Ученици стават мениджъри за един ден

| обновено на 12.10.17 в 10:53
Снимка: Архив

26 организации от Северозапада се включват в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която ще се проведе днес, 12 октомври. Те са обявили 75 позиции (29 във Видин, 25 във Враца, 21 в Монтана) за 143 ученици или студенти. Сред обявените места има за директор на училище и детска градина, учител, кмет, управител на хипермаркет, маркетинг директор на футболен клуб, началник на отдел.

Ученик в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин става мениджър за един ден и сяда на ръководно място в общинската администрация. Иво Андреев ще се запознае с работния процес на заместник-кмет:

"Смятам, че ще бъде много интересно и ще придобия опит. Не съм много наясно, но смятам, че ще придобия знания."

Системен администратор във Видинската библиотека днес ще бъде ученичката от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Теодора Стефанова:

"Професията, за която кандидатствам няма нищо общо с обучението ми, но обичам книгите и искам да знам как толкова много книги се подреждат и се намират толкова лесно."

Радио ВИДИН също се включва в инициативата. Осем ученици ще имат възможност да се запознаят с реалната работа в медията- като редактори и звукорежисьори. Единадесетокласничката Даниела Маркова заема едно от местата на музикалните ни редактори:
"Смятам, че музиката прави живота на хората по-добър и ми е интересно как в сферата на журналистиката тя може да помогне и как взаимодейства с работата ви."
"Искаме да наблюдаваме работния процес и да проследим стъпките при създаването на готов продукт в медията", казаха избраните за редактори Нора Ванкова, Роксана Димитрова и Мартин Георгиев.

Младите мениджъри ще получат и сертификати от приемащата организация. Към момента 103 от учениците от региона успешно са намерили своето място в рамките на инициативата.

По време на "Мениджър за един ден" утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот дават възможност на младежите да се запознаят с работата на съответната организация. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите "мениджъри за един ден" в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.


Вижте още

Засилен трафик по пътищата се очаква в последния от трите почивни дни

В утрешния ден от 14.00 до 20.00 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната, припомнят от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи..

публикувано на 23.09.18 в 15:45

Читалището в мездренското село Върбешница отбеляза 90 години от създаването си

В мездренското село Върбешница отбелязаха заедно Деня на независимостта на България и 90-та годишният юбилей на НЧ "Пробуда 1928". На  празника присъстваха много жители и гости на селото. Тържеството уважиха и кметът на Мездра инж. Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова и общински съветници.  В тържествената програма участваха..

публикувано на 23.09.18 в 13:47

Община Мездра отбеляза Европейския ден без автомобили

Европейският ден без автомобили - 22 септември бе отбелязан с велопоход и състезание по майсторско управление на велосипед. В село Долна Кремена участниците в проявите присъстваха на тържеството за празника на селото, като над 150 участници стартираха тази година. В 11.00 часа започна и състезанието по майсторско управление на велосипед, в което се..

публикувано на 23.09.18 в 13:09

От утре Лом е домакин на международен театрален фестивал

За единадесета поредна година Лом ще бъде домакин на международния фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка.  Официалната церемония по откриването е на 24 септември, понеделник, от 16,30 часа, пред сградата на читалище "Постоянство 1856". В 17,00 часа театралната програма ще бъде открита от любителска театрална формация при НЧ..

публикувано на 23.09.18 в 10:11

Костадин Георгиев: Не очаквам ново поскъпване на хляба

Няма опасност от ново поскъпване на хляба до новата зърнена реколта. Това прогнозира Костадин Георгиев , хлебопроизводител от Монтана, който потвърди, че увеличението на цената на насъщния, вече е факт в цяла Северозападна България:  "Ако цената на зърното се задържи не прогнозирам ново поскъпване на хляба. На този етап всички промени нагоре,..

публикувано на 23.09.18 в 09:57

Ученици от Лом демонстрираха майсторско управление на велосипеди, ролери и ховърборд

Проявата бе организирана във връзка с Европейската седмица на мобилността от Община Лом, Велополицейска академия и Еко-клуб "Нова Генерация". Много млади участници се включиха тази година в инициативата, каза Наталия Стефанова , експерт в Община Лом. "Състезанието премина много добре, с емоциите присъщи за него. Имахме доста малки участници..

публикувано на 23.09.18 в 08:36