Стопански сгради изгоряха при пожар в Дългоделци

БГНЕС

61-годишен предизвикал пожар в сухи треви, който засегнал частни имоти в монтанското село Дългоделци. Мъжът е настанен в психиатричното отделение на ломската болница. При пожара вчера следобед няма пострадали хора и животни, горели са помощни постройки, обясни кметът на Дългоделци Тихомир Георгиев:

"Къщи за живеене не са изгорели, но постройки - стари сгради, за животни сгради. 5-6 постройки някъде. На една от къщите сградата е като пристройка, другото са селскостопански сгради."

Пожарът е овладян с помощта на доброволците от Дългоделци, каза Тихомир Георгиев:

"Основно с това се спасиха нещата. Доброволците от селото се стекоха и помогнаха. 10 души някъде участваха, повече млади хора. Помогнаха хората и овладяхме нещата. Въпреки че много бързо се случиха, имаше и вятър."

Хората в селото са бедни и не са застраховали имотите си. Жителите на Дългоделци ще помогнат на пострадалите семейства при отстраняването на щетите от пожара, добави кметът.

От Областната дирекция на МВР - Монтана съобщиха, че на сигнала за пожара са се отзовали екипи на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", които потушили огъня. На място била изпратена и дежурна оперативна група, която извършила оглед. По "горещи” следи било установено, че пожарът е предизвикан от 61-годишен жител на селото при неправилно боравене с огън.

Вижте още

Кула награди отличници и заслужили граждани

19 август - Денят на град Кула беше отбелязан с празничен ритуал с вдигане на националното знаме, водосвет на площада пред Общината, отслужен от духовните водачи йеромонах Максим и архимандрит Гервасий, тържествено заседание на Общинския съвет, в присъствието на народния представител от Видинския регион Владимир Тошев, областния управител на област..

публикувано на 19.08.17 в 13:40

Мотористи се събират във Видин на национален мотосъбор

Мотористи от страната и чужбина се събират във Видин за десетото издание на националния мотосъбор . Организатор е видинския мотоклуб "Северозападни мотори", който отбелязва 10 години от своето създаване. Състезанията на бившето летище край село Иново започват в 14 часа. Какви са надпреварите за мотористите разясни Петър Петров от видинския мотоклуб:..

публикувано на 19.08.17 в 13:23

Двойки с репродуктивни проблеми от Видин ще получат подкрепа

Над 20 двойки с репродуктивни проблеми от Видин ще бъдат подпомогнати да започнат необходимото им лечение. Те ще получат средства за провеждане на първоначални изследвания. Парите са дарени от видинчанка, майка на три деца, съобщи на информационна среща основателят фондация "Искам бебе" на Радина Велчева : "Тя дарява средства, за да могат да се..

публикувано на 19.08.17 в 09:23

Ден на община Брегово

В чест на Деня на Бреговска община /19 август/ и по повод 120 години от основанието на читалище "Развитие-1897 г.", общинското ръководство е подготвило културна програма. Днес от 17:00 ч. ще се проведе футболна среща между ФК „Тимок”- Брегово и „Пластик” - Старопатица на стадион „Тимок”. От 19:00 ч. ще има куклено шоу за децата в салона на читалището...

публикувано на 19.08.17 в 09:00

200 самодейци се събират в Черкаски

Фолклорен фестивал ще се проведе днес, 19 август, в монтанското село Черкаски . Очаква се да пристигнат около 200 самодейци, които ще вземат участие във форума. Началото ще бъде в 10 часа, каза кметът на Черкаски Валери Трендафилов : "За шеста поредна година правим този фестивал, като събираме групи от различни региони на страната, които..

публикувано на 19.08.17 в 08:42

Откриха панаирните дни в Оряхово

С много музика и настроение в петък вечерта бяха открити панаирните дни в Оряхово . Кметът на общината Росен Добрев сложи началото на проявите, които продължават до неделя и са събрани в богата и разнообразна програма. На практика панаирните дни започнаха още в четвъртък с нумизматична изложба "Съкровището на султана", подредена в..

публикувано на 19.08.17 в 08:16