Фолклорен фестивал събира певци и танцьори в Смоляновци

Снимка: Читалището в Смоляновци

53 състава от България и Сърбия събира вторият международен фолклорен фестивал "Ехо от Стовци”. "Фестивалът се провежда днес и утре, и има конкурсен характер. Жури ще оценява участниците в различните раздели, а победителите ще си тръгнат с медали. Специални призове ще има за най-малкият и най-възрастният участник", съобщи Борислав Иванов, председател на читалището в Смоляновци. Ще бъдат представени плетива и народни обичаи. Фестивалът се открива в 9.00 часа с дефиле на участниците, след това започва и конкурсната програма.

Вижте още

"Комарево рок фест" набира доброволци

Продължава подготовката за първото издание на фестивала "Комарево рок фест 2018". Ремонтират се сервизните помещения и чешмите, в близост до фестивалното пространство. Ливадата, където ще бъде монтирана сцената и палатковия лагер вече са окосени и почистени. Набират се и доброволци за инициативата, които да помагат за провеждането на фестивала каза..

публикувано на 15.07.18 в 13:34

Над 200 участници откриват деветия "The Bridge" във Видин

Деветото издание на младежкия фестивал "The Bridge" ще бъде открит официално в 17.00 часа днес във Видин. 11 са работилниците тази година, а интересът е огромен и има участници от цялата страна, каза за радио Видин организатърът на фестивала Михаил Стефанов , който представи и събитията в тазгодишното му издание. "Новата работилница тази година е тази..

публикувано на 15.07.18 в 13:02

В Малорад вече имат питейна вода

Водоподавените във врачанското село Малорад вече е възстановено. Населеното място беше без питейна вода от четири дни, заради наводнената помпена станция от поройните дъждове през последните дни. Работата по възстановяването продължава и днес, каза кметът на селото Цено Цоловски. "Водоподаването бе възстановено вчера около 17.00 часа. Днес работата по..

публикувано на 15.07.18 в 09:18

Катастрофа с видински микробус взе човешка жертва

Един човек е загинал и трима са ранени при пътен инцидент през вчерашния ден във великотърновско между маршрутен микробус, собственост на видинска фирма за пътнически превози и тежкотоварен камион. Инцидентът е станал след разклона за село Пушево в 14.24 часа в съботния ден, съобщават от пресцентъра на МВР. По първоначални данни камионът е спукал гума,..

публикувано на 15.07.18 в 08:58

Продължава сагата с водния цикъл на Враца

Проектът за воден цикъл на Враца се превърна в исторически проект не само за хората, които населяват града под Околчица, но и за България. От подписването на договора за реализацията на тази разработка изминаха 9 години, а по-голямата част от нея - довеждащият тръбопровод от язовир "Среченска бара" още не е започнат. Кметът на Враца Калин..

публикувано на 15.07.18 в 08:27

"Жизел" триумфира в Белоградчик

Втората балетна постановка "Жизел" от оперния фестивал в Белоградчик бе изигран пред над 600 зрители и пожъна заслужени аплодисменти. Романтичната музика на Адолф Адам в съчетание с изящните балетни изпълнения оставиха публиката без дъх. Валя Александрова сподели мнението си за балетната постановка и оперния фестивал: "Човек рядко има възможността,..

публикувано на 15.07.18 в 08:19