Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите на "Ботев"-Враца взеха точка от "Дунав"-Русе

Снимка: Жоро Александров

Юношите на врачанския "Ботев" записаха първа точка в първенството на 19-годишните футболисти. В домакински мач от 2-ия кръг на елитната дивизия, изигран тази събота на помощното игрище, тимът на треньора Любен Любенов завършиха 1:1 срещу връстниците си от "Дунав".

Гостите от Русе поведоха в резултата в средата на първата част,  когато след изпълнение на корнер Мерт Хасан  опъна мрежата на врачани за 0:1.

В 42-та минута домакините достигнаха до равенство. Радослав Батов центрира пред вратата на "Дунав", Макс Велков свали топката с глава към Иван Велчев, който се освободи технично от защитник и прониза противоположния ъгъл за 1:1.

В първите минути след почивката гостите пропуснаха 2 добри възможности, след като ударите на Валентино Макавеев и Георги Горанов профучаха на сантиметри покрай гредите. Ботевци отговориха с бърза контраатака, при която Батов се откъсна зад защита, но изстрелът му бе неточен. Играта се отвори, зачестиха обаче острите сблъсъци, за щастие не довели до сериозни контузии. Два пробива на Виктор Василев не успяха да се материализират. Последните минути отново бяха за русенци. В 82-та минута от фаул Горанов нацели страничния стълб, а в 3-та минута на продължението Ивайло Димитров пропусна 100-процентово положение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Футболистка от Монтана с повиквателна за националния отбор

Рая Георгиева получи повиквателна за националния отбор на България до 16 години. От понеделник младите надежди ще имат едноседмичен лагер в Малта. Предвидени са три мача с Андора на 2 април, с Малта на 4 април и Черна гора на 7 април. Рая Георгиева започва кариерата си в ДФК "Прециз", под ръководството на Владо Георгиев. От 2020 година е състезателка на..

публикувано на 28.03.24 в 11:49

"Монтана" победи "Рилски спортист" в Самоков

Баскетболистките на "Монтана" победиха със 73:50 точки при гостуването си "Рилски спортист" /Самоков/ в среща от 10-ия междинния кръг на втория етап на първата шестица. Така двата тима се изравниха по победи и загуби, но "Монтана" запазва второто място, следван от "Рилски спортист". Мачът в зала „Арена Самоков" тръгна успешно за тима от Северозапада...

публикувано на 28.03.24 в 10:54

Турнир по тенис на маса ще се проведе в Монтана

Младежкият дом в Монтана ще бъде домакин на турнир по тенис на маса за ученици. Състезанието е тази събота (30 март), като записването ще става на място, от 9:00 часа. Няма такса за участие. Турнирът е за ученици от 5-и до 12-и клас, разделени на две групи. Първата е 5-8-и клас и втората - 9-12-и клас. Групите са смесени. Регламентът..

публикувано на 26.03.24 в 12:00

Волейболният "Монтана" загуби отново от ЦСКА

Волейболистите на "Монтана" загубиха и втората си ¼ -финална плейофна среща от ЦСКА. В столичната зала "Васил Симов" "армейците" се наложиха с 3:1 гейма и така с два успеха, с един и същи резултат, се класират на ½ -финала. За Монтана сезонът приключи на четвърто място.  Капитанът на монтанци Георги Елчинов бе преквалифициран в либеро, за да..

публикувано на 26.03.24 в 10:55

"Кула-04" разгроми "Дуло"-Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" – Видин с 8:1 в първи кръг от пролетния полусезон на Областна футболна група "Видин". Николай Николов вкара четири гола, Тони Цветков добави два гола и по един гол реализираха Николай Иванов и Емил Петров, посочи Пенко Йончев, треньор ФК "Кула-04": "С мъжете убедителна победа  на старта..

публикувано на 25.03.24 в 15:33

Започна регистрацията за Вършец рън

Започна регистрацията за участие в тазгодишното издание на Вършец Рън.  Спортният форум ще се проведе на  14 юли (неделя) за втора година с различни трасета и дистанции, като могат да участват и деца. С тартът е в центъра на града. ПРОГРАМА: 13 ЮЛИ – СЪБОТА 10:00 – 18:00 –  Регистрация за „Вършец рън"– получаване на стартов пакет –..

публикувано на 24.03.24 в 15:09

"Локо" Мездра не се даде и на "Академик"

В среща от 20-ия кръг на Северозападната Трета лига в Мездра петият в класирането „Локомотив” и вторият „Академик” Свищов направиха нулево равенство. Двете нули обаче не показват безинтересен мач – напротив, срещата бе изпълнена с много положения и атрактивна игра. Двамата вратари спасиха доста удари и не допуснаха топката в мрежата си. Старши..

публикувано на 24.03.24 в 14:06