Полицията иззе над 170 кг риба от бракониер на язовир "Огоста"

| обновено на 06.12.17 в 17:09
Снимка: Радио ВИДИН

Непосредствено преди Никулден, при вечерна проверка в района на монтанското село Горно Церовене, инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/- Монтана са забелязали хора, извършващи риболов с мрежи в язовир "Огоста". Бракониерите се опитали да избягат, като преди това са взели със себе си и улова от близо 200 кг риба. Служителите на ИАРА веднага са подали сигнал в полицията. 
"Засечено е лице, което редовно бракониерства на този язовир. Преди около седмица колегите го бяха заловили съвместно с полицията, беше му иззет един автомобил със 136 мрежи и 4 или 5 лодки. Вчера същият човек, с друг автомобил, е заловен със 176 кг бяла риба, пак съвместно с полицията на Монтана. Отново е иззет автомобилът и е заведено досъдебно производство срещу лицето", съобщи Росен Николов, началник на Отдел "Рибарство и контрол - Западна България" в ИАРА.
При друга проверка, на 2 декември на язовир "Огоста", са намерени около 100 метра хрилни мрежи.
"Там е съвместна проверка с Централна рибно- опазваща организация, с която също в Монтана работим много добре. При съвместната проверка са открити мрежите. Рибата, която е намерена вътре, е освободена."


Вижте още

Снимката на 16 ноември 2018 година

Видинското училище "Любен Каравелов" отбеляза Световния ден в памет на жертвите от пътно-транспортни злополуки , който е на 18 ноември. Програмата започна с изложба на детски рисунки и предаване по училищното радио. Ученици от 2-ри и 3-ти клас, учители и родители излязоха след това на шествие от кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Широка“ до..

обновено на 16.11.18 в 17:48

11 златни сватби в Мездра за Деня на християнското семейство

Община Мездра организира златни сватби за Деня на християнското семейство – 21 ноември. Инициативата е първа по рода си, в която 11 двойки от Мездра ще подновят брачните си клетви след 50 години съвместен живот, съобщават от местната управа. Тържеството ще се проведе в Ритуалната зала от 10.30 ч., където съпрузите ще могат отново да си..

публикувано на 16.11.18 в 16:18

Ломчани излизат на протест

Жители на град Лом излизат на протест  утре срещу високите цени на горивата, високите данъци и цялостната политика на правителството. Това каза за Радио ВИДИН един от организаторите на недоволството  Анатоли Цветанов :  "Протестът е насочен срещу високите цени на горивата, високите данъци и искаме да се вдигне минималната заплата... Северозападна..

публикувано на 16.11.18 в 16:01

Започна монтирането на коледния базар във Враца

Започна монтирането на първите къщички за коледния базар във Враца . За поредна година той ще бъде позициониран на площад „Христо Ботев“. Кметът на Враца Калин Каменов : „Очаква се да бъде открит в края на ноември. Той ще работи до 31 декември, а в началото на новата година, при подходящи атмосферни условия, ще започне ремонтът на..

обновено на 16.11.18 в 15:56

Шестокласници от Белоградчик говориха за наркотиците

Учениците от 6 клас на СУ „Христо Ботев” в Белоградчик се срещнаха с обществените възпитатели към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Темата, която беше представена на децата беше „Видове наркотици и влиянието им върху организма”.  „Наркотикът е вещество, чийто прием променя функционирането и на..

публикувано на 16.11.18 в 14:44

Кметът на Монтана: "Готови сме за първия сняг"

Екипите и техниката на Общинско предприятие „Чистота” в Монтана имат пълна готовност за почистването на първия сняг , заяви кметът Златко Живков. Извършена е профилактика на 15-те тежкотоварни машини, които покриват градските зони. В складовете има 800 тона пясък и 70 тона сол. Предварителната подготовка за зимата включва и санитарна..

публикувано на 16.11.18 в 14:36