10 години Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Автор:

Днес ще ви заведа на рожден ден. Отиваме на празнуването на 10-ата годишнина от откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин. То се състоя във видински хотел, където се събраха специалистите, клиентите на организацията, техни приятели и колеги, дошли да уважат празника. Имаше и официална част, която бе водена от педагога и логопед в Центъра Даниела Иванова. Имаше мултимедия, на която бяха прожектирани снимки от различни дейности, събития и инициативи на ЦСРИ. Много хубави думи се казаха за работещите още от създаването на Центъра специалисти, за началото на дейността и за развитието ѝ през годините.

Председателят на Фондация "Подкрепа за реализация" Емилия Йосифова се изказа, като си припомни началото:

"На този ден, точно преди 10 години, подписахме договора, с който стартирахме нашата услуга- Центъра за социална рехабилитация и интеграция. За мен е удоволствие да споделя радостта на този празник заедно с вас. В цяла България се предоставяха други услуги, пък ние решихме да направим нещо ново и по- различно. Тук са и колегите, с които започнахме - Катя и Павел. Те имат юбилей, както и самата услуга, самият Център. Те бяха първите, които бяха назначени.   
Половин година след тях дойде и Маня в нашия екип като трудотерапевт. Година и половина след нея Диана се прибави към нас. 2011 година, през месец март- Даниела, Диман и Соня. Това е основният екип и ядрото, което вече 10 години не мърда от тук. На всички ви е ясно, че това не е служба, не е просто професия. Това е призвание. Това са хора, с които за тези 10 години успяхме непрекъснато да развиваме, разширяваме, да обогатяваме самата услуга, да правим все повече и повече неща, които да бъдат достатъчно полезни, достатъчно забавни, но удовлетворяващи за вас."


СнимкаСпециални гости на специалистите и клиентите на ЦСРИ за техния рожден ден бяха директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Видин Маргарита Маркова и заместник кметът по „Хуманитарни дейности и социална политика“ на Видин  Венци Пасков, който поздрави празнуващите:

"Ние разчитаме на Фондация "Подкрепа за реализация", като един много добър доставчик на социални услуги. По мои лични впечатления, не само в Община Видин, а и преди, като директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане", имам много добри впечатления, че много активно работи както управителят на центъра, така и целият екип. И гледам, че с много загриженост, любов и обич се отнасят към своите потребители. Продължавайте в същия дух!"

Сменяме темата и прескачаме в Арт студиото "Приказен свят", което има занимания през цялата лятна ваканция. В това предаване научавате какво е планирано за часовете в арт- работилницата от преподавателя и учител по изобразително изкуство Мая Ангелова и в работилницата, озаглавена "Родолюбие". Последната се ръководи от Ивайло Иванов от Патриотичен клуб "Бдинци". Той анонсира едно предстоящо събитие, което ще се състои следващата седмица, във вторник, в Крайдунавския парк на Видин. Тогава децата ще имат спортни състезания, ще си сформират собствена чета и ще си изберат войвода, байрактар и писар.

Цялото предаване слушайте в звуковия файл.

Вижте още

"Единосъщен" – определението, което изчисти вярата от ереси и разколи

Евангелски текст: "А вечен живот е това, да познават Тебе, Едного Истиннаго Бога и пратения от Тебе Иисуса Христа" /Йоан. 17:3/ "Седмата неделя след Пасха Църквата е посветила на борбите против арианството . Арий бил амбициозен човек. Недоволен от това, че не бил избран за архиепископ на Александрия и обзет от..

публикувано на 20.05.18 в 08:00

За кризата на средната възраст при жените в "Пица на парче"

Привет от Нора и Гери  ;)  Доскоро мислехме, че само мъжете изпадат в криза на средната възраст- намират си млади любовници и пропиляват всички спестени пари за спортна кола, огромен телевизор, ново жилище. Оказа се, че ние- жените- също си имаме това чудо, наречено „криза на средната възраст“ (като че ли не ни стигат кризите всеки месец). Тогава..

публикувано на 19.05.18 в 12:55

Международно състезание за параспортисти се проведе във Видин

Шестото Международно спортно състезание за хора с увреждания България- Сърбия се проведе във Видин. Организатори на спортната инициатива традиционно са Фондация "Подкрепа за реализация" от крайдунавския град и сдружение "Добро дърво" от Зайчар.  Отборен победител в спортно състезание станаха параспортистите от Видин, като завоюваха три златни..

публикувано на 18.05.18 в 17:12
Децата демонстрираха как се оказва първа помощ.

Малките полицаи от Видинско взеха дипломите си

Двугодишното обучение на доброволците от петте детски полицейски управления в област Видин приключи с празничен хепънинг в Брегово .  Преди две години 110 ученици от пет училища- Основно училище "Любен Каравелов" - Видин, Основно училище "Св. Климент Охридски" - Видин, Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - Брегово, Начално училище "Васил Левски"..

обновено на 18.05.18 в 15:18

Магията на жаравата

Нестинарството е древен езически ритуал, при който танцьорите са боси върху жарава от въглени. Разпространен е в Странджа и в северна Гърция.  Според традицията нестинарите играят вечерта в деня на свети свети Константин и Елена (нощта на 3 срещу 4 юни по стар стил).  Този ритуал беше представен за първи път в Оряхово . Това се случи по време на..

публикувано на 18.05.18 в 14:54

Във вода газим, по брега ходим

На пристанището във Видин почти всеки ден има акостирал туристически кораб. Пасажерите са чужденци и градът е една от спирките от круиза по река Дунав. Ако видинчани решат да разходят по река Дунав свои гости от други градове или от чужбина, това не може да се случи, защото няма туристическо корабче, което да предлага такава услуга. Не така е било в..

публикувано на 17.05.18 в 17:09