Обезлюдяването във Видинско- проблем за водоснабдителното дружество

Снимка: Радио ВИДИН
Видинският регион е един от тези, в които има най-голямо обезлюдяване. Запустяването се оказва проблем и за водоснабдителното дружество в града. По-малкият брой хора води до намаляване на потреблението на питейна вода, коментира управителят Георги Владов:

"Има населени места, в които имаме 10-20 абоната. Там започват да се получават проблеми, защото те живеят разпръснати в цялото село. Водата има много слаба циркулация, не се използва, което води до застояване в мрежата. Няма го това обновяване на 24 часа. Когато оправяме аварии по външните водопроводи, спокойно по 4-5 дни водата стига за цяло село един резервоар, без да подаваме вода. Това не е нормално. От такава гледна точка тези населени места стават проблемни за нас. Разходите за авариите и поддържането на мрежите са големи, а приходите от селата- много малки."

Броят на селата във Видинска област с под 200 жители нараства. Ниското потребление на водата в населените места води до финансовото отслабване на ВиК- предприятието. Затова и използването на питейна вода за поливане не е проблем, каза още Георги Владов.


print Отпечатай
Вижте още

"Алиса в страната на чудесата" през погледа на тийнейджърите

Театрално представление "Алиса в страната на чудесата" по Луис Карол, представиха ученици от  Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и Младежка театрална студия - Видин. Спектакълът е част от програмата на шестия фестивал на изкуствата "Дунавски вълни" и е много щур, забавен и изцяло от импровизации върху самата книжка, каза..

публикувано на 26.07.17 в 12:46

Във Враца отбелязаха 155 години от рождението на Васил Кънчов

По повод 155 години от рождението на Васил Кънчов- бележит български политик и учен, пред паметника на видния врачанин бяха поднесени венци и цветя. "Днес е празник за Враца, защото на този ден е роден един от най- будните личности на града- Васил Кънчов. Човек, който винаги е носил Враца в сърцето си и се е гордял, че е врачанин" , каза кметът Калин..

публикувано на 26.07.17 в 12:40

Двама са загинали при катастрофа край село Сумер

Катастрофата е станала вчера на международен път Е-79, на разклона за село Сумер, общ. Монтана. Лек автомобил "Пежо 106" със силистренска регистрация, собственост и управляван от 68-годишен жител на град Силистра, е навлязъл в кръстовището без да спре на пътния знак, като е отнел предимството на товарен автомобил "Рено Мастер", собственост на ботевградска..

публикувано на 26.07.17 в 12:14

Пожар горя във видинското село Новоселци

В ранните часове на 26 юли е получен сигнал за възникнал пожар в къща в село Новоселци . Унищожени са 40 квадратни метра покривна конструкция и барака с един тон фураж. Причината за пожара е късо съединение. Полицейски служители в кв."Нов път" са установили лице, превозващо с каруца 2 пространствени кубически метра дърва за огрев без контролна..

публикувано на 26.07.17 в 11:35

Синдикалисти застават зад управителя на ВиК- Монтана

Синдикалните организации във ВиК Монтана започват протести, ако бъде сменен управителят. В отворено писмо структурите на КТ "Подкрепа" и КНСБ в дружеството, в които членуват над 400 души, заявяват, че застават зад сегашното ръководство и са готови да се противопоставят на всяко несъобразено с обективните факти кадрово решение...

публикувано на 26.07.17 в 11:33

Полицията във Враца хвана дрогиран зад волана

На 25 юли към 21.35 часа в село Търнава, служители спират за проверка лек автомобил "Опел-Вектра" управляван от местен жител- М.М., на 24 години.  Водачът е изпробван за наркотични вещества с техническо средство Drager Drug Check-3000, който е отчел наличието на метаамфетамин. Издаден му е талон за медицинско изследване, който 24-годишният е отказал да..

публикувано на 26.07.17 в 11:27