Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" удари "Локо" (ГО) с 3:1

Ботев Враца удари с 3:1 Локо /ГО/ като гост в дербито на 8-ия кръг на Втора футболна лига. Врачани бяха по-добрия отбор и заслужено си тръгнаха с 3 точки от стадион "Локомотив", където публиката посрещна техния наставник Сашо Ангелов с транспарнат, на който пишеше: "Завинаги един от нас - бат Сашо".

Гостите започнаха уверено мача и в 14-та мин. Янаки Смирнов наказа бившия си тим с попадение за 0:1. До почивката домакините не успяха да се оттърсят от шока и въпреки пропуските на Н`Донгала и Деян Христов, врачани се оттеглиха на почивка с аванс от 1 гол.

"Железничарите" натиснаха веднага след почивката, когато наставникът им Александър Димитров вкара в игра Владимир Мичев и Антоний Балъков. Сашо Ангелов пък пусна на терена Борислав Борисов, който се превърна в герой за гостите.

Деян Христов върна интригата на терена в 53-та мин., когато беше изведен от Владимир Мичев и с премерен удар направи 1:1. Силите на домакините обаче свършиха до тук.

В 66-та мин. Емил Стоев се измъкна от защитата на гостите, напредна и би силно, но вратарят на Локо /ГО/ Кристиян Кацарев успя да отбие удара. Само 4 минути по-късно Борислав Борисов с воле препарира стража на Локо /ГО/ за 1:2. След още 6 минути Борисов нокаутира "железничарите" с нов гол-близнак за крайното 1:3.

Последните минути предложиха уникални изживявания за зрителите. Деян Христов в 89-та мин. пропусна да намали резултата. В добавеното време пък Емил Стоев можеше да вкара уникален гол. Вратарят на домакините излезе извън наказателното поле и с глава изчисти топката, която падна на крака на Стоев и той от 35 метра уцели сглобката между напречната и лявата греда на вратата на "железничарите".

СТАТИСТИКА:

Локо /ГО/: Кристиян Кацарев, Кристиян Димитров, Ивайло Тодоров, Мариян Иванов, Мартин Николов, Кевин Осеи, Якуб Идризов, Аристоте Н`Донгала /58 Милен Савов/, Веселин Любомиров /46 Владимир Мичев/, Георги Чукалов /46 Антоний Балъков/, Деян Христов.

Ботев: Христо Митов, Атанас Димитров /63 Петър Альошев/, Атанас Фиданин, Даниел Гаджев /46 Борислав Борисов/, Деан Иванов, Емил Стоев, Ивайло Михайлов, Иво Харизанов, Кристиян Григоров, Спас Георгиев, Янаки Смирнов /58 Тодор Чаворски/.

0:1 Смирнов /14/, 1:1 Христов /53/, 1:3 Борисов /70 и 76/.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11

Младшата на "Локомотив" (Мездра) с категорична победа

Юношите младша възраст на „Локомотив” Мездра спечелиха дербито между първия и втория, което им донесе преднина от 6 точки в класирането  при оставащи 5 кръга до края на първенството .  След много добра игра беше победен отборът на "Ком" (Берковица) с 4:0.  В мача на сезона момчетата продължиха доброто си представяне и изиграха най-добрия си мач...

публикувано на 19.04.24 в 10:53

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16

БФС посече "Бдин"

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на последния в класирането на Втора лига "Бдин" Видин след домакинството на "Монтана" от 28 кръг на първенството. Видинският клуб ще трябва да плати глоби в общ размер от 6025 лева. Наказанията от мача срещу "Монтана" са заради бурните реакции към отсъжданията на главния съдия..

публикувано на 17.04.24 в 12:13

Топрефер свири дербито на изпадащите

Най-добрият български рефер свири дербито на дъното в Първа лига в петък. На 19 април от 17.30 часа на стадион „Христо Ботев" един срещу друг излизат предпоследният в елита – Ботев, и последният – Етър. Откриващата среща от 30-ия последен кръг от редовния сезон е от 17.30 часа, а главен съдия в нея ще е Георги Кабаков. Помощник-съдии са Мартин..

публикувано на 17.04.24 в 11:50