Млади таланти от Владимирово спечелиха награди

Снимка: Любо Андреев

Ученици от село Владимирово обраха наградите в конкурса «Пламъче край Огоста». За втора поредна година Народно читалище "Възраждане 1923" в Бойчиновци проведе конкурса за литература и изобразително изкуство.

В него участваха 43 деца на възраст от 6 до 18 години. Компетентно жури прегледа и оцени получените произведения. Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев награди отличените. В раздел литература /проза/, първа награда бе присъдена на Николета Каменова за есето "Най-малката дъщеря на Бога- България". За поезия, първа награда спечели Радостина Иванова за стихотворението "На Левски". В раздел изобразително изкуство, журито, с председател - уредника на Художествена галерия "Кирил Петров" Монтана, Любомир Мечков, присъди първа награда за Дилян Кирилов за "Природно бедствие - наводнение". Конкурсът е част от празниците, посветени на 85-годишнината на Народно читалище «Възраждане» в Бойчиновци, уточни секретарят Валери Начев. Под патронажа на кмета на община Бойчиновци Светлин Сретениев утре ще се проведе съборът на народното творчество „Пролет край Огоста”. 24  самодейни състава и индивидуални изпълнители ще мерят сили на откритата сцена на площада в Бойчиновци. Съборът започва в 10 часа.


print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 28 юли 2017 година

Враца е от градовете в България и единствения в Северозападен регион с най-качествените и красиво изпълнени проекти по социалната програма на правителството за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради , съобщават от общинската администрация във Враца. Градът се оказва и единствения в региона, който е обособил колоритни цветови ансамбли в..

публикувано на 28.07.17 в 18:05

Изпей "Обичам те" на български език

Столичната рок група "Хоризонт" пристигна във Видин, за да вземе участие в тазгодишното издание на фестивала "Дунавски вълни". Музикантите бяха любезно посрещнати от зам. кмета на Община Видин Венци Пасков . "Радвам се, че сте гости на нашия град за да вземете участие в този вече традиционен фестивал." - каза при посрещането Венци Пасков . Мотото на..

публикувано на 28.07.17 в 17:29

Завършват новия храм в Монтана

Строителството на православната църква стартира преди 10 години и трябва да приключи до края на 2017 година . До момента са вложени 2 5000 000 лв . 480 000 лв. от бюджета на общината ще бъдат инвестирани тази година , съобщи кметът на Монтана Златко Живков . Интерес им от дарители да се включат в благородната кауза. Освен фирми със средства..

публикувано на 28.07.17 в 16:41

В Лом гостува изложбата "100 години дипломатически отношения България-Швейцария"

Изложба "100 години дипломатически отношения България-Швейцария" се открива тази вечер в Лом. Поводът е Националния празник на Конфедерация Швейцария, който се отбелязва на 1 август. "Лом има право да се гордее с история, която е част от тази 100-годишна история. Първо с незабравимия Луи Айер, с четвъртвековната история на ломското Дружество за..

публикувано на 28.07.17 в 16:02

Краеведска обиколка за децата от Мездра

Реална краеведска разходка направиха в Мездра участниците в "Забавно лято в библиотеката". В ролята на "екскурзовод" влезе секретарят на Народно читалище "Просвета" Валентина Цекова. Целта беше  да се разкаже историята на най-старите сгради, както и за началото на стопанското-икономическо развитие на това селище през 19 век и 20 век...

публикувано на 28.07.17 в 12:32

Наркопласьори задържаха във Вършец

На територията на Районното управление във Вършец е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол и наркотични вещества. Извършени са множество оперативно-издирвателни мероприятия, при които е събрана оперативна информация за придобиване,..

публикувано на 28.07.17 в 11:49