Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са загинали при катастрофа край село Сумер

Снимка: Радио ВИДИН

Катастрофата е станала вчера на международен път Е-79, на разклона за село Сумер, общ. Монтана. Лек автомобил "Пежо 106" със силистренска регистрация, собственост и управляван от 68-годишен жител на град Силистра, е навлязъл в кръстовището без да спре на пътния знак, като е отнел предимството на товарен автомобил "Рено Мастер", собственост на ботевградска фирма, управляван от Н.С. на 39 години. След катастрофата лекият автомобил е ударен от друга кола "Форд Фокус", собственост на врачанска фирма, управлявана от 24-годишната Й.П. от град Враца. Починал е водачът на лекия автомобил, причинил инцидента, а по-късно в болницата в Монтана е починала и пътничката му на 61 години от село Айдемир, община Силистра. 24-годишната жена от Враца е с леки наранявания, без опасност за живота. Прегледана е във врачанската болница. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицията е образувала и досъдебно производство срещу 42-годишен жител на Вършец. Мъжът е управлявал лек автомобил без книжка, отнета му на 21 май 2008 година. След извършена справка е установено, че Б.Л. е наказван за същото деяние по административен ред с влязло в сила наказателно постановление в едногодишен срок.

Автопатрул в Берковица е спрял за проверка 22-годишен водач на мотопед от същия град. Проверката показала, че водачът управлява под въздействието на марихуана. Съставен му е акт и издаден талон за медицинско изследване. М.С. е задържан в помещение за задържане на лица в РУ Берковица за срок до 24 ч.
 
Още един шофьор на мотопед е хванат в нарушение. В село Медковец служители на полицията спират за проверка мотопед, управляван от неправоспособния водач О.С. на 29 години от същото село, без поставена табела с регистрационен номер. При проверката е установено, че мотопедът не е регистриран. На водача са съставени 2 акта по Закона за движение по пътищата и акт по Закона за българските лични документи.

Друг шофьор- на лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация- В.И. на 39 години, от село Разград, е хванат да кара с 2,00 промила алкохол. Мъжът е бил спрян за проверка на ул. "Софийска" в град Лом, в посока пътен възел "Надлеза". Съставен му е акт, водачът е дал и кръвна проба за изследване. Задържан е за срок от 24 часа в РУ Лом. По случая е образувано бързо производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим лазарки и ще обикаляме във всеки един дом. Дарени са яйчица, сладки, парички. Ще тръгнем в 9:30 часа..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Множество старинни предмети – монети, накити и печати с белези на културно-исторически ценности, както и техника за дълбочинно изследване на земните пластове са иззети при специализирана полицейска операция на служителите на сектор „Културно-исторически ценности", ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. Ценностите са намерени при проверка на частен..

публикувано на 25.04.24 в 12:29

Общинският съвет в Кула ще заседава днес

Общинският съвет в Кула ще заседава днес от 16:00 часа в салона на Община Кула. Дневният ред на съветниците включва 7 точки. Съветниците ще разгледат предложение от д-р Димитър Цанков, председател на Общински съвет - Кула, за предоставяне на имотите – полски пътища, включени в заповеди на Директора на ОД „Земеделие" – Видин за стопанската 2023-2024 г...

публикувано на 25.04.24 в 12:10

Първолаци учиха сред природата в Белоградчик

Служители на Държавно горско стопанство Белоградчик проведоха поредния си урок по Горска педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева. Урокът беше в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата,..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Концерт в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй. Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Хората, които ще бъдат подпомогнати, ще..

публикувано на 25.04.24 в 11:03
Снимката е илюстративна

Задържан е 31-годишен рецидивист, разбил и ограбил 7 коли във Враца

31-годишен мъж от Враца е задържан за поредица кражби от леки автомобили, съобщиха от полицията. Според разследването, в периода от 6 февруари до 23 март задържаният е разбил стъклата на 7 коли и е извършил кражба на пари и вещи от тях. Той е криминално проявен, осъждан за грабеж, кражби и притежание на наркотични вещества. Задържан е в Районното..

публикувано на 25.04.24 в 10:06

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млн. лева

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млв. лева. Училище „Иван Вазов" е единственото в област Монтана, което ще има нов салон. Средствата се отпускат по Националната програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища", финансирана от просветното министерство. 540 ученици се обучават в СУ..

публикувано на 25.04.24 в 09:44