Опитаха се да нападнат шофьор на камион на Дунав мост 2

Снимка: Петър Янев

Четирима мъже са се опитали да нападнат 27-годишният шофьор на камион Петър Янев от Разлог, на Дунав мост 2 в късния следобед на 29 септември. За това разказа пред Радио Видин самият потърпевш:

"На 29 септември към 17:00 часа на Дунав мост 2, посока Румъния, докато се редях на опашката, видях две жени да пипат нещо по брезента ми. Слязох от камиона и се развиках да не ми пипат камиона. Едната ми отговори, че ще си прави каквото си иска и ако много съм се правил на отворен, щял съм да ям бой. Продължих да настоявам да се дръпнат на разстояние (притеснявах се да не ми мушнат нещо или някой емигрант). Двете жени застанаха пред камиона и жестикулираха с непристойни знаци. Две минути след това наби спирачки до мен автомобил, отвориха се четирите врати, изскочиха отвътре четирима здрави мъже целите в татуси и се нахвърлиха на вратите, като се опитваха да ги отворят. За щастие, аз още като видях как излизат и се нахвърлят, заключих вратите. Изпочупиха ми огледалата, блъскаха по стъклата, единият държеше нещо в ръка, палка или нож, не видях добре. Обадих се на телефон 112, след като подадох сигнал затворих и снимах автомобила. Въпросните господа, както и жените се качиха в колата и отпрашиха с мръсна газ. Малко след това на мястото пристигна патрул, разказах им накратко случката, показах им снимките и вида на камиона и пуснах жалба. Не знам каква беше целта на тези хора, дали грабеж или пък се опитаха да ми мушнат нещо, което да пренеса без да усетя в Румъния?! Бяха супер агресивни и ако ми бяха отворили вратите, сигурно сега щях да съм пребит или по-лошо. Разказвам всичко това, като се надявам да се вдигне шум и полицията и прокуратурата да свършат по-добре работата си, да издирят въпросните лица и да им повдигнат обвинения поне за хулиганство, ако не опит за насилие и грабеж. А и да предпазя други колеги от същото. Пазете се, професията ни стана изключително опасна.“, е съветът на международния шофьор Петър Янев.


Вижте още

Боеприпас е открит във Враца

Боеприпас от Втората световна война е бил открит днес преди обед в района край училище "Васил Кънчов" във Враца . За да се осигури безопасността на учебното заведение и учещите, както и на персонала, школото е затворено до второ нареждане, потвърди директорът му Димитър Марков. Засега липсва официална информация дали находката е снаряд,..

публикувано на 23.10.17 в 14:10

Комисията за незаконно имущество конфискува кораб във Видин

За първи път в своята история Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) отнема кораб, след като Върховният касационен съд не допусна обжалване на решение на Великотърновския апелативен съд за постановено отнемане от Васил Кънев по иск на стойност 300 600 лв. , съобщават от КНОПИ. Плавателният съд „Балканска принцеса“..

публикувано на 23.10.17 в 14:03

Представят изложбата „Атон в рисунки и фотографии“ във Видин

Изложба „Атон в рисунки и фотографии“ ще бъде представена в музей „Кръстата казарма“ във Видин . Събитието е от програмата за празника на града- Димитровден. Организатори са Община Видин, Регионален исторически музей- Видин и Център за семиотични и културни изследвания. Изложбата е част от мащабен проект – „ Светите земи и българската..

публикувано на 23.10.17 в 11:55

Художникът Петър Дарковски представя изложабата "Стари видински къщи"

По повод духовния празник на Видин, Димитровден, художникът Петър Дарковски ще представи в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” самостоятелна изложба на тема „Стари видински къщи” . Официалното откриване на експозицията ще се състои днес, 23 октомври, от 11:30 часа в залата за изяви на отдел "Заемна за възрастни". Жителите и гостите на..

публикувано на 23.10.17 в 10:55

Седмица на Радичков в Берковица

Дългогодишна традиция в града е да се отбелязва рождението на сърцеведа на Северозапада. Тази година се навършват 88 години от тогава. Събитията се организират от Общинска администрация – Берковица , Сдружение на краеведите от Община Берковица,“Музеен комплекс – Берковица” и НЧ “Иван Вазов – 1872” На 24.10.2017 г. от 17.00 часа в ДЦ..

публикувано на 23.10.17 в 09:54
белоградчик

Дейности по програмата за трансгранично сътрудничество стартират в Белоградчик

В 10.00 часа започва стартираща пресконференция, с която ще се даде началото на съвместните дейности по инициативата за справяне с извънредни ситуации в трансграничните региони. Още на 30.01.2017 г. беше подписан договор за предостявяне на безвъзмездна помощ за изпълнение на този проект, който ще се финансира по програма за трансгранично..

публикувано на 23.10.17 в 09:01