Снимката на 12 октомври 2017 година

Стажант- репортерът в Радио ВИДИН Мартин Георгиев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ взима интервю от Мариян Маринов от същото училище, който влезе в ролята на директор на НАП- Видин в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".
Снимка: Радио ВИДИН

Ученици в Северозапада се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която се проведе днес, 12 октомври. 


В МБАЛ „Христо Ботев“ АД - Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. 

4900 пенсионери не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков. Това са пенсии, отпуснати преди 2006 г., а причината това да се случи е новият механизъм за преизчисляване. Компенсация за тях не се предвижда, защото няма законово основание. Догодина държавата ще заложи задължителна индексация на всички пенсии с 3,8 на сто, за да няма ощетени, каза Бисер Петков.


Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. 


Заключват нощем подлезите към жп гарата в Монтана. За целта ще бъдат поставени метални огради.


Близо 3 км улична мрежа е ремонтирана в Кула през лятото. В момента се довършва поставянето на знаци и маркировка. Това са основните и най-натоварени улици в града, каза кметът на Кула Владимир Владимиров.


Нови изисквания на здравното министерство предлагат извинителните бележки за учениците да се заплащат, защото издаването на документа не е включено в пакета услуги, които финансира здравната касата и личният лекар сам трябва да определя таксата. Д-р Емил Мушанов, който е председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари във Видин и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в страната каза, че подкрепя идеята, която в някои градове на страната вече се прилага.


Община Видин проведе Ден на отворените врати по повод Деня на българската община. Над 300 души посетиха администрацията. Гражданите бяха обслужвани от служителите в Информационния център бързо и качествено, съобщават от местната управа. На 15-ия етаж в сградата на общинската администрация във Видин беше открита документалната изложба, свързана с историята и развитието на Видинската община


Отворени врати, от 10.00 до 17.00 часа, за Деня на българската община организираха и в Козлодуй. Изявите продължават и в петък на плащад "Христо Ботев" от 18.00 часа, когато ще се състои официална церемония по връчване на отличия за принос в развитието на града и общината. Грамоти за подкрепа на обществени инициативи ще получат над 120 граждани и частни компании.


Най-новият и най-опитният служители на община Берковица получиха награди по повод Деня на общината. Награждаването бе част от редицата прояви, с които общинарите отбелязаха празника си, каза кметът Милчо Доцов. Община Берковица бе част и от инициативата "Мениджър за един ден". Институцията отвори вратите си за 14 младежи от 10 училища, които в рамките на два часа организираха младежко управление като заеха местата на кмет, заместник кметове и директори на дирекции.


Предстои обновяване на Народно читалище „Иван Вазов-1872“ в Берковица. В рамките на проект, ще се подменят седалките в салона, озвучителната и сценична техника, клуба на самодееца и репетиционната зала.

Вижте още

Обявяват нов конкурс за директор на училището в Якимово

Няма кандидат за директор на училището в Якимово. Регионалното управление на образованието в Монтана оповести имената на допуснатите кандидати за директори на четири училища в региона – всички те и досега са управлявали учебните заведения. На конкурс ще се явят: Бойка Симеонова за математическата гимназия в Монтана, Станка Костова за 7-мо..

публикувано на 21.06.18 в 16:30

Чака се решение на Апелативния съд по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов

В двумесечен срок Апелативният съд в София ще се произнесе с решение по дело срещу бившия кмет на Видин Румен Видов , съобщиха от съда. Привлечен е под отговорност за длъжностно присвояване. По делото Окръжният съд в Монтана наложи на Видов наказание от пет години лишаване от свобода. Според обвинението, Румен Видов, който беше кмет..

публикувано на 21.06.18 в 15:52
Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана

Синоптиците от Монтана обнадеждени след националния протест

“Оптимист съм, че ще ни има”. Това заяви Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Тя, заедно с колегите си- синоптици, протестираха пред БАН, тъй като са недоволни от неправомерното разпределение на отпуснати от държавата 15 милиона лева. За приложни дейности са предвидени едва 5 % от тази сума, което е крайно..

публикувано на 21.06.18 в 15:34

Дерегистрират служебно кола, необявена в срок пред "Пътна полиция"

Служебно ще се дерегистрират превозните средства на собственици, които в двумесечен срок от тяхното придобиване не са ги регистрирали на свое име в сектор "Пътна полиция ". Това предвижда разпоредба на Закона за движение по пътищата , която е в сила в края на 2017 година, а от този месец вече се изпълнява, съобщи началникът на отдел "Охранителна..

публикувано на 21.06.18 в 14:26

Седмокласниците в област Видин с по-добри резултати по математика

Седмокласниците в област Видин са се представили по-добре на Националното външно оценяване (НВО) по математика. Това каза за Радио Видин Веселка Асенова, началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Видин. На първия модул са се явили 671 ученици, а на втория - 470. Средните резултати по математика на първия модул са 25, 06 точки, а за..

публикувано на 21.06.18 в 12:51
Специалностите обяви административният директор на филиала Момчил Станков (вдясно). На представянето на магистърските програми присъстваха началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова и кметът на община Видин Огнян Ценков.

Видинският филиал на Русенския университет обяви магистърски програми за учители

Филиалът на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин представи магистърски програми за академичната 2018-а/2019-а година. Специалностите са предназначени за учителска квалификация за учители в средното образование. Кандидатите трябва да имат педагогическо образование. Обучението е в редовна и задочна форма. Административният директор на..

публикувано на 21.06.18 в 12:25