Празник на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец

Стотици жители и гости на Вършец изгледаха концерта на Нели Рангелова. Изявата на известната поп-певица бе по покана на общината за традиционния Празник на курорта, минералната вода и Балкана. Гости на кмета на Вършец инж. Иван Лазаров, бяха депутатите от ГЕРБ инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев и заместнициту му, заместник кметът на община Монтана Диман Георгиев, гости от Сърбия, председателят на общинския съвет във Вършец Анатоли Димитров. Тържествен водосвет за здраве извърши Архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия

Кметът на Вършец Иван Лазаров приветства присъстващите пред сцената на народно читалище „Христо Ботев”:

"Когато говорим за природни дадености сме длъжни да споменем и хората, които са причина Вършец да има тази съвременна визия. Това са личности като д-р Дамян Иванов, арх. Нешев, арх. Ангел Радев, за които се надявам техния пример да служи и да ни мотивира, не само нас, а и следващите поколения. За това Вършец да става не само един красив град, а едно по- добро място за живеене. Уважаеми дами и господа, искам да ви благодаря, че сте съпричастни с тези празнични дни е тук. Надявам се богатата програма да остави едни положителни впечатления и емоции у вас. Честит празник!"  

Поздрав отправи и народния представител Дилян Димитров.

СнимкаПищна заря огря небето над Вършец, преди концерта на родената в Монтана певица Нели Рангелова. Тази вечер от 21 часа във Вършец е концертът на сръбската звезда Кеба.

Гости от близо и далеч останаха доволни от проявите за празника на Вършец:

" Обстановката е много хубава. Всичко е много празнично и се чустваме добре. Аз съм от Видин. Харесва ми. Просто видинчани може да взаимстваме от Вършец доста неща... Аз съм от Мизия и всяка година идвам по това време за празника специално, едновременно да съчетая и почивката, и процедури, и всичко да е наред. И се зареждам, просто се зареждам с енергия от Вършец..."  Галерия

Вижте още

Днес е Антоновден

Днес православната църква отбелязва паметта на един от забележителните светии-аскети, почитан в целия християнски свят - св. Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден.  Антоний Велики е роден около 251 г. сл. Хр. в Египет. Той е първият всепризнат основоположник на монашеския аскетизъм. В двайсетгодишното му усамотение в..

публикувано на 17.01.19 в 07:55

Снимката на 16 януари 2019 година

Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в Белоградчик. Експозицията разказва за живота и делото на проф. Виден Табаков. Инвестиционно предложение, с цел производствена и търговска дейност, обсъди кметът на Видин Огнян Ценков с белгийски инвеститор, който иска да установи контакт с партньори за производство на..

публикувано на 16.01.19 в 17:45

Изложба в Белоградчик разказва за проф. Виден Табаков

Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в Белоградчик . Експозицията разказва за живота и делото на проф. Виден Табаков . 23 пана са подредени по хронология и всяко има своето заглавие. Най-застъпена е темата за аеронавтиката и астронавтиката, където са и най-големите постижения на учения. Изложбата има за цел да..

публикувано на 16.01.19 в 14:27

В пъти повече зимуващи птици преброиха в Северозапада

Петкратно увеличение на зимуващите водолюбиви птици са регистрирани в 43-то Средно-зимно преброяване в областите Монтана и Видин в сравнение с предходната година. Увеличение от два пъти има и при видовете. Представители на екоинспекцията в Монтана и Природонаучен музей към БАН участваха в 43-то Средно-зимно преброяване на водолюбивите птици..

публикувано на 16.01.19 в 13:59

Изложба за проф. Виден Табаков се открива в Белоградчик

Днес от 11.00 ч. в Художествена галерия "Вълчо Вълчев" - Белоградчик се открива документалната изложба "Безпределният космос на човешкия ум", посветена на проф. Виден Табаков (1919-2015 г.). Експозицията проследява с документи и фотографии изключително интересната съдба на блестящия български учен.  Виден Табаков е роден в с. Стакевци, учил е в..

публикувано на 16.01.19 в 08:50

Нов общински съветник във Враца

Нов общински съветник се закле на извънредна сесия във Враца . Огнян Огнянов , инженер по образование, попълни мястото на починалия преди няколко дни дългогодишен лидер на Земеделски народен съюз Пламен Ганецовски. Заседанието на местния парламент, което се проведе във вторник, започна с минута мълчание в памет на инж. Ганецовски Извънредна..

публикувано на 16.01.19 в 08:13