Да твориш със звук и светлина

Снимка: фейсбук
Във Видин продължава първото издание на летния фестивал "Крепост на вековете - "Баба Вида" на Софийската опера и балет. Рекорден брой зрители посещават спектаклите, а магията няма как да се получи, ако липсват добрият звук и осветление, особено когато постановките не са в концертна зала, както е в крайдунавския град. Главният виновник това да се случи професионално във Видин е Николай Николов от Вършец, ангажиран с озвучаването и осветлението на фестивала. За своята професия той разказа:

"Много съм щастлив, че имах възможността да направя това събитие, защото е коренно различно от нашия бранш - рокендролът си е рокендрол. Там сме много добри- доста от големите групи са минали през нас, но от Софийска опера- останах очарован. Много високо професионално и културно ниво, заслужаваше си целия труд. Много усилия хвърлихме тук за последните 12-13 дни, но резултатът е налице. Всички са много доволни. Различното тук е, че само оркестърът е 40 души и то малкият оркестър. Представете си колко микрофона трябва да се наредят, а имаше и телевизионна реализация. Всеки артист е с локален микрофон, огромно количество осветление. Коренно различно от рокендрола, но беше едно огромно предизвикателство, което приехме и го реализирахме, доволни сме."

Повече може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

"Неделник" от 20 август 2017 година

"Неделник" брой 169 вече е на сайта. Отново разлистваме старите вестници.в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Годината е 1910- та и ще чуете как се се борили тогава хората с холерата, както и други теми. Следва инж. Явор Даскалов, който ни разказва за една предстояща родова среща на фамилия Даскалови в село..

публикувано на 20.08.17 в 13:33

Прощавайте, за да ви бъде отвърнато със същото

В единадесета неделя след Петдесетница, Църквата насочва нашето внимание към един евангелски момент, към една притча, изречена от Господ Иисус Христос, която ни дава отговор какви да бъдем и как да се отнасяме към нашите приятели и ближни, и в това да бъдем подражатели на Христа. "Затова царството небесно прилича на цар, който..

публикувано на 20.08.17 в 08:00

Среща събира кореняк врачани

Среща, наречена "Богородични теферичи" събира кореняк врачани, разпръснати по целия свят. Целта е да се съхрани врачанският корен, разказва председателят на сдружение "Врачанска кореняшка среща" Веселин Николов. Хора от няколко поколения, които се събират само за въпросната врачанска кореняшка среща, тази година на 25 август в Алпийския дом във..

публикувано на 19.08.17 в 11:00

Фолклорен събор "Тъпан бие, хоро се вие" правят във Флорентин

Международният фолклорен събор "Тъпан бие, хоро се вие" ще се проведе за 10-та поредна година във видинското село Флорентин. На сцената ще се представят 20 състава от България, Румъния и Сърбия. Гостите на събитието ще могат да се насладят и на съпътстващи прояви, подготвени от организаторите - Народно читалище "Пробуда - 1925" и..

обновено на 19.08.17 в 09:42

Младежите и работата- една възможна мисия

Днес търсим отговори на въпроси като: защо младите хора не желаят да започнат работа, каква е причината те да отказват работа и как можем да намерим компромисен вариант между работодателите и подрастващите, за да се запълнят свободните работни места. Щом ще говорим за младежи и работа съвсем естествено се сещаме за мястото, където помагат на..

публикувано на 18.08.17 в 15:34

Да се забавляваш със сладката Каси

Днес ще ви запознаем с Ивета Иванова от Видин и нейният прекрасен любимец - сладко кученце на име Каси . Срещаме се с Каси по време на следобедната ѝ разходка. Горещото време изобщо не ѝ пречи, тя си играе с всичко по пътя, крие се в тревите, след което отново се показва и ни поглежда въпросително, сякаш осъзнава, че говорим за нея. Нейната..

публикувано на 18.08.17 в 14:55