Село Белимел почита въстаник

Паметникът на Върбан Пенов в село Белимел.
Снимка: Радио ВИДИН

Изложба за Върбан Пенов представят от 10,30 часа в читалище "Пейо Яворов 1926" в монтанското село Белимел. Експозицията е част от тържествата, които са посветени на 180 години от въстанието на предводителя Върбан Пенов и 140 години от освобождението на чипровския край от турско робство. Анюта Каменова- Борин, историк и краeвед обясни още:
"Върбан Пенов, който е родом от Бели мел, където правят тези тържества във връзка с годишнината, правят конференция, ще поднасят цветя на лобната плоча, където той е загинал. Главен организатор е бившата кметица и историк Радка Димитрова, която е успяла да събере абсолютно всичко, което през годините е издавано за Върбан Пенов- статии, книги."

Вижте още

Мъж от Видин е задържан за телефонна измама

Светкавичните действия на служители от Районно управление- Видин и адекватната реакция на местна жителка предотвратиха телефонна измама в града, съобщават от областната дирекция на МВР. Вчера, в 13.00 часа 59-годишна жена съобщила на тел.112, че в момента разговаря по стационарния си телефон с мъж, поискал сумата от 2500 лева за освобождаване на..

публикувано на 22.11.17 в 09:42

100 безработни младежи започват работа по програма в община Ружинци

100 младежи ще бъдат назначени в Ружинци по европейската програмата "Заетост на младежи до 29 години" , по която Общината е кандидатствала. Проектът на местната управа вече е одобрен. Той осигурява заетост по 8 часа на ден. Общинска администрация- Ружинци и Дирекция "Бюро по труда- Белоградчик" започнаха съвместна кампания по провеждане на работни срещи с..

публикувано на 22.11.17 в 08:43
Момичета от 11 клас на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец, работещи по Национална програма „Научи се да даряваш“ отбелязаха Деня на християнското семейство като спазиха народните традиции и изпекоха обреден хляб, наречен с пожелания за здраве, късмет и благоденствие за учителите и учениците.

Снимката на 21 ноември 2017 година

Въведение Богородично - празник на Божията майка и Ден на православната християнска младеж и семейство . В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин бе отслужена тържествена света литургия. Деца от детска градина "Арабела" посетиха църквата "Св. Николай", след което гостуваха и на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Вкусна..

публикувано на 21.11.17 в 17:50
Кметът на Мездра Генади Събков подписа договор за финансиране на ремонтните дейности.

Община Мездра ще получи близо 2 милиона лева за ремонт на улици и тротоари

Проектът, разработен и представен пред Държавен фонд земеделие преди повече от година получава финансиране, съобщават от Общината в Мездра .  Близо 2 милиона лева ще получи местната управа за рехабилитация и реконструкция на инфраструктура в града. На 20.11.2017 г. кметът Генади Събков подписа договор с Държавен фонд земеделие за..

публикувано на 21.11.17 в 16:08

Във Враца стартира кампанията "Осинови врачанско семейство"

Уникалната за България инициатива „Осинови врачанско семейство“ започна днес, навръх деня на християнското семейство. Това е 15-ото поредно издание на кампанията, чиято крайна цел е хората с по-големи финансови възможности да зарадват деца от социално слаби семейства за Коледа и Нова година с подаръци. Целта на инициативата припомни Евелина..

публикувано на 21.11.17 в 15:58

Областен щаб провери готовността за зимата в Северозапада

Областният  щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия проведе заседание във Враца , съобщиха от областната администрация в града под Околчица. На него присъстваха и областните управители на Видин и Монтана,   директорите на областните пътни управления на двете области, както и представители на общините, ръководители и служители на..

публикувано на 21.11.17 в 15:35