Полицията иззе над 170 кг риба от бракониер на язовир "Огоста"

| обновено на 06.12.17 в 17:09
Снимка: Радио ВИДИН

Непосредствено преди Никулден, при вечерна проверка в района на монтанското село Горно Церовене, инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/- Монтана са забелязали хора, извършващи риболов с мрежи в язовир "Огоста". Бракониерите се опитали да избягат, като преди това са взели със себе си и улова от близо 200 кг риба. Служителите на ИАРА веднага са подали сигнал в полицията. 
"Засечено е лице, което редовно бракониерства на този язовир. Преди около седмица колегите го бяха заловили съвместно с полицията, беше му иззет един автомобил със 136 мрежи и 4 или 5 лодки. Вчера същият човек, с друг автомобил, е заловен със 176 кг бяла риба, пак съвместно с полицията на Монтана. Отново е иззет автомобилът и е заведено досъдебно производство срещу лицето", съобщи Росен Николов, началник на Отдел "Рибарство и контрол - Западна България" в ИАРА.
При друга проверка, на 2 декември на язовир "Огоста", са намерени около 100 метра хрилни мрежи.
"Там е съвместна проверка с Централна рибно- опазваща организация, с която също в Монтана работим много добре. При съвместната проверка са открити мрежите. Рибата, която е намерена вътре, е освободена."


Вижте още

Снимката на 16 август 2018 година

Депонирането на строителни отпадъци в района на Южна промишлена зона във Видин е временно. Това обясни кметът на Община Видин Огнян Ценков в отговор на въпрос на Радио ВИДИН за демонтирането на настилката на площад "Бдинци" и струпването на материалите в Южната промишлена зона на града . Заспиване зад волана причини катастрофа край Дунав мост 2..

публикувано на 16.08.18 в 18:00

Видин се включва в Националната АНТИСПИН кампания

Доброволно, анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще бъде проведено от Регионалната здравна инспекция във Видин. Инициативата е част от Националната лятна АНТИСПИН кампания, каза експертът в институцията Наталия Милкова: "Регионална здравна инспекция- Видин ще се включи, като на 20 и 21 август, от 10:00-12:00 часа, ще..

публикувано на 16.08.18 в 17:46

Поправителен дом за непълнолетни откриха във Враца

Поправителният дом в Бойчиновци се премести във Враца , а днес обектът, който е част от затвора, беше открит. Символично лентата прерязаха заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, заместник-главният директор на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията" главен комисар Васил Миладинов и началникът на мястото за..

обновено на 16.08.18 в 16:10

Кола блъсна две деца на пешеходна пътека във Враца

Шофьор блъсна две деца на пешеходна пътека във Враца . Инцидентът стана този следобед на оживеното кръстовище на бул. "Екзарх Йосиф“ и "Ген. Леонов“ в града. По думите на майката на двете пострадали момиченца, става дума за нещастно стечение на обстоятелствата. Камион, който опитвал да завие, спрял, за да даде предимство на пресичащите..

публикувано на 16.08.18 в 15:53

Баластрират улици във видинското село Цар Симеоново

Кметът на Община Видин Огнян Ценков посети село Цар Симеоново, за да се запознае с изпълнението на дейностите  по Програма "Местни инициативи" и по баластриране на непроходимите улици в населеното място. След подаден сигнал за лошо състояние на вътрешна улица от жителка на селото, която се нуждае от ежедневна медицинска помощ, участъкът, до който..

обновено на 16.08.18 в 15:39

Временно е депонирането на строителни отпадъци в Южна промишлена зона във Видин

Депонирането на строителни отпадъци в района на Южна промишлена зона във Видин е временно. Това обясни кметът на Община Видин Огнян Ценков в отговор на въпрос на Радио ВИДИН за демонтирането на настилката на площад "Бдинци" и струпването на материалите в Южната промишлена зона на града. "Депото е временно и е създадено, докато се организира..

публикувано на 16.08.18 в 14:26