Обезлюдяването във Видинско- проблем за водоснабдителното дружество

Снимка: Радио ВИДИН
Видинският регион е един от тези, в които има най-голямо обезлюдяване. Запустяването се оказва проблем и за водоснабдителното дружество в града. По-малкият брой хора води до намаляване на потреблението на питейна вода, коментира управителят Георги Владов:

"Има населени места, в които имаме 10-20 абоната. Там започват да се получават проблеми, защото те живеят разпръснати в цялото село. Водата има много слаба циркулация, не се използва, което води до застояване в мрежата. Няма го това обновяване на 24 часа. Когато оправяме аварии по външните водопроводи, спокойно по 4-5 дни водата стига за цяло село един резервоар, без да подаваме вода. Това не е нормално. От такава гледна точка тези населени места стават проблемни за нас. Разходите за авариите и поддържането на мрежите са големи, а приходите от селата- много малки."

Броят на селата във Видинска област с под 200 жители нараства. Ниското потребление на водата в населените места води до финансовото отслабване на ВиК- предприятието. Затова и използването на питейна вода за поливане не е проблем, каза още Георги Владов.


Вижте още

Древен манастир във Видинско и хората в него се нуждаят от помощ

Средновековен манастир във Видинско тъне в нищета, а отскоро в него има и хора в неравностойно положение, които се нуждаят от помощ, за да преживеят през зимата. Манастирът край Добри дол все още привлича много поклонници, въпреки че дори и пътят до него не е ремонтиран. Сега монаси от епархията се опитват да спасят сградите и хората, които..

публикувано на 24.11.17 в 20:00

Снимката на 24 ноември 2017 година

Ортопедията в Монтана получи ново оборудване. Всички болници с над 50 процента държавно участие ще бъдат подложени на пълен финансов и управленски анализ до края на годината, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Българският лекарски съюз настоява от средствата, които ще отидат в извънболничната помощ догодина, повече да бъдат..

публикувано на 24.11.17 в 18:10

Най-после- поставиха липсващ капак на шахта на надлез във Видин

Поставен е нов капак на шахтата на надлеза на ул."Широка" във Видин в посока към село Иново. За опасната дупка на пътя сигнализираха шофьори преди около месец. Шахтата създаваше реална опасност за шофьорите, но Общината и Агенция "Пътна инфраструктура" не можеха да се разберат, чие е пътното съоръжение и кой е отговорен за поддръжката му. След като..

публикувано на 24.11.17 в 16:40

Ортопедията в Монтана получи ново оборудване

Ортопедичното отделение на областната болница „Д-р Стамен Илиев” в Монтана получи нова техника, осигурена от Общината. Стойността на инвестицията е 65 хиляди лева, отпуснати с решение на Общинския съвет. Със средствата са закупени мобилен цифров графичен рентгенов апарат и операционна маса със специални представки за ортопед -травматологична..

публикувано на 24.11.17 в 15:15

БСП- Видин организира среща под наслов "Зов за помощ"

Среща с народни представители от парламентарната група на  БСП за България от различни области в страната ще се проведе днес, 24 ноември във Видин . Инициативата се организира от председателя на Областния и Общински съвет на социалистическата партия в крайдунавския град,  Димитър Велков . Срещата е  под мотото "Зов за помощ" . "Българска..

публикувано на 24.11.17 в 12:38

Във Видин се проведе разяснителна среща за санирането на сгради до 35 апартамента

Община Видин ще санира жилищни сгради, които не влизат в обхвата на националната програма за енергийна ефективност. Бюджетът е 3 милиона и 400 хиляди лева. Програмата "Енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради" се изпълнява в рамките на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. "Допустимо е да участват обекти, които са в..

публикувано на 24.11.17 в 11:55