Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" громи "Янтра 1919" с 6:0

6
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" надигра категорично с 6:0 "Янтра 1919" /Габрово/ и дели първото място в групата с "Карина" и "Първа Атомна". Цветан Цветанов откри резултата в 9- та минута след, като засече със странична ножица едно центриране. До края на полувремето втори гол не падна, като пропуски направиха Цветанов, Тодор Тодоров, Деян Захариев и Калоян Цветков. На няколко пъти на чиста позиция излизаше бързоногия Денис Георгиев, но и той не успя да отбележи, а в края на полувремето нацели и страничната греда. През второто полувреме обаче видинчани коригираха "мерника" и головете дойдоха. В 62- ра минута направилия дебют за "Бдин" Тодор Тодоров направи хубав пробив и центрира и на втора греда Цветан Цветанов отбеляза за 2:0. Показалия класа Тодор Тодоров взе нещата в свои ръце и в 66- та минута направи 3:0 след красиво и точно изпълнен пряк свободен удар. В 72- ра Минута отново той след хубава комбинация с Цветанов и Калоян Цветков излезе сам срещу вратаря и направи 4:0. До края на мача влезлият, като резерва млад защитник на "Бдин" Едуард Миленов вкара за 5:0 в 80- та минута. Миленов се пребори на фланга за една топка и напредна в наказателното поле и шутира вратарят на гостите отби първият му удар, но при добавката обаче топката влезе във вратата. Появилият се в игра след контузия голмайстор на видинчани  Янек Кирилов вкара дежурния си гол след хубаво извеждащо подаване на Тодор Тодоров в 83- та минута и фиксира крайното 6:0.

"Добър резултат, но трудните мачове предстоят", коментира за Радио ВИДИН треньора на "Бдин" Борислав Борисов:

"Знаех, че съперника не е от най- класните отбори в момента, но по- скоро ме притесняваше как ние ще влезнем в мача. Имаше момент на подценяване, но нещата си дойдоха на място...Изграждаме определен стил на игра, който вече личи...Познавам отлично качествата на Тодор Тодоров и знам, че е класен футболист...Всички момчета се стараха...Ивайло Иванов и Александър Соколов лекуват все още контузии, но се надявам за предстоящите важни мачове да са готови...В мачовете с "Карина" и "Спартак" /Плевен/ ще проличи нивото ни..."

На 8 октомври "Бдин" гостува на "Кариана", а на 15 приема "Спартак".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16

БФС посече "Бдин"

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на последния в класирането на Втора лига "Бдин" Видин след домакинството на "Монтана" от 28 кръг на първенството. Видинският клуб ще трябва да плати глоби в общ размер от 6025 лева. Наказанията от мача срещу "Монтана" са заради бурните реакции към отсъжданията на главния съдия..

публикувано на 17.04.24 в 12:13

Топрефер свири дербито на изпадащите

Най-добрият български рефер свири дербито на дъното в Първа лига в петък. На 19 април от 17.30 часа на стадион „Христо Ботев" един срещу друг излизат предпоследният в елита – Ботев, и последният – Етър. Откриващата среща от 30-ия последен кръг от редовния сезон е от 17.30 часа, а главен съдия в нея ще е Георги Кабаков. Помощник-съдии са Мартин..

публикувано на 17.04.24 в 11:50

Откриха обновена спортна площадка в Монтана

Още една спортна площадка ще могат да използват жителите на Монтана за масов спорт. Тя се намира зад зала „Младост". Изградена е преди повече от 10 години с европейски средства. Сега Общината я възстанови и ще може да ползва от всички живеещи в най-големия жилищен квартал в града „Младост", както и всички останали", каза кметът на Монтана..

публикувано на 16.04.24 в 17:22

Наближава крайният срок за заявки за участие във футболен турнир в Мездра

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXII открит турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщават от местната управа.  Заявки за участие се приемат до 26 април (петък) в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт "Спорт и младежки дейности". До тази дата водачите на отборите трябва..

публикувано на 16.04.24 в 14:29

Тенисисти от Роман представят Северозапада на финали

Възпитаниците на романското СУ „Васил Левски" класираха две свои формации за финалите по тенис на маса от тазгодишното издание на „Ученически игри 2024", похвалиха се от учебното заведение. Селекциите от града край река Искър спечелиха зоналните надпревари в Северозапада срещу опоненти от областите Враца, Монтана и Видин. Юношите от Роман във..

публикувано на 16.04.24 в 09:10