Ученици стават мениджъри за един ден

| обновено на 12.10.17 в 10:53
Снимка: Архив

26 организации от Северозапада се включват в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която ще се проведе днес, 12 октомври. Те са обявили 75 позиции (29 във Видин, 25 във Враца, 21 в Монтана) за 143 ученици или студенти. Сред обявените места има за директор на училище и детска градина, учител, кмет, управител на хипермаркет, маркетинг директор на футболен клуб, началник на отдел.

Ученик в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин става мениджър за един ден и сяда на ръководно място в общинската администрация. Иво Андреев ще се запознае с работния процес на заместник-кмет:

"Смятам, че ще бъде много интересно и ще придобия опит. Не съм много наясно, но смятам, че ще придобия знания."

Системен администратор във Видинската библиотека днес ще бъде ученичката от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Теодора Стефанова:

"Професията, за която кандидатствам няма нищо общо с обучението ми, но обичам книгите и искам да знам как толкова много книги се подреждат и се намират толкова лесно."

Радио ВИДИН също се включва в инициативата. Осем ученици ще имат възможност да се запознаят с реалната работа в медията- като редактори и звукорежисьори. Единадесетокласничката Даниела Маркова заема едно от местата на музикалните ни редактори:
"Смятам, че музиката прави живота на хората по-добър и ми е интересно как в сферата на журналистиката тя може да помогне и как взаимодейства с работата ви."
"Искаме да наблюдаваме работния процес и да проследим стъпките при създаването на готов продукт в медията", казаха избраните за редактори Нора Ванкова, Роксана Димитрова и Мартин Георгиев.

Младите мениджъри ще получат и сертификати от приемащата организация. Към момента 103 от учениците от региона успешно са намерили своето място в рамките на инициативата.

По време на "Мениджър за един ден" утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот дават възможност на младежите да се запознаят с работата на съответната организация. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите "мениджъри за един ден" в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.


Вижте още

Обявяват нов конкурс за директор на училището в Якимово

Няма кандидат за директор на училището в Якимово. Регионалното управление на образованието в Монтана оповести имената на допуснатите кандидати за директори на четири училища в региона – всички те и досега са управлявали учебните заведения. На конкурс ще се явят: Бойка Симеонова за математическата гимназия в Монтана, Станка Костова за 7-мо..

публикувано на 21.06.18 в 16:30

Чака се решение на Апелативния съд по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов

В двумесечен срок Апелативният съд в София ще се произнесе с решение по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов , съобщиха от съда. Привлечен е под отговорност за длъжностно присвояване. По делото Окръжният съд в Монтана наложи на Видов наказание от пет години лишаване от свобода. Според обвинението, Румен Видов, който беше кмет..

публикувано на 21.06.18 в 15:52
Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана

Синоптиците от Монтана обнадеждени след националния протест

“Оптимист съм, че ще ни има”. Това заяви Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Тя, заедно с колегите си- синоптици, протестираха пред БАН, тъй като са недоволни от неправомерното разпределение на отпуснати от държавата 15 милиона лева. За приложни дейности са предвидени едва 5 % от тази сума, което е крайно..

публикувано на 21.06.18 в 15:34

Дерегистрират служебно кола, необявена в срок пред "Пътна полиция"

Служебно ще се дерегистрират превозните средства на собственици, които в двумесечен срок от тяхното придобиване не са ги регистрирали на свое име в сектор "Пътна полиция ". Това предвижда разпоредба на Закона за движение по пътищата , която е в сила в края на 2017 година, а от този месец вече се изпълнява, съобщи началникът на отдел "Охранителна..

публикувано на 21.06.18 в 14:26

Седмокласниците в област Видин с по-добри резултати по математика

Седмокласниците в област Видин са се представили по-добре на Националното външно оценяване (НВО) по математика. Това каза за Радио Видин Веселка Асенова, началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Видин. На първия модул са се явили 671 ученици, а на втория - 470. Средните резултати по математика на първия модул са 25, 06 точки, а за..

публикувано на 21.06.18 в 12:51
Специалностите обяви административният директор на филиала Момчил Станков (вдясно). На представянето на магистърските програми присъстваха началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова и кметът на община Видин Огнян Ценков.

Видинският филиал на Русенския университет обяви магистърски програми за учители

Филиалът на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин представи магистърски програми за академичната 2018-а/2019-а година. Специалностите са предназначени за учителска квалификация за учители в средното образование. Кандидатите трябва да имат педагогическо образование. Обучението е в редовна и задочна форма. Административният директор на..

публикувано на 21.06.18 в 12:25