Червенокръстци обучават социално слаби в Монтанско

Снимка: Любо Андреев

Как да не стават жертва на телефонните измами, как да управляват семейния бюджет и как да се хранят балансирано обучават социално слаби от област Монтана. Курсът се провежда от представители на Българския червен кръст. 
10 000 социално слаби от област Монтана ще преминат обучението. В него са включени хора, получили помощи за отопление през последната година и бедни, включени в програмата за подпомагане с хранителни пакети през настоящата година, уточни Благовеста Нончева, експерт в Червения кръст в Монтана. Обучението в офиса на хуманитарната организация в града е всеки понеделник: 
"Това са здравословното хранене и социално значимите заболявания, като затлъстяване, диабет и сърдечно-съдовите заболявания. За бенефициентите от селата, по-възрастните, сме предвидили телефонните измами като тема, която е интересна за тях и ще има отворени социални приемни в общините в цялата област, вторник и сряда във всяка една община ще има отворени приемни с консултации по европейските социални фондове и как могат те допълнително и да бъдат включени в социален фонд в България." 

Вижте още

Цветан Цветанов посети Вършец

Личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката , заяви във Вършец пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на "Жени ГЕРБ", заместник председателят на партията Цветан Цветанов . Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви..

публикувано на 21.04.18 в 17:59

Ремонтът на третокласния път след Лом ще е завършен до лятото

До средата на месец юли трябва да бъде завършен ремонтът на над 20-километров участък от третокласен път 114, започващ от Лом и минаващ през селата Сталийска махала, Дондуково, Дреновец, Ружинци и Чупрене. Проектът за третокласния път след Лом стартира през месец септември 2017 година. Тогава "Агенция Пътна инфраструктура" изготви план за..

публикувано на 21.04.18 в 17:43
Тодоровден

Дунавци ще изпрати месец април с конни надбягвания

На 28-ми април ще се проведат традиционните конни надбягвания в град Дунавци. Интересът към събитието е огромен, каза за Радио Видин кметът на Дунавци Димо Скорчев . "От 10 часа започваме на 28-ти. До този момент са записани над 40 състезателни коне. Ще участват също така коне, които ще се теглят и такива, които са насочени към конкурса за..

публикувано на 21.04.18 в 16:52

Учредиха сдружение на рибарите в Монтана

Учредиха сдружение на рибарите в Монтана след провела се среща между организаторите от новосформираното сдружение "Рибар" и рибари от Монтана, Враца, Берковица, София и други региони.  Целта му е да обедини всички рибари от региона и да се грижи за язовир Огоста - това каза за Радио Видин Валери Спасов , председател на сдружение "Рибар". "Главната..

публикувано на 21.04.18 в 15:06

Деца почистват около блока си във Видин

Деца от видинския квартал "Вида" почистват в квартала си по повод Световния ден на Земята , който се отбелязва утре, 22-ри април, видя Радио Видин . Учениците казаха, че темата за деня на Земята, която изучават в училище, е изключително интересна и че всеки трябва да почиства около блока си: "Почистваме природата, ние всички се събрахме. Някои от нас..

публикувано на 21.04.18 в 14:30

Областната комисия по безопасност на движението във Видин с още заседания

План за заседанията на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата за 2018 година беше приет на първaтa за годината конференция на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Видин. Предстоят още две заседания през тази година, каза Албена Георгиева , областен управител на Видин. "Второто заседание ще бъде през..

публикувано на 21.04.18 в 14:17