Детската градина "Детелина" празнува рожден ден

Снимка: Десислава Андреева

57 години отбеляза днес видинското детско заведение. На празника Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи водосвет за здраве и благоденствие на целия персонал и педагогическия екип, както и на всички възпитаници.

Рождения ден уважиха и деца от филиал "Васил Левски", родители, учители и гости, а за малчуганите имаше много изненади -клоун и фокусник, и голямата атракция- батут в двора.

"От 40 години всяка година празнуваме рождения ден на детската градина с детско парти, къде без торта на рожден ден"
, заяви директорът Златка Георгиева.

Децата се забавляваха, пяха, рецитираха и танцуваха, накрая заваля и дъжд от бонбони.

Вижте още

Отличиха топ 10 на Спортното училище в Северозапада

За първи път от много години насам тържеството се проведе не в школото, а на сцената на Народно читалище „Развитие 1869“ . За първи път СУ „Св. Климент Охридски” връчи специален приз „Най-перспективен състезател” . С наградата бе удостоен Димитър Георгиев , чийто треньор е неговият баща Юлиян Димитров . През 2017 г. Димитър стана двукратен..

публикувано на 25.11.17 в 09:03

140 години от Освобождението от турско робство отбелязват в с.Черкаски

До обяд пред паметника на руския княз Владимир Черкаски ще бъдат положени венци и цветя . "Селото се е освободило на тази дата, това е добър повод за едно прилично тържество, за да отдадем почит" , каза за радио Видин кметът на селото Валери Тодоров . Тържеството ще бъде в местното читалище , където за доброто настроение на всички ще се погрижи..

публикувано на 25.11.17 в 08:48

Пътуваща лектория в Белоградчик

За пръв път общината организира за местните екскурзоводи и музейни работници пътуващата лектория, която ще премине под наслов „Екскурзоводските местни беседи и обслужване в цялостните туристически маршрути и продукти” . Лекторията е организирана по маршрут, който обхваща две държави – Сърбия и България . Така участниците ще имат възможност..

публикувано на 25.11.17 в 08:30

Отбелязват две знаменателни годишнини в историята на Чипровския край

И днес продължават изявите, които са посветени на 180 години от въстанието на Върбан Пенов- Белимелецът и 140 години от Освобождението на Чипровския край от османско владичество . Организатори са Общината в Чипровци, Историческият музей, читалището, кметството в с.Белимел и НЧ "Пейо Яворов 1926." От 10 часа започват тържествата с полагане на..

публикувано на 25.11.17 в 08:19

Глоби за работодатели във Враца

Фирми и работодатели са били санкционирани за около 60 000 лева заради нарушения в трудовото законодателство , съобщи директорът на Инспекцията по труда Румен Младенов . Актовете са за 45 фирми , като в по-голямата си част глобените са в сферата на строителството . Най-сериозни нередности са открити при санирането на сгради, асфалтирането..

публикувано на 25.11.17 в 07:32

Древен манастир във Видинско и хората в него се нуждаят от помощ

Средновековен манастир във Видинско тъне в нищета, а отскоро в него има и хора в неравностойно положение, които се нуждаят от помощ, за да преживеят през зимата. Манастирът край Добри дол все още привлича много поклонници, въпреки че дори и пътят до него не е ремонтиран. Сега монаси от епархията се опитват да спасят сградите и хората, които..

публикувано на 24.11.17 в 20:00