Заключват нощем подлезите към жп гарата в Монтана

Снимка: БГНЕС

За целта ще бъдат поставени метални огради. Дежурният на гарата ще има задача да ги затваря вечер в 22 часа, а сутрин ще ги отключва в 6. В подлезите е доста мръсно. 
„Това е единственият начин да ги опазим от нежелано присъствие”, заяви кметът Златко Живков и допълни:
"Двата подлеза на железопътната гара- с чистене, паркът пред гарата и автогарата- с косене на тревата, с изчистване на графитите... Петте търговски обекта, които са частни и са в лошо състояние и не се поддържат, само единият се поддържа, сега трябва да сменим прозорците, да направим проходима тази зона."
Базарът в центъра на Монтана също се чисти. Собствениците на магазини нямат желание да се занимават с това. Общината е чистила и част от булевард «Елин Пелин» в ж.к. "Пъстрина". 

Вижте още

Снимката на 23 октомври 2017 година

Вицепрезидентът Илияна Йотова е гост на 7-ата Регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" , която се провежда във Видин. Днешната регионална среща бе посветена на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.  От 1 ноември се въвежда зимното поддържане на Републиканските пътища , предприемат се необходимите действия за осигуряване..

публикувано на 23.10.17 в 18:05

Поставиха табели на дървета в Крайдунавския парк на Видин

По повод Деня на видинската екология Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин постави обозначителни табели с информация за растителните видове в района на Центъра за обучение, изкуство и култура към библиотеката. "На 23 октомври се отбелязва Денят на видинската екология. Тази година решихме да обозначим растителните видове около..

публикувано на 23.10.17 в 17:38

"Млади възрожденци" се срещнаха във Видин

Вицепрезидентът Илияна Йотова е гост на Седмата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" , която се провежда във Видин. "В президентската институция и в мое лице вие имате приятели, защото повече от всякога съм убедена, че в днешния свят, който е много тревожен и много опасен, ние сме задължени към нашите младежи, към нашите деца, към..

публикувано на 23.10.17 в 17:18

Напредва ремонт на път в Монтанско

Довършва се ремонтът на пътя от Монтана до границата с област Видин, след село Превала. За целта държавата отпусна 8 200 000 лева. Средствата ще бъдат използвани за рехабилитацията на три отсечки с обща дължина от 27 километра, уточни Дилян Димитров , народен представител от ГЕРБ Монтана: "Първият етап е 3-километровият участък, който е между..

публикувано на 23.10.17 в 17:00

Зимното поддържане на пътищата започва от 1 ноември

От 1 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища, предприемат се необходимите действия за осигуряване на безопасното пътуване на шофьорите по високопланинските пътища и проходи. Подготовката за зимния сезон върви по график, съобщават от Пътната агенция. От там призовават шофьорите да сменят летните гуми със зимни. Тази седмица..

публикувано на 23.10.17 в 16:49

Синодът проверява избора на епархийски избиратели във Видин

Канонично-правна комисия, назначена от Синода ще проверява избора на епархийски избиратели във Видин. Причината са постъпили сигнали, каза Александра Михалева началник отдел "Връзки с обществеността" към Синода на Българската православна църква. „В светия Синод са постъпили сигнали за неправомерно проведени избори за епархийски..

публикувано на 23.10.17 в 16:16