Болницата във Враца получи медикаменти и консумативи

Медиците във Враца отново излязоха на протест.
Снимка: Жоро Александров

В МБАЛ „Христо Ботев“ АД – Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. Информацията бе съобщена по време на проведения днес Медицински съвет, съобщиха от лечебницата.

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август, а до края на месец октомври останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември.

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг.

Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите. Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.- министър Лидия Нейчева вече са изпълнени.

Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.

Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране.

В същото време на днешния протест пред болницата най-коментираната тема беше дали е вярно, че изпълнителният директор Орлин Цветков е изтеглил заявлението си за напускане, което подаде преди 2 седмици. Информацията беше потвърдена от лекари, които и днес излязоха на протест и блокираха възловия булевард „Втори юни“.


Вижте още

Снимката на 15 декември 2017 година

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри увеличения на  водата  между 2 и 20 процента от догодина в 14 области, сред които Враца и Монтана.  Въпреки недоволството на хората срещу скока на цените председателят на регулатора Иван Иванов обясни по-рано, че не могат да бъдат постановени по-ниски цени. Стотици се събраха на протест в столицата...

публикувано на 15.12.17 в 18:05

Концерт-спектакъл „Незабравими мелодии от вчера и днес” ще гостува на Белоградчик

Симфониета – Видин гостува на белоградчишка сцена на 18 декември, понеделник, по повод коледните празници с концерт - спектакъла „Незабравими мелодии от вчера и днес”, под диригентството на Димитър Панов. Солисти са Джереми Мартин – саксофон, Боряна Бешева и Даниел Меса – вокал. Двамата вокали участват в програмата специално за концерта в..

публикувано на 15.12.17 в 17:41

Звеното по чистота във Видин сигнализира Главна инспекция по труда и омбудсмана

Работещи в общинското звено по чистота във Видин са сигнализирали инспекцията по труда, защото според тях правата им не са спазени.  От КНСБ в звеното твърдят, че не е плащано за работа през почивните дни. Настоява се също за средства за храна и по-добро възнаграждение за нощния труд, каза Павел Павлов от синдикатите: „За нощен труд..

публикувано на 15.12.17 в 17:23

Доброволци предадоха капачки в помощ на деца

Доброволците от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин предадоха голямо количество пластмасови капачки . Така младежите се включват в каузата „Дари капачка - спаси живот“. Кампанията е за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца, след като капачките бъдат рециклирани. Доброволците изпратиха 15..

публикувано на 15.12.17 в 17:08

Със статуетка и грамота се завърна видински ученик от национален екоконкурс

Директорът на Профилирана природо- математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин Румяна Петрова днес се срещна с Денис Димитров, който спечели първото място в конкурса "Вековните дървета говорят" и с учителя по биология Цеца Асенова. Снощи двамата се върнаха от столицата, където се проведе церемонията по награждаване. "Когато започна..

публикувано на 15.12.17 в 16:38

КЕВР реши за по-високи цени на водата от догодина в 14 области, стотици протестираха

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри увеличения на водата  между 2 и 20 процента от догодина в 14 области, сред които Враца и Монтана.  Въпреки недоволството на хората срещу скока на цените председателят на регулатора   Иван Иванов   обясни по-рано, че не могат да бъдат постановени по-ниски цени. Преди заседанието на КЕВР от..

публикувано на 15.12.17 в 16:18