Млади китаристи зарадваха деца в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

За децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Надежда” в Белоградчик вече е традиция по това време на годината да посрещат младите китаристи от музикалната школа по китара към читалище „Николай Хайтов” в София. Тази година концертът се проведе на сцената на Младежкия дом, за да се почустват децата като на истински концерт. Ръководителят Венцислав Димитров обясни, че при всяко посещение даряват и средства на Дома, а когато идват и родители, те допълнително дават по нещо от себе си: 

„Тези деца на мен ми дават много. Този процес е поучителен и за едната, и за другата страна. Нашите деца са обгрижвани. Нека видят, че има деца, чиято съдба така се е случила, че за тях няма кой да се грижи. Затова е хубаво човек да опитва да дава от обичта си, от културата за другите хора, не само за себе си.” 

Венцислав Димитров вярва в доброто и не търси отплата. 

„След като влезеш в един такъв дом и гледаш добротия, пиеш по - малко хапчета” - споделя Димитров. Той е от Видин и смята, че трябва да се прави нещо за нашия край. 

„Децата си поставят като мисия това посещение. Това е част от живота - да станем по - добри. Ако нещо в тая страна липсва - е добротията, да ръсиш любов. Каквито и закони да се измислят, няма ли добро, няма никакъв ефект в цялата тая история” - завършва разговора ни Венцислав Димитров. И тази година децата от Дом „Надежда”, заедно със своите приятели музиканти, се почерпиха с лакомства благодарение на спонсор, който пътуваше с групата.

Вижте още

Над 6 кг нелегален тютюн и цигари иззе полицията в Грамада

6.350 кг нарязан тютюн без бандерол и 238 саморъчно свити цигари иззели вчера служители на Районно управление-Кула. Полицаите извършили претърсване в частен имот, обитаван от 51-годишен мъж и 42-годишна жена, в град Грамада . Там открили зеблен чувал с тютюн и картонена кутия с пликове с цигари. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е..

публикувано на 24.11.17 в 10:57

АПИ: Шофьорите да внимават през прохода „Петрохан“ 

През следващите дни на прохода "Петрохан" , в участъка от билото до Малка Бързия в посока Монтана ще се възстановяват мантинелите , повредени от падналите дървета при снеговалежа в началото на октомври, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). За повишаване безопасността на движение  през зимните месеци  в отсечката горските стопанства..

публикувано на 24.11.17 в 09:55

Честит празник на ОУ "Свети Климент Охридски" във Видин!

ОУ "Свети Климент Охридски" във Видин отбелязва 98 години от своето създаване. Няма по-благородна професия от тази да извайваш личности и съграждаш съдби, каза в словото си директорът на училището Теодора Ганчева : "Основано през далечната 1919 година училището носи огромната отговорност да бъде неувяхващ светилник на просвещението и родолюбието...

публикувано на 24.11.17 в 09:36

Студенти ще изпишат 170-годишната църква в Чупрене

Студенти от Националната художествена академия ще изографисат църквата "Св. Николай Чудотворец" в село Чупрене. Предстои да бъде подготвен проект, който ще бъде предложен за одобрение от Видинската света митрополия , обясни преподавателят в катедра "Стенопис" Любомил Драганов: "Може да се каже, че сме се запознали. Имаше едно посещение на място..

публикувано на 23.11.17 в 19:05
видин синагога

Снимката на 23 ноември 2017 година

Община Видин и Организация „Шалом“ подписаха договора за дарение на синагогата. Спешните телефони ще работят отделно от тел. 112 още поне година. Това решиха депутатите с приемането на Закона за МВР. Ще бъде отнемана временно регистрацията на автомобилите, които не издържат технически преглед, е записано още в закона. Служителите на МВР ще могат..

публикувано на 23.11.17 в 17:59

Организацията на евреите в България дари синагогата на Община Видин

Организацията на евреите в България "Шалом" дари на видинската Община сградата и прилежащата ѝ територия  на видинската синагога. Дарението бе връчено днес от председателя на Управителния съвет на Регионалната организация на евреите във Видин Роза Маринова на кмета на Видин, Огнян Ценков. "Това е един знаменателен, исторически момент. На нас ни се..

публикувано на 23.11.17 в 17:24