Млади таланти от Владимирово спечелиха награди

Снимка: Любо Андреев

Ученици от село Владимирово обраха наградите в конкурса «Пламъче край Огоста». За втора поредна година Народно читалище "Възраждане 1923" в Бойчиновци проведе конкурса за литература и изобразително изкуство.

В него участваха 43 деца на възраст от 6 до 18 години. Компетентно жури прегледа и оцени получените произведения. Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев награди отличените. В раздел литература /проза/, първа награда бе присъдена на Николета Каменова за есето "Най-малката дъщеря на Бога- България". За поезия, първа награда спечели Радостина Иванова за стихотворението "На Левски". В раздел изобразително изкуство, журито, с председател - уредника на Художествена галерия "Кирил Петров" Монтана, Любомир Мечков, присъди първа награда за Дилян Кирилов за "Природно бедствие - наводнение". Конкурсът е част от празниците, посветени на 85-годишнината на Народно читалище «Възраждане» в Бойчиновци, уточни секретарят Валери Начев. Под патронажа на кмета на община Бойчиновци Светлин Сретениев утре ще се проведе съборът на народното творчество „Пролет край Огоста”. 24  самодейни състава и индивидуални изпълнители ще мерят сили на откритата сцена на площада в Бойчиновци. Съборът започва в 10 часа.


Вижте още

Монтанският театър представя във Видин премиерно заглавие

Драматичен театър – Монтана продължава своето априлско турне с представление на премиерното заглавие от своя афиш- „Мистерията Дон Жуан“ днес, 25 април от 19,00 часа във Видинския театър , съобщават от културната институция в града на Огоста. В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“...

обновено на 25.04.18 в 12:00

Хванаха ломчанин да извършва незаконен риболов (видео)

Хванаха да бракониерства известен рибар от Лом.  Акцията е проведена по река Дунав от инспекторите от Агенцията по рибарство в Монтана и Гранична полиция- Видин. Мъжът е задържан за 24 часа, тъй като е навлязъл в чужди води.  “В продължение на един месец ежедневно наблюдавахме действията на рибаря от Лом и в крайна сметка го..

публикувано на 25.04.18 в 11:57

ОУ „Отец Паисий“ във Видин ще посрещне новата учебна година с обновена сграда

Ремонтът на ОУ "Отец Паисий" във Видин продължава, съобщават от Общината. Кметът Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков посетиха училището, за да се запознаят с хода на ремонтните дейности на сградата. Средствата за извършване на строително-монтажните работи са преведени от Министерството на образованието и науката, след като Общината..

публикувано на 25.04.18 в 10:07

Пролетен празник събира над 350 самодейци във Враца

Над 350 танцьори и певци от 19 читалища в община Враца ще покажат своите изпълнения в XXIII издание на Общинския пролетен празник . Културното събитие ще се проведе на 29 април (неделя), от 10:00 ч., в НЧ „Развитие 1869” – Враца. Традиционната проява има за цел да покаже най-доброто от програмата на художествените състави, които работят..

публикувано на 25.04.18 в 09:43

Шоу на колела пристига в Мездра

За втора поредна година жителите и гостите на Мездра ще имат възможност да се насладят на атракционното шоу на колела „Полицейска Академия“, съобщават от Общината. То се организира от местната управа, съвместно с „Мотор Шоу Ентъртеймънт“. Събитието ще започне на 30 април /понеделник/, с два парада на автомобилите по главните..

публикувано на 25.04.18 в 09:29

Снимката на 24 април 2018 година

Дадоха старт на Маратона на  четенето  „Децата  на Монтана четат”.   Безработните на територията на Регионалната служба по заетостта (РСЗ) в Монтана са  намалели  с 1200 през март.   Изплащането на пенсиите ще започне от 8 май съгласно обявените графици, съобщават от „Български пощи“.  Дружеството уведомява клиентите си, че на 1-ви, 6-ти,..

публикувано на 24.04.18 в 18:10