознали. Имаше едно посещение на място..

публикувано на 23.11.17 в 19:05
видин синагога

Снимката на 23 ноември 2017 година

Община Видин и Организация „Шалом“ подписаха договора за дарение на синагогата. Спешните телефони ще работят отделно от тел. 112 още поне година. Това решиха депутатите с приемането на Закона за МВР. Ще бъде отнемана временно регистрацията на автомобилите, които не издържат технически преглед, е записано още в закона. Служителите на МВР ще могат..

публикувано на 23.11.17 в 17:59

Организацията на евреите в България дари синагогата на Община Видин

Организацията на евреите в България "Шалом" дари на видинската Община сградата и прилежащата ѝ територия  на видинската синагога. Дарението бе връчено днес от председателя на Управителния съвет на Регионалната организация на евреите във Видин Роза Маринова на кмета на Видин, Огнян Ценков. "Това е един знаменателен, исторически момент. На нас ни се..

публикувано на 23.11.17 в 17:24