Да твориш със звук и светлина

Снимка: фейсбук
Във Видин продължава първото издание на летния фестивал "Крепост на вековете - "Баба Вида" на Софийската опера и балет. Рекорден брой зрители посещават спектаклите, а магията няма как да се получи, ако липсват добрият звук и осветление, особено когато постановките не са в концертна зала, както е в крайдунавския град. Главният виновник това да се случи професионално във Видин е Николай Николов от Вършец, ангажиран с озвучаването и осветлението на фестивала. За своята професия той разказа:

"Много съм щастлив, че имах възможността да направя това събитие, защото е коренно различно от нашия бранш - рокендролът си е рокендрол. Там сме много добри- доста от големите групи са минали през нас, но от Софийска опера- останах очарован. Много високо професионално и културно ниво, заслужаваше си целия труд. Много усилия хвърлихме тук за последните 12-13 дни, но резултатът е налице. Всички са много доволни. Различното тук е, че само оркестърът е 40 души и то малкият оркестър. Представете си колко микрофона трябва да се наредят, а имаше и телевизионна реализация. Всеки артист е с локален микрофон, огромно количество осветление. Коренно различно от рокендрола, но беше едно огромно предизвикателство, което приехме и го реализирахме, доволни сме."

Повече може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Светлината за света, са добрите дела на християните

В седма неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. "Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец". (Мат. 5:16) "Братя и сестри, Днешната неделя е неделята на светите Отци от шестте Вселенски събора...

публикувано на 15.07.18 в 08:00

"Корсар"- история за морски пирати и за силата на любовта

С балета "Корсар" от Адолф Адам започва третото издание на летния фестивал "Опера на върховете- Белоградчишки скали". Това е една увлекателна история, чието действие се развива в Адрианополис / днешен Одрин /. История за морски пирати и за силата на любовта. Приказка за двама души, готови на всичко в името на щастието си. Приказната..

публикувано на 13.07.18 в 17:30

Паунът Пешо посреща гостите на Радо

В рубриката "97 лапи и 1 опашка" днес ви срещаме с Пешо. Той е на три години има плътен и силен глас и завидно самочувствие. Дружелюбен, любопитен, пакостлив и прекрасно син - това е Пешо, един забележителен паун. Той живее в двора на Радослав Младенов, който се грижи за него от три години. "Моите деца поискаха и ние ги взехме, доста малки бяха-..

публикувано на 13.07.18 в 16:58

Видински деца с поредно участие в "Опера на върховете - Белоградчишки скали"

Ученици от видинското училище "Св. Св. Кирил и Методий" ще участват в третото издание на летния фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик. 11 талантливи деца ще се представят в оперния спектакъл "Тоска" , който е включен за трети път в програмата на фестивала, обясни асистент-режисьорът Вера Белева: "Ние отново правим "Тоска", защото това е..

публикувано на 13.07.18 в 15:30

Петък, 13-ти е- фатален или не чак толкова

Може ли денят и датата да определят настроението ни и това, което ще ни се случи? Днес е петък, 13-ти- втори за тази година. Ако се върнем назад във времето, този ден винаги е предизвиквал усещане за страх у някои хора, други пък даже не се захващат с нищо. Изчислено е, че на този ден в САЩ бизнесът губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много..

публикувано на 13.07.18 в 14:59
Школа за оцеляване БАГА-ТУР

Пътят на българите показва школа за оцеляване

Какъв е бил пътят на българите, пътят за духовното им и физическо оцеляване, това представя школата за оцеляване "БАГА-ТУР". Те са от Стара Загора и представят спектаклови хореографии и екстремни бойни изкуства. Прабългарски лък и копие, бойна брадва, щитове от 9-10 век са само част от оръжията, с които разполагат там и които се  ползват в битките...

публикувано на 13.07.18 в 14:06