Червенокръстци обучават социално слаби в Монтанско

Снимка: Любо Андреев

Как да не стават жертва на телефонните измами, как да управляват семейния бюджет и как да се хранят балансирано обучават социално слаби от област Монтана. Курсът се провежда от представители на Българския червен кръст. 
10 000 социално слаби от област Монтана ще преминат обучението. В него са включени хора, получили помощи за отопление през последната година и бедни, включени в програмата за подпомагане с хранителни пакети през настоящата година, уточни Благовеста Нончева, експерт в Червения кръст в Монтана. Обучението в офиса на хуманитарната организация в града е всеки понеделник: 
"Това са здравословното хранене и социално значимите заболявания, като затлъстяване, диабет и сърдечно-съдовите заболявания. За бенефициентите от селата, по-възрастните, сме предвидили телефонните измами като тема, която е интересна за тях и ще има отворени социални приемни в общините в цялата област, вторник и сряда във всяка една община ще има отворени приемни с консултации по европейските социални фондове и как могат те допълнително и да бъдат включени в социален фонд в България." 

Вижте още

Снимката на 20 февруари 2018 година

Нови над 1200 работни места ще бъдат разкрити в Северозападна България по проекта "Работа" , който стартира от този месец с европейски средства. Ще бъдат обхванати 31 общини, обясни директорът на Регионалната служба по заетостта в Монтана Даниела Накова. Основната цел е намаляване на продължително безработните и неактивните на пазара на труда. Проектът е..

публикувано на 20.02.18 в 18:05

Над 70 са договорите за детегледачи по проект "Родители в заетост" в Северозапада

Голям интерес към проект  “Родители в заетост” отчитат от Регионалната служба по заетостта (РСЗ) в Монтана. На територията на Бюрата по труда в областите Монтана, Видин и Враца са подадени 165 заявления от родители и 199 от безработни хора. Всички заявления са оценени за допустимост, като предстои сключване на 78 договора, съобщи Даниела Накова,..

публикувано на 20.02.18 в 17:30

Русенският университет е с нов ректор

С 176 гласа досегашният председател на Общото събрание на Русенския университет – чл.-кор. проф. Христо Белоев бе избран за ректор на висшето училище, съобщават оттам. Той ще ръководи институцията до края на мандата през 2019 година. До избора се стигна след като ректорът проф. Велизара Пенчева подаде оставка пред Академичния съвет на..

публикувано на 20.02.18 в 16:55

Владимир Тошев: Протестите във Видин са манипулативно-политически

Протестите във Видин са манипулативно-политически процес , който няма нищо общо с пътя. Това каза на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Тошев : "Политически са по простата причина, че организаторите на протеста много мандати са участници в политическия живот на Видин и като съветници, и като депутати и е изключено в ролята,..

публикувано на 20.02.18 в 15:53

Ново ръководство ще има видинската болница

Видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" ще има ново ръководство . Това обяви народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев. "Получено е писмо от министъра на здравеопазването до директорката на видинската болница в срок от един месец да организира акционерно събрание, на което ще бъде избран нов борд за управление...

публикувано на 20.02.18 в 15:39

Община Димово работи със запорирани сметки

Общината в Димово е със запорирани сметки, заради задължения от около 2 милиона лева към сметосъбиращата фирма. "Не можем да работим, не можем да купим нищо. Колкото спестим от субсидии, които плаща държавата, си купуваме някои неща за работа", каза кметът Лозан Лозанов . Досега е имало средства за изплащане на заплати, въпреки че Общината работи..

публикувано на 20.02.18 в 15:39