Започва подаването на документи за енергийни помощи

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН

От днес, 17 юли, започва подаването на заявления-декларации за получаване на помощи за отоплителния сезон 2017- 2018 година. Документи ще се приемат до 31 октомври в дирекциите "Социално подпомагане". 
Промени се предвиждат за отпускане на помощите за отопление, които влизат в сила от месец юли. Главният експерт в Дирекция "Социално подпомагане"- Видин Даниела Ангелова разясни проекта на наредбата за изменение и допълнение за условията и реда за отпускане на този вид помощ:
"Предвижда се промяна в начина на изплащане на целевата помощ при отопление с централно топлоподаване, като същата се предоставя на правоимащите лица в пари, а не на съответните топлофикационни дружества. В параграф 1 от допълнителните разпоредби се предвижда за доход за целите на наредбата да не се считат месечните помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане."
През отоплителния сезон 2016-2017 година най-много целеви помощи за отопление в област Видин са били отпуснати в община Видин- 3272. На второ място е община Димово с 1140, а трета е община Ружинци със 776. На 1619 подали заявление е отказано да получат помощи за отопление през същия период.

Вижте още

Математици от Видин се отличиха на международен научен фестивал

Илиян Йорданов и Християн Ивайлов от ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин се класираха на второ място на Международен научен фестивал "Фишън" ("Fission") в столицата, в категория "Химия". Проявата ежегодно се състои в Американския колеж.  Отбори от максимум трима души създават проекти, които се оценяват от учени и изследователи. Фестивалът цели да..

публикувано на 24.04.18 в 17:27

Ученици от Ново село научиха повече за политика Тодор Петров

Днешният ден от Маратона на четенето в Ново село , организиран от читалищната библиотека,  беше посветен н а 140-годишнината от рождението на видния български политик от началото на миналия век, роден във видинско село, Тодор Петров . Ученици от 7 и 8 клас от полуинтернатната група на местното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ слушаха  в..

публикувано на 24.04.18 в 16:34

Ясни са номинациите за общинската структура на ГЕРБ-Монтана

Номинираха областният управител Росен Белчев за председател на общинската структура на ГЕРБ в Монтана . Д-р Христо Кастрев и Калин Хайтов са останалите предложения. За организационен секретар номинациите са за: адвокат Диана Иванчева, Елица Михайлова и заместник областния управител Нина Петкова. За членове на ръководство са предложени: Ирена..

публикувано на 24.04.18 в 16:19

Всички села в община Макреш ще имат избирателни секции

Седем избирателни секции и една подвижна ще има на изборите за кмет в община Макреш . Предстои Общинската избирателна комисия да назначи съставите, каза секретарят на Общината Ванюша Василева , която е и временно изпълняващ длъжността кмет:  "Имаме сформирани секционните избирателни комисии. Надяваме се днес по хронограма, Общинската избирателна..

публикувано на 24.04.18 в 16:03

Призови места за видински ученици в състезание по приложна електроника 

Павел Иванов и Мартин Нанков, ученици от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"- Видин  спечелиха второ място в България във възрастова група 11-12 клас на състезанието по приложна електроника . Алекс Иванов и Тодор Бойчев се класираха на пето място във възрастова група 9-10 клас. Ученици от видинското училище за пета година печелят призови места в..

публикувано на 24.04.18 в 16:00

Библиотеката в Монтана даде началото на маратон

Дадоха старт на Маратона на четенето „Децата  на Монтана четат” . Инициативата е на Регионална библиотека “Гео Милев” в Монтана и се провежда за 12-и път.  Директорът Анелия Иванова приветства на откриването възпитаници на 4-то Основно училище “Иван Вазов” в Монтана:  "Вие, освен че сте ни дългогодишни партньори и приятели, имате честта днес..

публикувано на 24.04.18 в 15:06