Детската градина "Детелина" празнува рожден ден

Снимка: Десислава Андреева

57 години отбеляза днес видинското детско заведение. На празника Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи водосвет за здраве и благоденствие на целия персонал и педагогическия екип, както и на всички възпитаници.

Рождения ден уважиха и деца от филиал "Васил Левски", родители, учители и гости, а за малчуганите имаше много изненади -клоун и фокусник, и голямата атракция- батут в двора.

"От 40 години всяка година празнуваме рождения ден на детската градина с детско парти, къде без торта на рожден ден"
, заяви директорът Златка Георгиева.

Децата се забавляваха, пяха, рецитираха и танцуваха, накрая заваля и дъжд от бонбони.

Вижте още

125 години отбелязва ОУ “Константин Фотинов” в Лом 

Тържественият юбилеен концерт , по повод годишнината, е тази вечер от 18 часа, в голямата зала на читалище „Постоянство” в Лом .  Haчaлoтo e пocтaвeнo пpeз yчeбнaтa 1892 - 1893 гoдинa. Училищe „Koнcтaнтин Фoтинoв” e нaчaлнo c 6 ĸлacни cтaи и c 300 yчeници, a oбyчeниeтo ce вoди oтдeлнo зa мoмичeтa и зa мoмчeтa дo ĸpaя нa 19 вeĸ. Имeтo нa yчилищeтo e..

публикувано на 26.04.18 в 11:17

Читалището във Вършец пострада при пожар

Две греди на покрива на читалището във Вършец  са обгорели при пожар тази нощ. Сигналът е подаден  от тел. 112 в 2:10 часа. Огледът е установил, че пожарът е започнал от дърва за огрев, складирани на  ул. "Република", извън читалището. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 26.04.18 в 11:10

Дървосекач загина на сечище в село Праужда

Мъж на 50 година е загинал на място, след като е бил затиснат от отсечено дърво, съобщават от полицията във Видин. Инцидентът е станал на сечище в землището на село Праужда . Сигналът за загиналия мъж е подаден в полицията вчера, 25 април, от дежурен лекар в спешния център в Белоградчик. С лужителите на реда установили при огледа, че работници..

публикувано на 26.04.18 в 10:49

Шофьор опита да подкупи полицаи във Враца

Мъж от врачанското село Три кладенци е задържан в Районното управление на Враца , след като се опитал да подкупи пътни полицаи. 22-годишният шофьор бил спрян от служителите на реда вчера привечер в областния град. Мъжът пуснал през стъклото на полицейската кола три банкноти от по 20 лева, с цел да предотврати извършването на проверката. По случая е..

публикувано на 26.04.18 в 09:53
Работни моменти от подреждането на новата експозиция в Монтана.

Изложба показва Монтана през вековете

“Монтана през вековете - делници и празници” е мотото на новата музейна експозиция, подредена в Регионалния историческия музей в града. Откриването е от 11.00 часа в Експозиционната зала, съобщи Ваня Иванова , директор на монтанския музей: "Изложбата, както личи от нейното заглавие, представя артефакти от най-различни исторически епохи, като се..

публикувано на 26.04.18 в 09:00

Лишават врачански семейства от помощи за деца

Почти 260 семейства са лишени от месечни помощи за дете до завършване на средно образование. Причината за спрените средства са натрупаните по 5 и повече неизвестни отсъствия по неуважителни причини на децата, обясни шефът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Враца Мария Търнавска. Близо 200 000 лв. са отпуснатите месечни социални помощи..

публикувано на 26.04.18 в 08:26