Полицията иззе над 170 кг риба от бракониер на язовир "Огоста"

| обновено на 06.12.17 в 17:09
Снимка: Радио ВИДИН

Непосредствено преди Никулден, при вечерна проверка в района на монтанското село Горно Церовене, инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/- Монтана са забелязали хора, извършващи риболов с мрежи в язовир "Огоста". Бракониерите се опитали да избягат, като преди това са взели със себе си и улова от близо 200 кг риба. Служителите на ИАРА веднага са подали сигнал в полицията. 
"Засечено е лице, което редовно бракониерства на този язовир. Преди около седмица колегите го бяха заловили съвместно с полицията, беше му иззет един автомобил със 136 мрежи и 4 или 5 лодки. Вчера същият човек, с друг автомобил, е заловен със 176 кг бяла риба, пак съвместно с полицията на Монтана. Отново е иззет автомобилът и е заведено досъдебно производство срещу лицето", съобщи Росен Николов, началник на Отдел "Рибарство и контрол - Западна България" в ИАРА.
При друга проверка, на 2 декември на язовир "Огоста", са намерени около 100 метра хрилни мрежи.
"Там е съвместна проверка с Централна рибно- опазваща организация, с която също в Монтана работим много добре. При съвместната проверка са открити мрежите. Рибата, която е намерена вътре, е освободена."


Вижте още

Снимката на 13 декември 2017

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на министерства и трансфери към общини в размер на над 39 млн. лева, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. По бюджета на община Видин за консервация, реставрация и експониране на Общинския драматичен театър „Вида“ и за строително-монтажни работи на сградата на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ се..

публикувано на 13.12.17 в 18:08

Продават срещу криптовалута неработещо предприятие в Ружинци

Металообработващо предприятие във видинското село Ружинци е обявено за продажба и като възможност за разплащане се посочва и криптовалута.Офертата е за продажба на 92,53 % от акциите на предприятието. Според лицензиран оценител стойността на имота е 1,250 млн. евро, каза собственикът Юлиана Борисова. Казва, че предлагана цена за продажба е около..

публикувано на 13.12.17 в 17:50
Любен Кънев представя инициативата си пред журналисти в Монтана.

Момчета от дома в Бойчиновци играят себе си в театрална постановка

Момчета от Поправителния дом в Бойчиновци подготвят спектакъла "Забравените". Идеята е на актьора Любен Кънев, който работи с тях от около месец. "Тези деца, излизайки от Поправителния дом, в един труден за тях път се срещат с нас и с нашите деца и обикновено с тях се случва същото нещо, тоест те отново, поради липса на подадена ръка и на..

публикувано на 13.12.17 в 17:34

Видин получава 3 милиона лева за театъра и английската гимназия

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на министерства и трансфери към общини в размер на над 39 млн. лева, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. По бюджета на община Видин за консервация, реставрация и експониране на Общинския драматичен театър „Вида“ и за строително-монтажни работи на сградата на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ се..

обновено на 13.12.17 в 16:44

Ясни са кандидатите за Видински митрополит

Светият Синод определи листата с епископите-кандидати за нов Видински митрополит , съобщават от Патриаршията. Това стана на редовно заседание на Синода. Кандидатите за митрополитския избор във Видинска епархия са: Драговитийски епископ Даниил, викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия; Белоградчишки епископ Поликарп, трети викарий..

публикувано на 13.12.17 в 15:57

Община Монтана получи близо 2,5 млн. лева за ремонт на улица

Правителството преведе 2 450 000 лева по сметката на Община Монтана целеви средства за реконструкция на улица „Индустриална” , съобщи кметът Златко Живков. Това е един от най-големите инфраструктурни пътни проекти в рамките на града, по които ще се работи следващата година, съобщават от местната управа. В проектирането  му  ще бъдат включени..

публикувано на 13.12.17 в 15:47