"Локомотив" Мездра се присъедини към областната "А" група на Враца

14 отбора ще участват в областната "А" група на Враца през сезон 2017/2018 г., стана ясно на заседанието на Областния съвет на БФС с ръководителите на клубове, проведено днес. Голямата новина е свързана с появата на още един клуб от Мездра – ОФК "Локомотив", който бе представляван на форума от Иван Георгиев- Саки. Диан Попов пък бе на сбирката от името на другия "Локомотив". Треньорът е член на Управителния съвет на клуба. Предположенията, че "Дунав 2016" няма да има отбор се потвърдиха, така че предстои нулева година за мъжкия футбол в Селановци. От елита в региона отпадна и "Строител" Кунино, заради неотговарящата база на изискванията на БФС за четвъртото ниво на родния футбол. В "А" група ще играят първенецът на пета дивизия "Ботев" Бърдарски геран и третият "Септември" Гложене, чието ръководство и кметът на селото направиха всичко възможно да изпълнят предписанията. Участието на гложенци във врачанския елит стана възможно, след като вторият "Ботев" Попица предпочете да си остане в "Б" група. "Миньор" Згориград ще домакинства в Краводер, а до понеделник ще стане ясно дали "Монолит" също ще приема съперниците си там или в Бяла Слатина. "Искър 1923" Роман ще започне с две поредни гостувания, докато тече ремонтът на стадиона.

Вижте още

Виктор Василев подписа с Ботев /Враца/

Виктор Василев подписа първия си професинален договор с Ботев. 18-годишният юноша е част от врачанския клуб през последните 2 г., а преди това е защитавал цветовете на Левски и Славия. Кметът на Враца Калин Каменов, който е и председател на УС на клуба: "За мен е изключително удоволствие, че за първи път от няколко години се случва толкова..

публикувано на 18.08.17 в 15:56

Стадионът в Роман вече е общинска собственост

Стадионът в Роман стана общинска собственост. В сряда беше изповядана сделката, която е на стойност 135 600 лв., съобщи кметът на общината Валери Ролански. Това ще позволи по-бързо да продължат ремонтните дейности на съоръжението, включително на съблекалните, за да бъдат изпълнени изцяло изискванията на Българския футболен съюз (БФС) за..

публикувано на 18.08.17 в 09:38

Кампания популяризира снукъра във Враца

Враца е домакин на Кампанията "Избери снукъра" . Организатори са Българската снукър федерация и клубът по снукър "Мездра 2013" . На откриването на събитието присъства кметът Калин Каменов, който заяви своята подкрепа за развитието на този тип спорт в града: "Това е един спорт, който се надявам да се утвърждава все повече в България. Защото снукър..

публикувано на 16.08.17 в 23:05

Дунавската регата потегли от Лом

130 гребци от 62-ата Международна Дунавска регата ТИД  потеглиха от Лом   към следващата спирка Козлодуй . На ломския бряг акостираха 115 участници от 11 държави.   От Лом в рега тата се включиха още 15 българи, като двама от тях са ломчани – представители на ТД „Аспарухов хълм“ Александър Александров и Иван Борисов, които ще изминат цялата останала..

публикувано на 16.08.17 в 15:56

Юношите на "Ботев" с победа над израелски тим

Подрастващите таланти на врачанския "Ботев" записаха една от може би най-престижните контроли в последните 20-ина години. Смесена команда от формациите до 17 и 19 години, които по стандартите на БФС се водят юноши младша и старша възраст, отстъпиха с 3:6 от израелския град Раанана. Евреите пуснаха на терена формация, която е до 16 години, а..

публикувано на 16.08.17 в 12:24

Кула триумфира на турнир по тенис за аматьори

Мартин Каменов  от Кула спечели второто издание на аматьорския турнир по тенис на корт "Кула оупън 2017" в града. Николай Боев , организатор на събитието, разказа, че е доволен от неговото провеждане: "Аз съм доволен от това, което се случи. Участниците, предварително заявени, бяха към 20, но поради травми и възпрепятствания, останахме 16...

публикувано на 16.08.17 в 12:00