Детската градина "Детелина" празнува рожден ден

Снимка: Десислава Андреева

57 години отбеляза днес видинското детско заведение. На празника Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи водосвет за здраве и благоденствие на целия персонал и педагогическия екип, както и на всички възпитаници.

Рождения ден уважиха и деца от филиал "Васил Левски", родители, учители и гости, а за малчуганите имаше много изненади -клоун и фокусник, и голямата атракция- батут в двора.

"От 40 години всяка година празнуваме рождения ден на детската градина с детско парти, къде без торта на рожден ден"
, заяви директорът Златка Георгиева.

Децата се забавляваха, пяха, рецитираха и танцуваха, накрая заваля и дъжд от бонбони.

print Отпечатай
Вижте още

Ботева награда отиде в Мездра

На провелия се във Враца 55-ти Национален рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия за любители , отлично се представи Генчо Драголов от Мездра . Във възрастовата група до 14 години той се яви като представител на НЧ"Просвета 1925" Мездра и бе класиран на второ място, като първо не бе присъдено. Генчо е ученик в СУ"Иван Вазов" и бе..

публикувано на 28.05.17 в 15:49

Труп на неизвестен мъж е открит в Дунав при Видин.

Тази сутрин в 6:30 в дежурната част на полицията чрез тел. 112 е получен сигнал за труп във водите на река Дунав срещу арката на общинския драматичен театър. Извършен е оглед, като следи от насилие по тялото не са открити. Към момента самоличността на мъжа не е установена. Той е на видима възраст около 60-65 години, висок около 175 см., с прошарена коса,..

публикувано на 28.05.17 в 13:54

Продължават проявите от Ботеви дни 2017

Във Враца продължават проявите, свързани с Ботевите дни. Тази година се навършват 141 г. от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Във връзка честването, днес от 11:30 часа Симфониета Враца и Дамски хор "Враца”, ще изнесат концерт в пещерата "Леденика”. В същия час ще започне и поклонение на лобното място на Перо Херцеговинеца и детско утро в..

публикувано на 28.05.17 в 10:34

Приключи фестивалът на народната носия "От раклата на баба" 2017 година

За втора година в с. Кутово се проведе фестивал на народната носия "От раклата на баба”. В него се включиха състави от различни селища на община Видин, както и самодейни състави от други общини на областта. Участниците показаха автентични народни носии, характерни за региона на Златорожието. Кметът на община Видин Огнян Ценков за втора година бе почетен..

публикувано на 28.05.17 в 09:04

Църковнославянски песнопения ще звучат днес в Клисурския манастир

Църковнославянски песнопения "Моление Господне" ще изнесе от 11 часа днес в Клисурския манастир мъжката вокална формация "Светоглас". Входът е свободен, каза за Радио Видин Даниел Спасов от формацията. "Светоглас" е първата българска мъжка вокална формация за старинна полифонична музика.Основана е през 2009 година по идея на Даниел Спасов, чиито корени..

обновено на 28.05.17 в 08:41

Наградиха участниците в изложбата "Земята на Ботев"

На официална церемония в Регионалния исторически музей във Враца бяха наградени участниците в Общата художествена изложба "Земята на Ботев". Тази година в изложбата "Земята на Ботев" участваха 42- ма автори, със 109 творби. В раздел „Живопис“ бе отличен Любомир Минковски от Враца, за цялостно представяне. В раздел "Графика" наградата отиде при Галилей..

публикувано на 27.05.17 в 15:13