10 години Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Автор:

Днес ще ви заведа на рожден ден. Отиваме на празнуването на 10-ата годишнина от откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин. То се състоя във видински хотел, където се събраха специалистите, клиентите на организацията, техни приятели и колеги, дошли да уважат празника. Имаше и официална част, която бе водена от педагога и логопед в Центъра Даниела Иванова. Имаше мултимедия, на която бяха прожектирани снимки от различни дейности, събития и инициативи на ЦСРИ. Много хубави думи се казаха за работещите още от създаването на Центъра специалисти, за началото на дейността и за развитието ѝ през годините.

Председателят на Фондация "Подкрепа за реализация" Емилия Йосифова се изказа, като си припомни началото:

"На този ден, точно преди 10 години, подписахме договора, с който стартирахме нашата услуга- Центъра за социална рехабилитация и интеграция. За мен е удоволствие да споделя радостта на този празник заедно с вас. В цяла България се предоставяха други услуги, пък ние решихме да направим нещо ново и по- различно. Тук са и колегите, с които започнахме - Катя и Павел. Те имат юбилей, както и самата услуга, самият Център. Те бяха първите, които бяха назначени.   
Половин година след тях дойде и Маня в нашия екип като трудотерапевт. Година и половина след нея Диана се прибави към нас. 2011 година, през месец март- Даниела, Диман и Соня. Това е основният екип и ядрото, което вече 10 години не мърда от тук. На всички ви е ясно, че това не е служба, не е просто професия. Това е призвание. Това са хора, с които за тези 10 години успяхме непрекъснато да развиваме, разширяваме, да обогатяваме самата услуга, да правим все повече и повече неща, които да бъдат достатъчно полезни, достатъчно забавни, но удовлетворяващи за вас."


СнимкаСпециални гости на специалистите и клиентите на ЦСРИ за техния рожден ден бяха директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Видин Маргарита Маркова и заместник кметът по „Хуманитарни дейности и социална политика“ на Видин  Венци Пасков, който поздрави празнуващите:

"Ние разчитаме на Фондация "Подкрепа за реализация", като един много добър доставчик на социални услуги. По мои лични впечатления, не само в Община Видин, а и преди, като директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане", имам много добри впечатления, че много активно работи както управителят на центъра, така и целият екип. И гледам, че с много загриженост, любов и обич се отнасят към своите потребители. Продължавайте в същия дух!"

Сменяме темата и прескачаме в Арт студиото "Приказен свят", което има занимания през цялата лятна ваканция. В това предаване научавате какво е планирано за часовете в арт- работилницата от преподавателя и учител по изобразително изкуство Мая Ангелова и в работилницата, озаглавена "Родолюбие". Последната се ръководи от Ивайло Иванов от Патриотичен клуб "Бдинци". Той анонсира едно предстоящо събитие, което ще се състои следващата седмица, във вторник, в Крайдунавския парк на Видин. Тогава децата ще имат спортни състезания, ще си сформират собствена чета и ще си изберат войвода, байрактар и писар.

Цялото предаване слушайте в звуковия файл.

Вижте още

"Неделник" от 20 август 2017 година

"Неделник" брой 169 вече е на сайта. Отново разлистваме старите вестници.в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Годината е 1910- та и ще чуете как се се борили тогава хората с холерата, както и други теми. Следва инж. Явор Даскалов, който ни разказва за една предстояща родова среща на фамилия Даскалови в село..

публикувано на 20.08.17 в 13:33

Прощавайте, за да ви бъде отвърнато със същото

В единадесета неделя след Петдесетница, Църквата насочва нашето внимание към един евангелски момент, към една притча, изречена от Господ Иисус Христос, която ни дава отговор какви да бъдем и как да се отнасяме към нашите приятели и ближни, и в това да бъдем подражатели на Христа. "Затова царството небесно прилича на цар, който..

публикувано на 20.08.17 в 08:00

Среща събира кореняк врачани

Среща, наречена "Богородични теферичи" събира кореняк врачани, разпръснати по целия свят. Целта е да се съхрани врачанският корен, разказва председателят на сдружение "Врачанска кореняшка среща" Веселин Николов. Хора от няколко поколения, които се събират само за въпросната врачанска кореняшка среща, тази година на 25 август в Алпийския дом във..

публикувано на 19.08.17 в 11:00

Фолклорен събор "Тъпан бие, хоро се вие" правят във Флорентин

Международният фолклорен събор "Тъпан бие, хоро се вие" ще се проведе за 10-та поредна година във видинското село Флорентин. На сцената ще се представят 20 състава от България, Румъния и Сърбия. Гостите на събитието ще могат да се насладят и на съпътстващи прояви, подготвени от организаторите - Народно читалище "Пробуда - 1925" и..

обновено на 19.08.17 в 09:42

Младежите и работата- една възможна мисия

Днес търсим отговори на въпроси като: защо младите хора не желаят да започнат работа, каква е причината те да отказват работа и как можем да намерим компромисен вариант между работодателите и подрастващите, за да се запълнят свободните работни места. Щом ще говорим за младежи и работа съвсем естествено се сещаме за мястото, където помагат на..

публикувано на 18.08.17 в 15:34

Да се забавляваш със сладката Каси

Днес ще ви запознаем с Ивета Иванова от Видин и нейният прекрасен любимец - сладко кученце на име Каси . Срещаме се с Каси по време на следобедната ѝ разходка. Горещото време изобщо не ѝ пречи, тя си играе с всичко по пътя, крие се в тревите, след което отново се показва и ни поглежда въпросително, сякаш осъзнава, че говорим за нея. Нейната..

публикувано на 18.08.17 в 14:55