Ученици стават мениджъри за един ден

| обновено на 12.10.17 в 10:53
Снимка: Архив

26 организации от Северозапада се включват в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която ще се проведе днес, 12 октомври. Те са обявили 75 позиции (29 във Видин, 25 във Враца, 21 в Монтана) за 143 ученици или студенти. Сред обявените места има за директор на училище и детска градина, учител, кмет, управител на хипермаркет, маркетинг директор на футболен клуб, началник на отдел.

Ученик в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин става мениджър за един ден и сяда на ръководно място в общинската администрация. Иво Андреев ще се запознае с работния процес на заместник-кмет:

"Смятам, че ще бъде много интересно и ще придобия опит. Не съм много наясно, но смятам, че ще придобия знания."

Системен администратор във Видинската библиотека днес ще бъде ученичката от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Теодора Стефанова:

"Професията, за която кандидатствам няма нищо общо с обучението ми, но обичам книгите и искам да знам как толкова много книги се подреждат и се намират толкова лесно."

Радио ВИДИН също се включва в инициативата. Осем ученици ще имат възможност да се запознаят с реалната работа в медията- като редактори и звукорежисьори. Единадесетокласничката Даниела Маркова заема едно от местата на музикалните ни редактори:
"Смятам, че музиката прави живота на хората по-добър и ми е интересно как в сферата на журналистиката тя може да помогне и как взаимодейства с работата ви."
"Искаме да наблюдаваме работния процес и да проследим стъпките при създаването на готов продукт в медията", казаха избраните за редактори Нора Ванкова, Роксана Димитрова и Мартин Георгиев.

Младите мениджъри ще получат и сертификати от приемащата организация. Към момента 103 от учениците от региона успешно са намерили своето място в рамките на инициативата.

По време на "Мениджър за един ден" утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот дават възможност на младежите да се запознаят с работата на съответната организация. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите "мениджъри за един ден" в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.


Вижте още

Катастрофа затвори за час Е-79

Катастрофа затвори движението по международен път Е79 между Мездра и Ботевград, за час. Тежкото произшествие е станало малко преди 18 часа в местността "Копяновец", край Ботевград, потвърдиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ударът е между "Форд" с видинска регистрация и камион с пазарджишки номера, в лентата за движение в посока към Враца. Има..

публикувано на 12.12.17 в 19:31

Снимката на 12 декември 2017

Още улици ще бъдат асфалтирани до края на годината във Враца, съобщават от Общината.   В момента се извършват подготвителни дейности за асфалтиране на улиците, компрометирани от Водния цикъл – Етап 1 и Етап 2 -  „Борис I“, „Георги Апостолов“,  „Подбалканска“, както и ул. „Свети Мина“ в жилищен комплекс „Дъбника“ и ул. „Герена“ в кв. Кулата...

публикувано на 12.12.17 в 17:41

Сборник ще включи творби на млади писатели в Монтана

Инициативата е на Младежка банка - Монтана .  В Регионална библиотека “Гео Милев” бяха обявени победителите от конкурса за младежка авторска творба, организиран от младежкия екип. 10 автори представиха 45 творби. Отличени са 19 произведения, съобщи Сибил Бойчев координатор в Младежка банка: "Журито беше от 5 души, от 3 различни организации.....

публикувано на 12.12.17 в 17:33

Нов протест готвят срещу цената на водата

От 1 януари в 14 области в страната, сред които Враца и Монтана, поскъпват цените на ВиК-услугите. Във Вършец, където тази година се проведоха протести срещу цената на водата, която плащат в момента, е планирано ново увеличение- 2.89 за кубик. Подготвя се нов протест. "За нас е изключително неприятна новина. Знаете, след двата протеста, които..

публикувано на 12.12.17 в 17:20

Проблемно кръстовище във Враца вече е с осветление

Кръстовището с кръгово движение на обходния път на Враца вече е осветено. 24 прожектора, като всеки от тях е с LED-светлини и мощност 100 вата, обливат района, като помагат на шофьорите в тъмното да се ориентират най-правилно. В понеделник беше пуснато пробно осветлението, но се оказа, че има още подробности за доизпипване. От вторник обаче..

публикувано на 12.12.17 в 17:10

Обществен съвет във Враца отчете резултатите от борбата с корупцията

Заместник областният управител на Враца Мирослав Комитски председателства последното за годината заседание на Областния обществен съвет по превенция и противодействие на корупцията , съобщават от областната администрация. На срещата бяха представени реализираните от териториалните звена на изпълнителната власт и представителите на местната власт..

публикувано на 12.12.17 в 16:29