10 години Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Автор:

Днес ще ви заведа на рожден ден. Отиваме на празнуването на 10-ата годишнина от откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин. То се състоя във видински хотел, където се събраха специалистите, клиентите на организацията, техни приятели и колеги, дошли да уважат празника. Имаше и официална част, която бе водена от педагога и логопед в Центъра Даниела Иванова. Имаше мултимедия, на която бяха прожектирани снимки от различни дейности, събития и инициативи на ЦСРИ. Много хубави думи се казаха за работещите още от създаването на Центъра специалисти, за началото на дейността и за развитието ѝ през годините.

Председателят на Фондация "Подкрепа за реализация" Емилия Йосифова се изказа, като си припомни началото:

"На този ден, точно преди 10 години, подписахме договора, с който стартирахме нашата услуга- Центъра за социална рехабилитация и интеграция. За мен е удоволствие да споделя радостта на този празник заедно с вас. В цяла България се предоставяха други услуги, пък ние решихме да направим нещо ново и по- различно. Тук са и колегите, с които започнахме - Катя и Павел. Те имат юбилей, както и самата услуга, самият Център. Те бяха първите, които бяха назначени.   
Половин година след тях дойде и Маня в нашия екип като трудотерапевт. Година и половина след нея Диана се прибави към нас. 2011 година, през месец март- Даниела, Диман и Соня. Това е основният екип и ядрото, което вече 10 години не мърда от тук. На всички ви е ясно, че това не е служба, не е просто професия. Това е призвание. Това са хора, с които за тези 10 години успяхме непрекъснато да развиваме, разширяваме, да обогатяваме самата услуга, да правим все повече и повече неща, които да бъдат достатъчно полезни, достатъчно забавни, но удовлетворяващи за вас."


СнимкаСпециални гости на специалистите и клиентите на ЦСРИ за техния рожден ден бяха директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Видин Маргарита Маркова и заместник кметът по „Хуманитарни дейности и социална политика“ на Видин  Венци Пасков, който поздрави празнуващите:

"Ние разчитаме на Фондация "Подкрепа за реализация", като един много добър доставчик на социални услуги. По мои лични впечатления, не само в Община Видин, а и преди, като директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане", имам много добри впечатления, че много активно работи както управителят на центъра, така и целият екип. И гледам, че с много загриженост, любов и обич се отнасят към своите потребители. Продължавайте в същия дух!"

Сменяме темата и прескачаме в Арт студиото "Приказен свят", което има занимания през цялата лятна ваканция. В това предаване научавате какво е планирано за часовете в арт- работилницата от преподавателя и учител по изобразително изкуство Мая Ангелова и в работилницата, озаглавена "Родолюбие". Последната се ръководи от Ивайло Иванов от Патриотичен клуб "Бдинци". Той анонсира едно предстоящо събитие, което ще се състои следващата седмица, във вторник, в Крайдунавския парк на Видин. Тогава децата ще имат спортни състезания, ще си сформират собствена чета и ще си изберат войвода, байрактар и писар.

Цялото предаване слушайте в звуковия файл.

Вижте още

Млади еколози с награди в Деня на видинската екология

Денят на видинската екология днес, 23 октомври, бе отбелязан за 16-и път. Празникът е обявен с Решение 124 от 19 септември 2002 година на Общинския съвет във Видин. Поводът е проведената на 23 октомври 1999 година в града Дунавска конференция, ръководена от Симеон Сакскобургготски, обясни видинският фотограф и еколог Богомил Петров, който е и..

публикувано на 23.10.17 в 17:26

Да помогнем на Лорета

Само час след като бе излъчен по Радио ВИДИН материалът за Лорета Иванова от Видин, която страда от сколиоза, стана ясно, че една от клиниките, в които е търсена помощ за детето, е решила да го оперира. За това сигнализира майката, Цветанка Атанасова. Тя обясни, че в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" в София ще оперират Лорета. Финансирането е..

публикувано на 23.10.17 в 16:10

В „Музикална зона“ слушаме етнобогинята Ищар

Ети Зах, както е истинското име на израелска певица, е сред любимите артисти на родните меломани, а и тя искрено уважава страната ни. „Нали знаете как в сърцето си имате място за най-най-важните неща, които обичате. България е в моето", признава Ищар. Красивата дама е разказвала, че в своя дом има три стаи - за Израел, Франция и България. Тя..

публикувано на 23.10.17 в 09:41

"Малките звездички" от 22.10.2017 година

Винаги усмихнати, с медени гласчета, проницателни, с бистър ум - с тях, група "Калинки" на Детска градина "Славейче" във Видин , вдигаме днес шум. И си говорим за парите ...., разкриваме и специален магически фокус, за да дойдат бързичко те при нас, тутакси и завчас.

публикувано на 22.10.17 в 14:05

"Неделник" от 22 октомври 2017 година

Пригответе се за "Неделник" брой 177. Отново за начало разлистваме старите вестници в съвместната ни рубрика с Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". А след това можете да разберете за един проект на двама видински фотографи Емилиян Евдокимов и Любомир Витков които направиха календар "Планините на България ". В календара са включени..

публикувано на 22.10.17 в 14:03

Смирението е най-силното духовно оръжие, което ни дарява преуспяване във всичко

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към една сцена от живота на Господ Иисус Христос, която ни дава познанието, че смирението е най-силното оръжие против злото, дявола. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, и го предлага като пример на самите нас за..

публикувано на 22.10.17 в 08:00