Празник на малината правят край Берковица

Снимка: Борис Димитров


Традиционният "Празник на Малината" ще бъде отбелязан днес и утре на хижа "Ком" над Берковица. Празникът е единствен по рода си у нас, обясни председателят на клуб "Туристи - ветерани" Димитър Христов:

"Единствено ние в страната правим празник на малината. Преди 25 години инициативата е била на няколко от председателите на клубовете в Лом, Монтана и Берковица. Оттогава всяка година се празнува."

Туристите честват четвърт век "Празник на малината" и още 3 годишнини, каза Димитър Христов:

"60 години от основаването на клуба на туристите ветерани в Берковица, 80 години от построяването на старата хижа "Ком" и 50 години от построяването на новата."

В рамките на празничните дни са предвидени туристически походи, беседи и музикална програма. Поканени са гости от цялата страна.

Вижте още

Тържествено откирха параклис „Св. Пророк Илия“ в село Паволче

Новоизграден параклис „Св. Пророк Илия“ бе открит тържествено в село Паволче. Това съобщиха от общинската администрация във Враца. Новата сграда е била осветена от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията. След освещаването на храма, е бил даден курбан за здраве и благополучие. Параклис „Св. Пророк..

публикувано на 21.07.18 в 15:09

Организират масово изкачване на връх Ком

Утре за трета поредна година Община Берковица организира масово изкачване на връх Ком. "Повод е 168 години от рождението на  писателят и поет Иван Вазов, който поставя начало на организираното туристическо движение в Берковица" , каза за Радио Видин Радослав Найденов , зам.-кмет на Община Берковица. Сборният пункт  е сградата на..

публикувано на 21.07.18 в 14:34

Протестно автошествие организират утре във Враца

Протестно автошествие под мотото „Системата убива всички!“ ще обиколи Враца в края на почивните дни, съобщиха организаторите на атрактивните протести. Традиционно в шествието на 4 колела ще се включат недоволните от състоянието на МБАЛ „Христо Ботев“, но този път към тях ще се присъединят недоволните от социалната неправда, избиването на..

публикувано на 21.07.18 в 11:40

Откриха петото издание на Фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка“

Откриха петото издание на Фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка“ край Враца , съобщават от общинската администрация. Преди началото на церемонията е бил представен древен ритуал, изпълнен от талантливите актьори на театрална група „ТЕМП“ към Младежкия дом в града. Програмата е продължила с изпълнение на самодейци от Народно читалище „Пробуда“..

публикувано на 21.07.18 в 10:30

"Реквием" на Верди разтърси душите на публиката в Белоградчик

„Вечен покой дари им, Господи,/ и вечна светлина нека им свети...” Преди да зазвучат тези първи акорди от Вердиевия Реквием маестро Памен Карталов и монсеньор Сефин Каваленов , главен викарий на епархията "Никополис адиструм" се обърнаха с приветствия към публиката. Академик Карталов напомни за посвещението на вечерта: „Поводът, който ни събра..

публикувано на 21.07.18 в 08:05

Снимката на 20 юли 2018 година

Ден преди финала на фестивала за музика и изкуство, чийто домакин за девети път е Видин, участниците преживяха незабравими моменти с играта „Водна война”, която по традиция се провежда всяка година, разказват от Общината. Младежите, въоръжени с водни пистолети и шишета с вода, се постараха нито един от приятелите им да не остане сух...

публикувано на 20.07.18 в 18:10