С фотоконкурс във Видин отбелязаха Международния ден на младежта

Снимка: Радио Видин

12 август е обявен за Международен ден на младежта. В България се отбелязва от 2007 година. По този В Крайдунавския парк във Видин Младежки информационно-консултантски център и Сдружение „Активно общество“ организираха различни събития.

Както всяка година провеждаме онлайн фотоконкурс. Ще бъдат наградени първите трима участници. Също така ще представим проектите по Младежка банка, които сая на млади хора от нашия град. Ще има демонстрация по брейк танци от видинския клуб по брейк танци Shadow crew”. В откриването на събитията ще участват млади таланти от село Раковица. Също така в Ново село, където се чества днешния празник, млади хора заедно с Общината са организирали събития по този повод. 50 млади хора са направили флашмоб“- разказа преди началото на проявите Емил Иванов от Младежки информационно-консултантски център – Видин.

Фотоконкурсът е на тема „Видин през обектива на младия човек“, а сред наградените е Теодора Колева.

„Заснех залеза над Дунав. Участвах чисто от любопитство, за да видя дали моите снимки се харесват. Те са чисто аматьорски, дори са заснети с фотоапарат.“

Международният ден тази година е посветен на отбелязването на приноса на младите хора за предотвратяването и трнсформацията на конфликти, както и за приобщаването, социалната справедливост и устойчивия мир.


Вижте още

Снимката на 15 декември 2017 година

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри увеличения на  водата  между 2 и 20 процента от догодина в 14 области, сред които Враца и Монтана.  Въпреки недоволството на хората срещу скока на цените председателят на регулатора Иван Иванов обясни по-рано, че не могат да бъдат постановени по-ниски цени. Стотици се събраха на протест в столицата...

публикувано на 15.12.17 в 18:05

Концерт-спектакъл „Незабравими мелодии от вчера и днес” ще гостува на Белоградчик

Симфониета – Видин гостува на белоградчишка сцена на 18 декември, понеделник, по повод коледните празници с концерт - спектакъла „Незабравими мелодии от вчера и днес”, под диригентството на Димитър Панов. Солисти са Джереми Мартин – саксофон, Боряна Бешева и Даниел Меса – вокал. Двамата вокали участват в програмата специално за концерта в..

публикувано на 15.12.17 в 17:41

Звеното по чистота във Видин сигнализира Главна инспекция по труда и омбудсмана

Работещи в общинското звено по чистота във Видин са сигнализирали инспекцията по труда, защото според тях правата им не са спазени.  От КНСБ в звеното твърдят, че не е плащано за работа през почивните дни. Настоява се също за средства за храна и по-добро възнаграждение за нощния труд, каза Павел Павлов от синдикатите: „За нощен труд..

публикувано на 15.12.17 в 17:23

Доброволци предадоха капачки в помощ на деца

Доброволците от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин предадоха голямо количество пластмасови капачки . Така младежите се включват в каузата „Дари капачка - спаси живот“. Кампанията е за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца, след като капачките бъдат рециклирани. Доброволците изпратиха 15..

публикувано на 15.12.17 в 17:08

Със статуетка и грамота се завърна видински ученик от национален екоконкурс

Директорът на Профилирана природо- математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин Румяна Петрова днес се срещна с Денис Димитров, който спечели първото място в конкурса "Вековните дървета говорят" и с учителя по биология Цеца Асенова. Снощи двамата се върнаха от столицата, където се проведе церемонията по награждаване. "Когато започна..

публикувано на 15.12.17 в 16:38

КЕВР реши за по-високи цени на водата от догодина в 14 области, стотици протестираха

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри увеличения на водата  между 2 и 20 процента от догодина в 14 области, сред които Враца и Монтана.  Въпреки недоволството на хората срещу скока на цените председателят на регулатора   Иван Иванов   обясни по-рано, че не могат да бъдат постановени по-ниски цени. Преди заседанието на КЕВР от..

публикувано на 15.12.17 в 16:18