10 години Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Автор:

Днес ще ви заведа на рожден ден. Отиваме на празнуването на 10-ата годишнина от откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) във Видин. То се състоя във видински хотел, където се събраха специалистите, клиентите на организацията, техни приятели и колеги, дошли да уважат празника. Имаше и официална част, която бе водена от педагога и логопед в Центъра Даниела Иванова. Имаше мултимедия, на която бяха прожектирани снимки от различни дейности, събития и инициативи на ЦСРИ. Много хубави думи се казаха за работещите още от създаването на Центъра специалисти, за началото на дейността и за развитието ѝ през годините.

Председателят на Фондация "Подкрепа за реализация" Емилия Йосифова се изказа, като си припомни началото:

"На този ден, точно преди 10 години, подписахме договора, с който стартирахме нашата услуга- Центъра за социална рехабилитация и интеграция. За мен е удоволствие да споделя радостта на този празник заедно с вас. В цяла България се предоставяха други услуги, пък ние решихме да направим нещо ново и по- различно. Тук са и колегите, с които започнахме - Катя и Павел. Те имат юбилей, както и самата услуга, самият Център. Те бяха първите, които бяха назначени.   
Половин година след тях дойде и Маня в нашия екип като трудотерапевт. Година и половина след нея Диана се прибави към нас. 2011 година, през месец март- Даниела, Диман и Соня. Това е основният екип и ядрото, което вече 10 години не мърда от тук. На всички ви е ясно, че това не е служба, не е просто професия. Това е призвание. Това са хора, с които за тези 10 години успяхме непрекъснато да развиваме, разширяваме, да обогатяваме самата услуга, да правим все повече и повече неща, които да бъдат достатъчно полезни, достатъчно забавни, но удовлетворяващи за вас."


СнимкаСпециални гости на специалистите и клиентите на ЦСРИ за техния рожден ден бяха директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Видин Маргарита Маркова и заместник кметът по „Хуманитарни дейности и социална политика“ на Видин  Венци Пасков, който поздрави празнуващите:

"Ние разчитаме на Фондация "Подкрепа за реализация", като един много добър доставчик на социални услуги. По мои лични впечатления, не само в Община Видин, а и преди, като директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане", имам много добри впечатления, че много активно работи както управителят на центъра, така и целият екип. И гледам, че с много загриженост, любов и обич се отнасят към своите потребители. Продължавайте в същия дух!"

Сменяме темата и прескачаме в Арт студиото "Приказен свят", което има занимания през цялата лятна ваканция. В това предаване научавате какво е планирано за часовете в арт- работилницата от преподавателя и учител по изобразително изкуство Мая Ангелова и в работилницата, озаглавена "Родолюбие". Последната се ръководи от Ивайло Иванов от Патриотичен клуб "Бдинци". Той анонсира едно предстоящо събитие, което ще се състои следващата седмица, във вторник, в Крайдунавския парк на Видин. Тогава децата ще имат спортни състезания, ще си сформират собствена чета и ще си изберат войвода, байрактар и писар.

Цялото предаване слушайте в звуковия файл.

Вижте още

Бабинден - преди и сега

Днешният втори епизод от рубриката "Карта на времето" акцентира върху автентичната култура, бит и вярвания за самородният български празник Бабиден . Той се отбелязва на 8 януари или 21 януари по стар стил, а през 1951 година Бабиден е обявен за Ден на родилната помощ, на акушерките и на гинеколозите. Какви са легендите и поверията, свързани с..

публикувано на 19.01.18 в 17:50
Ферман от 1859 година попълни Списъка с уникални и особено ценни документи на

Ценни документи попълниха Видинския архив

Ново попълнение от ценни документи обогати видинския архив през последната година. Част от тях са включени в Списъка от уникални и особено ценни документи, други се очаква да го попълнят. Общата дължина на съхраняваните документи вече е 1 500 линейни метра, каза началникът на отдел "Държавен архив"-Видин Светлана Кръстева. "Фондовата наличност..

публикувано на 18.01.18 в 14:26

Видин избира "Песен на свети Валентин"

За 20-та поредна година Видин ще избере "Песен на св. Валентин" . Една от най-популярните младежки прояви в града ще се проведе на 12 февруари, каза Силвана Сюлейман от отдел "Култура" на Община Видин: "Община Видин ще продължи традицията и за поредна година ще организира този наистина атрактивен за младите видинчани конкурс. Всъщност тази година..

обновено на 18.01.18 в 12:23

В "Музикална зона" на 18 януари 2018 слушаме Дженифър Томас

Дженифър Томас е американска пианистка и цигуларка. Освен това е композитор, активен концертиращ и звукозаписен артист. Класическото образование и помага при написването на композиции в стила класически кросоувър. Създава редица партитури към филми, отличени с различни награди. Изпълнителската и кариера бележи доста върхове, като нейният подход..

публикувано на 18.01.18 в 09:00

Видинският футболист Александър Кирилов: "Ако някой от съотборниците ми посети България, ще забрави за връщане в Исландия"

26-годишният Александър Кирилов попада в Исландия случайно, но не съжалява за решението си. Живее в градче с около 1 500 жители, отстоящо на 200 км от Гренландия и на 500 от столицата Рейкявик. За 4-те месеца, прекарани там, е научил 4 думи от исландския. Казва, че е много труден и е комбинация от английски, немски и шведски думи. Разчита да се..

публикувано на 17.01.18 в 18:25

86 деца са били осиновени за 2017 година в Северозапада

86 деца са осиновени в трите области на Северозападна България през отминалата 2017 година. В област Монтана са осиновени 28 деца, за област Видин осиновените деца са 31, а за област Враца- 27 деца. В област Монтана има 22 национални осиновявания и 6 осиновявания от лица, които са с обичайно местопребиваване в чужбина. За област Видин са 20..

публикувано на 17.01.18 в 16:30