Във Видин се открива "The Bridge"

Снимка: Радио Видин

Видин е готов да посрещне осмото издание на младежкия фестивал "The bridge". От ранни зори в неделния ден в палатковия лагер на фестивала течеше трескава подготовка, а тази година интересът към събитието е по- голям, каза организаторът Михаил Стефанов.

"Очакваме около 200 души тази година да се включат във фестивала. За пръв път от създаването му затворихме регистрацията за участие още преди откриването. Решихме да правим повече неща със самите участници в лагера, тъй като иначе те се уморяват от прекалено много концерти." - сподели Михаил Стефанов.

Фестивалът "The Bridge" ще продължи до 23 юли, а палатковият лагер на участниците е разположен до крепостта "Баба Вида" в крайдунавския град. Заради дъждовното време и по решение на организаторите официалното откриване ще бъде на 17.07, от 13.30 часа.


Вижте още

Математици от Видин се отличиха на международен научен фестивал

Илиян Йорданов и Християн Ивайлов от ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин се класираха на второ място на Международен научен фестивал "Фишън" ("Fission") в столицата, в категория "Химия". Проявата ежегодно се състои в Американския колеж.  Отбори от максимум трима души създават проекти, които се оценяват от учени и изследователи. Фестивалът цели да..

публикувано на 24.04.18 в 17:27

Ученици от Ново село научиха повече за политика Тодор Петров

Днешният ден от Маратона на четенето в Ново село , организиран от читалищната библиотека,  беше посветен н а 140-годишнината от рождението на видния български политик от началото на миналия век, роден във видинско село, Тодор Петров . Ученици от 7 и 8 клас от полуинтернатната група на местното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ слушаха  в..

публикувано на 24.04.18 в 16:34

Ясни са номинациите за общинската структура на ГЕРБ-Монтана

Номинираха областният управител Росен Белчев за председател на общинската структура на ГЕРБ в Монтана . Д-р Христо Кастрев и Калин Хайтов са останалите предложения. За организационен секретар номинациите са за: адвокат Диана Иванчева, Елица Михайлова и заместник областния управител Нина Петкова. За членове на ръководство са предложени: Ирена..

публикувано на 24.04.18 в 16:19

Всички села в община Макреш ще имат избирателни секции

Седем избирателни секции и една подвижна ще има на изборите за кмет в община Макреш . Предстои Общинската избирателна комисия да назначи съставите, каза секретарят на Общината Ванюша Василева , която е и временно изпълняващ длъжността кмет:  "Имаме сформирани секционните избирателни комисии. Надяваме се днес по хронограма, Общинската избирателна..

публикувано на 24.04.18 в 16:03

Призови места за видински ученици в състезание по приложна електроника 

Павел Иванов и Мартин Нанков, ученици от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"- Видин  спечелиха второ място в България във възрастова група 11-12 клас на състезанието по приложна електроника . Алекс Иванов и Тодор Бойчев се класираха на пето място във възрастова група 9-10 клас. Ученици от видинското училище за пета година печелят призови места в..

публикувано на 24.04.18 в 16:00

Библиотеката в Монтана даде началото на маратон

Дадоха старт на Маратона на четенето „Децата  на Монтана четат” . Инициативата е на Регионална библиотека “Гео Милев” в Монтана и се провежда за 12-и път.  Директорът Анелия Иванова приветства на откриването възпитаници на 4-то Основно училище “Иван Вазов” в Монтана:  "Вие, освен че сте ни дългогодишни партньори и приятели, имате честта днес..

публикувано на 24.04.18 в 15:06