Фолклорен фестивал събира певци и танцьори в Смоляновци

Снимка: Читалището в Смоляновци

53 състава от България и Сърбия събира вторият международен фолклорен фестивал "Ехо от Стовци”. "Фестивалът се провежда днес и утре, и има конкурсен характер. Жури ще оценява участниците в различните раздели, а победителите ще си тръгнат с медали. Специални призове ще има за най-малкият и най-възрастният участник", съобщи Борислав Иванов, председател на читалището в Смоляновци. Ще бъдат представени плетива и народни обичаи. Фестивалът се открива в 9.00 часа с дефиле на участниците, след това започва и конкурсната програма.

Вижте още

Ураганен вятър вилня в Мездра

Ураганният вятър нанесе щети в Мездра. Снощи част от централната част на града остана без ток, кабелна телевизия и интернет, поради скъсани жици. Сутринта пък горя непочистен комин, който бързо е угасен от пристигналите пожарникари. Вятърът нанесе щети и върху покрива на ОУ "Христо Ботев", което също се намира в центъра на града. Голяма медна ламарина..

публикувано на 18.01.18 в 12:53

Няма данни за насилствена смърт на Едуард Тодоров от Бутан

Няма никакви следи и  данни за насилствена смърт. Това е заключението на медицинския екип след извършена днес аутопсия на трупа, съобщиха от пресцентъра на врачанската полиция. Органите на реда разследват смъртта на Едуард Тодоров, чийто труп беше открит във вторник вечерта, около 18.30 часа от негов приятел, с когото имали уговорка да се видят...

публикувано на 18.01.18 в 12:27

Силният вятър остави врачански села без ток

Силният вятър, който и в момента продължава на територията на Община Враца, причини аварии на електропреносната мрежа и остави част от селата без ток. В момента без ел. захранване са селата Вировско и Мало Пещене, както и квартали в селата Девене, Три кладенци и Челопек. Проблеми с уличното осветление има в населените места Згориград, Лиляче,..

публикувано на 18.01.18 в 11:54

Оставиха в ареста обирджиите на бензиностанция във Видин

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" определи Окръжен съд – Видин за двамата 27-годишни видинчани, които извършиха въоръжен грабеж от бензиностанция във Видин, съобщиха от ОД на МВР-Видин. Престъплението бе извършено на 31 декември м.г., рано сутринта, в търговския обект на изхода на града. За броени дни криминалисти разкриха и..

публикувано на 18.01.18 в 10:20

Монтана отбелязва 25 години от възстановяване на името си

Днес се навършват 25 години от възстановяването на името на град Монтана. Съвременният град носи името на римския град Монтана в пределите на провинция Долна Мизия, който процъфтява на брега на р.Огоста през ІІ-ІV в.сл. Хр. Писмените извори за историята на това селище са епиграфските паметници от римската епоха, открити в града и областта. В периода 1945..

публикувано на 18.01.18 в 10:03

Приеха план за развитие на туризма в Община Белоградчик

Консултативният съвет по туризъм проведе своето редовно заседание, на което отчете дейността си през 2017 г. и прие план за развитие на туризма през 2018 г. Отчетени бяха участията в туристически борси, изработените рекламни табели и други материали както на български, така и на английски език, с които се улеснява достъпът на туристите до културните и..

публикувано на 18.01.18 в 09:52