Снимката на 12 октомври 2017 година

Стажант- репортерът в Радио ВИДИН Мартин Георгиев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ взима интервю от Мариян Маринов от същото училище, който влезе в ролята на директор на НАП- Видин в рамките на инициативата "Мениджър за един ден".
Снимка: Радио ВИДИН

Ученици в Северозапада се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт "Мениджър за един ден", която се проведе днес, 12 октомври. 


В МБАЛ „Христо Ботев“ АД - Враца са доставени всички необходими медикаменти и консумативи. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. 

4900 пенсионери не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков. Това са пенсии, отпуснати преди 2006 г., а причината това да се случи е новият механизъм за преизчисляване. Компенсация за тях не се предвижда, защото няма законово основание. Догодина държавата ще заложи задължителна индексация на всички пенсии с 3,8 на сто, за да няма ощетени, каза Бисер Петков.


Видинска света митрополия получи дарение от две чуждестранни благотворителни сдружения. Хуманитарната помощ се разпределя между социални заведения в област Видин. 


Заключват нощем подлезите към жп гарата в Монтана. За целта ще бъдат поставени метални огради.


Близо 3 км улична мрежа е ремонтирана в Кула през лятото. В момента се довършва поставянето на знаци и маркировка. Това са основните и най-натоварени улици в града, каза кметът на Кула Владимир Владимиров.


Нови изисквания на здравното министерство предлагат извинителните бележки за учениците да се заплащат, защото издаването на документа не е включено в пакета услуги, които финансира здравната касата и личният лекар сам трябва да определя таксата. Д-р Емил Мушанов, който е председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари във Видин и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в страната каза, че подкрепя идеята, която в някои градове на страната вече се прилага.


Община Видин проведе Ден на отворените врати по повод Деня на българската община. Над 300 души посетиха администрацията. Гражданите бяха обслужвани от служителите в Информационния център бързо и качествено, съобщават от местната управа. На 15-ия етаж в сградата на общинската администрация във Видин беше открита документалната изложба, свързана с историята и развитието на Видинската община


Отворени врати, от 10.00 до 17.00 часа, за Деня на българската община организираха и в Козлодуй. Изявите продължават и в петък на плащад "Христо Ботев" от 18.00 часа, когато ще се състои официална церемония по връчване на отличия за принос в развитието на града и общината. Грамоти за подкрепа на обществени инициативи ще получат над 120 граждани и частни компании.


Най-новият и най-опитният служители на община Берковица получиха награди по повод Деня на общината. Награждаването бе част от редицата прояви, с които общинарите отбелязаха празника си, каза кметът Милчо Доцов. Община Берковица бе част и от инициативата "Мениджър за един ден". Институцията отвори вратите си за 14 младежи от 10 училища, които в рамките на два часа организираха младежко управление като заеха местата на кмет, заместник кметове и директори на дирекции.


Предстои обновяване на Народно читалище „Иван Вазов-1872“ в Берковица. В рамките на проект, ще се подменят седалките в салона, озвучителната и сценична техника, клуба на самодееца и репетиционната зала.

Вижте още

Катастрофа затвори за час Е-79

Катастрофа затвори движението по международен път Е79 между Мездра и Ботевград, за час. Тежкото произшествие е станало малко преди 18 часа в местността "Копяновец", край Ботевград, потвърдиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ударът е между "Форд" с видинска регистрация и камион с пазарджишки номера, в лентата за движение в посока към Враца. Има..

публикувано на 12.12.17 в 19:31

Снимката на 12 декември 2017

Още улици ще бъдат асфалтирани до края на годината във Враца, съобщават от Общината.   В момента се извършват подготвителни дейности за асфалтиране на улиците, компрометирани от Водния цикъл – Етап 1 и Етап 2 -  „Борис I“, „Георги Апостолов“,  „Подбалканска“, както и ул. „Свети Мина“ в жилищен комплекс „Дъбника“ и ул. „Герена“ в кв. Кулата...

публикувано на 12.12.17 в 17:41

Сборник ще включи творби на млади писатели в Монтана

Инициативата е на Младежка банка - Монтана .  В Регионална библиотека “Гео Милев” бяха обявени победителите от конкурса за младежка авторска творба, организиран от младежкия екип. 10 автори представиха 45 творби. Отличени са 19 произведения, съобщи Сибил Бойчев координатор в Младежка банка: "Журито беше от 5 души, от 3 различни организации.....

публикувано на 12.12.17 в 17:33

Нов протест готвят срещу цената на водата

От 1 януари в 14 области в страната, сред които Враца и Монтана, поскъпват цените на ВиК-услугите. Във Вършец, където тази година се проведоха протести срещу цената на водата, която плащат в момента, е планирано ново увеличение- 2.89 за кубик. Подготвя се нов протест. "За нас е изключително неприятна новина. Знаете, след двата протеста, които..

публикувано на 12.12.17 в 17:20

Проблемно кръстовище във Враца вече е с осветление

Кръстовището с кръгово движение на обходния път на Враца вече е осветено. 24 прожектора, като всеки от тях е с LED-светлини и мощност 100 вата, обливат района, като помагат на шофьорите в тъмното да се ориентират най-правилно. В понеделник беше пуснато пробно осветлението, но се оказа, че има още подробности за доизпипване. От вторник обаче..

публикувано на 12.12.17 в 17:10

Обществен съвет във Враца отчете резултатите от борбата с корупцията

Заместник областният управител на Враца Мирослав Комитски председателства последното за годината заседание на Областния обществен съвет по превенция и противодействие на корупцията , съобщават от областната администрация. На срещата бяха представени реализираните от териториалните звена на изпълнителната власт и представителите на местната власт..

публикувано на 12.12.17 в 16:29