Празник на малината правят край Берковица

Снимка: Борис Димитров


Традиционният "Празник на Малината" ще бъде отбелязан днес и утре на хижа "Ком" над Берковица. Празникът е единствен по рода си у нас, обясни председателят на клуб "Туристи - ветерани" Димитър Христов:

"Единствено ние в страната правим празник на малината. Преди 25 години инициативата е била на няколко от председателите на клубовете в Лом, Монтана и Берковица. Оттогава всяка година се празнува."

Туристите честват четвърт век "Празник на малината" и още 3 годишнини, каза Димитър Христов:

"60 години от основаването на клуба на туристите ветерани в Берковица, 80 години от построяването на старата хижа "Ком" и 50 години от построяването на новата."

В рамките на празничните дни са предвидени туристически походи, беседи и музикална програма. Поканени са гости от цялата страна.

Вижте още

Поредна катастрофа във Врачанско

Шофьор оцеля по чудо, след като се удари в крайпътно дърво и колата му се запали на международното шосе Е79. Инцидентът е станал в късния следобед между Мездра и Враца, в което направление се е движел автомобилът. По неясни причини колата е катастрофирала в дърво, след което се е запалила и изгоряла напълно. На място е пристигнал и автомобил..

публикувано на 21.08.17 в 20:36

Снимката на 21 август 2017 година

Служители на звеното по чистота към Община Видин почистиха паметника на благодарността до централния площад в града, който осъмна вчера с надписи "Аллах" и "Палестина" и изображения на полумесец и звезда. Поредна тежка авария на напорния водопровод в района на помпената станция в село Добри дол остави без вода град Лом и няколко селища в региона...

публикувано на 21.08.17 в 18:05

Повдигнато е обвинение за убийството в Габровница

Окръжната прокуратура в Монтана привлече към наказателна отговорност 21-годишен мъж за извършено от него умишлено убийство в с. Габровница , общ. Монтана. В полунощ на 19 август обвиняемият нанесъл  многобройни удари с нож на шестнадесетгодишната майка на единадесетмесечното им дете, като повод за агресивното нападение станал отказът на пострадалата да..

публикувано на 21.08.17 в 17:09

Видинският панаир започва на 25 август

Видински панаир 2017 се организира от 25 август до 2 септември. И тази година десетки производители и търговци от Видин, страната и съседна Сърбия ще предлагат разнообразни стоки, съобщават от Община Видин. Три винарни от Видински регион също ще представят продукцията си. Посетителите ще могат да разгледат отново изделия от прочутата..

публикувано на 21.08.17 в 16:19
Читалището в село Крушовица

Софрониево и Крушовица готвят протест

За гражданско неподчинение се готвят две села в община Мизия, като жителите им предупреждават, че ще блокират пътя за Козлодуй. Причина за протеста е, че без да са информирани, общинският кмет Виолин Крушовенски, е заложил сградите на кметството в Софрониево , както и тези на читалището и пенсионерския клуб в Крушовица . Кметовете на селата..

публикувано на 21.08.17 в 16:00

Нова камера ще охранява входа на Общината във Видин

Камера за видеонаблюдение беше монтирана на входа на Община Видин , след като преди седмица вандали счупиха стъкло на входната врата на сградата.Камера е имало и досега, но новата трябва да осигури по-добро качество, обясниха служители от местната управа. Какво смятат видинчани за видеонаблюдението проверихме днес в центъра на Видин: "Разбира се, че..

публикувано на 21.08.17 в 16:00