Опитаха се да нападнат шофьор на камион на Дунав мост 2

Снимка: Петър Янев

Четирима мъже са се опитали да нападнат 27-годишният шофьор на камион Петър Янев от Разлог, на Дунав мост 2 в късния следобед на 29 септември. За това разказа пред Радио Видин самият потърпевш:

"На 29 септември към 17:00 часа на Дунав мост 2, посока Румъния, докато се редях на опашката, видях две жени да пипат нещо по брезента ми. Слязох от камиона и се развиках да не ми пипат камиона. Едната ми отговори, че ще си прави каквото си иска и ако много съм се правил на отворен, щял съм да ям бой. Продължих да настоявам да се дръпнат на разстояние (притеснявах се да не ми мушнат нещо или някой емигрант). Двете жени застанаха пред камиона и жестикулираха с непристойни знаци. Две минути след това наби спирачки до мен автомобил, отвориха се четирите врати, изскочиха отвътре четирима здрави мъже целите в татуси и се нахвърлиха на вратите, като се опитваха да ги отворят. За щастие, аз още като видях как излизат и се нахвърлят, заключих вратите. Изпочупиха ми огледалата, блъскаха по стъклата, единият държеше нещо в ръка, палка или нож, не видях добре. Обадих се на телефон 112, след като подадох сигнал затворих и снимах автомобила. Въпросните господа, както и жените се качиха в колата и отпрашиха с мръсна газ. Малко след това на мястото пристигна патрул, разказах им накратко случката, показах им снимките и вида на камиона и пуснах жалба. Не знам каква беше целта на тези хора, дали грабеж или пък се опитаха да ми мушнат нещо, което да пренеса без да усетя в Румъния?! Бяха супер агресивни и ако ми бяха отворили вратите, сигурно сега щях да съм пребит или по-лошо. Разказвам всичко това, като се надявам да се вдигне шум и полицията и прокуратурата да свършат по-добре работата си, да издирят въпросните лица и да им повдигнат обвинения поне за хулиганство, ако не опит за насилие и грабеж. А и да предпазя други колеги от същото. Пазете се, професията ни стана изключително опасна.“, е съветът на международния шофьор Петър Янев.


Вижте още

Кола удари жена на пешеходна пътека в Монтана

Жена на 68 години от Монтана пострада при пътен инцидент в областния град. Пешеходката е ударена от автомобил на кръстовището на ул. "Хаджи Димитър" и бул. "Ал. Стамболийски" вчера около 10:20 часа. Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Жената е настанена в болница с пукнати череп и прешлен, без опасност за живота. Пробата за алкохол на шофьора е..

публикувано на 11.12.17 в 11:24

Започна празничната програма в Берковица

Богата програма за коледните и новогодишни празници е подготвила Община Берковица съвместно с читалище “Иван Вазов 1872”.  По традиция тържествата започнаха със запалване на коледната елха на 6 декември.  През тази седмица берковчани ще имат възможността да се насладят на няколко концерта на децата от Обединената школа по изкуствата към читалището..

публикувано на 11.12.17 в 09:52

Център за хора с деменция ще заработи в белоградчишкото село Дъбравка

Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за възрастни хора с деменция ще бъде открит от началото на следващата година в белоградчишкото село Дъбравка . Още две социални заведения ще бъдат разкрити в Белоградчик, каза кметът на общината Борис Николов : "Предстои от първи януари следващата година да получим финансиране за ново ЦНСТ за..

публикувано на 11.12.17 в 08:30

„Зимен празник с приятели на Видин“ ще е в памет на Даниел Дамянов

На 26 декември ще се проведе седмото издание на "Зимен празник с приятели на Видин" . Идеята за празника е на група приятели и е подкрепена от Детски и младежки парламент- Видин. Тази година празникът е в памет на основния инициатор Даниел Дамянов. Всичко по организацията е нормално, каза за Радио Видин Ивона Тодорова, заместник- председател на..

публикувано на 10.12.17 в 17:15

Поражения от силния вятър в Ново село

Огромна топола, чийто дънер трудно може да се обхване от двама човека, с височината повече от 15 метра, е повалена от силния вятър през нощта на дунавския бряг край Ново село. Тополата растеше до кладенеца на „Бечина фуния“, (фуния новоселяни наричат подстъпа към Дунава), която е втората след централния плаж. Дървото и тази ивица от брега..

публикувано на 10.12.17 в 17:10

Професор Гайдарски: Болници закъсват, защото не се доплаща достатъчно

Парите за здравеопазване не достигат, коментира за Радио Видин бившият здравен министър Радослав Гайдарски . Болниците закъсват, защото не се доплаща достатъчно лечебният процес, отбеляза професор Гайдарски и посочи за пример страни като Австрия и Дания, където една чернодробна операция е 40-50 хиляди евро, а в България сумата, която се..

публикувано на 10.12.17 в 15:30