Червенокръстци обучават социално слаби в Монтанско

Снимка: Любо Андреев

Как да не стават жертва на телефонните измами, как да управляват семейния бюджет и как да се хранят балансирано обучават социално слаби от област Монтана. Курсът се провежда от представители на Българския червен кръст. 
10 000 социално слаби от област Монтана ще преминат обучението. В него са включени хора, получили помощи за отопление през последната година и бедни, включени в програмата за подпомагане с хранителни пакети през настоящата година, уточни Благовеста Нончева, експерт в Червения кръст в Монтана. Обучението в офиса на хуманитарната организация в града е всеки понеделник: 
"Това са здравословното хранене и социално значимите заболявания, като затлъстяване, диабет и сърдечно-съдовите заболявания. За бенефициентите от селата, по-възрастните, сме предвидили телефонните измами като тема, която е интересна за тях и ще има отворени социални приемни в общините в цялата област, вторник и сряда във всяка една община ще има отворени приемни с консултации по европейските социални фондове и как могат те допълнително и да бъдат включени в социален фонд в България." 

Вижте още

Полицията затяга контрола в Деня без жертви на пътя

Специализирана акция на пътя подготвя видинската полиция. Поводът- Европейският ден без загинали на пътя, който се отбелязва утре, 21 септември. Проверки ще се извършват там, където са настъпили катастрофи с жертви през тази година, обясни началникът на "Пътна полиция"- Видин  старши инспектор Владимир Герасимов : "Жертвите от началото на годината..

публикувано на 20.09.17 в 16:41

Изпратихме Дядо Дометиан

Във Видин днес се простихме с митрополит Дометиан, който беше начело на епархията в продължение на 30 години. Той почина след продължително боледуване, на 84-годишна възраст. Опелото оглави българският патриарх Неофит. "С дълбока скръб приехме вестта за кончината на нашия брат митрополит Дометиан" , каза в словото си по време на опелото..

публикувано на 20.09.17 в 15:07

Ловци се събират в Мездра

Спазвайки установената традиция Сдружение "Ловно - рибарско дружество Мездра-Роман" организира 12-и поред Регионален ловен събор . Той ще се проведе в събота, 23 септември, от 9.00  до 17.30 часа, в местността "Емирски мост", където се намира стрелбището на Сдружението. Програмата предвижда състезателна стрелба в дисциплината "Скийт", освещаване..

публикувано на 20.09.17 в 15:00

Четирима са задържани при акция срещу наркоразпространението във Видинско

Вчера, на територията на ОД МВР- Видин , бе проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, съобщават от полицията. Действията на криминалистите стартирали в град Грамада. Там, в имот обитаван от 27-годишен мъж, криминално проявен и осъждан, полицейските служители открили 206 конопени стръка...

публикувано на 20.09.17 в 13:20

Митничари спряха контрабанда на цигари на ферибота в Оряхово

Опит за контрабанден износ на цигари предотвратиха митнически служители в района на ГКПП „Ферибот Оряхово" . На 18.09.2017 г. около 21.30 часа на трасе „Изход" пристига товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи санитарен фаянс от България за Белгия. Митническите служители селектират превозното средство за щателна..

публикувано на 20.09.17 в 11:47

Мним полицай измами дядо по телефона

Поредната жертва на телефонните измамници стана 83- годишен жител на Монтана . Измамникът се представил по телефона за служител на полицията и под предлог, че са необходими пари за залавянето на телефонни измамници, заблудил възрастния човек да остави найлонов плик с 2 000 лв. под личния автомобил, паркиран пред дома му. По-късно потърпевшият..

публикувано на 20.09.17 в 10:55