С фотоконкурс във Видин отбелязаха Международния ден на младежта

Снимка: Радио Видин

12 август е обявен за Международен ден на младежта. В България се отбелязва от 2007 година. По този В Крайдунавския парк във Видин Младежки информационно-консултантски център и Сдружение „Активно общество“ организираха различни събития.

Както всяка година провеждаме онлайн фотоконкурс. Ще бъдат наградени първите трима участници. Също така ще представим проектите по Младежка банка, които сая на млади хора от нашия град. Ще има демонстрация по брейк танци от видинския клуб по брейк танци Shadow crew”. В откриването на събитията ще участват млади таланти от село Раковица. Също така в Ново село, където се чества днешния празник, млади хора заедно с Общината са организирали събития по този повод. 50 млади хора са направили флашмоб“- разказа преди началото на проявите Емил Иванов от Младежки информационно-консултантски център – Видин.

Фотоконкурсът е на тема „Видин през обектива на младия човек“, а сред наградените е Теодора Колева.

„Заснех залеза над Дунав. Участвах чисто от любопитство, за да видя дали моите снимки се харесват. Те са чисто аматьорски, дори са заснети с фотоапарат.“

Международният ден тази година е посветен на отбелязването на приноса на младите хора за предотвратяването и трнсформацията на конфликти, както и за приобщаването, социалната справедливост и устойчивия мир.


Вижте още

Тази нощ местим стрелките на часовника с час напред

Тази нощ в 3.00 часа се въвежда лятното часово време. Тогава часовниците ще бъдат преместени с един час напред. На 28 октомври 2018 г. ще стане връщането към астрономическото време в 4.00 часа през нощта. Тогава часовниците ще бъдат върнати с един час назад. В България смяната на времето започна през далечната 1979 г., а в Европа - през 1916 година...

публикувано на 24.03.18 в 16:50

Отменено е бедственото положение в община Видин

Отменено е бедственото положение в община Видин след обилния снеговалеж вчера, когато 13 населени места останаха без достъп. Следи се нивото на Дунав и корекцията на реките. Около 5 сантиметра нова снежна покривка се натрупа тази нощ, но навсякъде пътищата вече са разчистени и проходими. Няма предпоставки, които да създават опасност за..

публикувано на 24.03.18 в 15:10

Пролетен празник в Тополовец

Село Тополовец в община Ружинци изобщо няма самочувствие на малко село, защото около него има и по-малки. А постоянните му жители са около 160-170 човека. Повечето на пенсионна възраст. Но почитатели на пролетта! Още на 22 март празнуваха две групи – пенсионерите в своя клуб /бившата детска градина/ и по-младите, в едно от двете барчета на..

публикувано на 24.03.18 в 14:52

Съоръженията на писта "Пършевица" не работят

Новата снежна покривка във Врачанския балкан за съжаление няма да зарадва любителите на белите спортове, защото съоръженията на писта "Пършевица" не работят. От 3 седмици не функционира ски-влекът, който е бил повреден от несръчен скиор, съобщиха от фирмата, която го поддържа. От тогава механиците се опитват да възстановят щетите, но едва днес..

публикувано на 24.03.18 в 13:20

"Светлинките" от Видин на "Орфееви таланти" в Пловдив

Видинският детски танцов състав "Светлинките" към Народно читалище "Светъл ден" участва в Националния младежки фолклорен конкурс "Орфееви таланти" в Пловдив. За това съобщи Йоана Ванкова , ръководител на школата: "Участваме в две категории. Едната е за камерни танци- ще изиграем танц по музика на Вени Петков. След това, в конкурсната програма- за..

публикувано на 24.03.18 в 10:14

Първата обиколка на туроператори в Торлашко завърши в Белоградчик

Първият ден от информационната обиколка на туристически оператори в Торлашко завърши в Белоградчик. В една от залите на Посетителския център за пръв път бе демонстриран интерактивен дисплей с холограмен ефект. Това е екран с размери 2 на 3 метра, на който бе показана 3D възстановка на изграждането на крепостта "Калето”. Тази атракция е дело на..

публикувано на 24.03.18 в 09:30