Опитаха се да нападнат шофьор на камион на Дунав мост 2

Снимка: Петър Янев

Четирима мъже са се опитали да нападнат 27-годишният шофьор на камион Петър Янев от Разлог, на Дунав мост 2 в късния следобед на 29 септември. За това разказа пред Радио Видин самият потърпевш:

"На 29 септември към 17:00 часа на Дунав мост 2, посока Румъния, докато се редях на опашката, видях две жени да пипат нещо по брезента ми. Слязох от камиона и се развиках да не ми пипат камиона. Едната ми отговори, че ще си прави каквото си иска и ако много съм се правил на отворен, щял съм да ям бой. Продължих да настоявам да се дръпнат на разстояние (притеснявах се да не ми мушнат нещо или някой емигрант). Двете жени застанаха пред камиона и жестикулираха с непристойни знаци. Две минути след това наби спирачки до мен автомобил, отвориха се четирите врати, изскочиха отвътре четирима здрави мъже целите в татуси и се нахвърлиха на вратите, като се опитваха да ги отворят. За щастие, аз още като видях как излизат и се нахвърлят, заключих вратите. Изпочупиха ми огледалата, блъскаха по стъклата, единият държеше нещо в ръка, палка или нож, не видях добре. Обадих се на телефон 112, след като подадох сигнал затворих и снимах автомобила. Въпросните господа, както и жените се качиха в колата и отпрашиха с мръсна газ. Малко след това на мястото пристигна патрул, разказах им накратко случката, показах им снимките и вида на камиона и пуснах жалба. Не знам каква беше целта на тези хора, дали грабеж или пък се опитаха да ми мушнат нещо, което да пренеса без да усетя в Румъния?! Бяха супер агресивни и ако ми бяха отворили вратите, сигурно сега щях да съм пребит или по-лошо. Разказвам всичко това, като се надявам да се вдигне шум и полицията и прокуратурата да свършат по-добре работата си, да издирят въпросните лица и да им повдигнат обвинения поне за хулиганство, ако не опит за насилие и грабеж. А и да предпазя други колеги от същото. Пазете се, професията ни стана изключително опасна.“, е съветът на международния шофьор Петър Янев.


Вижте още
В памет на Апостола, Видин

Снимката на 19 февруари 2018 година

На 19 февруари почетохме паметта на Апостола . Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски. В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода. Рецитал, посветен на Васил Левски, представиха деца от едноименната детска градина. Церемонията, по повод почитане паметта на великия..

публикувано на 19.02.18 в 18:00

Дават на съда договор между две болници

МБАЛ „Христо Ботев” е подала искова молба до Окръжен съд във Враца за обявяване на нищожността на сключения анекс към договор за наем от страна на лечебното заведение с частната болница „Вива Медика”, съобщиха от държавната болница. Договорът за наем на сградата, собственост на държавната болница, с частното лечебно заведение е от 18 март..

публикувано на 19.02.18 в 17:02

Оряхово отбеляза годишнината от гибелта на Васил Левски

"Левски! Име - знаме, име - титла! Във всяко българско сърце живее споменът за него - неуловимият Дякон, човекът с най-чиста душа. Личност, която е нравствена мярка за българите и пример за човешко съвършенство." С тези думи в Оряхово започна възпоменателното честване на 145 - ата годишнина от гибелта на Васил Левски, информираха от пресцентъра на Община..

публикувано на 19.02.18 в 13:41

Видински ученици се състезаваха за най-добър млад шофьор

Приключи първата част от училищния кръг на състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин . Съревнованието е част от графика за провеждане на национални състезания по професии за учебната 2017/2018 година.  Ученици се надпреварваха днес за най-добър шофьор. Милен Рачов от 12 клас..

публикувано на 19.02.18 в 13:00

Почетохме паметта на Апостола (видео+снимки)

Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски . В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода.   "Примерът на Дякон Игнатий- Васил Левски и днес ни задължава всички нас. Ако можем поне малко от неговата безкористност и безрезервна отдаденост да приложим в нашия..

публикувано на 19.02.18 в 11:26

Двама влязоха в ареста за незаконни разкопки в Рациария

Двама жители на видинското село Арчар са задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа за незаконни разкопки на територията на античен град Рациария . Полицаите предприели заградителни действия на територията на обекта,  след получен сигнал в 12.30 часа . Двамата мъже избягали и се укрили в съседен имот, където били заловени. В мазето на..

публикувано на 19.02.18 в 11:18