Стопански сгради изгоряха при пожар в Дългоделци

БГНЕС

61-годишен предизвикал пожар в сухи треви, който засегнал частни имоти в монтанското село Дългоделци. Мъжът е настанен в психиатричното отделение на ломската болница. При пожара вчера следобед няма пострадали хора и животни, горели са помощни постройки, обясни кметът на Дългоделци Тихомир Георгиев:

"Къщи за живеене не са изгорели, но постройки - стари сгради, за животни сгради. 5-6 постройки някъде. На една от къщите сградата е като пристройка, другото са селскостопански сгради."

Пожарът е овладян с помощта на доброволците от Дългоделци, каза Тихомир Георгиев:

"Основно с това се спасиха нещата. Доброволците от селото се стекоха и помогнаха. 10 души някъде участваха, повече млади хора. Помогнаха хората и овладяхме нещата. Въпреки че много бързо се случиха, имаше и вятър."

Хората в селото са бедни и не са застраховали имотите си. Жителите на Дългоделци ще помогнат на пострадалите семейства при отстраняването на щетите от пожара, добави кметът.

От Областната дирекция на МВР - Монтана съобщиха, че на сигнала за пожара са се отзовали екипи на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", които потушили огъня. На място била изпратена и дежурна оперативна група, която извършила оглед. По "горещи” следи било установено, че пожарът е предизвикан от 61-годишен жител на селото при неправилно боравене с огън.

Вижте още

Възрастни хора в Берковица получиха дарение

Голямо дарение от лекарства за Дома за стари хора в Берковица направиха пчеларят Владо Каменов и негова приятелка, живееща в Англия. Хората получиха 22 шишета (11 литра) Бруфен-Нурофен, Парацетамол разтворим- няколко хиляди таблетки, капки за очи, пръскалки за затруднено дишане, гел за болки в костите. Медикаментите са лицензирани, в..

публикувано на 21.10.17 в 13:21

Ружинци кандидатства по програма за младежка заетост

За 100 работни места по схемата за „Младежка заетост“ кандидатстват в община Ружинци . Очаква се програмата да стартира след по-малко от месец, каза кметът Александър Александров . Младежите ще бъдат ангажирани за поддръжка на улици и общински сгради. Други 150 души бяха наети през септември по програма „Работа“ в общината, припомни Александров:..

публикувано на 21.10.17 в 11:00

Мобилен кабинет извършва профилактични прегледи в Монтанско

Профилактични прегледи с мобилен акушеро-гинекологичен кабинет се извършват в област Монтана . Те са във връзка с изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г., приоритет „Здравеопазване”. Прегледите се извършват от специалисти във Вършец, Бързия, Берковица и местния квартал “Раковица”, съобщи..

публикувано на 21.10.17 в 10:00

Мездра се обединява в подкрепа на малката Сияна

Днес, 21 октомври, от 21.00 часа Денс клуб "Роял", Фолклорен ансамбъл "Мездра", популярните изпълнители на народни песни Светлин Миланов и Юри Крумов и Клуб "Хорце, винце и още нещо" организират Фолклорна благотворителна вечер "Да дарим усмивка и надежда за Сияна". 3-годишното момиченце от Мездра е родено преждевременно заради вродено запушване на..

публикувано на 21.10.17 в 09:30
Тържествена литургия беше отслужена в храма в Паволче на 19 октомври, когато се почита паметта на свети Иван Рилски.

Паволче дава курбан за храмов празник

Врачанското село Паволче ще отбележи празника на местната църква "Свети Иван Рилски" с курбан. Врачанският митрополит Григорий отслужи тържествена света литургия в храма на 19 октомври, когато се почита светецът, в присъствието на кмета на Враца и десетки жители, каза управникът на селото Емил Василев : "21 октомври преди е бил събор на селото.....

публикувано на 21.10.17 в 09:00

Читалището в Стубел празнува рожден ден с концерт

Фолклорен концерт по повод 95 години от създаването на Народно читалище „Събуждане” ще се състои в монтанското село Стубел . Самодейни колективи от културното средище ще изнесат програма за празника. Това съобщи председателят на читалището Емилия Йорданова : "Танцовият състав ще изиграе четири хора- право хоро, Дайчово хоро, един модерен танц и..

публикувано на 21.10.17 в 08:30