Болницата във Враца получи медикаменти и консумативи

Медиците във Враца отново излязоха на протест.
Снимка: Жоро Александров

В МБАЛ „Христо Ботев“ АД – Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. Информацията бе съобщена по време на проведения днес Медицински съвет, съобщиха от лечебницата.

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август, а до края на месец октомври останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември.

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг.

Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите. Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.- министър Лидия Нейчева вече са изпълнени.

Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.

Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране.

В същото време на днешния протест пред болницата най-коментираната тема беше дали е вярно, че изпълнителният директор Орлин Цветков е изтеглил заявлението си за напускане, което подаде преди 2 седмици. Информацията беше потвърдена от лекари, които и днес излязоха на протест и блокираха възловия булевард „Втори юни“.


Вижте още

Снимката на 16 юли 2018 година

Вършец може да получи близо 1 милион евро по проекти. Общината кандидатства с три предложения по програма за развитие на селските райони 2014-2020 година. Обществено обсъждане на проект за асфалтиране на улици ще се проведе в Берковица. Ремонтните дейности ще бъдат финансирани с кредит от 600 000 лева, обясни кметът Милчо Доцов. 15 улици..

публикувано на 16.07.18 в 18:09

Йоана Лиловска от Мездра стана звезда на „Музите“

Малката певица изпълни народните песни "Цъфнало цвеке шарено“, „Мятало ленче ябълка“, „Шепа светлина“ и „Без радио не мога“ , с които взе най-високото отличие на 13-я Международен Младежки фестивал на изкуствата "Музите"- Созопол 2018. Талантливата звезда на „Музите“ се подготвя в Центъра за подкрепа на личностно развитие в Мездра..

публикувано на 16.07.18 в 16:58

Вършец чака финансиране за ремонти

Близо 1 милион евро могат да влязат във Вършец по проекти . Общината кандидатства с три предложения по програма за Развитие на селските райони 2014-2020 година.  Местният парламент даде съгласие Община Вършец да кандидатства с проект за реконструкцията на детска градина “Слънце” и спортните площадки на открито за баскетбол и волейбол, съобщи кметът..

публикувано на 16.07.18 в 15:12

Библиотеката в Каленик получи дарение

Библиотеката към читалище "Съзнание" във видинското село Каленик п олучи дарение от детски книги. Библиотекарят Вероника Венчова разказа повече за добрия жест:  "Една жена, детето ѝ пораснало и тя решила да дари детските му книжки. И публикувала в една група във Фейсбук, че има 15-ина книжки, ако някой има желание, да се запише."..

публикувано на 16.07.18 в 14:11

Община Берковица организира изкачване до връх „Ком“

Туристическият преход е на 22 юли /неделя" и е посветен на 168 години от рождението на Иван Вазов – Патриарха на българската литература. Сборният пункт е сградата на Общинска администрация в 7.00 часа сутринта. Ще има организиран транспорт за желаещите от Берковица до хижа Ком – нова. Изкачването към връх „Ком“ ще започне след като..

публикувано на 16.07.18 в 14:00

Завърши първата седмица от оперния фестивал в Белоградчик

С балета „Дон Кихот” по музика на Лудвиг Минкус и либрето на Мариус Петипа завърши първата седмица от летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали” . Лекият и забавен сюжет, в съчетание с великолепната игра на Марта Петкова, в ролята на Китра и Николай Хаджитанев, в ролята на Базил, бе един запомящ се финал на балетните..

публикувано на 16.07.18 в 11:00