Опитаха се да нападнат шофьор на камион на Дунав мост 2

Снимка: Петър Янев

Четирима мъже са се опитали да нападнат 27-годишният шофьор на камион Петър Янев от Разлог, на Дунав мост 2 в късния следобед на 29 септември. За това разказа пред Радио Видин самият потърпевш:

"На 29 септември към 17:00 часа на Дунав мост 2, посока Румъния, докато се редях на опашката, видях две жени да пипат нещо по брезента ми. Слязох от камиона и се развиках да не ми пипат камиона. Едната ми отговори, че ще си прави каквото си иска и ако много съм се правил на отворен, щял съм да ям бой. Продължих да настоявам да се дръпнат на разстояние (притеснявах се да не ми мушнат нещо или някой емигрант). Двете жени застанаха пред камиона и жестикулираха с непристойни знаци. Две минути след това наби спирачки до мен автомобил, отвориха се четирите врати, изскочиха отвътре четирима здрави мъже целите в татуси и се нахвърлиха на вратите, като се опитваха да ги отворят. За щастие, аз още като видях как излизат и се нахвърлят, заключих вратите. Изпочупиха ми огледалата, блъскаха по стъклата, единият държеше нещо в ръка, палка или нож, не видях добре. Обадих се на телефон 112, след като подадох сигнал затворих и снимах автомобила. Въпросните господа, както и жените се качиха в колата и отпрашиха с мръсна газ. Малко след това на мястото пристигна патрул, разказах им накратко случката, показах им снимките и вида на камиона и пуснах жалба. Не знам каква беше целта на тези хора, дали грабеж или пък се опитаха да ми мушнат нещо, което да пренеса без да усетя в Румъния?! Бяха супер агресивни и ако ми бяха отворили вратите, сигурно сега щях да съм пребит или по-лошо. Разказвам всичко това, като се надявам да се вдигне шум и полицията и прокуратурата да свършат по-добре работата си, да издирят въпросните лица и да им повдигнат обвинения поне за хулиганство, ако не опит за насилие и грабеж. А и да предпазя други колеги от същото. Пазете се, професията ни стана изключително опасна.“, е съветът на международния шофьор Петър Янев.


Вижте още

Полицията във Враца иззе голямо количество хероин и канабис

Голямо количество хероин и канабис са иззели  служители на полицията във Враца при проверки в областния град и село Гложене . Задържани са трима души за незаконно притежание на наркотични вещества. При полицейска проверка в помещение, обитавано от 44-годишен мъж от Враца, криминално проявен и осъждан, е намерен и иззет плик, съдържащ около 7..

публикувано на 25.06.18 в 11:11

Монтански превозвачи подкрепят протеста

Националният протест на превозвачите се отлага заради среща с премиера Бойко Борисов. Автобусите остават в готовност. За 10 часа в София беше насрочен националният протест на автобусните превозвачи срещу подготвения законопроект за създаването на Българска автомобилна камара. Според протестиращите тази камара няма да реши проблемите в сектора им, а ще..

публикувано на 25.06.18 в 10:50

Възрастна видинчанка е поредната жертва на телефонните измами

Видинчанка на 87 години е станала жертва на телефонна измама по схемата с полицейски сюжет – участие в полицейска операция за залавяне на измамници, съобщават от полицията. На 23 юни в 19 часа жената дошла в Районно управление- Видин и разказала за случилото се. Същия ден, към 15.30 часа след като била убедена в телефонни разговори, че ще помогне..

публикувано на 25.06.18 в 10:41

Профилактика за рак на гърдата се провежда във Видин

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата организира  Фондация "Една от 8" днес и утре във Видин . Прегледите са за  жени на възраст от 20 до 65 години, които не са диагностицирани с това заболяване. Идеята е да се насочи общественото внимание към значението на профилактиката на заболяването. Това обясни Жечка Илиева от организацията:..

публикувано на 25.06.18 в 09:48

Плувни курсове започват в Мездра

Община Мездра организира курсове по плуване за ученици от I до VII клас. Обучителните дейности ще се провеждат по график, а мястото е плувен басейн „Долче Вита“, край Мездра, съобщават от местната управа. Обученията са разделени на смени, като І смяна започва курса от 25 юни до 6 юли 2018 г.; ІІ смяна – от 9 юли до 20 юли 2018 г. Обученията за ІІІ..

публикувано на 25.06.18 в 09:13

Майки правят палатков лагер и във Враца

Майки на деца с увреждания откриват палатков лагер и във Враца . Инициатори на идеята потвърдиха информацията с допълнението, че лагерът ще е безсрочен. Откриването му е насрочено за днес, 25 юни, от 11 часа. Лагерът ще се намира в идеалния център на Враца – градинката пред общинската управа. Поне засега е ясно, че ще има 3 палатки, потвърдиха..

обновено на 25.06.18 в 09:08