С фотоконкурс във Видин отбелязаха Международния ден на младежта

Снимка: Радио Видин

12 август е обявен за Международен ден на младежта. В България се отбелязва от 2007 година. По този В Крайдунавския парк във Видин Младежки информационно-консултантски център и Сдружение „Активно общество“ организираха различни събития.

Както всяка година провеждаме онлайн фотоконкурс. Ще бъдат наградени първите трима участници. Също така ще представим проектите по Младежка банка, които сая на млади хора от нашия град. Ще има демонстрация по брейк танци от видинския клуб по брейк танци Shadow crew”. В откриването на събитията ще участват млади таланти от село Раковица. Също така в Ново село, където се чества днешния празник, млади хора заедно с Общината са организирали събития по този повод. 50 млади хора са направили флашмоб“- разказа преди началото на проявите Емил Иванов от Младежки информационно-консултантски център – Видин.

Фотоконкурсът е на тема „Видин през обектива на младия човек“, а сред наградените е Теодора Колева.

„Заснех залеза над Дунав. Участвах чисто от любопитство, за да видя дали моите снимки се харесват. Те са чисто аматьорски, дори са заснети с фотоапарат.“

Международният ден тази година е посветен на отбелязването на приноса на младите хора за предотвратяването и трнсформацията на конфликти, както и за приобщаването, социалната справедливост и устойчивия мир.


Вижте още

Възрастни хора в Берковица получиха дарение

Голямо дарение от лекарства за Дома за стари хора в Берковица направиха пчеларят Владо Каменов и негова приятелка, живееща в Англия. Хората получиха 22 шишета (11 литра) Бруфен-Нурофен, Парацетамол разтворим- няколко хиляди таблетки, капки за очи, пръскалки за затруднено дишане, гел за болки в костите. Медикаментите са лицензирани, в..

публикувано на 21.10.17 в 13:21

Ружинци кандидатства по програма за младежка заетост

За 100 работни места по схемата за „Младежка заетост“ кандидатстват в община Ружинци . Очаква се програмата да стартира след по-малко от месец, каза кметът Александър Александров . Младежите ще бъдат ангажирани за поддръжка на улици и общински сгради. Други 150 души бяха наети през септември по програма „Работа“ в общината, припомни Александров:..

публикувано на 21.10.17 в 11:00

Мобилен кабинет извършва профилактични прегледи в Монтанско

Профилактични прегледи с мобилен акушеро-гинекологичен кабинет се извършват в област Монтана . Те са във връзка с изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г., приоритет „Здравеопазване”. Прегледите се извършват от специалисти във Вършец, Бързия, Берковица и местния квартал “Раковица”, съобщи..

публикувано на 21.10.17 в 10:00

Мездра се обединява в подкрепа на малката Сияна

Днес, 21 октомври, от 21.00 часа Денс клуб "Роял", Фолклорен ансамбъл "Мездра", популярните изпълнители на народни песни Светлин Миланов и Юри Крумов и Клуб "Хорце, винце и още нещо" организират Фолклорна благотворителна вечер "Да дарим усмивка и надежда за Сияна". 3-годишното момиченце от Мездра е родено преждевременно заради вродено запушване на..

публикувано на 21.10.17 в 09:30
Тържествена литургия беше отслужена в храма в Паволче на 19 октомври, когато се почита паметта на свети Иван Рилски.

Паволче дава курбан за храмов празник

Врачанското село Паволче ще отбележи празника на местната църква "Свети Иван Рилски" с курбан. Врачанският митрополит Григорий отслужи тържествена света литургия в храма на 19 октомври, когато се почита светецът, в присъствието на кмета на Враца и десетки жители, каза управникът на селото Емил Василев : "21 октомври преди е бил събор на селото.....

публикувано на 21.10.17 в 09:00

Читалището в Стубел празнува рожден ден с концерт

Фолклорен концерт по повод 95 години от създаването на Народно читалище „Събуждане” ще се състои в монтанското село Стубел . Самодейни колективи от културното средище ще изнесат програма за празника. Това съобщи председателят на читалището Емилия Йорданова : "Танцовият състав ще изиграе четири хора- право хоро, Дайчово хоро, един модерен танц и..

публикувано на 21.10.17 в 08:30