Използват ли се спортните съоръжения във Видин и какво се прави за тяхната поддръжка

Снимка: Радио Видин

Темата намира своето продължение в нашия ефир и днес в разгара на лятото. Оказва се, че много от изградените през годините спортни площадки във Видин изобщо не се използват, а някои дори са заключени и младите хора практически нямат достъп до тях. Такъв е случаят с площадката до "Пазар капия", която Петър Пеков посети. Тя е заключена и на нея почти никога не могат да се видят да играят деца. 

"Понякога съм виждал тук да играят деца ... Мисля, че има голяма полза от тези съоръжения, за да се развиват правилно физически младите хора ... Нямат ключ децата и няма как да влязат тук" - казаха хората, разхождащи се в близост до площадката. 

Посетихме и други спортни съоръжения във Видин. На площадката пред стадион "Георги Бенковски" играеха футбол младежи от видинския квартал "Нов път". Изкуственото покритие беше захабено и на места напълно липсваше, а мрежата по оградите бе изпокъсана и почти нямаше полза от нея. В непосредствена близост усилено кипеше традиционният съботен пазар в крайдунавския град. 

"Идваме тук всяка събота сутрин и играем футбол. Молим се на Общината да поправи страничните огради на игрището, защото топката излиза навън и пречим на съботния пазар" - разказаха младите футболисти.По темата потърсихме Иво Марков, председател на Областния съвет на Българския футболен съюз във Видин, който коментира състоянието на футболните стадиони в област Видин и заяви готовност за посрещане на новото футболно първенство. Днес се провежда и среща с ръководителите от областната футболна група за готовността на отборите и състоянието на спортните съоръжения в началото на първенството. 


Състоянието на видинската Гребна база също е една от най- дискутираните теми в публичното пространство през последните месеци. За ремонта ѝ са заделени средства от капиталовите разходи на Община Видин, обясни треньорът в Спортен клуб по кану-каяк "Ванто Видин" Стефан Илиев335 хиляди лева от бюджета на Община Видин са предвидени за ремонтните дейности на съоръжението, като до дни се очаква да започне дългоочакваният ремонт. В спортния обект тренират 120 деца, обяви заместник- кметът Цветан Асенов и уточни, че предстоящият ремонт ще обхване само общинската част. Преди дни видинските гребци приключиха успешно поредното си участие на голямо състезание- Държавния индивидуален шампионат от 3-и до 6-и август, проведен на гребния канал в Пловдив. 


Във видинския квартал "Строител" ще бъде изградена нова спортна площадка с частна инвестиция. Това бе решено на едно от последните заседания на Общинския съвет. Разговаряхме с председателя на местния парламент Генади Велков за новото спортно съоръжение. 


"Не е тайна, че молбата за тази спортна площадка е подадена от името на моя син и смятам, че една спортна площадка за мини футбол ще бъде от полза на децата от видинския комплекс "Строител". В момента децата няма къде да играят. Не знаех, че да направиш дарение е нещо лошо. Игрището не е частно и до него ще имат достъп всички деца, които пожелаят и няма да се изискват никакви такси за това. Ще поддържаме игрището и то ще може да се използва нормално дълго време" - каза Генади Велков за новата спортна площадка във Видин, а ние да се надяваме, че поне тя ще бъде по- добре стопанисвана от създадените до момента такива в града. 


Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Жителите на Княжева махала събират дарения за параклис

Княжева махала е село от северозападната община Брусарци. Разположено е на десния бряг на река Лом. Покрай него минава удобна ж.п. връзка с областния град Монтана. Не е тайна, че почти половината от населението е от малцинството. Това създава грижа на кмета заради това, че са безработни и понякога посягат към имуществото на другите. Иначе, хората..

публикувано на 20.10.17 в 13:33

Неизлечимо ли е общинското здравеопазване

19 октомври се отбелязва като Ден на българския лекар - чества се от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците свети Иван Рилски. Редица проблеми обаче съпътстват българското здравеопазване. В последно време все по-често се заговори за фалит на големи болници. На този фон още по-ярко изпъкват проблемите в общинското..

публикувано на 19.10.17 в 13:54
Крайдунавската алея във Видин

Видин- безпътният кръстопът (част 2)

В "Посоките на делника" ви представихме втората част от поредицата теми за обезлюдяването на Видинския регион . Има ли вина за състоянието на региона местното ръководство или всичко се диктува от централната власт? Потърсихме кметове, общински съветници и депутати от видинския район през годините на прехода.   През 90-те години на миналия..

публикувано на 18.10.17 в 11:10

Недоволството на пенсионерите

В "Посоките на делника" говорим за недоволството на пенсионерите- кога и защо излизат на протест. Гледната точка е на председателите на областния и общинския съвет на Съюза на пенсионерите 2004 във Видин, Малинка Башлийска и Надежда Гъжева , и на Витко Виденов , председател на пенсионерски клуб "Бързица" в Димово. Защо е необходим закон за..

публикувано на 17.10.17 в 16:18

Напрежение заради приемно дете във видинска детска градина

Във видинска детска градина родители не приемат дете от приемно семейство в групата на децата им. Казват, че проявява агресия към другите. Според приемната майка, реакцията на родителите е заради произхода на детето. Настоява, че случаят не е изолиран. За него се разбра от съобщение на Националната агенция за приемна грижа, а темата беше представена..

публикувано на 16.10.17 в 12:57

Подмяна на водопровода искат в Киреево

Киреево е малко, китно, полупланинско село, в което са останали малко над стотина работливи хорица. Правят впечатление подреденият център и спретната църква. Освен няколкото обичайни посетители на кафенето, хората, които срещаме са забързани - да вземат хляба и да продължат по пътя си, улисани в ежедневието. Някога селото било оживено, жителите му..

публикувано на 13.10.17 в 12:23