Отново опашки на Дунав мост 2

Снимка: Светослав Цветанов

По шест- седем часа се налага да чакат шофьори на товарни автомобили, за да преминат през граничния пункт при Видин по Дунав мост 2, сигнализираха превозвачи.

До 4 километра достигна колоната от чакащи този следобед на изхода от страната и според шофьори продължава да се увеличава:

"За час и половина сме преместили автомобилите с не повече от 200 метра. Миналата неделя чакахме пет часа, по същия начин. Това е безобразие. Така е всеки ден. Или не работят, или системата има срив. Сега колегите казват, че в посока Румъния пак работи само едно гише. Това вече е нетърпимо. Как, когато преди известно време колеги бяха блокирали границата, положението се оправи за около месец- месец и половина, сега отново застой. Ако нещо ги заинтригува, да почнат да работят, можем да минем за три часа, но иначе пет, шест часа, седем. Така е всеки ден."

Превзовачи настояват за трайно решение, за да се ускори преминаването на товарните автомобили през граничния пункт.


Вижте още

Ремонт по "Красива България" ще обнови детска ясла в Монтана

Обновяват детска ясла №3 в Монтана по “Красива България”. Общината е единствената в областта с одобрен проект.  236 000 лева ще струва ремонтът на детското заведение. Половината пари се отпускат от “Красива България”, а останалите е съфинансиране от страна на Общината, поясни кметът Златко Живков . През миналата година беше извършен вътрешен..

публикувано на 22.02.18 в 16:30

Червеният кръст във Видин се отчете

Делегатите на редовната сесия на Общото събрание на БЧК във Видин прие с пълно мнозинство отчета на Областния съвет на организацията за 2017 година и проектобюджета за 2018 година. Висока оценка беше дадена на ръководния и на щатния апарат, на структурите, на доброволците и на младежката червенокръстка организация. Директорът на Областния..

публикувано на 22.02.18 в 16:02

Предприемач гостува на инициативата "Уникални видински особи"

Видинската библиотека "Михалаги Георгиев" организира среща с предприемача Мирослав Джоканов в рамките на инициативата "Уникални видински особи" . Това съобщи, библиотекарят Валентина Вълчева : "Срещата е с Мирослав Джоканов, който беше един от участниците в "Сървайвър". И други неща е постигнал в живота си, които иска да сподели с младите..

публикувано на 22.02.18 в 15:44

Подписан е договорът за надзор на ремонта на пропадналия участък от пътя Видин-Кула

Над 2,5 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяването на участъка при 10-ти км на второкласния път Видин - Кула - Връшка чука , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Подписан е договорът за строителен надзор при изпълнение на укрепителните дейности в отсечката между селата Бела Рада и Войница. Той ще бъде осъществяван от..

публикувано на 22.02.18 в 14:59

Подготвени за асфалтиране са междублокови пространства във Видин

Междублокови пространства в шест жилищни комплекса и една улица във Видин са подготвени за асфалтиране , съобщиха от Общината. Това са обслужващата улица до ж.к. „Христо Ботев, бл.1; междублоковите пространства в ж.к. „Баба Тонка“ (около детската градина); ж.к. „Бонония“(пред бл.11,12 и 9); ж.к. „Вида“ (бл.2, 3 и пред детската градина); ж.к. „Крум..

публикувано на 22.02.18 в 14:12

Болницата в Бяла Слатина чака ремонт по "Красива България"

Община Бяла Слатина ще получи финансиране за проект, с който кандидатства по програма "Красива България" към Министерството на труда и социалната политика през 2018 година. Той е за ремонт на две отделения в многопрофилната болница в града, каза директорът на дирекция "Проекти и програми" в местната управа  Сашка Първанова : "Едното отделение е по..

публикувано на 22.02.18 в 14:07