Детската градина "Детелина" празнува рожден ден

Снимка: Десислава Андреева

57 години отбеляза днес видинското детско заведение. На празника Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи водосвет за здраве и благоденствие на целия персонал и педагогическия екип, както и на всички възпитаници.

Рождения ден уважиха и деца от филиал "Васил Левски", родители, учители и гости, а за малчуганите имаше много изненади -клоун и фокусник, и голямата атракция- батут в двора.

"От 40 години всяка година празнуваме рождения ден на детската градина с детско парти, къде без торта на рожден ден"
, заяви директорът Златка Георгиева.

Децата се забавляваха, пяха, рецитираха и танцуваха, накрая заваля и дъжд от бонбони.

Вижте още

Във видинското село Покрайна пресъздадоха обичая "хамкане с халва"

На Сирни Заговезни в читалище "Просвета-1927" във видинското село Покрайна бе пресъздаден обичаят "хамкане с халва". При него парче халва се окачва с конец на тавана и след залюляване на конеца всеки се опитва да захапе с уста парче от халвата, но без да си помага с ръце. По същия начин може да се завърже и обелено варено яйце. За инициативата разказа..

публикувано на 18.02.18 в 15:00

Верижна катастрофа до Ботевград затрудни движението

Верижна катастрофа между три ТИР-а и лек автомобил "Фолксваген" блокира трафика от Северозападна България към София. Инцидентът е станал край Ботевград в местността Малините около обяд. Според първоначална информация, български камион е ударил лекия автомобил, а в тях са се ударили последователно още два камиона с турски номера. При инцидента..

публикувано на 18.02.18 в 13:24

Кметът на Община Мездра обикаля селата с отчет за свършеното

Кметът на община Мездра Генади Събков реши да слезе при своите избиратели и започна обиколка на 27-те села от общината с цел- отчет на свършеното от него и администрацията през 2017 година. Един от основните успехи е е, че общината е приключила финансовата година без неизплатени задължения, със 100 % изпълнени финансови ангажименти, работа по..

публикувано на 18.02.18 в 13:20

Подредиха изложба на Марко Марков в Лом

Ретроспективна изложба на художника Марко Марков събра ценители на изобразителното изкуство в Лом. Над 50 живописни платна на твореца могат да се видят в Общинската художествена галерия "Поломие", където е подредена експозицията. Изложбата бе открита от директора на Историческия музей Даниела Замфирова и представена от художника Максим Тодоров,..

публикувано на 18.02.18 в 12:00

Филиалът на ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" във Враца запазва специалности

Интересна възможност да се запазят местата за студенти, много преди кандидат-студентския изпит, предложи ръководството на филиала на ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" във Враца. Според директора на учебното заведение проф. д-р Маринела Михова , все още има единични места за специалностите "Начална училищна педагогика" и "Социална педагогика". По..

публикувано на 18.02.18 в 10:20

В Община Лом отбелязват 145 години от обесването на Васил Левски.

Днес Община Лом се включва в проявите, посветени на 145-тата годишнина от обесването на Васил Левски. Какво е предвидено в програмата разказа Наталия Стефанова , експерт в местната общинска администрация: "За честването са поканени представители на неправителствени органицации, учебни заведения, ученически клубове, Българския младежки червен..

публикувано на 18.02.18 в 09:00