Млади китаристи зарадваха деца в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

За децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Надежда” в Белоградчик вече е традиция по това време на годината да посрещат младите китаристи от музикалната школа по китара към читалище „Николай Хайтов” в София. Тази година концертът се проведе на сцената на Младежкия дом, за да се почустват децата като на истински концерт. Ръководителят Венцислав Димитров обясни, че при всяко посещение даряват и средства на Дома, а когато идват и родители, те допълнително дават по нещо от себе си: 

„Тези деца на мен ми дават много. Този процес е поучителен и за едната, и за другата страна. Нашите деца са обгрижвани. Нека видят, че има деца, чиято съдба така се е случила, че за тях няма кой да се грижи. Затова е хубаво човек да опитва да дава от обичта си, от културата за другите хора, не само за себе си.” 

Венцислав Димитров вярва в доброто и не търси отплата. 

„След като влезеш в един такъв дом и гледаш добротия, пиеш по - малко хапчета” - споделя Димитров. Той е от Видин и смята, че трябва да се прави нещо за нашия край. 

„Децата си поставят като мисия това посещение. Това е част от живота - да станем по - добри. Ако нещо в тая страна липсва - е добротията, да ръсиш любов. Каквито и закони да се измислят, няма ли добро, няма никакъв ефект в цялата тая история” - завършва разговора ни Венцислав Димитров. И тази година децата от Дом „Надежда”, заедно със своите приятели музиканти, се почерпиха с лакомства благодарение на спонсор, който пътуваше с групата.

print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 28 юли 2017 година

Враца е от градовете в България и единствения в Северозападен регион с най-качествените и красиво изпълнени проекти по социалната програма на правителството за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради , съобщават от общинската администрация във Враца. Градът се оказва и единствения в региона, който е обособил колоритни цветови ансамбли в..

публикувано на 28.07.17 в 18:05

Изпей "Обичам те" на български език

Столичната рок група "Хоризонт" пристигна във Видин, за да вземе участие в тазгодишното издание на фестивала "Дунавски вълни". Музикантите бяха любезно посрещнати от зам. кмета на Община Видин Венци Пасков . "Радвам се, че сте гости на нашия град за да вземете участие в този вече традиционен фестивал." - каза при посрещането Венци Пасков . Мотото на..

публикувано на 28.07.17 в 17:29

Завършват новия храм в Монтана

Строителството на православната църква стартира преди 10 години и трябва да приключи до края на 2017 година . До момента са вложени 2 5000 000 лв . 480 000 лв. от бюджета на общината ще бъдат инвестирани тази година , съобщи кметът на Монтана Златко Живков . Интерес им от дарители да се включат в благородната кауза. Освен фирми със средства..

публикувано на 28.07.17 в 16:41

В Лом гостува изложбата "100 години дипломатически отношения България-Швейцария"

Изложба "100 години дипломатически отношения България-Швейцария" се открива тази вечер в Лом. Поводът е Националния празник на Конфедерация Швейцария, който се отбелязва на 1 август. "Лом има право да се гордее с история, която е част от тази 100-годишна история. Първо с незабравимия Луи Айер, с четвъртвековната история на ломското Дружество за..

публикувано на 28.07.17 в 16:02

Краеведска обиколка за децата от Мездра

Реална краеведска разходка направиха в Мездра участниците в "Забавно лято в библиотеката". В ролята на "екскурзовод" влезе секретарят на Народно читалище "Просвета" Валентина Цекова. Целта беше  да се разкаже историята на най-старите сгради, както и за началото на стопанското-икономическо развитие на това селище през 19 век и 20 век...

публикувано на 28.07.17 в 12:32

Наркопласьори задържаха във Вършец

На територията на Районното управление във Вършец е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол и наркотични вещества. Извършени са множество оперативно-издирвателни мероприятия, при които е събрана оперативна информация за придобиване,..

публикувано на 28.07.17 в 11:49