Да твориш със звук и светлина

Снимка: фейсбук
Във Видин продължава първото издание на летния фестивал "Крепост на вековете - "Баба Вида" на Софийската опера и балет. Рекорден брой зрители посещават спектаклите, а магията няма как да се получи, ако липсват добрият звук и осветление, особено когато постановките не са в концертна зала, както е в крайдунавския град. Главният виновник това да се случи професионално във Видин е Николай Николов от Вършец, ангажиран с озвучаването и осветлението на фестивала. За своята професия той разказа:

"Много съм щастлив, че имах възможността да направя това събитие, защото е коренно различно от нашия бранш - рокендролът си е рокендрол. Там сме много добри- доста от големите групи са минали през нас, но от Софийска опера- останах очарован. Много високо професионално и културно ниво, заслужаваше си целия труд. Много усилия хвърлихме тук за последните 12-13 дни, но резултатът е налице. Всички са много доволни. Различното тук е, че само оркестърът е 40 души и то малкият оркестър. Представете си колко микрофона трябва да се наредят, а имаше и телевизионна реализация. Всеки артист е с локален микрофон, огромно количество осветление. Коренно различно от рокендрола, но беше едно огромно предизвикателство, което приехме и го реализирахме, доволни сме."

Повече може да чуете в звуковия файл.

Вижте още
Любомир Стоянов получава награда.

Мъж от Дреновец гаси запалил се лек автомобил

Млад мъж от село Дреновец в община Ружинци изгаси пожар в лек автомобил. С него ви срещаме днес в рубриката в понеделник сутрин "Похвали се - оплачи се". Любомир Стоянов се прибирал минути след полунощ и минавайки по главната улица в село Дреновец, вижда как от капака на кола, паркирана в двор на къща, излиза пламък. Започва да вика, за да събуди..

публикувано на 19.03.18 в 11:55

"Неделник" от 18 март 2018 година

Заповядате, новият "Неделник" брой 199 вече е на сайта. Цветен и интересен, както винаги. За начало се връщаме в миналото със старите видински вестници, за да разберем мартенските събития от далечни години. След това от материала на Стефка Павлова ще разберем какво се случва със старинната църква "Света Троица" в село Бойница. Тя има..

публикувано на 18.03.18 в 13:29

Животът ни е стълбица, която води към Бога и Неговото Царство

Неделята, в която се намираме днес е Четвърта на Великия пост ,посветена на един отец на Църквата, който както тогава през своя земен живот, така и днес подклажда силата на вярата, надеждата и любовта в сърцата на хората в Христа Иисуса нашия Господ, а именно, св. Йоан Лествичник . Евангелски текст /Мк. 9:17-31/: "Един..

публикувано на 18.03.18 в 08:00

Трябва ли жената да умее да готви, за да е харесвана? ("Пица на парче")

Не, че не ви поднасяме всяка събота "Пица на парче", но днес решихме собственоръчно да я замесим. Получи се, къде ще ходи? ;) Макар, че напоследък май стана модерно жените да казват, че не умеят да готвят. Като че ли запретването на ръкави в кухнята не отговаря на визията на съвременната жена.. Много по- лесно е да отидем на ресторант ;) Темата в..

публикувано на 17.03.18 в 13:23

Пламен Владимиров- майсторът на японски остриета

Пламен Владимиров от Варна изработва японски остриета. Много красиви, но и много остри. Изработката на тези ювелирни остриета му е хоби, а не професия. Това му е детска мечта, но най- сетне преди година успява да си оборудва работилница и започва да ги изработва. "Никак не е лесно и изисква и умение и търпение" , казва той: "Детска мечта..

публикувано на 16.03.18 в 17:05

И видински математици показаха, че са в добра форма

Ученици от Профилираната природоматематическа гимназия във Видин излязоха на импровизирана тренировка на двора и показаха, че са в добра физическа форма. Призивът е на преподавателя им Борислав Казашки.  Подобно на президента Румен Радев, който се появи на снимка и видеоклип, набирайки се на лостове пред военни от пловдивската бригада,..

публикувано на 16.03.18 в 17:00