Стопански сгради изгоряха при пожар в Дългоделци

БГНЕС

61-годишен предизвикал пожар в сухи треви, който засегнал частни имоти в монтанското село Дългоделци. Мъжът е настанен в психиатричното отделение на ломската болница. При пожара вчера следобед няма пострадали хора и животни, горели са помощни постройки, обясни кметът на Дългоделци Тихомир Георгиев:

"Къщи за живеене не са изгорели, но постройки - стари сгради, за животни сгради. 5-6 постройки някъде. На една от къщите сградата е като пристройка, другото са селскостопански сгради."

Пожарът е овладян с помощта на доброволците от Дългоделци, каза Тихомир Георгиев:

"Основно с това се спасиха нещата. Доброволците от селото се стекоха и помогнаха. 10 души някъде участваха, повече млади хора. Помогнаха хората и овладяхме нещата. Въпреки че много бързо се случиха, имаше и вятър."

Хората в селото са бедни и не са застраховали имотите си. Жителите на Дългоделци ще помогнат на пострадалите семейства при отстраняването на щетите от пожара, добави кметът.

От Областната дирекция на МВР - Монтана съобщиха, че на сигнала за пожара са се отзовали екипи на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", които потушили огъня. На място била изпратена и дежурна оперативна група, която извършила оглед. По "горещи” следи било установено, че пожарът е предизвикан от 61-годишен жител на селото при неправилно боравене с огън.

Вижте още

Фолклорни състави от Покрайна ще участват в румънски фестивал

Две формации на Народно читалище „Просвета- 1927” от видинското село Покрайна ще участват утре на фестивал в Румъния в село Четате . В проявата ще участват детския състав на читалището и танцова формация "Мъндриле". "Ще представим автентични обичаи от нашето село и танци" , каза Елица Атанасова , секретар на читалището:   "Поканени сме да покажем..

публикувано на 16.12.17 в 16:28

Кампания помага на самотни възрастни хора преди празниците

Кампания "Бъди човек" се реализира във Видин. Всеки, който може да отдели средства и иска да се включи в кампанията, трябва да закупи хранителни продукти и да ги дари на пенсионер. Антонина Лозанова , стажант репортерът на Радио ВИДИН и семейството й са първите, които се включиха в кампанията. "Инициативата се изразява в това на коледните празници да..

публикувано на 16.12.17 в 16:10

Коледен концерт ще зарадва жителите и гостите на Згориград тази вечер

Коледен концерт ще се проведе във врачанското село Згориград. Участие в програмата ще вземат самодейни колективи от селото, каза секретарят на местното читалище Цеца Кръстева . "Колективите ни са Детски танцов състав "Балканци", Танцов състав за дами "30 плюс" с ръководител Георги Ерденов. Другата ни голяма формация е Женски тригласен хор с..

публикувано на 16.12.17 в 15:00

В община Ружинци стартира младежка програма за заетост

100 младежи до 29 години от община Ружинци започват работа по младежка програма за заетост. Те ще бъдат ангажирани на пълен работен ден за период от 6 месеца, съобщи кметът на общината Александър Александров . "От 145 регистрирани регистрирани безработни, 100 ще започнат работа до няколко дни за шест месеца на 8 часа. Тези млади хора ще бъдат ангажирани..

публикувано на 16.12.17 в 14:29

В подкрепа на болно дете събраха 1 020 лв. от благотворителен концерт в Мездра

Благотворителен концерт "Коледна приказка" се състоя в ОУ "Христо Ботев"- Мездра. Идеята и организацията са на директора на Центъра за личностна подкрепа- Мездра Анета Петкова. Концертът бе проява за кампанията "Дари надежда за Сиана" с цел събиране на средства за малката Сиана. Участие взеха Воклана група "Детски свят" с ръководител Анета..

публикувано на 16.12.17 в 13:35

1 година от кончината на Врачанския митрополит Калиник отбелязаха във Враца

Днес врачани се събраха, за да отбележат заедно 1 година от блажената кончина на приснопаметния Врачански митрополит Калиник. В 9 ч. в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” започна архиерейска света литургия, оглавявана от Врачанския митрополит Григорий. За участие в богослужението пристигнаха свещеници от различни населени места в епархията...

публикувано на 16.12.17 в 13:25