Ученици стават мениджъри за един ден

| обновено на 12.10.17 в 10:53
Снимка: Архив

26 организации от Северозапада се включват в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която ще се проведе днес, 12 октомври. Те са обявили 75 позиции (29 във Видин, 25 във Враца, 21 в Монтана) за 143 ученици или студенти. Сред обявените места има за директор на училище и детска градина, учител, кмет, управител на хипермаркет, маркетинг директор на футболен клуб, началник на отдел.

Ученик в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин става мениджър за един ден и сяда на ръководно място в общинската администрация. Иво Андреев ще се запознае с работния процес на заместник-кмет:

"Смятам, че ще бъде много интересно и ще придобия опит. Не съм много наясно, но смятам, че ще придобия знания."

Системен администратор във Видинската библиотека днес ще бъде ученичката от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Теодора Стефанова:

"Професията, за която кандидатствам няма нищо общо с обучението ми, но обичам книгите и искам да знам как толкова много книги се подреждат и се намират толкова лесно."

Радио ВИДИН също се включва в инициативата. Осем ученици ще имат възможност да се запознаят с реалната работа в медията- като редактори и звукорежисьори. Единадесетокласничката Даниела Маркова заема едно от местата на музикалните ни редактори:
"Смятам, че музиката прави живота на хората по-добър и ми е интересно как в сферата на журналистиката тя може да помогне и как взаимодейства с работата ви."
"Искаме да наблюдаваме работния процес и да проследим стъпките при създаването на готов продукт в медията", казаха избраните за редактори Нора Ванкова, Роксана Димитрова и Мартин Георгиев.

Младите мениджъри ще получат и сертификати от приемащата организация. Към момента 103 от учениците от региона успешно са намерили своето място в рамките на инициативата.

По време на "Мениджър за един ден" утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот дават възможност на младежите да се запознаят с работата на съответната организация. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите "мениджъри за един ден" в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.


Вижте още

Дават на съда договор между две болници

МБАЛ „Христо Ботев” е подала искова молба до Окръжен съд във Враца за обявяване на нищожността на сключения анекс към договор за наем от страна на лечебното заведение с частната болница „Вива Медика”, съобщиха от държавната болница. Договорът за наем на сградата, собственост на държавната болница, с частното лечебно заведение е от 18 март..

публикувано на 19.02.18 в 17:02

Оряхово отбеляза годишнината от гибелта на Васил Левски

"Левски! Име - знаме, име - титла! Във всяко българско сърце живее споменът за него - неуловимият Дякон, човекът с най-чиста душа. Личност, която е нравствена мярка за българите и пример за човешко съвършенство." С тези думи в Оряхово започна възпоменателното честване на 145 - ата годишнина от гибелта на Васил Левски, информираха от пресцентъра на Община..

публикувано на 19.02.18 в 13:41

Видински ученици се състезаваха за най-добър млад шофьор

Приключи първата част от училищния кръг на състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин . Съревнованието е част от графика за провеждане на национални състезания по професии за учебната 2017/2018 година.  Ученици се надпреварваха днес за най-добър шофьор. Милен Рачов от 12 клас..

публикувано на 19.02.18 в 13:00

Почетохме паметта на Апостола (видео+снимки)

Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски . В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода.   "Примерът на Дякон Игнатий- Васил Левски и днес ни задължава всички нас. Ако можем поне малко от неговата безкористност и безрезервна отдаденост да приложим в нашия..

публикувано на 19.02.18 в 11:26

Двама влязоха в ареста за незаконни разкопки в Рациария

Двама жители на видинското село Арчар са задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа за незаконни разкопки на територията на античен град Рациария . Полицаите предприели заградителни действия на територията на обекта,  след получен сигнал в 12.30 часа . Двамата мъже избягали и се укрили в съседен имот, където били заловени. В мазето на..

публикувано на 19.02.18 в 11:18

Две момчета и 22-годишен от Бело поле са задържани за грабеж

Двама непълнолетни и  22-годишен от Бело поле , Видинско са задържани за грабеж , извършен от дома на възрастна жена в селото, съобщават от полицията.  Посегателството е извършено на 9 февруари. 81-годишната жена подала сигнал в полицията, че няколко часа по-рано неизвестни проникнали в дома ѝ. Те я привели в безпомощно състояние, откраднали..

публикувано на 19.02.18 в 10:51