Да твориш със звук и светлина

Снимка: фейсбук
Във Видин продължава първото издание на летния фестивал "Крепост на вековете - "Баба Вида" на Софийската опера и балет. Рекорден брой зрители посещават спектаклите, а магията няма как да се получи, ако липсват добрият звук и осветление, особено когато постановките не са в концертна зала, както е в крайдунавския град. Главният виновник това да се случи професионално във Видин е Николай Николов от Вършец, ангажиран с озвучаването и осветлението на фестивала. За своята професия той разказа:

"Много съм щастлив, че имах възможността да направя това събитие, защото е коренно различно от нашия бранш - рокендролът си е рокендрол. Там сме много добри- доста от големите групи са минали през нас, но от Софийска опера- останах очарован. Много високо професионално и културно ниво, заслужаваше си целия труд. Много усилия хвърлихме тук за последните 12-13 дни, но резултатът е налице. Всички са много доволни. Различното тук е, че само оркестърът е 40 души и то малкият оркестър. Представете си колко микрофона трябва да се наредят, а имаше и телевизионна реализация. Всеки артист е с локален микрофон, огромно количество осветление. Коренно различно от рокендрола, но беше едно огромно предизвикателство, което приехме и го реализирахме, доволни сме."

Повече може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Млади еколози с награди в Деня на видинската екология

Денят на видинската екология днес, 23 октомври, бе отбелязан за 16-и път. Празникът е обявен с Решение 124 от 19 септември 2002 година на Общинския съвет във Видин. Поводът е проведената на 23 октомври 1999 година в града Дунавска конференция, ръководена от Симеон Сакскобургготски, обясни видинският фотограф и еколог Богомил Петров, който е и..

публикувано на 23.10.17 в 17:26

Да помогнем на Лорета

Само час след като бе излъчен по Радио ВИДИН материалът за Лорета Иванова от Видин, която страда от сколиоза, стана ясно, че една от клиниките, в които е търсена помощ за детето, е решила да го оперира. За това сигнализира майката, Цветанка Атанасова. Тя обясни, че в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" в София ще оперират Лорета. Финансирането е..

публикувано на 23.10.17 в 16:10

В „Музикална зона“ слушаме етнобогинята Ищар

Ети Зах, както е истинското име на израелска певица, е сред любимите артисти на родните меломани, а и тя искрено уважава страната ни. „Нали знаете как в сърцето си имате място за най-най-важните неща, които обичате. България е в моето", признава Ищар. Красивата дама е разказвала, че в своя дом има три стаи - за Израел, Франция и България. Тя..

публикувано на 23.10.17 в 09:41

"Малките звездички" от 22.10.2017 година

Винаги усмихнати, с медени гласчета, проницателни, с бистър ум - с тях, група "Калинки" на Детска градина "Славейче" във Видин , вдигаме днес шум. И си говорим за парите ...., разкриваме и специален магически фокус, за да дойдат бързичко те при нас, тутакси и завчас.

публикувано на 22.10.17 в 14:05

"Неделник" от 22 октомври 2017 година

Пригответе се за "Неделник" брой 177. Отново за начало разлистваме старите вестници в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". А след това можете да разберете за един проект на двама видински фотографи Емилиян Евдокимов и Любомир Витков които направиха календар "Планините на България ". В календара са включени..

публикувано на 22.10.17 в 14:03

Смирението е най-силното духовно оръжие, което ни дарява преуспяване във всичко

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към една сцена от живота на Господ Иисус Христос, която ни дава познанието, че смирението е най-силното оръжие против злото, дявола. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, и го предлага като пример на самите нас за..

публикувано на 22.10.17 в 08:00