Черкаски посреща 200 самодейци

Автор:

Фолклорен фестивал ще се проведе днес, 19 август, в монтанското село Черкаски. Очаква се да пристигнат около 200 самодейци, които ще вземат участие във форума. Началото ще бъде в 10 часа, каза кметът на Черкаски Валери Трендафилов:


"За шеста поредна година правим този фестивал, като събираме групи от различни региони на страната, които представят своя фолклор. Ще се представят групи от Белоградчик, Монтана, Слатина, Петричкия регион... След като свърши надпяването и надиграването ще направим едно общо увеселение."
Вижте още

Дипломати от САЩ посетиха училище във Враца

В Средно училище "Христо Ботев" - Враца посрещнаха дипломати от посолството на САЩ, съобщиха от училището.   Гостите разгледаха материално-техническата база и се запознаха с богатата история на училището и делото на поета революционер Христо Ботев.  Те останаха впечатлени от условията, които получават при образоването си възпитаниците на едно от..

публикувано на 26.08.19 в 12:35

Базар в подкрепа на рок фестивал в Лом

Втори базар на изкуствата, средствата от който ще бъдат използвани за организацията на фестивала "Рок вълнение", ще се проведе в Лом, пред бар "Лас Вегас", на ул. "Дунавска" . Заради големия интерес към музикалната проява, организаторите на събитието решиха той да се проведе в началото на месец септември. В средата на август местни художници..

публикувано на 26.08.19 в 12:14

Катастрофа след пропуснат знак "Стоп" във Видин

Пиян младеж причини катастрофа, след като не спря на знак "Стоп" във Видин. Сигналът за инцидента е подаден в първите часове на неделния ден, съобщават от Полицията. 24-годишният шофьор се е движел по ул. “Преславска“, на кръстовището с бул. "Панония" не спира на пътен знак "Стоп" и бива блъснат от движещ се по булеварда лек автомобил. Нанесени са..

публикувано на 26.08.19 в 09:45

Намалява опашката от камиони на Дунав мост 2

5 километра е опашката на Дунав мост 2 при Видин тази сутрин. Вчера колоната от товарни автомобили, излизащи от страна, достигна 12 километра. В момента 4 часа и половина е средното време за изчакване на товарните автомобили, по информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. С предимство на граничния пункт с Румъния се пропускат..

публикувано на 26.08.19 в 08:13

Автомобил пламна на Е 79 до бензиностанция във Враца

През последното денонощия огнеборците във Враца загасиха един автомобил, пламнал след повреда в електроинсталацията. Инцидентът стана на международния път Е79, близо до бензиностанция. Няма ранени. От полицията в града под Околчица съобщават и за образуваха бързо производство срещу врачанин, предизвикал катастрофа на оживен булевард. По..

публикувано на 25.08.19 в 17:22

От общината в Ружинци предоставят компютри на детските градини

Проведена е работна среща с директорите на детските градини в община Ружинци във връзка с Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца в задължителната предучилищна възраст, съобщи кметът Александър Александров. Пакетите "Посещаемо и безопасно училище" , които всяка детска..

публикувано на 25.08.19 в 17:00

Събития от историята, пресъздадени на фестивал в крепостта "Баба Вида"

Демонстрации на битки и дуели от Средновековието наблюдаваха посетителите на фестивал във Видин. Представени бяха   и характерни за този период занаяти. Фестивалът "БъдинЪ" , който ни връща към времето на Средновековието, се проведе за седма по ред година в крепостта "Баба Вида". Опитваме се да доближим малките зрители до едни реално..

публикувано на 25.08.19 в 12:30