Използват ли се спортните съоръжения във Видин и какво се прави за тяхната поддръжка

Снимка: Радио Видин

Темата намира своето продължение в нашия ефир и днес в разгара на лятото. Оказва се, че много от изградените през годините спортни площадки във Видин изобщо не се използват, а някои дори са заключени и младите хора практически нямат достъп до тях. Такъв е случаят с площадката до "Пазар капия", която Петър Пеков посети. Тя е заключена и на нея почти никога не могат да се видят да играят деца. 

"Понякога съм виждал тук да играят деца ... Мисля, че има голяма полза от тези съоръжения, за да се развиват правилно физически младите хора ... Нямат ключ децата и няма как да влязат тук" - казаха хората, разхождащи се в близост до площадката. 

Посетихме и други спортни съоръжения във Видин. На площадката пред стадион "Георги Бенковски" играеха футбол младежи от видинския квартал "Нов път". Изкуственото покритие беше захабено и на места напълно липсваше, а мрежата по оградите бе изпокъсана и почти нямаше полза от нея. В непосредствена близост усилено кипеше традиционният съботен пазар в крайдунавския град. 

"Идваме тук всяка събота сутрин и играем футбол. Молим се на Общината да поправи страничните огради на игрището, защото топката излиза навън и пречим на съботния пазар" - разказаха младите футболисти.По темата потърсихме Иво Марков, председател на Областния съвет на Българския футболен съюз във Видин, който коментира състоянието на футболните стадиони в област Видин и заяви готовност за посрещане на новото футболно първенство. Днес се провежда и среща с ръководителите от областната футболна група за готовността на отборите и състоянието на спортните съоръжения в началото на първенството. 


Състоянието на видинската Гребна база също е една от най- дискутираните теми в публичното пространство през последните месеци. За ремонта ѝ са заделени средства от капиталовите разходи на Община Видин, обясни треньорът в Спортен клуб по кану-каяк "Ванто Видин" Стефан Илиев335 хиляди лева от бюджета на Община Видин са предвидени за ремонтните дейности на съоръжението, като до дни се очаква да започне дългоочакваният ремонт. В спортния обект тренират 120 деца, обяви заместник- кметът Цветан Асенов и уточни, че предстоящият ремонт ще обхване само общинската част. Преди дни видинските гребци приключиха успешно поредното си участие на голямо състезание- Държавния индивидуален шампионат от 3-и до 6-и август, проведен на гребния канал в Пловдив. 


Във видинския квартал "Строител" ще бъде изградена нова спортна площадка с частна инвестиция. Това бе решено на едно от последните заседания на Общинския съвет. Разговаряхме с председателя на местния парламент Генади Велков за новото спортно съоръжение. 


"Не е тайна, че молбата за тази спортна площадка е подадена от името на моя син и смятам, че една спортна площадка за мини футбол ще бъде от полза на децата от видинския комплекс "Строител". В момента децата няма къде да играят. Не знаех, че да направиш дарение е нещо лошо. Игрището не е частно и до него ще имат достъп всички деца, които пожелаят и няма да се изискват никакви такси за това. Ще поддържаме игрището и то ще може да се използва нормално дълго време" - каза Генади Велков за новата спортна площадка във Видин, а ние да се надяваме, че поне тя ще бъде по- добре стопанисвана от създадените до момента такива в града. 


Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Генади Събков, кмет на Мездра: "Изпращаме една успешна година"

В "Посоките на делника" гостуваме на Мездра с изнесено студио на Радио ВИДИН. Срещнахме се с ръководството на общината и проверихме какво е мнението на местните жители за живота в "железничарския" град. Кои са основните проблеми за решаване според мездренчани, проверихме в анкета: " Има много, което би могло да се желае, но жалкото е , че не стигат..

публикувано на 15.12.17 в 14:16

Тревожни тенденции при нарушенията на пътя (видео)

Мерките, които взима Пътна полиция, дават положителен резултат. Това отчете по време на работен семинар с журналисти началникът на отдел "Пътна полиция" в Главната дирекция "Национална полиция" комисар Бойко Рановски . Той представи данни за пътнотранспортните произшествия от първите 10 месеца на тази и миналата година. П рез ноември станаха..

публикувано на 14.12.17 в 13:47

Станаха ли по-щедри работодателите

Българската търговско-промишлена палата проведе анкета сред членовете си за работния режим около коледно-новогодишните празници и предоставянето на бонуси на служителите. Допитването беше извършено в края на ноември с участие на представители на бизнеса. Резултатите от проучването показват, че при 38% от компаниите дните между Коледа и Нова година ще..

публикувано на 13.12.17 в 11:54

Кои са демотивираните българи?!

И защо над 300 000 души в трудоспособна възраст не си търсят работа? В "Посоките на делника" гост в студиото е социологът Любен Добрев . Темата коментират и Николай Иванов , народен представител и член на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, и писателят и публицист Мартен Калеев . "Преброяване“ на демотивираните българи...

публикувано на 12.12.17 в 16:57

Защо градски хора сменят дома си с къща на село

20 646 души са се изселили от градовете в селата през 2016 година, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ) за вътрешната миграция на населението. 23 696-ма са избрали да сменят селото с града, а 9 073-ма- едно село с друго. Според статистиката 30 570 души през миналата година са се изселили от страната. В градовете живеят 5 204..

публикувано на 11.12.17 в 16:30

За трудолюбивите и борбени хора в село Вълчек

Днес ви представяме малкото и закътано видинско село Вълчек , близо до общинския център Макреш. Толкова закътано, че и табелата при отклонението от главния път към населеното място едва се вижда, обрасла в храстите на банкета. До 1966 г. се е наричало Вълчак. През селището минава река Видбол. Днес жителите там не са много, застаряващо население, но с..

публикувано на 08.12.17 в 12:07