Празник на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец

Стотици жители и гости на Вършец изгледаха концерта на Нели Рангелова. Изявата на известната поп-певица бе по покана на общината за традиционния Празник на курорта, минералната вода и Балкана. Гости на кмета на Вършец инж. Иван Лазаров, бяха депутатите от ГЕРБ инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев и заместнициту му, заместник кметът на община Монтана Диман Георгиев, гости от Сърбия, председателят на общинския съвет във Вършец Анатоли Димитров. Тържествен водосвет за здраве извърши Архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия

Кметът на Вършец Иван Лазаров приветства присъстващите пред сцената на народно читалище „Христо Ботев”:

"Когато говорим за природни дадености сме длъжни да споменем и хората, които са причина Вършец да има тази съвременна визия. Това са личности като д-р Дамян Иванов, арх. Нешев, арх. Ангел Радев, за които се надявам техния пример да служи и да ни мотивира, не само нас, а и следващите поколения. За това Вършец да става не само един красив град, а едно по- добро място за живеене. Уважаеми дами и господа, искам да ви благодаря, че сте съпричастни с тези празнични дни е тук. Надявам се богатата програма да остави едни положителни впечатления и емоции у вас. Честит празник!"  

Поздрав отправи и народния представител Дилян Димитров.

СнимкаПищна заря огря небето над Вършец, преди концерта на родената в Монтана певица Нели Рангелова. Тази вечер от 21 часа във Вършец е концертът на сръбската звезда Кеба.

Гости от близо и далеч останаха доволни от проявите за празника на Вършец:

" Обстановката е много хубава. Всичко е много празнично и се чустваме добре. Аз съм от Видин. Харесва ми. Просто видинчани може да взаимстваме от Вършец доста неща... Аз съм от Мизия и всяка година идвам по това време за празника специално, едновременно да съчетая и почивката, и процедури, и всичко да е наред. И се зареждам, просто се зареждам с енергия от Вършец..."  Галерия

Вижте още

Отбелязваме Световния ден на водата

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Тази година мотото на инициативата е "Вода за всички" , каза Леночка Ангелова , началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана: "Може би това мото е продиктувано от факта, че все повече с нашата намеса, с нашата човешка дейност се противопоставяме на природните дадености, нарушаваме..

публикувано на 22.03.19 в 08:05

Снимката на 21 март 2019 година

Медицински сестри от Видин се присъединиха към протестите на своите колеги от страната и се събраха в центъра на града. Те не приемат болниците да са търговски дружества и настояват професионалистите по здравни грижи да започват работа с месечно възнаграждение от две минимални заплати. Професионалисти по здравни грижи от Враца излязоха..

публикувано на 21.03.19 в 17:55

Български студенти представиха родния фолклор на фестивал в Англия

Група български студенти участваха във фестивал на културите в английския град Портсмут . Пред препълнена зала с над 400 зрители българските представители изпълниха своя хореография на български народен танц. Ансамбълът се нарича М&M, съкратено от българското им наименование „ Моми и момци“ . Групата е сформирана съвсем скоро, едва от преди два..

публикувано на 21.03.19 в 17:39

35 кърмака извадиха от Дунав за два дни

35 незаконни уреди за риболов извадиха от река Дунав инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Двудневната проверка бе извършена от екипи на ИАРА от Видин, Враца и Монтана. Кърмаците се използват за улов на моруни- риби с изключително скъп хайвер и месо на черния пазар, които сега навлизат в река Дунав, за да си хвърлят..

публикувано на 21.03.19 в 17:08

Протестите на медицинските специалисти във Видин ще продължат, ако няма решение (видео и снимки)

Медицински сестри от Видин се присъединиха към протестите на своите колеги от страната и събраха в центъра на града. Те не приемат болниците да са търговски дружества и настояват професионалистите по здравни грижи да започват работа с месечно възнаграждение от две минимални заплати. Казаха, че са принудени да работят при унизителни условия:..

публикувано на 21.03.19 в 16:30

Очакват се решенията за избор на изпълнител на отсечката Мездра-Ботевград

Скоростният път "Видин - Ботевград" е ключов обект за съживяването на Северозападна България. В най-напреднала фаза е отсечката Мездра - Ботевград , информират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Мобилизацията за изграждане на участъка е голяма. Очакват се решенията на комисиите за избор на изпълнител за допълнително..

публикувано на 21.03.19 в 16:17

Медицински сестри протестираха във Враца

Медицински сестри от Враца излязоха на протест и настояха за достойно заплащане на своя труд. Специалистите по здравни грижи, както вече се наричат онези, които помагат на докторите да лекуват, преживяват с минимална заплата. „Запознаваме обществеността с отворено писмо, което изпращаме до институциите. Ако не ни чуят днес, утре ще е..

публикувано на 21.03.19 в 15:59