"The Bridge" за осми път във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Осмото издание на младежкия фестивал по изкуствата „The Bridge” беше открито във Видин с рекорден брой участници, откакто е създаден. Откриването снощи беше отложено заради лошото време. От 15 градове в страната в палатковия лагер пред крепостта "Баба вида" пристигнаха 140 участници. За осемте години на фестивала, през творческите работилници са преминали над 1100 души от всички краища на страната, а организаторът Михаил Стефанов изразява надежда всички те да присъстват на юбилейното десето издание:

"Отсега предупреждавам всички за десетото издание на "The Bridge" през 2019 година! Ще има чутовно парти! Благодарение на любезното съдействие на Общината организираме този фествал за осма поредна година."
Заместник-кметът Венци Пасков се надява фестивалът да остане една хубава традиция през лятото и в следващите години във Видин:
"За мен е истинско удоволствие да ви посрещна в старопрестолния ни град! Надявам се този фестивал да остане едно забележително събитие за всички нас!"
Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества помагат за осъществяването на фестивала и на творческите работилници, посочи председателят на Общинския съвет по наркотични вещества във Видин Красимира Елисеева:
"Доброволците са в почти всички работилници и се ндаявам да се справят отлично, както всяка друга година!"
Десет творчески работилници ще занимават младежите в следващите дни. Утре ще има търсене на съкровища в река Дунав, а за победителите има примамливи награди- лонг борд, мини дрон и надуваемо кресло. 
Мирослава ръководи работилницата по приложни изкуства, в която ще развива сръчността на младежите:
"Тук съм за трета година. От помощник вече съм ръководител на работилница. Ще правим декупаж, различни геометрични фигури от сламки - все интересни неща!"
Христо ще учи на бас китара младите в творческата си работилница:
"Отскоро съм тук, но се влюбих в този фестивал, който подтиква към творчество малките деца. Надявам се да ги запозная с това какво представлява бас китарата като инструмент и да научат много."
Някои от участниците в събитието разказаха своите първи впечатления- за тях събитието, компанията на техни връстници и работилниците са много интересни:
"Катерина се казвам, на 17 съм, от Стара Загора. По принцип се занимавам с театър и вече знам няколко неща, обаче упражненията, които правим в момента са много интересни, помагат ти да се отвориш към другите хора, да се отпуснеш... Мая, на 15 съм, от София, в работилницата по пеене. Харесва ми това, че сме голяма група хора и ще можем да работим заедно. Както и учителите са прекрасни и много е забавно."
Спортът и забавленията са част от фестивала, а всяка вечер програмата включва концерти на популярни сред младите изпълнители. "The Bridge" ще продължи до 23 юли.

Снимка
Вижте още

Видински общественици призоваха за подкрепа Видин да влезе в Закона за Великите стари столици

Видин да бъде включен в законопроекта за старите столици на България , призоваха в Деня на независимостта проф. Вили Лилков- един от вносителите на законопроекта в предишното Народно събрание и Вергил Маринов- член на Управителния съвет на сдружение "Видинско землячество" в София. Законът за старите български столици, в който фигурираше и Видин,..

публикувано на 22.09.17 в 18:51

Читалището в бреговското село Връв ще отбележи 90-годишен юбилей

Утре, 23 септември, читалище "Съзнание" в село Връв, община Брегово ще отбележи 90-годишен юбилей. Тържеството ще се проведе на площада, от 11.00 часа. "Тази година нашето читалище навършва 90 години и ние ще празнуваме юбилея на нашето читалище, което е едно от големите в община Брегово. Ще имаме гости от други населени места на областта-..

публикувано на 22.09.17 в 17:24

Монтана и Пирот обмислят отварянето на нов граничен пункт

Депутатите от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова, и областният управител Росен Белчев посетиха новия началник на окръг Пирот Драгана Тончич. От 2011 година между двете населени места има подписан меморандум за сътрудничество . "Тя иска да се осъвремени самият меморандум. Аз се ангажирах да продължим разговорите. Моето мнение е, че то се подписва от..

публикувано на 22.09.17 в 13:15

Жители на Оряхово излизат на протест заради лошите пътища

Жители на Оряхово излизат на протест днес срещу лошото състояние на пътищата в общината. Протестиращите искат отговор защо се стигна до това безобразно състояние на пътищата и ще дадат срок, в който да започне ремонт. "Протестът ще се проведе на 22 септември, от 16 часа пред сградата на Община Оряхово, защото бихме желали някои от органите или..

публикувано на 22.09.17 в 12:05

Трети Общобалкански събор "Петрохан 2017"

Трети Общобалкански събор "Петрохан 2017" ще се проведе под мотото "Под Ком с музика, песни и танци", посветен на 22 септември - Деня на независимостта. Празникът ще бъде от 10.30 часа на прохода. "Имаме много участници, от целия регион идват групи, певци, над 200 изпълнители от София, от Годеч, Драгоман, Сливница, и други близки и по-далечни общини...

публикувано на 22.09.17 в 09:19
Раздаване на рента в Ново село

Започна раздаването на рента в Ново село

По 35 лева и 2 литра олио на декар ще раздават арендаторите за земята в Ново село, която ползват от частни стопани. Празничните дни няма да бъдат почивни за новоселяни. Всеки се е свързал с деца и близки от градовете, за да прибере това, което е родила новоселската земя. На първо място - гроздето. Тази година то е по-здраво и по-малко, казват лозарите...

публикувано на 22.09.17 в 08:58