Румънско семейство търси подслон във Видин

Снимка: Радио Видин

Румънско семейство, останало без дом, търси подслон и работа и иска да остане в България. Нямат нито средства, нито къде да останат. Засега единственият им контакт е чрез Иван Жуветов от Румънския културен център във Видин, който се опитва да помогне. Негов е преводът на разказа на Камелия Катана, която доскоро работела като учителка в Румъния:

 

"Пристигнахме от Румъния в България, защото в Румъния имаме проблеми. Имаме пет деца, които са в един Детски дом. Търсим някакъв подслон. Искаме да живеем в България, за да можем да си отгледаме децата и да можем да им осигурим образование и по-добро бъдеще. Ние сме от град Скорничещ, окръг Олт. Живеехме в една гарсониера към едно спортно съоръжение, стадион, но ни казаха да я освободим, защото ще започнат ремонт и така се озовахме на улицата. Аз съм с български произход. Моите родители са от Софийско, но не мога да се сетя точно от къде.


Молим, уважаеми дами и господа, ако някой има възможност да ни приюти временно, ние ще бъдем много благодарни."


Тъй като семейството пристигнало в последния работен ден от седмицата, няма много възможности, двамата възрастни и детето да получат подслон в институция. Нямат познати, които да потърсят. Молбата им е, ако някой има възможност, да им помогне, разказа Иван Жуветов, а за връзка съобщи своя телефонен номер- 0885 816 394.


print Отпечатай
Вижте още

Летни занимания в Арт Студио "Приказен свят"

Днес ви пренасям в атмосферата на Арт Студиото "Приказен свят", което работи от средата на този месец в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин. Фондация "Подкрепа за реализация" и Видинска света митрополия организираха занимания за деца от 6 до 14 годишна възраст през лятната ваканция в Арт студио „Приказен свят”. До 09..

публикувано на 28.07.17 в 15:34

Анета Генчева: Необходима е държавна политика за справяне с обезлюдяването на Северозапада

Днес гостуваме в Бойница - най-малката община във Видинска област. Постоянното население тук е около 1 100 души и непрекъснато намалява. Въпреки това продължават да се поддържат две училища и детска градина. Разкрити са няколко социални центъра и защитено жилище. Работа обаче трудно се намира, затова безработицата и бедността тежат най-много на..

публикувано на 28.07.17 в 14:46

Циркът- неустоим за малки и за големи

Циркът е вид сценично изкуство и в сегашния му вид се появява в края на XVIII в . За негов баща се счита англичанинът Филип Астлей, а за рождена дата - 9 януари 1768, когато прави първото представление в Лондон. През 1772 г. той построява в Париж кръгла зала, която нарича цирк, и започва да дава представления, включващи акробатически и ездачески..

публикувано на 28.07.17 в 13:36

Афи-умиротворителката

Днес в " 97 лапи и 1 опашка" ви срещам с Дева Людмилова и нейното кученце Афи. Афи е порода мини пинчер и е на 1 годинка и 4 месеца. Тя е изненада- подарък от родителите на Дева, която отдавна е искала домашен любимец. Затова за Дева  Афи е сбъдната мечта. За избора на това интересно име Дева разказа: "На моите години майка е имала куче, което се е..

публикувано на 28.07.17 в 13:16

Издирва се кака Минка за шоуто "На гости при баба" в Ново село

Детското лято е в разгара си, а в Ново село се подготвят за шоуто, което събира малки и големи- "На гости при баба". Повече от 20 години то се води от артистката Минка Сурдулова. Тази година тя изчезна. Децата от шоуто, обаче, знаят, че новоселяни има   по целия свят и затова с помощта на новия водещ граничния офицер Андрей Димитров, ще се..

публикувано на 28.07.17 в 13:02

Вършец- курортът на Северозапада

Вършец е един от най- старите балнеологични курорти с над 160-годишна история. Вършец е единственият град в България, с парк, който започва от центъра на града. Има много зелени площи, паркови зони, Алеята на чинарите /която минава през целия град/ и Иванчова поляна, са само част от местата, които привличат туристите. Най- много посетители е имало през..

публикувано на 27.07.17 в 16:55