Снимката на 12 октомври 2017 година

Стажант- репортерът в Радио ВИДИН Мартин Георгиев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ взима интервю от Мариян Маринов от същото училище, който влезе в ролята на директор на НАП- Видин в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".
Снимка: Радио ВИДИН

Ученици в Северозапада се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която се проведе днес, 12 октомври. 


В МБАЛ „Христо Ботев“ АД - Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. 

4900 пенсионери не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков. Това са пенсии, отпуснати преди 2006 г., а причината това да се случи е новият механизъм за преизчисляване. Компенсация за тях не се предвижда, защото няма законово основание. Догодина държавата ще заложи задължителна индексация на всички пенсии с 3,8 на сто, за да няма ощетени, каза Бисер Петков.


Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. 


Заключват нощем подлезите към жп гарата в Монтана. За целта ще бъдат поставени метални огради.


Близо 3 км улична мрежа е ремонтирана в Кула през лятото. В момента се довършва поставянето на знаци и маркировка. Това са основните и най-натоварени улици в града, каза кметът на Кула Владимир Владимиров.


Нови изисквания на здравното министерство предлагат извинителните бележки за учениците да се заплащат, защото издаването на документа не е включено в пакета услуги, които финансира здравната касата и личният лекар сам трябва да определя таксата. Д-р Емил Мушанов, който е председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари във Видин и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в страната каза, че подкрепя идеята, която в някои градове на страната вече се прилага.


Община Видин проведе Ден на отворените врати по повод Деня на българската община. Над 300 души посетиха администрацията. Гражданите бяха обслужвани от служителите в Информационния център бързо и качествено, съобщават от местната управа. На 15-ия етаж в сградата на общинската администрация във Видин беше открита документалната изложба, свързана с историята и развитието на Видинската община


Отворени врати, от 10.00 до 17.00 часа, за Деня на българската община организираха и в Козлодуй. Изявите продължават и в петък на плащад "Христо Ботев" от 18.00 часа, когато ще се състои официална церемония по връчване на отличия за принос в развитието на града и общината. Грамоти за подкрепа на обществени инициативи ще получат над 120 граждани и частни компании.


Най-новият и най-опитният служители на община Берковица получиха награди по повод Деня на общината. Награждаването бе част от редицата прояви, с които общинарите отбелязаха празника си, каза кметът Милчо Доцов. Община Берковица бе част и от инициативата "Мениджър за един ден". Институцията отвори вратите си за 14 младежи от 10 училища, които в рамките на два часа организираха младежко управление като заеха местата на кмет, заместник кметове и директори на дирекции.


Предстои обновяване на Народно читалище „Иван Вазов-1872“ в Берковица. В рамките на проект, ще се подменят седалките в салона, озвучителната и сценична техника, клуба на самодееца и репетиционната зала.

Вижте още

Засилен трафик по пътищата се очаква в последния от трите почивни дни

В утрешния ден от 14.00 до 20.00 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната, припомнят от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи..

публикувано на 23.09.18 в 15:45

Читалището в мездренското село Върбешница отбеляза 90 години от създаването си

В мездренското село Върбешница отбелязаха заедно Деня на независимостта на България и 90-та годишният юбилей на НЧ "Пробуда 1928". На  празника присъстваха много жители и гости на селото. Тържеството уважиха и кметът на Мездра инж. Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова и общински съветници.  В тържествената програма участваха..

публикувано на 23.09.18 в 13:47

Община Мездра отбеляза Европейския ден без автомобили

Европейският ден без автомобили - 22 септември бе отбелязан с велопоход и състезание по майсторско управление на велосипед. В село Долна Кремена участниците в проявите присъстваха на тържеството за празника на селото, като над 150 участници стартираха тази година. В 11.00 часа започна и състезанието по майсторско управление на велосипед, в което се..

публикувано на 23.09.18 в 13:09

От утре Лом е домакин на международен театрален фестивал

За единадесета поредна година Лом ще бъде домакин на международния фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка.  Официалната церемония по откриването е на 24 септември, понеделник, от 16,30 часа, пред сградата на читалище "Постоянство 1856". В 17,00 часа театралната програма ще бъде открита от любителска театрална формация при НЧ..

публикувано на 23.09.18 в 10:11

Костадин Георгиев: Не очаквам ново поскъпване на хляба

Няма опасност от ново поскъпване на хляба до новата зърнена реколта. Това прогнозира Костадин Георгиев , хлебопроизводител от Монтана, който потвърди, че увеличението на цената на насъщния, вече е факт в цяла Северозападна България:  "Ако цената на зърното се задържи не прогнозирам ново поскъпване на хляба. На този етап всички промени нагоре,..

публикувано на 23.09.18 в 09:57

Ученици от Лом демонстрираха майсторско управление на велосипеди, ролери и ховърборд

Проявата бе организирана във връзка с Европейската седмица на мобилността от Община Лом, Велополицейска академия и Еко-клуб "Нова Генерация". Много млади участници се включиха тази година в инициативата, каза Наталия Стефанова , експерт в Община Лом. "Състезанието премина много добре, с емоциите присъщи за него. Имахме доста малки участници..

публикувано на 23.09.18 в 08:36