Полицията иззе над 170 кг риба от бракониер на язовир "Огоста"

| обновено на 06.12.17 в 17:09
Снимка: Радио ВИДИН

Непосредствено преди Никулден, при вечерна проверка в района на монтанското село Горно Церовене, инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/- Монтана са забелязали хора, извършващи риболов с мрежи в язовир "Огоста". Бракониерите се опитали да избягат, като преди това са взели със себе си и улова от близо 200 кг риба. Служителите на ИАРА веднага са подали сигнал в полицията. 
"Засечено е лице, което редовно бракониерства на този язовир. Преди около седмица колегите го бяха заловили съвместно с полицията, беше му иззет един автомобил със 136 мрежи и 4 или 5 лодки. Вчера същият човек, с друг автомобил, е заловен със 176 кг бяла риба, пак съвместно с полицията на Монтана. Отново е иззет автомобилът и е заведено досъдебно производство срещу лицето", съобщи Росен Николов, началник на Отдел "Рибарство и контрол - Западна България" в ИАРА.
При друга проверка, на 2 декември на язовир "Огоста", са намерени около 100 метра хрилни мрежи.
"Там е съвместна проверка с Централна рибно- опазваща организация, с която също в Монтана работим много добре. При съвместната проверка са открити мрежите. Рибата, която е намерена вътре, е освободена."


Вижте още

Снимката на 22 май 2018 година

Чудотворната икона на Св. Богородица "Одигитрия Байталска" пристигна за поклонение във Видинска епархия. Иконата се намира в катедралния храм "Св. Димитър Солунски". Иконата на Богородица ще посети и други храмове и градове в пределите на Видинската епархия. 1,59 млрд. лв. от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." ще бъдат вложени в..

публикувано на 22.05.18 в 17:55

320 самодейци участваха в събора "Пролет край Огоста"

320 самодейци преминаха през сцената на читалището в Бойчиновци по време на традиционния Събор на народното творчество „Пролет край Огоста-2018”. Началото даде кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев, под чийто патронаж, за трета поредна година се провежда това събитие. На сцената на читалище „Възраждане1932” в Бойчиновци самодейните..

публикувано на 22.05.18 в 17:30

Бивши работници във фирма за чистота във Видин отново излязоха на протест заради неизплатени заплати

Бивши работници във фирма за чистота във Видин днес излязоха на протест заради неизплатени от няколко години заплати . Задълженията на бившия концесионер по чистотата към тях възлизат на над половин милион лева: "Събрахме се, за да стачуваме и да си вземем парите. Не искаме нищо, което не е заслужено. Искаме си нашето. Лъжат ни- елате сега, елате утре-..

публикувано на 22.05.18 в 17:11

Започва най-мащабното обновяване на училища, детски градини, черкви и читалища в Монтана

Близо 10 милиона лева ще бъдат инвестирани за ремонти на училища, детски градини, черкви и читалища в община Монтана тази година, съобщи кметът Златко Живков в навечерието на 24-май – Денят на българската просвета, култура и на славянската писменост. Още на 25 май ще започне работата по сградата на ІІІ и ІV СОУ. Само за строителните..

публикувано на 22.05.18 в 16:24

Проект за Общ устройствен план бе обсъден в Ново село

Обществено обсъждане на проекта за Общ устройствен план на Община Ново бе проведено днес.   В него взеха участие ръководители на Общинска администрация, кметове на населени места, общински съветници, земеделски производители, граждани. Още от 9 ч. на разположение на желаещите бяха изложени картографични материали, отразяващи новите изменения...

публикувано на 22.05.18 в 16:11

Чудотворната икона на св. Богородица "Одигитрия Байталска" пристигна във Видин

Байталската чудотворната икона на Божията майка бе донесена за поклонение във Видин. Духовници и миряни посрещнаха светинята в катедралния "Св. вмчк Димитър Солунски". Иконата се пази в девическия манастир "Рождество на Пресвета Богородица“ край село Байтал, Украйна. В миналото там имало по-стар манастир, който бил разрушен, но иконата оцеляла,..

публикувано на 22.05.18 в 12:59