Болницата във Враца получи медикаменти и консумативи

Медиците във Враца отново излязоха на протест.
Снимка: Жоро Александров

В МБАЛ „Христо Ботев“ АД – Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. Информацията бе съобщена по време на проведения днес Медицински съвет, съобщиха от лечебницата.

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август, а до края на месец октомври останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември.

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг.

Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите. Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.- министър Лидия Нейчева вече са изпълнени.

Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.

Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране.

В същото време на днешния протест пред болницата най-коментираната тема беше дали е вярно, че изпълнителният директор Орлин Цветков е изтеглил заявлението си за напускане, което подаде преди 2 седмици. Информацията беше потвърдена от лекари, които и днес излязоха на протест и блокираха възловия булевард „Втори юни“.


Вижте още

Тази нощ местим стрелките на часовника с час напред

Тази нощ в 3.00 часа се въвежда лятното часово време. Тогава часовниците ще бъдат преместени с един час напред. На 28 октомври 2018 г. ще стане връщането към астрономическото време в 4.00 часа през нощта. Тогава часовниците ще бъдат върнати с един час назад. В България смяната на времето започна през далечната 1979 г., а в Европа - през 1916 година...

публикувано на 24.03.18 в 16:50

Отменено е бедственото положение в община Видин

Отменено е бедственото положение в община Видин след обилния снеговалеж вчера, когато 13 населени места останаха без достъп. Следи се нивото на Дунав и корекцията на реките. Около 5 сантиметра нова снежна покривка се натрупа тази нощ, но навсякъде пътищата вече са разчистени и проходими. Няма предпоставки, които да създават опасност за..

публикувано на 24.03.18 в 15:10

Пролетен празник в Тополовец

Село Тополовец в община Ружинци изобщо няма самочувствие на малко село, защото около него има и по-малки. А постоянните му жители са около 160-170 човека. Повечето на пенсионна възраст. Но почитатели на пролетта! Още на 22 март празнуваха две групи – пенсионерите в своя клуб /бившата детска градина/ и по-младите, в едно от двете барчета на..

публикувано на 24.03.18 в 14:52

Съоръженията на писта "Пършевица" не работят

Новата снежна покривка във Врачанския балкан за съжаление няма да зарадва любителите на белите спортове, защото съоръженията на писта "Пършевица" не работят. От 3 седмици не функционира ски-влекът, който е бил повреден от несръчен скиор, съобщиха от фирмата, която го поддържа. От тогава механиците се опитват да възстановят щетите, но едва днес..

публикувано на 24.03.18 в 13:20

"Светлинките" от Видин на "Орфееви таланти" в Пловдив

Видинският детски танцов състав "Светлинките" към Народно читалище "Светъл ден" участва в Националния младежки фолклорен конкурс "Орфееви таланти" в Пловдив. За това съобщи Йоана Ванкова , ръководител на школата: "Участваме в две категории. Едната е за камерни танци- ще изиграем танц по музика на Вени Петков. След това, в конкурсната програма- за..

публикувано на 24.03.18 в 10:14

Първата обиколка на туроператори в Торлашко завърши в Белоградчик

Първият ден от информационната обиколка на туристически оператори в Торлашко завърши в Белоградчик. В една от залите на Посетителския център за пръв път бе демонстриран интерактивен дисплей с холограмен ефект. Това е екран с размери 2 на 3 метра, на който бе показана 3D възстановка на изграждането на крепостта "Калето”. Тази атракция е дело на..

публикувано на 24.03.18 в 09:30