Млади китаристи зарадваха деца в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

За децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Надежда” в Белоградчик вече е традиция по това време на годината да посрещат младите китаристи от музикалната школа по китара към читалище „Николай Хайтов” в София. Тази година концертът се проведе на сцената на Младежкия дом, за да се почустват децата като на истински концерт. Ръководителят Венцислав Димитров обясни, че при всяко посещение даряват и средства на Дома, а когато идват и родители, те допълнително дават по нещо от себе си: 

„Тези деца на мен ми дават много. Този процес е поучителен и за едната, и за другата страна. Нашите деца са обгрижвани. Нека видят, че има деца, чиято съдба така се е случила, че за тях няма кой да се грижи. Затова е хубаво човек да опитва да дава от обичта си, от културата за другите хора, не само за себе си.” 

Венцислав Димитров вярва в доброто и не търси отплата. 

„След като влезеш в един такъв дом и гледаш добротия, пиеш по - малко хапчета” - споделя Димитров. Той е от Видин и смята, че трябва да се прави нещо за нашия край. 

„Децата си поставят като мисия това посещение. Това е част от живота - да станем по - добри. Ако нещо в тая страна липсва - е добротията, да ръсиш любов. Каквито и закони да се измислят, няма ли добро, няма никакъв ефект в цялата тая история” - завършва разговора ни Венцислав Димитров. И тази година децата от Дом „Надежда”, заедно със своите приятели музиканти, се почерпиха с лакомства благодарение на спонсор, който пътуваше с групата.

Вижте още

Монтанският театър представя във Видин премиерно заглавие

Драматичен театър – Монтана продължава своето априлско турне с представление на премиерното заглавие от своя афиш- „Мистерията Дон Жуан“ днес, 25 април от 19,00 часа във Видинския театър , съобщават от културната институция в града на Огоста. В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“...

обновено на 25.04.18 в 12:00

Хванаха ломчанин да извършва незаконен риболов (видео)

Хванаха да бракониерства известен рибар от Лом.  Акцията е проведена по река Дунав от инспекторите от Агенцията по рибарство в Монтана и Гранична полиция- Видин. Мъжът е задържан за 24 часа, тъй като е навлязъл в чужди води.  “В продължение на един месец ежедневно наблюдавахме действията на рибаря от Лом и в крайна сметка го..

публикувано на 25.04.18 в 11:57

ОУ „Отец Паисий“ във Видин ще посрещне новата учебна година с обновена сграда

Ремонтът на ОУ "Отец Паисий" във Видин продължава, съобщават от Общината. Кметът Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков посетиха училището, за да се запознаят с хода на ремонтните дейности на сградата. Средствата за извършване на строително-монтажните работи са преведени от Министерството на образованието и науката, след като Общината..

публикувано на 25.04.18 в 10:07

Пролетен празник събира над 350 самодейци във Враца

Над 350 танцьори и певци от 19 читалища в община Враца ще покажат своите изпълнения в XXIII издание на Общинския пролетен празник . Културното събитие ще се проведе на 29 април (неделя), от 10:00 ч., в НЧ „Развитие 1869” – Враца. Традиционната проява има за цел да покаже най-доброто от програмата на художествените състави, които работят..

публикувано на 25.04.18 в 09:43

Шоу на колела пристига в Мездра

За втора поредна година жителите и гостите на Мездра ще имат възможност да се насладят на атракционното шоу на колела „Полицейска Академия“, съобщават от Общината. То се организира от местната управа, съвместно с „Мотор Шоу Ентъртеймънт“. Събитието ще започне на 30 април /понеделник/, с два парада на автомобилите по главните..

публикувано на 25.04.18 в 09:29

Снимката на 24 април 2018 година

Дадоха старт на Маратона на  четенето  „Децата  на Монтана четат”.   Безработните на територията на Регионалната служба по заетостта (РСЗ) в Монтана са  намалели  с 1200 през март.   Изплащането на пенсиите ще започне от 8 май съгласно обявените графици, съобщават от „Български пощи“.  Дружеството уведомява клиентите си, че на 1-ви, 6-ти,..

публикувано на 24.04.18 в 18:10