Червенокръстци обучават социално слаби в Монтанско

Снимка: Любо Андреев

Как да не стават жертва на телефонните измами, как да управляват семейния бюджет и как да се хранят балансирано обучават социално слаби от област Монтана. Курсът се провежда от представители на Българския червен кръст. 
10 000 социално слаби от област Монтана ще преминат обучението. В него са включени хора, получили помощи за отопление през последната година и бедни, включени в програмата за подпомагане с хранителни пакети през настоящата година, уточни Благовеста Нончева, експерт в Червения кръст в Монтана. Обучението в офиса на хуманитарната организация в града е всеки понеделник: 
"Това са здравословното хранене и социално значимите заболявания, като затлъстяване, диабет и сърдечно-съдовите заболявания. За бенефициентите от селата, по-възрастните, сме предвидили телефонните измами като тема, която е интересна за тях и ще има отворени социални приемни в общините в цялата област, вторник и сряда във всяка една община ще има отворени приемни с консултации по европейските социални фондове и как могат те допълнително и да бъдат включени в социален фонд в България." 

Вижте още

Социални работници от Видин и Зайчар обмениха опит

Трета среща на представители на социалните услуги от Видин и сръбския град Зайчар се проведе днес. Домакин е българската страна, а инициативата е част от традиционните международни работни срещи под името "Източна социална мрежа". Организаторите са Национален алианс за социална отговорност, Община Видин и Фондация "Подкрепа за реализация". Събитието..

публикувано на 23.11.17 в 16:47

Съветници одобриха Общия устройствен план на община Монтана

На днешната сесия Общинският съвет в Монтана прие 28 решения по предложения от кмета Златко Живков, съобщават от Общината. С тях се одобряват кандидатствания по различни европейски и национални програми, промени в стратегически документи, списъци за капиталови разходи, разсрочване на кредитна линия, продажби и предоставяне под наем на поземлени..

публикувано на 23.11.17 в 16:30
Една от малкото запазени снимки на Чеган чешма. Снимката е от архива на Благовеста Стаменова, чийто дядо Тодор Тренев - Македонеца е един от каменоделците, изградили този войнишки паметник.

Внасят проекта за Чеган чешма в Общинския съвет във Видин

Проектът за възстановяване на "Чеган чешма" ще бъде внесен през декември в Общинския съвет във Видин. Вече има скица и виза за строеж на войнишкия паметник, обясни Ивайло Иванов от Патриотичен клуб "Бдинци": "Вече има скица и виза, което дава началото да се правят спецификациите по чертежите и т.н. Но от Общината ни казаха проектът, който е..

публикувано на 23.11.17 в 16:10

Прокуратурата обвини задържани във Враца и Вършец за трафик на жени

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за набиране и трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Австрия и Германия. Това съобщиха от прокуратурата. Участниците са задържани на 17 ноември 2017 г. при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и..

публикувано на 23.11.17 в 15:56

Ученици от Враца взеха награди от национално състезание по физика

И тази година възпитаниците на природо-математическата гимназия се представиха повече от успешно на националното есенно състезание по физика , съобщават от ППМГ „Акад. Иван Ценов“  във Враца .  В конкуренция с най-добрите по физика в страната на второ място бяха класирани: Петър Иванов (9 клас), Михаил Коцев (10 клас) и Христо Георгиев (11 клас)...

публикувано на 23.11.17 в 15:43

В Белоградчик беше открита изложба "Славната бдинска дивизия"

В галерия „Вълчо Вълчев” в Белоградчик беше открита пътуващата изложба „Славната бдинска дивизия” . Експозицията е посветена на участието на Шеста пехотна Бдинска дивизия в Първата световна война. Главният експерт в Държавен архив- Враца Весела Пелова запозна присъстващите с изложбата:  „Днес сме се събрали да почетем паметта и делата на..

публикувано на 23.11.17 в 15:15