Снимката на 19 май 2017 година

Снимка: Светослав Цветанов

Разкопани улици и недовършени проекти, са сред основните проблеми на Враца, според анкета на Радио Видин. Тази сутрин Регионалната радиостанция към Българското национално радио излъчваше на живо от изнесено студио в града под Околчица. „Ще търсим максимално най-добрите варианти за възстановяване на инфраструктурата на града“, каза в „Посоките на делника“ кметът Калин Каменов, който беше гост в предаването. Той уточни, че е поставил срок фирмите- изпълнители по водния цикъл  до края на годината да приключат с разкопаването на улиците.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи по време на парламентарния контрол, че основният проблем на трасето - скоростен път София-Видин, е неосигуреното финансиране с индикативна стойност над 800 млн. евро. Трасето е разделено на три участъка. За участъка Видин-Монтана, където ще има ново строителство, министърът каза, че има готов идеен проект, Оценка на въздействите на околната среда и водите, която се обжалва.

До 3000 лв. отпуска Община Враца на хора с репродуктивни проблеми от своя Ин витро фонд. Програмата се подкрепя и от Общинския съвет, каза председателят му, Румен Антов.

В област Видин 682-ма седмокласници са записани за явяване на национално външно оценяване по български език и литература. Изпитът се проведе в 28 училища от областта.651 зрелостници са подали заявления за допускане до държавен зрелостен изпит по български език и литература в област Видин.

Две хиляди ученици се явиха на матурите в Монтанско. Без сериозни проблеми преминаха държавните зрелостни изпити по български език и литература. 915 зрелостници се явиха на изпита. Същевременно 1006 ученици писаха на изпита за външно оценяване в седми клас.

Кампания за безплатно измерване на кръвна захар и кръвно налягане се проведе във Видин. Целта е да се популяризират по-честите прегледи и хората да се приучат на отговорност към здравето си.

Продължава набирането на кандидати за участие в Доброволното формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации към Община Видин. Крайният срок за кандидатстване е 20 май, който е почивен, затова заявления ще се приемат и в понеделник, 22 май, каза секретарят на общината Иванела Андреева.

Ученици от село Владимирово обраха наградите в конкурса «Пламъче край Огоста». За втора поредна година Народно читалище "Възраждане 1923" в Бойчиновци проведе конкурса за литература и изобразително изкуство.

Трето поредно издание на Фестивала на средновековните традиции, бит и култура "Калето - Мездра” ще се проведе на 21 и 22 май в Археологическия комплекс.

Тази неделя от 10.00 часа на Туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа" до село Очин дол, община Мездра ще започне 12-ият Национален фолклорен събор "Де е българското", организиран от Община Мездра и комплекса.

57 години отбеляза днес видинската детска градина „Детелина“. На празника Белоградчишки епископ Поликарп отслужи водосвет за здраве и благоденствие на целия персонал и педагогическия екип, както и на всички възпитаници.

За децата от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Надежда” в Белоградчик вече е традиция по това време на годината да посрещат младите китаристи от музикалната школа по китара към читалище „Николай Хайтов” в София. Тази година концертът се проведе на сцената на Младежкия дом, за да се почувстват децата като на истински концерт.

Завладяваща, стилна, изпълнена с обрати и красив финал бе последната премиера на берковския самодеен театър.  Актьорският състав, под режисурата на Надя Тимчева представи пиесата на Едуардо де Филипо „Любов по италиански”.

Изложба под мотото "Избрани картини и най-доброто от световия  конкурс за детска рисунка 2013-2016" е открита във видинската художествена галерия. Експозицията включва 65 платна с детски рисунки.

print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 28 юли 2017 година

Враца е от градовете в България и единствения в Северозападен регион с най-качествените и красиво изпълнени проекти по социалната програма на правителството за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради , съобщават от общинската администрация във Враца. Градът се оказва и единствения в региона, който е обособил колоритни цветови ансамбли в..

публикувано на 28.07.17 в 18:05

Изпей "Обичам те" на български език

Столичната рок група "Хоризонт" пристигна във Видин, за да вземе участие в тазгодишното издание на фестивала "Дунавски вълни". Музикантите бяха любезно посрещнати от зам. кмета на Община Видин Венци Пасков . "Радвам се, че сте гости на нашия град за да вземете участие в този вече традиционен фестивал." - каза при посрещането Венци Пасков . Мотото на..

публикувано на 28.07.17 в 17:29

Завършват новия храм в Монтана

Строителството на православната църква стартира преди 10 години и трябва да приключи до края на 2017 година . До момента са вложени 2 5000 000 лв . 480 000 лв. от бюджета на общината ще бъдат инвестирани тази година , съобщи кметът на Монтана Златко Живков . Интерес им от дарители да се включат в благородната кауза. Освен фирми със средства..

публикувано на 28.07.17 в 16:41

В Лом гостува изложбата "100 години дипломатически отношения България-Швейцария"

Изложба "100 години дипломатически отношения България-Швейцария" се открива тази вечер в Лом. Поводът е Националния празник на Конфедерация Швейцария, който се отбелязва на 1 август. "Лом има право да се гордее с история, която е част от тази 100-годишна история. Първо с незабравимия Луи Айер, с четвъртвековната история на ломското Дружество за..

публикувано на 28.07.17 в 16:02

Краеведска обиколка за децата от Мездра

Реална краеведска разходка направиха в Мездра участниците в "Забавно лято в библиотеката". В ролята на "екскурзовод" влезе секретарят на Народно читалище "Просвета" Валентина Цекова. Целта беше  да се разкаже историята на най-старите сгради, както и за началото на стопанското-икономическо развитие на това селище през 19 век и 20 век...

публикувано на 28.07.17 в 12:32

Наркопласьори задържаха във Вършец

На територията на Районното управление във Вършец е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол и наркотични вещества. Извършени са множество оперативно-издирвателни мероприятия, при които е събрана оперативна информация за придобиване,..

публикувано на 28.07.17 в 11:49