С фотоконкурс във Видин отбелязаха Международния ден на младежта

Снимка: Радио Видин

12 август е обявен за Международен ден на младежта. В България се отбелязва от 2007 година. По този В Крайдунавския парк във Видин Младежки информационно-консултантски център и Сдружение „Активно общество“ организираха различни събития.

Както всяка година провеждаме онлайн фотоконкурс. Ще бъдат наградени първите трима участници. Също така ще представим проектите по Младежка банка, които сая на млади хора от нашия град. Ще има демонстрация по брейк танци от видинския клуб по брейк танци Shadow crew”. В откриването на събитията ще участват млади таланти от село Раковица. Също така в Ново село, където се чества днешния празник, млади хора заедно с Общината са организирали събития по този повод. 50 млади хора са направили флашмоб“- разказа преди началото на проявите Емил Иванов от Младежки информационно-консултантски център – Видин.

Фотоконкурсът е на тема „Видин през обектива на младия човек“, а сред наградените е Теодора Колева.

„Заснех залеза над Дунав. Участвах чисто от любопитство, за да видя дали моите снимки се харесват. Те са чисто аматьорски, дори са заснети с фотоапарат.“

Международният ден тази година е посветен на отбелязването на приноса на младите хора за предотвратяването и трнсформацията на конфликти, както и за приобщаването, социалната справедливост и устойчивия мир.


Вижте още

Кула награди отличници и заслужили граждани

19 август - Денят на град Кула беше отбелязан с празничен ритуал с вдигане на националното знаме, водосвет на площада пред Общината, отслужен от духовните водачи йеромонах Максим и архимандрит Гервасий, тържествено заседание на Общинския съвет, в присъствието на народния представител от Видинския регион Владимир Тошев, областния управител на област..

публикувано на 19.08.17 в 13:40

Мотористи се събират във Видин на национален мотосъбор

Мотористи от страната и чужбина се събират във Видин за десетото издание на националния мотосъбор . Организатор е видинския мотоклуб "Северозападни мотори", който отбелязва 10 години от своето създаване. Състезанията на бившето летище край село Иново започват в 14 часа. Какви са надпреварите за мотористите разясни Петър Петров от видинския мотоклуб:..

публикувано на 19.08.17 в 13:23

Двойки с репродуктивни проблеми от Видин ще получат подкрепа

Над 20 двойки с репродуктивни проблеми от Видин ще бъдат подпомогнати да започнат необходимото им лечение. Те ще получат средства за провеждане на първоначални изследвания. Парите са дарени от видинчанка, майка на три деца, съобщи на информационна среща основателят фондация "Искам бебе" на Радина Велчева : "Тя дарява средства, за да могат да се..

публикувано на 19.08.17 в 09:23

Ден на община Брегово

В чест на Деня на Бреговска община /19 август/ и по повод 120 години от основанието на читалище "Развитие-1897 г.", общинското ръководство е подготвило културна програма. Днес от 17:00 ч. ще се проведе футболна среща между ФК „Тимок”- Брегово и „Пластик” - Старопатица на стадион „Тимок”. От 19:00 ч. ще има куклено шоу за децата в салона на читалището...

публикувано на 19.08.17 в 09:00

200 самодейци се събират в Черкаски

Фолклорен фестивал ще се проведе днес, 19 август, в монтанското село Черкаски . Очаква се да пристигнат около 200 самодейци, които ще вземат участие във форума. Началото ще бъде в 10 часа, каза кметът на Черкаски Валери Трендафилов : "За шеста поредна година правим този фестивал, като събираме групи от различни региони на страната, които..

публикувано на 19.08.17 в 08:42

Откриха панаирните дни в Оряхово

С много музика и настроение в петък вечерта бяха открити панаирните дни в Оряхово . Кметът на общината Росен Добрев сложи началото на проявите, които продължават до неделя и са събрани в богата и разнообразна програма. На практика панаирните дни започнаха още в четвъртък с нумизматична изложба "Съкровището на султана", подредена в..

публикувано на 19.08.17 в 08:16