Полицията иззе над 170 кг риба от бракониер на язовир "Огоста"

| обновено на 06.12.17 в 17:09
Снимка: Радио ВИДИН

Непосредствено преди Никулден, при вечерна проверка в района на монтанското село Горно Церовене, инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/- Монтана са забелязали хора, извършващи риболов с мрежи в язовир "Огоста". Бракониерите се опитали да избягат, като преди това са взели със себе си и улова от близо 200 кг риба. Служителите на ИАРА веднага са подали сигнал в полицията. 
"Засечено е лице, което редовно бракониерства на този язовир. Преди около седмица колегите го бяха заловили съвместно с полицията, беше му иззет един автомобил със 136 мрежи и 4 или 5 лодки. Вчера същият човек, с друг автомобил, е заловен със 176 кг бяла риба, пак съвместно с полицията на Монтана. Отново е иззет автомобилът и е заведено досъдебно производство срещу лицето", съобщи Росен Николов, началник на Отдел "Рибарство и контрол - Западна България" в ИАРА.
При друга проверка, на 2 декември на язовир "Огоста", са намерени около 100 метра хрилни мрежи.
"Там е съвместна проверка с Централна рибно- опазваща организация, с която също в Монтана работим много добре. При съвместната проверка са открити мрежите. Рибата, която е намерена вътре, е освободена."


Вижте още

117 търговци ще предлагат мартеници в Монтана

Всяка година Община Монтана дава възможност за продажбата на символите на пролетта. Мартеници ще се предлагат на площад “Алеко Константинов” в центъра на града и жилищните квартали “Младост”, Плиски” и “Пъстренци”. Най-много са желаещите да предлагат мартеници в центъра на Монтана. Всеки един от 117-те търговци плаща такса от по 2 лева на ден, уточниха..

публикувано на 17.02.18 в 15:00

Жители на Северозапада протестираха за пореден път

Протестиращите направиха автошествие по булевард "Панония" и се насочиха към изхода на Видин в посока София, където оставиха автомобилите си и затвориха главния път до Дунав мост 2: "Отново сме тук по същата причина, защото искат да ни заблудят, че нещо е тръгнало с тази магистрала. Очевидно няма нищо такова. Затова- продължаваме!" Исканията са за..

публикувано на 17.02.18 в 14:00

Урок по родолюбие бе проведен в Белоградчик

С урок по родолюбие учениците от Начално училище "Васил Левски” в Белоградчик почетоха своя училищен патрон. Урокът изнесе основателят на проекта „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ” Искрен Красимиров. Той започна с филм за Паисий, който пръв разпалва свободолюбивите мисли и желания на поробения български народ. След това бе прожектиран и филм за Васил Левски. "Само..

публикувано на 17.02.18 в 11:00

Видинчанин представя България в ООН

Марио Илиев от Видин ще представи България на тазгодишния Младежки форум за инициативи на ООН. Единадесетокласникът от езиковата гимназия и доброволец в Общинския съвет по наркотични вещества е преминал през няколко етапа на подбор, обясни той за Радио Видин: " Много се радвам, че ще участвам и ще представя България. Младежкият форум за инициативи на..

публикувано на 17.02.18 в 10:30

Повече от 400 ученици ще се включат в зимния спортен празник "Враца 2018”

Община Враца организира за 33-ти път традиционния зимен спортно-туристически празник "Враца - 2018”. Той ще започне от 10:00 ч. в местността "Ученически колонии“. Мероприятието е под патронажа на кмета Калин Каменов и цели да популяризира зимния туризъм сред учениците и населението. Съорганизатор е Българската асоциация "Спорт за всички”. Участниците в..

публикувано на 17.02.18 в 09:55

Започва фестивалът "Фършанги" в Бърдарски геран

Традиционният фестивал "Фършанги" ще се проведе във врачанското село Бърдарски геран. Фършанги за католическия свят и банатските българи са дните преди великите пости, когато се организират карнавални шествия. Тази година периодът се падна на 12 и 13 февруари, но по организационни причини фестивалът ще се проведе на 17 февруари- това обясни за Радио Видин..

публикувано на 17.02.18 в 09:15