Използват ли се спортните съоръжения във Видин и какво се прави за тяхната поддръжка

Снимка: Радио Видин

Темата намира своето продължение в нашия ефир и днес в разгара на лятото. Оказва се, че много от изградените през годините спортни площадки във Видин изобщо не се използват, а някои дори са заключени и младите хора практически нямат достъп до тях. Такъв е случаят с площадката до "Пазар капия", която Петър Пеков посети. Тя е заключена и на нея почти никога не могат да се видят да играят деца. 

"Понякога съм виждал тук да играят деца ... Мисля, че има голяма полза от тези съоръжения, за да се развиват правилно физически младите хора ... Нямат ключ децата и няма как да влязат тук" - казаха хората, разхождащи се в близост до площадката. 

Посетихме и други спортни съоръжения във Видин. На площадката пред стадион "Георги Бенковски" играеха футбол младежи от видинския квартал "Нов път". Изкуственото покритие беше захабено и на места напълно липсваше, а мрежата по оградите бе изпокъсана и почти нямаше полза от нея. В непосредствена близост усилено кипеше традиционният съботен пазар в крайдунавския град. 

"Идваме тук всяка събота сутрин и играем футбол. Молим се на Общината да поправи страничните огради на игрището, защото топката излиза навън и пречим на съботния пазар" - разказаха младите футболисти.По темата потърсихме Иво Марков, председател на Областния съвет на Българския футболен съюз във Видин, който коментира състоянието на футболните стадиони в област Видин и заяви готовност за посрещане на новото футболно първенство. Днес се провежда и среща с ръководителите от областната футболна група за готовността на отборите и състоянието на спортните съоръжения в началото на първенството. 


Състоянието на видинската Гребна база също е една от най- дискутираните теми в публичното пространство през последните месеци. За ремонта ѝ са заделени средства от капиталовите разходи на Община Видин, обясни треньорът в Спортен клуб по кану-каяк "Ванто Видин" Стефан Илиев335 хиляди лева от бюджета на Община Видин са предвидени за ремонтните дейности на съоръжението, като до дни се очаква да започне дългоочакваният ремонт. В спортния обект тренират 120 деца, обяви заместник- кметът Цветан Асенов и уточни, че предстоящият ремонт ще обхване само общинската част. Преди дни видинските гребци приключиха успешно поредното си участие на голямо състезание- Държавния индивидуален шампионат от 3-и до 6-и август, проведен на гребния канал в Пловдив. 


Във видинския квартал "Строител" ще бъде изградена нова спортна площадка с частна инвестиция. Това бе решено на едно от последните заседания на Общинския съвет. Разговаряхме с председателя на местния парламент Генади Велков за новото спортно съоръжение. 


"Не е тайна, че молбата за тази спортна площадка е подадена от името на моя син и смятам, че една спортна площадка за мини футбол ще бъде от полза на децата от видинския комплекс "Строител". В момента децата няма къде да играят. Не знаех, че да направиш дарение е нещо лошо. Игрището не е частно и до него ще имат достъп всички деца, които пожелаят и няма да се изискват никакви такси за това. Ще поддържаме игрището и то ще може да се използва нормално дълго време" - каза Генади Велков за новата спортна площадка във Видин, а ние да се надяваме, че поне тя ще бъде по- добре стопанисвана от създадените до момента такива в града. 


Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Винарово се подготвя за фолклорен събор

Днес гостуваме в село Винарово , община Ново село, седмица преди големия им празник, който ще се проведе за шеста поредна година. Как се готвят за фолклорния събор "Бащино огнище с корени вековни" на етнографския комплекс "Средната чешма", попитахме кмета на селото и председател на читалище "Зора- 1927" Гинко Петров. Жури на фестивала са изявени и..

публикувано на 18.08.17 в 16:56

Панаирите- начин на употреба

Време е за панаири. След малко повече от седмица, на 25 август във Видин се открива традиционният панаир. В Кула в момента тече 101-вото издание на панаира, в Оряхово се открива тази  събота, а Враца очаква своя през месец септември. Зададохме въпроси към общинските администрации във Видин и Враца, но ни отговориха, че още не са готови да коментират...

публикувано на 17.08.17 в 12:13

С Национален мотосъбор видинският мотоклуб отбелязва юбилей

В края на седмицата Видин отново ще посрещне мотористи от страната и чужбина. Традиционният национален мотосъбор ще се проведе в бившето военно поделение до крепостта "Баба Вида" от 18 до 20 август. Организатор на събитието отново е видинският мотоклуб "Северозападни мотори", който отбелязва и 10 години от своето създаване. По този повод в студиото..

публикувано на 16.08.17 в 12:14
Индустриалната зона на Видин е на мястото на т. нар. Свободна безмитна зона.

Ще заработи ли моделът на индустриалната зона във Видин?!

В "Посоките на делника" дискутираме по темата с народния представител Росен Живков и с общинския съветник Павел Паунов , след като стана ясно, че индустриалната зона във Видин е сред икономическите приоритети в управленската програма на кабинета. При представянето на програмата, министърът на икономиката Емил Караниколов изтъкна, че развитието на..

публикувано на 15.08.17 в 17:36

Кметът на Чупрене настоява за комисия, заради необезвредените мини в Горни Лом

Заводът за боеприпаси във видинското село Горни Лом, където при взрив преди три години загинаха 15 души, вече е с нов собственик - "Миджур Манеджмънт Кънстракшън“ ЕООД. Намеренията му са да възобнови производството, като изгради цех за патрони. Инвестиционното предложение е обявено на сайта на Община Чупрене. Няма притеснения за бъдещото производство,..

публикувано на 14.08.17 в 15:22

Жителите на Средогрив: Най-големият ни кошмар са безработицата и нередовният транспорт

Планинското село Средогрив , община Чупрене очарова всеки новодошъл с красивата си природа. Чисто село, с прегледни улици, но с прогресивно намаляващо население. Хората си отиват един по един, дали от старост, или в търсене на по-добър живот- последиците са налице. Жителите на малкото село днес са стотина. Оплакват се, че безработицата е най-големият им..

публикувано на 11.08.17 в 13:51