Отново опашки на Дунав мост 2

Снимка: Светослав Цветанов

По шест- седем часа се налага да чакат шофьори на товарни автомобили, за да преминат през граничния пункт при Видин по Дунав мост 2, сигнализираха превозвачи.

До 4 километра достигна колоната от чакащи този следобед на изхода от страната и според шофьори продължава да се увеличава:

"За час и половина сме преместили автомобилите с не повече от 200 метра. Миналата неделя чакахме пет часа, по същия начин. Това е безобразие. Така е всеки ден. Или не работят, или системата има срив. Сега колегите казват, че в посока Румъния пак работи само едно гише. Това вече е нетърпимо. Как, когато преди известно време колеги бяха блокирали границата, положението се оправи за около месец- месец и половина, сега отново застой. Ако нещо ги заинтригува, да почнат да работят, можем да минем за три часа, но иначе пет, шест часа, седем. Така е всеки ден."

Превзовачи настояват за трайно решение, за да се ускори преминаването на товарните автомобили през граничния пункт.


Вижте още

Жители на врачански квартал сезират властите заради стар проблем

Жалби до Общината и полицията са подали обитателите на блок на ул. „Никола Вапцаров“ №5 във Враца заради изхвърлянето на отпадъци в контейнерите до блока.  Потърпевшите се сблъскват с проблема не за пръв път, затова са решили  да сезират по официален път властите, за да се отърват от поредното залпово изхвърляне на вмирисани кости, на което са..

публикувано на 23.06.18 в 12:26

Връчиха дипломите на зрелостници от Враца

На тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Враца бяха раздадени дипломите на 43-ия Випуск на Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ .  Тази година, 84 зрелостници от четири паралелки - профил „Чуждоезиков“, завършват успешно средното си образование.  Сред официалните гости на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева , която..

публикувано на 23.06.18 в 10:12

"Ден на енергетика 2018" отбелязват в Козлодуй

С богата програма днес АЕЦ "Козлодуй" ще отбележи Деня на енергетика . В 10:30 в Ботев парк празникът ще бъде открит от Иван Андреев - изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. Ще бъдат връчени почетни отличия "най-добър" в различни категории, сред които "химик", "физик", "оператор на реактор", "турбинно оборудване", "безопасност, сигурност и..

публикувано на 23.06.18 в 08:45
Еньовче

Пресъздават обичаи за Еньовден в Комарево

В белослатинското село Комарево ще отбележат Еньовден с пресъздаване на обичаи. Инициативата се организира за първи път, разказа Веселка Борисова, библиотекар към местното читалище: "Още рано сутринта млади момиче, облечени в бели рокли, а възрастна жена ще ги заведе при местността в центъра на селото, за да берем билки, докато тя разказва с..

публикувано на 23.06.18 в 08:42

Започва Национален фолкорен събор "Леденика"

Днес се открива третото издание на Националния фолклорен събор „Леденика” . Програмата на събора включва  изпълнение на самодейни фолклорни състави, фолклор от различни краища на България, нестинарски танци, пресъздаване на народни обичаи за Еньовден и Северняшка сватба, като целта е популяризиране на българските традиции и обичаи, представяйки..

публикувано на 23.06.18 в 08:29

Жители на две села започват асфалтиране на пътя към Крушовене

В този час жители на селата Долни Вадин и Горни Вадин в община Оряхово излизат да закърпват дупките по пътя към съседното село Крушовене. Пътната отсечка от години не е асфалтирана и е за основен ремонт. Местните жители започнаха кампания по набиране на средства, с които да запълнят дупките на пътя със студен асфалт. "В събота ще излезнем. Ако..

публикувано на 23.06.18 в 07:55