Румънско семейство търси подслон във Видин

Снимка: Радио Видин

Румънско семейство, останало без дом, търси подслон и работа и иска да остане в България. Нямат нито средства, нито къде да останат. Засега единственият им контакт е чрез Иван Жуветов от Румънския културен център във Видин, който се опитва да помогне. Негов е преводът на разказа на Камелия Катана, която доскоро работела като учителка в Румъния:

 

"Пристигнахме от Румъния в България, защото в Румъния имаме проблеми. Имаме пет деца, които са в един Детски дом. Търсим някакъв подслон. Искаме да живеем в България, за да можем да си отгледаме децата и да можем да им осигурим образование и по-добро бъдеще. Ние сме от град Скорничещ, окръг Олт. Живеехме в една гарсониера към едно спортно съоръжение, стадион, но ни казаха да я освободим, защото ще започнат ремонт и така се озовахме на улицата. Аз съм с български произход. Моите родители са от Софийско, но не мога да се сетя точно от къде.


Молим, уважаеми дами и господа, ако някой има възможност да ни приюти временно, ние ще бъдем много благодарни."


Тъй като семейството пристигнало в последния работен ден от седмицата, няма много възможности, двамата възрастни и детето да получат подслон в институция. Нямат познати, които да потърсят. Молбата им е, ако някой има възможност, да им помогне, разказа Иван Жуветов, а за връзка съобщи своя телефонен номер- 0885 816 394.


Вижте още

"Малките звездички" от 24.09.2017 година

Без не искам, не и не мога , това са правилата днес в предаването, и без нарушения . Отвеждаме ви в четвърта група "Усмивка" на видинската детска градина "Желязко Попниколов" на проверка, да инспектираме, да установим и уловим тези, които тъпчат общоприетите норми и ред. Да видим сега, кой, кого подбра!

публикувано на 24.09.17 в 14:05

"Неделник" от 24 септември 2017 година

Есен е вече. Хубав сезон. А "Неделник" брой 173 вече е на сайта. За начало отново разлистваме старите вестници в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". След това колегата от Програма "Христо Ботев" на БНР, Петя Талева ще ни заведе там където... "Дъхави теменуги, цвят от зюмбюл, от ароматични ябълки, трендафил,..

публикувано на 24.09.17 в 13:57

С аромат на есен в "Пица на парче"

"Вятър в градините, сенки в смокините..", сбогом на лятото и здравей на есента! Есента е нова пролет - всеки лист е цвят! Жълти, кафяви, червени и златни, ние сме Нора и Гери и идваме при вас с аромат на чушкопек, защото през есента това е ароматът на истинската жена ;) А според вас на какво мирише есента? На дъжд, на дюли и вкусно..

публикувано на 23.09.17 в 12:33

Денят на независимостта в Северозапада

Денят на независимостта бе отбелязан във Видин с тържествена церемония на площад "Бдинци". Видинчани дойдоха на централния площад, за да почетат делото на предците ни, довело до независимостта на България: "Чувстваме се българи... Гордеем се, че е имало хора, които са мислили за тази държава... Какво означава да си независим? Да си "ковеш" сам..

публикувано на 22.09.17 в 18:04

В скута на Люта

Днес ви представяме историята на село Владимирово, община Бойчиновци, някогашната Люта. Селище с древна история, разказана от Петър Алексиев Спасов-Синигерски , родом от Люта. Той е автор на книгата "История на село Владимирово". Историята, както казва нaшият събеседник, е дело на всички хора от родното му село, а написването й станало спонтанно...

публикувано на 22.09.17 в 16:01

Как да се спре разгонването на котката

Днес в "97 лапи и една опашка" ще обърнем внимание на стопаните, които имат котки у дома. Знаете, че разгонването е част от живота на домашния любимец два пъти годишно. Повечето собственици на котки не очакват с нетърпение любимата им писана да се разгони, защото това неизменно води до поредица от безсънни нощи. В този период котките са..

публикувано на 22.09.17 в 15:00