Снимката на 12 октомври 2017 година

Стажант- репортерът в Радио ВИДИН Мартин Георгиев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ взима интервю от Мариян Маринов от същото училище, който влезе в ролята на директор на НАП- Видин в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".
Снимка: Радио ВИДИН

Ученици в Северозапада се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която се проведе днес, 12 октомври. 


В МБАЛ „Христо Ботев“ АД - Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. 

4900 пенсионери не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков. Това са пенсии, отпуснати преди 2006 г., а причината това да се случи е новият механизъм за преизчисляване. Компенсация за тях не се предвижда, защото няма законово основание. Догодина държавата ще заложи задължителна индексация на всички пенсии с 3,8 на сто, за да няма ощетени, каза Бисер Петков.


Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. 


Заключват нощем подлезите към жп гарата в Монтана. За целта ще бъдат поставени метални огради.


Близо 3 км улична мрежа е ремонтирана в Кула през лятото. В момента се довършва поставянето на знаци и маркировка. Това са основните и най-натоварени улици в града, каза кметът на Кула Владимир Владимиров.


Нови изисквания на здравното министерство предлагат извинителните бележки за учениците да се заплащат, защото издаването на документа не е включено в пакета услуги, които финансира здравната касата и личният лекар сам трябва да определя таксата. Д-р Емил Мушанов, който е председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари във Видин и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в страната каза, че подкрепя идеята, която в някои градове на страната вече се прилага.


Община Видин проведе Ден на отворените врати по повод Деня на българската община. Над 300 души посетиха администрацията. Гражданите бяха обслужвани от служителите в Информационния център бързо и качествено, съобщават от местната управа. На 15-ия етаж в сградата на общинската администрация във Видин беше открита документалната изложба, свързана с историята и развитието на Видинската община


Отворени врати, от 10.00 до 17.00 часа, за Деня на българската община организираха и в Козлодуй. Изявите продължават и в петък на плащад "Христо Ботев" от 18.00 часа, когато ще се състои официална церемония по връчване на отличия за принос в развитието на града и общината. Грамоти за подкрепа на обществени инициативи ще получат над 120 граждани и частни компании.


Най-новият и най-опитният служители на община Берковица получиха награди по повод Деня на общината. Награждаването бе част от редицата прояви, с които общинарите отбелязаха празника си, каза кметът Милчо Доцов. Община Берковица бе част и от инициативата "Мениджър за един ден". Институцията отвори вратите си за 14 младежи от 10 училища, които в рамките на два часа организираха младежко управление като заеха местата на кмет, заместник кметове и директори на дирекции.


Предстои обновяване на Народно читалище „Иван Вазов-1872“ в Берковица. В рамките на проект, ще се подменят седалките в салона, озвучителната и сценична техника, клуба на самодееца и репетиционната зала.

Вижте още

Монтана кани малки художници да рисуват духови оркестри

Община Монтана обявява  международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”, съобщават от местната управа.  В него могат да участват ученици от начален и прогимназиален етап. Участниците ще се съревновават в  две възрастови групи  – между 7 и 11 години и 12 и 15 години. Децата трябва да творят по тема “Музиката и танците на моя..

публикувано на 17.10.17 в 14:11

Веселка Асенова е новият началник на РУО Видин

Веселка Асенова е новият началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Видин. Тя спечели конкурса за мястото, обявен от Министерството на образованието и науката преди около месец. Само двама кандидати подадоха документи за овакантения пост. Веселка Асенова e дългогодишен преподавател по "Физика", преди назначението в РУО преподаваше в..

публикувано на 17.10.17 в 12:53

Камион удари каруца в Монтанско, пострада жена

Жена пострада вчера вечерта  при пътен инцидент между камион и каруца в Монтанско. Катастрофата е станала на пътя между  с. Златия към гр. Вълчедръм . Пострадалата, която се е возела в каруцата, е настанена в болница без опасност за живота, с фрактура на таза. Товарният автомобил, който се е движил с несъобразена скорост, удря отзад каруцата, която е..

публикувано на 17.10.17 в 10:51

Делегираните бюджети са пагубни за малките училища, алармират учители от Видин

Новият закон за образованието доведе до хаос в системата. Това каза след срещата си с учители от област Видин народният представител от БСП Ирена Анастасова : "Големият проблем е, че с всичките тези образователни стандарти и с новия закон, бюрократичната тежест за учителя стана вече нечовешка. Вместо да има време да работи с децата, българският учител..

публикувано на 17.10.17 в 08:52

С Празник на хляба във Видин започват инициативите, посветени на Димитровден

С "Празник на хляба" от днес започват инициативите (виж по-долу), посветени на духовния празник на Видин- Димитровден . Събитието ще се проведе в Центъра за обучение, изкуство и култура към Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- бившата Турска поща, от 11 часа. "Стартираме с "Празник на хляба", който ще включва изложба на обредни хлябове и..

публикувано на 17.10.17 в 08:22

Затварят пътен участък във Враца заради ремонт

Важен пътен участък във Враца ще бъде затворен от днес, 17 октомври, съобщиха от общинската управа. Заради планирани строително-ремонтни дейности на бул. „Мито Орозов“ по възстановяване на пътните настилки, до 27 октомври ще бъде затворен участъкът от кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Мито Орозов“, т.е. светофарите на пл. „Руски“ до..

публикувано на 17.10.17 в 08:07