Румънско семейство търси подслон във Видин

Снимка: Радио Видин

Румънско семейство, останало без дом, търси подслон и работа и иска да остане в България. Нямат нито средства, нито къде да останат. Засега единственият им контакт е чрез Иван Жуветов от Румънския културен център във Видин, който се опитва да помогне. Негов е преводът на разказа на Камелия Катана, която доскоро работела като учителка в Румъния:

 

"Пристигнахме от Румъния в България, защото в Румъния имаме проблеми. Имаме пет деца, които са в един Детски дом. Търсим някакъв подслон. Искаме да живеем в България, за да можем да си отгледаме децата и да можем да им осигурим образование и по-добро бъдеще. Ние сме от град Скорничещ, окръг Олт. Живеехме в една гарсониера към едно спортно съоръжение, стадион, но ни казаха да я освободим, защото ще започнат ремонт и така се озовахме на улицата. Аз съм с български произход. Моите родители са от Софийско, но не мога да се сетя точно от къде.


Молим, уважаеми дами и господа, ако някой има възможност да ни приюти временно, ние ще бъдем много благодарни."


Тъй като семейството пристигнало в последния работен ден от седмицата, няма много възможности, двамата възрастни и детето да получат подслон в институция. Нямат познати, които да потърсят. Молбата им е, ако някой има възможност, да им помогне, разказа Иван Жуветов, а за връзка съобщи своя телефонен номер- 0885 816 394.


print Отпечатай
Вижте още

"Малките звездички" от 28.05.2017 година

Малки помощници на видинските служители на реда навлизат днес в дебрите на полицейската работа , на държавната структура, която отговаря за прилагането на закона и поддържането на обществения ред в България. Да си полицай е труден и отговорен избор, респект . Заповеди и команди издаваме при нас и ви каним завчас: "Добре дошли в клуба..

публикувано на 28.05.17 в 14:05

"Неделник" от 28 май 2017 година

"Неделник" брой 158 вече е на сайта. Отново разтваряме старите вестници и се връщаме повече от 100 години на зад във времето. Повярвайте ми, че написаното тогава важи и днес. Време е за балове и ви срещам с една абитуриентка. Красива и родолюбива. С тоалет с фолклорни мотиви на дизайнерката художник Райна Ганчева от Трявна се представи..

публикувано на 28.05.17 в 13:08

Бог желае всички да сме едно и да наследим неговото Царство

Днес, Христовата Църква отбелязва Седма неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на светите Отци от Първия вселенски събор. От двете четива, които четем на Светата Литургия, виждаме, че Господ Иисус Христос се моли за своите духовни чеда, като желае да са едно с Бога, да бъдат..

публикувано на 28.05.17 в 08:00

За да не угасва българското огънче в сърцето

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота страничката е посветена на един шарен и весел рожден ден . Видинският професионален ансамбъл за народни песни и танци "Дунав" стана на 45 години . Ще кажете зряла възраст- по мерките на човешкия живот. Улегнала, но усмихната и млада възраст, ще кажа аз. И, вярвам, ще го..

публикувано на 27.05.17 в 19:35

За кавалерството в "Пица на парче"

По време на абитуриентските балове улиците са пълни с дами и кавалери. Преди обаче дамата да получи традиционния букет, е време да помисли дали всъщност няма нужда от нещо повече: мъжът да й придържа стола, когато сяда; да й държи дрехата, когато се облича; да я изпрати до дома; да й отстъпва място... : да бъде кавалер! Дори когато не я познава, дори..

публикувано на 27.05.17 в 12:50

Шивашка фирма във Видин търси 500 работници, няма кандидати

500 работни места в предприятие във Видин остават незаети, въпреки че безработицата в региона е двойно над средната за страната. Сега на работа във фирмата са 110 души. От година и половина не могат да попълнят   персонала, а собствениците и директорът на дружеството твърдят, че осигуряват възможно най-добрите условия за труд. По покана на..

публикувано на 26.05.17 в 17:50