"The Bridge" за осми път във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Осмото издание на младежкия фестивал по изкуствата „The Bridge” беше открито във Видин с рекорден брой участници, откакто е създаден. Откриването снощи беше отложено заради лошото време. От 15 градове в страната в палатковия лагер пред крепостта "Баба вида" пристигнаха 140 участници. За осемте години на фестивала, през творческите работилници са преминали над 1100 души от всички краища на страната, а организаторът Михаил Стефанов изразява надежда всички те да присъстват на юбилейното десето издание:

"Отсега предупреждавам всички за десетото издание на "The Bridge" през 2019 година! Ще има чутовно парти! Благодарение на любезното съдействие на Общината организираме този фествал за осма поредна година."
Заместник-кметът Венци Пасков се надява фестивалът да остане една хубава традиция през лятото и в следващите години във Видин:
"За мен е истинско удоволствие да ви посрещна в старопрестолния ни град! Надявам се този фестивал да остане едно забележително събитие за всички нас!"
Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества помагат за осъществяването на фестивала и на творческите работилници, посочи председателят на Общинския съвет по наркотични вещества във Видин Красимира Елисеева:
"Доброволците са в почти всички работилници и се ндаявам да се справят отлично, както всяка друга година!"
Десет творчески работилници ще занимават младежите в следващите дни. Утре ще има търсене на съкровища в река Дунав, а за победителите има примамливи награди- лонг борд, мини дрон и надуваемо кресло. 
Мирослава ръководи работилницата по приложни изкуства, в която ще развива сръчността на младежите:
"Тук съм за трета година. От помощник вече съм ръководител на работилница. Ще правим декупаж, различни геометрични фигури от сламки - все интересни неща!"
Христо ще учи на бас китара младите в творческата си работилница:
"Отскоро съм тук, но се влюбих в този фестивал, който подтиква към творчество малките деца. Надявам се да ги запозная с това какво представлява бас китарата като инструмент и да научат много."
Някои от участниците в събитието разказаха своите първи впечатления- за тях събитието, компанията на техни връстници и работилниците са много интересни:
"Катерина се казвам, на 17 съм, от Стара Загора. По принцип се занимавам с театър и вече знам няколко неща, обаче упражненията, които правим в момента са много интересни, помагат ти да се отвориш към другите хора, да се отпуснеш... Мая, на 15 съм, от София, в работилницата по пеене. Харесва ми това, че сме голяма група хора и ще можем да работим заедно. Както и учителите са прекрасни и много е забавно."
Спортът и забавленията са част от фестивала, а всяка вечер програмата включва концерти на популярни сред младите изпълнители. "The Bridge" ще продължи до 23 юли.

Снимка
Вижте още

Древен манастир във Видинско и хората в него се нуждаят от помощ

Средновековен манастир във Видинско тъне в нищета, а отскоро в него има и хора в неравностойно положение, които се нуждаят от помощ, за да преживеят през зимата. Манастирът край Добри дол все още привлича много поклонници, въпреки че дори и пътят до него не е ремонтиран. Сега монаси от епархията се опитват да спасят сградите и хората, които..

публикувано на 24.11.17 в 20:00

Снимката на 24 ноември 2017 година

Ортопедията в Монтана получи ново оборудване. Всички болници с над 50 процента държавно участие ще бъдат подложени на пълен финансов и управленски анализ до края на годината, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Българският лекарски съюз настоява от средствата, които ще отидат в извънболничната помощ догодина, повече да бъдат..

публикувано на 24.11.17 в 18:10

Най-после- поставиха липсващ капак на шахта на надлез във Видин

Поставен е нов капак на шахтата на надлеза на ул."Широка" във Видин в посока към село Иново. За опасната дупка на пътя сигнализираха шофьори преди около месец. Шахтата създаваше реална опасност за шофьорите, но Общината и Агенция "Пътна инфраструктура" не можеха да се разберат, чие е пътното съоръжение и кой е отговорен за поддръжката му. След като..

публикувано на 24.11.17 в 16:40

Ортопедията в Монтана получи ново оборудване

Ортопедичното отделение на областната болница „Д-р Стамен Илиев” в Монтана получи нова техника, осигурена от Общината. Стойността на инвестицията е 65 хиляди лева, отпуснати с решение на Общинския съвет. Със средствата са закупени мобилен цифров графичен рентгенов апарат и операционна маса със специални представки за ортопед -травматологична..

публикувано на 24.11.17 в 15:15

БСП- Видин организира среща под наслов "Зов за помощ"

Среща с народни представители от парламентарната група на  БСП за България от различни области в страната ще се проведе днес, 24 ноември във Видин . Инициативата се организира от председателя на Областния и Общински съвет на социалистическата партия в крайдунавския град,  Димитър Велков . Срещата е  под мотото "Зов за помощ" . "Българска..

публикувано на 24.11.17 в 12:38

Във Видин се проведе разяснителна среща за санирането на сгради до 35 апартамента

Община Видин ще санира жилищни сгради, които не влизат в обхвата на националната програма за енергийна ефективност. Бюджетът е 3 милиона и 400 хиляди лева. Програмата "Енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради" се изпълнява в рамките на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. "Допустимо е да участват обекти, които са в..

публикувано на 24.11.17 в 11:55