Млади китаристи зарадваха деца в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

За децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Надежда” в Белоградчик вече е традиция по това време на годината да посрещат младите китаристи от музикалната школа по китара към читалище „Николай Хайтов” в София. Тази година концертът се проведе на сцената на Младежкия дом, за да се почустват децата като на истински концерт. Ръководителят Венцислав Димитров обясни, че при всяко посещение даряват и средства на Дома, а когато идват и родители, те допълнително дават по нещо от себе си: 

„Тези деца на мен ми дават много. Този процес е поучителен и за едната, и за другата страна. Нашите деца са обгрижвани. Нека видят, че има деца, чиято съдба така се е случила, че за тях няма кой да се грижи. Затова е хубаво човек да опитва да дава от обичта си, от културата за другите хора, не само за себе си.” 

Венцислав Димитров вярва в доброто и не търси отплата. 

„След като влезеш в един такъв дом и гледаш добротия, пиеш по - малко хапчета” - споделя Димитров. Той е от Видин и смята, че трябва да се прави нещо за нашия край. 

„Децата си поставят като мисия това посещение. Това е част от живота - да станем по - добри. Ако нещо в тая страна липсва - е добротията, да ръсиш любов. Каквито и закони да се измислят, няма ли добро, няма никакъв ефект в цялата тая история” - завършва разговора ни Венцислав Димитров. И тази година децата от Дом „Надежда”, заедно със своите приятели музиканти, се почерпиха с лакомства благодарение на спонсор, който пътуваше с групата.

print Отпечатай
Вижте още

Ботева награда отиде в Мездра

На провелия се във Враца 55-ти Национален рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия за любители , отлично се представи Генчо Драголов от Мездра . Във възрастовата група до 14 години той се яви като представител на НЧ"Просвета 1925" Мездра и бе класиран на второ място, като първо не бе присъдено. Генчо е ученик в СУ"Иван Вазов" и бе..

публикувано на 28.05.17 в 15:49

Труп на неизвестен мъж е открит в Дунав при Видин.

Тази сутрин в 6:30 в дежурната част на полицията чрез тел. 112 е получен сигнал за труп във водите на река Дунав срещу арката на общинския драматичен театър. Извършен е оглед, като следи от насилие по тялото не са открити. Към момента самоличността на мъжа не е установена. Той е на видима възраст около 60-65 години, висок около 175 см., с прошарена коса,..

публикувано на 28.05.17 в 13:54

Продължават проявите от Ботеви дни 2017

Във Враца продължават проявите, свързани с Ботевите дни. Тази година се навършват 141 г. от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Във връзка честването, днес от 11:30 часа Симфониета Враца и Дамски хор "Враца”, ще изнесат концерт в пещерата "Леденика”. В същия час ще започне и поклонение на лобното място на Перо Херцеговинеца и детско утро в..

публикувано на 28.05.17 в 10:34

Приключи фестивалът на народната носия "От раклата на баба" 2017 година

За втора година в с. Кутово се проведе фестивал на народната носия "От раклата на баба”. В него се включиха състави от различни селища на община Видин, както и самодейни състави от други общини на областта. Участниците показаха автентични народни носии, характерни за региона на Златорожието. Кметът на община Видин Огнян Ценков за втора година бе почетен..

публикувано на 28.05.17 в 09:04

Църковнославянски песнопения ще звучат днес в Клисурския манастир

Църковнославянски песнопения "Моление Господне" ще изнесе от 11 часа днес в Клисурския манастир мъжката вокална формация "Светоглас". Входът е свободен, каза за Радио Видин Даниел Спасов от формацията. "Светоглас" е първата българска мъжка вокална формация за старинна полифонична музика.Основана е през 2009 година по идея на Даниел Спасов, чиито корени..

обновено на 28.05.17 в 08:41

Наградиха участниците в изложбата "Земята на Ботев"

На официална церемония в Регионалния исторически музей във Враца бяха наградени участниците в Общата художествена изложба "Земята на Ботев". Тази година в изложбата "Земята на Ботев" участваха 42- ма автори, със 109 творби. В раздел „Живопис“ бе отличен Любомир Минковски от Враца, за цялостно представяне. В раздел "Графика" наградата отиде при Галилей..

публикувано на 27.05.17 в 15:13