Снимката на 12 октомври 2017 година

Стажант- репортерът в Радио ВИДИН Мартин Георгиев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ взима интервю от Мариян Маринов от същото училище, който влезе в ролята на директор на НАП- Видин в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".
Снимка: Радио ВИДИН

Ученици в Северозапада се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която се проведе днес, 12 октомври. 


В МБАЛ „Христо Ботев“ АД - Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. 

4900 пенсионери не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков. Това са пенсии, отпуснати преди 2006 г., а причината това да се случи е новият механизъм за преизчисляване. Компенсация за тях не се предвижда, защото няма законово основание. Догодина държавата ще заложи задължителна индексация на всички пенсии с 3,8 на сто, за да няма ощетени, каза Бисер Петков.


Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. 


Заключват нощем подлезите към жп гарата в Монтана. За целта ще бъдат поставени метални огради.


Близо 3 км улична мрежа е ремонтирана в Кула през лятото. В момента се довършва поставянето на знаци и маркировка. Това са основните и най-натоварени улици в града, каза кметът на Кула Владимир Владимиров.


Нови изисквания на здравното министерство предлагат извинителните бележки за учениците да се заплащат, защото издаването на документа не е включено в пакета услуги, които финансира здравната касата и личният лекар сам трябва да определя таксата. Д-р Емил Мушанов, който е председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари във Видин и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в страната каза, че подкрепя идеята, която в някои градове на страната вече се прилага.


Община Видин проведе Ден на отворените врати по повод Деня на българската община. Над 300 души посетиха администрацията. Гражданите бяха обслужвани от служителите в Информационния център бързо и качествено, съобщават от местната управа. На 15-ия етаж в сградата на общинската администрация във Видин беше открита документалната изложба, свързана с историята и развитието на Видинската община


Отворени врати, от 10.00 до 17.00 часа, за Деня на българската община организираха и в Козлодуй. Изявите продължават и в петък на плащад "Христо Ботев" от 18.00 часа, когато ще се състои официална церемония по връчване на отличия за принос в развитието на града и общината. Грамоти за подкрепа на обществени инициативи ще получат над 120 граждани и частни компании.


Най-новият и най-опитният служители на община Берковица получиха награди по повод Деня на общината. Награждаването бе част от редицата прояви, с които общинарите отбелязаха празника си, каза кметът Милчо Доцов. Община Берковица бе част и от инициативата "Мениджър за един ден". Институцията отвори вратите си за 14 младежи от 10 училища, които в рамките на два часа организираха младежко управление като заеха местата на кмет, заместник кметове и директори на дирекции.


Предстои обновяване на Народно читалище „Иван Вазов-1872“ в Берковица. В рамките на проект, ще се подменят седалките в салона, озвучителната и сценична техника, клуба на самодееца и репетиционната зала.

Вижте още
В памет на Апостола, Видин

Снимката на 19 февруари 2018 година

На 19 февруари почетохме паметта на Апостола . Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски. В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода. Рецитал, посветен на Васил Левски, представиха деца от едноименната детска градина. Церемонията, по повод почитане паметта на великия..

публикувано на 19.02.18 в 18:00

Дават на съда договор между две болници

МБАЛ „Христо Ботев” е подала искова молба до Окръжен съд във Враца за обявяване на нищожността на сключения анекс към договор за наем от страна на лечебното заведение с частната болница „Вива Медика”, съобщиха от държавната болница. Договорът за наем на сградата, собственост на държавната болница, с частното лечебно заведение е от 18 март..

публикувано на 19.02.18 в 17:02

Оряхово отбеляза годишнината от гибелта на Васил Левски

"Левски! Име - знаме, име - титла! Във всяко българско сърце живее споменът за него - неуловимият Дякон, човекът с най-чиста душа. Личност, която е нравствена мярка за българите и пример за човешко съвършенство." С тези думи в Оряхово започна възпоменателното честване на 145 - ата годишнина от гибелта на Васил Левски, информираха от пресцентъра на Община..

публикувано на 19.02.18 в 13:41

Видински ученици се състезаваха за най-добър млад шофьор

Приключи първата част от училищния кръг на състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин . Съревнованието е част от графика за провеждане на национални състезания по професии за учебната 2017/2018 година.  Ученици се надпреварваха днес за най-добър шофьор. Милен Рачов от 12 клас..

публикувано на 19.02.18 в 13:00

Почетохме паметта на Апостола (видео+снимки)

Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски . В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода.   "Примерът на Дякон Игнатий- Васил Левски и днес ни задължава всички нас. Ако можем поне малко от неговата безкористност и безрезервна отдаденост да приложим в нашия..

публикувано на 19.02.18 в 11:26

Двама влязоха в ареста за незаконни разкопки в Рациария

Двама жители на видинското село Арчар са задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа за незаконни разкопки на територията на античен град Рациария . Полицаите предприели заградителни действия на територията на обекта,  след получен сигнал в 12.30 часа . Двамата мъже избягали и се укрили в съседен имот, където били заловени. В мазето на..

публикувано на 19.02.18 в 11:18