Стопански сгради изгоряха при пожар в Дългоделци

БГНЕС

61-годишен предизвикал пожар в сухи треви, който засегнал частни имоти в монтанското село Дългоделци. Мъжът е настанен в психиатричното отделение на ломската болница. При пожара вчера следобед няма пострадали хора и животни, горели са помощни постройки, обясни кметът на Дългоделци Тихомир Георгиев:

"Къщи за живеене не са изгорели, но постройки - стари сгради, за животни сгради. 5-6 постройки някъде. На една от къщите сградата е като пристройка, другото са селскостопански сгради."

Пожарът е овладян с помощта на доброволците от Дългоделци, каза Тихомир Георгиев:

"Основно с това се спасиха нещата. Доброволците от селото се стекоха и помогнаха. 10 души някъде участваха, повече млади хора. Помогнаха хората и овладяхме нещата. Въпреки че много бързо се случиха, имаше и вятър."

Хората в селото са бедни и не са застраховали имотите си. Жителите на Дългоделци ще помогнат на пострадалите семейства при отстраняването на щетите от пожара, добави кметът.

От Областната дирекция на МВР - Монтана съобщиха, че на сигнала за пожара са се отзовали екипи на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", които потушили огъня. На място била изпратена и дежурна оперативна група, която извършила оглед. По "горещи” следи било установено, че пожарът е предизвикан от 61-годишен жител на селото при неправилно боравене с огън.

Вижте още
Брегово

Бедственото положение в Брегово е удължено до края на седмицата

Бедственото положение в Брегово ще бъде удължено до края на седмицата. Това беше решено на заседание на кризисния щаб. За Радио Видио кметът на Община Брегово Милчо Лалов коментира ситуацията: " Продължава бедственото положение. До края на седмицата няма да го отменяме, а после ще следим, защото се покачват прииждащите води с около 40..

публикувано на 22.03.18 в 06:56

Снимката на 21 март 2018 година

Въведен е първи етап "Повишено внимание" от Плана за провеждане на високите води на река Дунав в област Видин. Мярката се въвежда заради покачването на нивото на реката вчера вечерта до потенциално опасните 750 сантиметра в района на Видин, обяви областният управител Албена Георгиева на заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при..

публикувано на 21.03.18 в 17:45

Стартира тръжна процедура за пътя Мездра-Ботевград

"Днес изтича срокът в Агенцията за обществени поръчки по одобряване на проектната документация и както поехме ангажимент, стартираме с тръжната процедура за участъка от Мездра до Ботевград на пътя от Видин" , това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.  Тези 34 км ще бъдат рехабилитирани и разширени с още две..

публикувано на 21.03.18 в 17:09

Заявено е удължаването на социални услуги в община Видин

На 3 април приключва изпълнението на проекта "Грижа в семейна среда" , който стартира на 3 май 2016 година в община Видин. Проектът предоставя услугите "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник". Към  момента обслужваните потребители са 159 души, а заетите работни места са 113, каза секретарят на Общината Иванела Андреева : "Имаме 47..

публикувано на 21.03.18 в 16:43
Никола, Христо, Радослав (от ляво надясно) и тяхната преподавателка Валентина Велева

Успехи по физика за видинските математици

Трима ученици от Видинската математическа гимназия са допуснати до Националния кръг на олимпиадата по физика в групата на седмокласниците, съобщават от училището. Това са Никола Емилов, Радослав Попов и Христо Георгиев, които единствени от Видин ще мерят сили с най-добрите 25 ученици от страната на националния кръг, който ще се проведе на 2-4..

публикувано на 21.03.18 в 16:28

Повече приходи от местни данъци и такси събраха във Видин

Близо 1 400 000 лв.  са постъпили в  отдел "Местни данъци и такси" към Община Видин от началото на годината. Събираемостта е завишена с 46 407 лв. в сравнение със същия период на миналата година, каза Владимир Георгиев - началник отдел "Местни данъци и такси": "От физически лица са постъпили 1 033 603 лв., а от юридически лица- 346 674..

публикувано на 21.03.18 в 16:18