Край Петрохан организират събор за Деня на независимостта

Общобалкански народен събор „Петрохан 2017“ ще се проведе за трета поредна година край старопланинския проход. Съборът, който ще се проведе за трета по ред година, ще е под надслов „Под Ком с песни, музика и танци“. Организатори са Български арт и фолклорен център „Нестия“ и Община Берковица. Участие ще вземат състави от областите Видин, Монтана, Враца и София, каза председателят на "Нестия" Христо Станков:

"Съборът е посветен е на 22 септември, Деня на независимостта. През последните години той започна да се празнува повече, но смятахме, че не е достатъчно оценен в националния календар, затова направихме събора. Идеята е да привлечем хора дори от сръбска и македонска страна, от западните покрайнини. Ще има хора, надигравания, конкурси."

Съборът ще се проведе на 22 септември от 10:30 часа.


Вижте още

Две коли катастрофираха край Враца

Две коли се удариха малко след 15 часа днес на входа на Враца в посока от Монтана към София. Сблъсъкът е станал на разклона за квартал "Бистрец". Според свидетелства на участниците в ПТП-то, идващ от квартала "Опел Вектра" не е спрял на знак "Стоп" и е бил пометен от идващия по пътя с предимство "Опел Астра". И двете коли са с врачански..

публикувано на 20.01.18 в 16:26

В Брегово събират подписка за изселване на проблемно ромско семейство

Видинският окръжен съд освободи двамата братя, които предизвикаха размирици в навечерието на Нова година в Брегово. Баща им обаче остава в ареста, каза за Радио Видин кметът на общината, Милчо Лалов: " Бащата е задържан, докато се произнесе съдът. Единият му син е под "домашен арест", а другият е освободен. В общи линии съдът се е съобразил с..

публикувано на 20.01.18 в 14:50

"Враца софтуер" популяризира дигиталния маркетинг

ИТ-обществото "Враца софтуер" организира среща, която има за цел да популяризира дигиталния маркетинг като професия. Идеята на софтуерната организация е да осигури на съгражданите качествено образование, което да помогне за намирането на добрe платена работа във Враца. В края на февруари ще започне и четиримесечен курс по дигитален мапкетинг, който е..

публикувано на 20.01.18 в 14:41

Враца вече има стая за разпознаване

С финансиране от прокуратура на република България в сградата на Окръжен следствен отдел при окръжната прокуратура във Враца беше изградена стая за разпознаване.  Новият обект се състои от две помещения, снабдени с аудио и видео връзка и разделени от стъклена преграда, която позволява видимост само в една посока. Досега следователите..

публикувано на 20.01.18 в 12:49
връх Ком в зимни условия

Група от над 10 любители ще изкачва връх Ком

Зимно изкачване на връх Ком под наслов "От където започва България" ще направи група от над 10 любители на планината днес. " Избрахме връх Ком, защото той е атрактивен за изкачване със снегоход. Не е алпийски терен, не е необходима специализирана екипировка или специална подготовка. Ком е култово място за планинарите, защото е един от..

публикувано на 20.01.18 в 09:50

Бабинден ще отбележат днес в Брегово

Денят на родилната помощ или Бабинден ще бъде отбелязан днес в Брегово. Това обясни за Радио Видин кметът на общината, Милчо Лалов: " Това е една традиция, която е отразена в общинския културен календар. Празникът ще започне в 12 часа в стола на средното училище. Ще присъстват около 65 жители. Ще свири градският духов оркестър. Ще бъде проведен и..

публикувано на 20.01.18 в 09:00