Празник на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец

Стотици жители и гости на Вършец изгледаха концерта на Нели Рангелова. Изявата на известната поп-певица бе по покана на общината за традиционния Празник на курорта, минералната вода и Балкана. Гости на кмета на Вършец инж. Иван Лазаров, бяха депутатите от ГЕРБ инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев и заместнициту му, заместник кметът на община Монтана Диман Георгиев, гости от Сърбия, председателят на общинския съвет във Вършец Анатоли Димитров. Тържествен водосвет за здраве извърши Архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия

Кметът на Вършец Иван Лазаров приветства присъстващите пред сцената на народно читалище „Христо Ботев”:

"Когато говорим за природни дадености сме длъжни да споменем и хората, които са причина Вършец да има тази съвременна визия. Това са личности като д-р Дамян Иванов, арх. Нешев, арх. Ангел Радев, за които се надявам техния пример да служи и да ни мотивира, не само нас, а и следващите поколения. За това Вършец да става не само един красив град, а едно по- добро място за живеене. Уважаеми дами и господа, искам да ви благодаря, че сте съпричастни с тези празнични дни е тук. Надявам се богатата програма да остави едни положителни впечатления и емоции у вас. Честит празник!"  

Поздрав отправи и народния представител Дилян Димитров.

СнимкаПищна заря огря небето над Вършец, преди концерта на родената в Монтана певица Нели Рангелова. Тази вечер от 21 часа във Вършец е концертът на сръбската звезда Кеба.

Гости от близо и далеч останаха доволни от проявите за празника на Вършец:

" Обстановката е много хубава. Всичко е много празнично и се чустваме добре. Аз съм от Видин. Харесва ми. Просто видинчани може да взаимстваме от Вършец доста неща... Аз съм от Мизия и всяка година идвам по това време за празника специално, едновременно да съчетая и почивката, и процедури, и всичко да е наред. И се зареждам, просто се зареждам с енергия от Вършец..."  Вижте още

Снимката на 16 ноември 2018 година

Видинското училище "Любен Каравелов" отбеляза Световния ден в памет на жертвите от пътно-транспортни злополуки , който е на 18 ноември. Програмата започна с изложба на детски рисунки и предаване по училищното радио. Ученици от 2-ри и 3-ти клас, учители и родители излязоха след това на шествие от кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Широка“ до..

обновено на 16.11.18 в 17:48

11 златни сватби в Мездра за Деня на християнското семейство

Община Мездра организира златни сватби за Деня на християнското семейство – 21 ноември. Инициативата е първа по рода си, в която 11 двойки от Мездра ще подновят брачните си клетви след 50 години съвместен живот, съобщават от местната управа. Тържеството ще се проведе в Ритуалната зала от 10.30 ч., където съпрузите ще могат отново да си..

публикувано на 16.11.18 в 16:18

Ломчани излизат на протест

Жители на град Лом излизат на протест  утре срещу високите цени на горивата, високите данъци и цялостната политика на правителството. Това каза за Радио ВИДИН един от организаторите на недоволството  Анатоли Цветанов :  "Протестът е насочен срещу високите цени на горивата, високите данъци и искаме да се вдигне минималната заплата... Северозападна..

публикувано на 16.11.18 в 16:01

Започна монтирането на коледния базар във Враца

Започна монтирането на първите къщички за коледния базар във Враца . За поредна година той ще бъде позициониран на площад „Христо Ботев“. Кметът на Враца Калин Каменов : „Очаква се да бъде открит в края на ноември. Той ще работи до 31 декември, а в началото на новата година, при подходящи атмосферни условия, ще започне ремонтът на..

обновено на 16.11.18 в 15:56

Шестокласници от Белоградчик говориха за наркотиците

Учениците от 6 клас на СУ „Христо Ботев” в Белоградчик се срещнаха с обществените възпитатели към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Темата, която беше представена на децата беше „Видове наркотици и влиянието им върху организма”.  „Наркотикът е вещество, чийто прием променя функционирането и на..

публикувано на 16.11.18 в 14:44

Кметът на Монтана: "Готови сме за първия сняг"

Екипите и техниката на Общинско предприятие „Чистота” в Монтана имат пълна готовност за почистването на първия сняг , заяви кметът Златко Живков. Извършена е профилактика на 15-те тежкотоварни машини, които покриват градските зони. В складовете има 800 тона пясък и 70 тона сол. Предварителната подготовка за зимата включва и санитарна..

публикувано на 16.11.18 в 14:36