Опитаха се да нападнат шофьор на камион на Дунав мост 2

Снимка: Петър Янев

Четирима мъже са се опитали да нападнат 27-годишният шофьор на камион Петър Янев от Разлог, на Дунав мост 2 в късния следобед на 29 септември. За това разказа пред Радио Видин самият потърпевш:

"На 29 септември към 17:00 часа на Дунав мост 2, посока Румъния, докато се редях на опашката, видях две жени да пипат нещо по брезента ми. Слязох от камиона и се развиках да не ми пипат камиона. Едната ми отговори, че ще си прави каквото си иска и ако много съм се правил на отворен, щял съм да ям бой. Продължих да настоявам да се дръпнат на разстояние (притеснявах се да не ми мушнат нещо или някой емигрант). Двете жени застанаха пред камиона и жестикулираха с непристойни знаци. Две минути след това наби спирачки до мен автомобил, отвориха се четирите врати, изскочиха отвътре четирима здрави мъже целите в татуси и се нахвърлиха на вратите, като се опитваха да ги отворят. За щастие, аз още като видях как излизат и се нахвърлят, заключих вратите. Изпочупиха ми огледалата, блъскаха по стъклата, единият държеше нещо в ръка, палка или нож, не видях добре. Обадих се на телефон 112, след като подадох сигнал затворих и снимах автомобила. Въпросните господа, както и жените се качиха в колата и отпрашиха с мръсна газ. Малко след това на мястото пристигна патрул, разказах им накратко случката, показах им снимките и вида на камиона и пуснах жалба. Не знам каква беше целта на тези хора, дали грабеж или пък се опитаха да ми мушнат нещо, което да пренеса без да усетя в Румъния?! Бяха супер агресивни и ако ми бяха отворили вратите, сигурно сега щях да съм пребит или по-лошо. Разказвам всичко това, като се надявам да се вдигне шум и полицията и прокуратурата да свършат по-добре работата си, да издирят въпросните лица и да им повдигнат обвинения поне за хулиганство, ако не опит за насилие и грабеж. А и да предпазя други колеги от същото. Пазете се, професията ни стана изключително опасна.“, е съветът на международния шофьор Петър Янев.


Вижте още

Засилен трафик по пътищата се очаква в последния от трите почивни дни

В утрешния ден от 14.00 до 20.00 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната, припомнят от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи..

публикувано на 23.09.18 в 15:45

Читалището в мездренското село Върбешница отбеляза 90 години от създаването си

В мездренското село Върбешница отбелязаха заедно Деня на независимостта на България и 90-та годишният юбилей на НЧ "Пробуда 1928". На  празника присъстваха много жители и гости на селото. Тържеството уважиха и кметът на Мездра инж. Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова и общински съветници.  В тържествената програма участваха..

публикувано на 23.09.18 в 13:47

Община Мездра отбеляза Европейския ден без автомобили

Европейският ден без автомобили - 22 септември бе отбелязан с велопоход и състезание по майсторско управление на велосипед. В село Долна Кремена участниците в проявите присъстваха на тържеството за празника на селото, като над 150 участници стартираха тази година. В 11.00 часа започна и състезанието по майсторско управление на велосипед, в което се..

публикувано на 23.09.18 в 13:09

От утре Лом е домакин на международен театрален фестивал

За единадесета поредна година Лом ще бъде домакин на международния фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка.  Официалната церемония по откриването е на 24 септември, понеделник, от 16,30 часа, пред сградата на читалище "Постоянство 1856". В 17,00 часа театралната програма ще бъде открита от любителска театрална формация при НЧ..

публикувано на 23.09.18 в 10:11

Костадин Георгиев: Не очаквам ново поскъпване на хляба

Няма опасност от ново поскъпване на хляба до новата зърнена реколта. Това прогнозира Костадин Георгиев , хлебопроизводител от Монтана, който потвърди, че увеличението на цената на насъщния, вече е факт в цяла Северозападна България:  "Ако цената на зърното се задържи не прогнозирам ново поскъпване на хляба. На този етап всички промени нагоре,..

публикувано на 23.09.18 в 09:57

Ученици от Лом демонстрираха майсторско управление на велосипеди, ролери и ховърборд

Проявата бе организирана във връзка с Европейската седмица на мобилността от Община Лом, Велополицейска академия и Еко-клуб "Нова Генерация". Много млади участници се включиха тази година в инициативата, каза Наталия Стефанова , експерт в Община Лом. "Състезанието премина много добре, с емоциите присъщи за него. Имахме доста малки участници..

публикувано на 23.09.18 в 08:36