Празник на малината правят край Берковица

Снимка: Борис Димитров


Традиционният "Празник на Малината" ще бъде отбелязан днес и утре на хижа "Ком" над Берковица. Празникът е единствен по рода си у нас, обясни председателят на клуб "Туристи - ветерани" Димитър Христов:

"Единствено ние в страната правим празник на малината. Преди 25 години инициативата е била на няколко от председателите на клубовете в Лом, Монтана и Берковица. Оттогава всяка година се празнува."

Туристите честват четвърт век "Празник на малината" и още 3 годишнини, каза Димитър Христов:

"60 години от основаването на клуба на туристите ветерани в Берковица, 80 години от построяването на старата хижа "Ком" и 50 години от построяването на новата."

В рамките на празничните дни са предвидени туристически походи, беседи и музикална програма. Поканени са гости от цялата страна.

Вижте още

Бедственото положение в село Иново е отменено

От 16:00 ч. на 18 март, със заповед на кмета на Община Видин е отменено бедственото положение за част от територията на Общината - кметство Иново и землището му, поради отпадане на обстоятелствата, послужили като основание за обявяването и изтекъл срок, съобщават от местната управа. Заповедта е сведена до знанието на всички..

публикувано на 19.03.18 в 11:57

Още един турски тир катастрофира край Враца

Още един турски тир катастрофира и се спря в дере край Враца . Тази сутрин стана и друго пътно произшествие с тежкотоварен автомобил от южната ни съседка на пътя Враца-Оряхово.  Втората катастрофа е станала тази сутрин на пътния възел, който свързва обходния път на Враца с Е-79 край бензиностанция „Ромпетрол“. Информация за ПТП-то..

публикувано на 19.03.18 в 11:38
старши комисар Янко Янколов

Нови директори на полицията във Видин и Враца

Досегашният директор на Областната дирекция на МВР във Видин старши комисар Янко Янколов поема ръководството на полицията във Враца . Днес преди обяд се очаква той да бъде представен във Врачанско. Петър Коцин е новият директор на МВР- Видин, като до сега е бил началник на Районното управление на полицията в Белоградчик, съобщи народният представител..

публикувано на 19.03.18 в 11:32

До дни приключва кампания в помощ на пенсионери в Берковица

Кампанията „Сподели обяд с пенсионер в нужда“ в Берковица продължава още седмица.  Младежи от благотворителна организация ще събират до 25 март средства и хранителни продукти, които ще раздадат на хората от общината.  Кампанията  „Сподели обяд с пенсионер в нужда“   се провежда за пети път от група  „Заедно за Берковица“ . Около 1400..

публикувано на 19.03.18 в 11:09

Турски тир катастрофира на пътя Враца-Оряхово

Катастрофа затвори второкласния път между Враца и Оряхово . Пътният инцидент е станал малко след 5 часа в участъка между селата Баница и Борован, край разклона за село Оходен. По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“, движението по отсечката временно е ограничено поради пренатоварване на тежкотоварния автомобил. Обходният маршрут е през..

публикувано на 19.03.18 в 09:36

Видинският митрополот Даниил отслужи празнично богослужение в Белоградчик

Миряните от Белоградчик имаха удоволствието и честта да изслушат празничната служба в четвъртата неделя от Великия пост, отслужена от Негово Високопреосвещевнство Видински митрополит Даниил. В проповедта, с която се обърна към присъстващите в храма   митрополит Даниил умело използва притчата за целителната сила на вярата в Бог, за да постави въпроса..

публикувано на 18.03.18 в 15:13