Депутат с питане до регионалния министър за поскъпването на вода в мездренските села

Снимка: Борис Радославов

Въпрос за драстичното увеличение на цената на водата в шест села от община Мездра отправи народният представител Красимир Богданов до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Жителите на селата Зверино, Игнатица, Елисейна, Очин дол, Зли дол и Оселна в края на ноември се вдигнаха на протест срещу предлаганото повишение на цената на водата, което е с близо лев за кубик. Те са отправили въпрос до регионалното министерство, но до сега няма отговор, каза Богданов. Той допълни, че при него е постъпила жалба, която е придружена с подписите на 1300 души от шестте села:

"Несъгласието на хората от въпросните населени места е свързано с това, че няма причина, която да поражда увеличение на цената на водата. Тези села са в планински район. Водата се придвижва по гравитачен път. Няма помпи, не се използва електроенергия. Не са правени и някакви съществени подобрения, още повече, че самият водопровод е изграден със средства на хората от тези населени места. Те са закупили материали. С доброволен труд са положени тръбите навремето, може би преди 50-60 години, така че няма нещо, което да е променило ситуацията, за да се налага увеличение на водата"-
каза Богданов, който е народен представител от групата на „Обединени патриоти“ от област Враца.

Писмото от жителите на селата е отправено и до Комисията за енергийно и водно регулиране, където предлаганата цена ще се разглежда утре. Това не отменя ангажимента на регионалното министерство, коментира Богданов. Според него твърденията на ВиК- Враца не са подкрепени от конкретна програма, която по срокове и по дейности да показва какво точно ще се извърши.


Вижте още
Живата мартеница под формата на сърце на 1 март 2017 година на площада във Видин

Крепостта „Баба Вида“ ще оживее в мартеница на видинския площад

Община Видин започна подготовката за отбелязване на Първи март , като продължава инициативата „Най-голямата жива мартеница“, съобщават от местната управа. За пета поредна година видински ученици ще облекат бели и червени фланелки и този път ще „изрисуват“ на площад „Бдинци“ средновековната крепост „Баба Вида“. Идеята живата мартеница да покаже..

публикувано на 20.02.18 в 13:10

Младеж падна от третия етаж на комплекс за деца с увреждания в Роман

Младеж е бил докаран от Роман в тежко състояние във врачанската болница, където лекарите се борят за живота му. 17-годишният Асен Маринов е възпитаник на комплекса за социални услуги за деца с увреждания в града край Искъра. П ри падането на земята, той е получил тежки наранявания. Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във..

публикувано на 20.02.18 в 12:55

Общинският съвет в Белоградчик ще гласува годишни планове и отчети

Редовно заседание на Общински съвет – Белоградчик ще се проведе утре , 21 февруари , от 14.30 часа. Общинските съветници ще гласуват решение за състоянието на престъпността и обществения ред на територията на общината, Общинския план за младежта, План за действие на община Белоградчик в изпълнение на Областната стратегия за интегриране на..

публикувано на 20.02.18 в 11:15

Кола удари пешеходка в Козлодуй

Жена на 63 години е блъсната от автомобил в Козлодуй . Инцидентът е станал вчера, 19 февруари, около 18:30 часа. Автомобилът, управляван от 38-годишен жител на града е ударил жената на пешеходна пътека. Пострадалата е транспортирана в болница. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 20.02.18 в 10:46

Малката Габриела от Берковица получи дарение от Младежкия общински съвет

От Младежки общински съвет в Берковица помогнаха на тригодишно момиченце с церебрална парализа. „3-годишното дете страда от тежка форма на детска церебрална парализа и новата инвалидна количка бе единствения шанс на детето да бъде сред останалите “ – казаха за Радио Видин младежи от организацията. Парите са събрани на Коледен..

публикувано на 20.02.18 в 08:51
В памет на Апостола, Видин

Снимката на 19 февруари 2018 година

На 19 февруари почетохме паметта на Апостола . Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски. В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода. Рецитал, посветен на Васил Левски, представиха деца от едноименната детска градина. Церемонията, по повод почитане паметта на великия..

публикувано на 19.02.18 в 18:00