Снимката на 6 декември 2017 година

Снимка: Колаж на Радио ВИДИН

На Никулден десетки вярващи в Северозапада почетоха свети Никола.

Линията на бедност в България през 2018 г. ще е 321 лева, реши правителството. Сумата е със 7 лева по-висока в сравнение с размера ѝ през настоящата година. Парите са крайно недостатъчни, смятат видинчани: "С доходите, които моето семейство получава е много трудно. Много трудно стигане от едното взимане на пари до другото взимане на пари... 1000 лева трябва да получава един човек... Аз мисля, че човек трябва да преживява с около 500 лева. Аз успявам някъде с толкова да изкарам месеца нормално... Хубаво е нашите политици и ръководителите на тази страна един ден да останат с тези пари, да нахранят семействата си, да купят, каквото трябва за вкъщи и да видят става ли или не става..."

Програма "Работа" ще продължи и през следващата година до месец август.

Хората в област Враца са на четвърто място по размера на заплати в страната, показват данни на териториалното статистическо бюро. Данните са за 2016 г.

До 20 декември да бъдат извършени проверки във всички 28 области, в над 30 лечебни заведения, сключили договори за съвместна дейност с друго лечебно заведение, разпореди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. „Практиката на болница в болницата е един от основните канали за източването на държавни и общински дружества“, каза главният прокурор и посочи за пример Враца. Той допълни, че болницата във Враца е превела на дружество, което е наемател близо 15 милиона лева, а получила в пъти по-малко. В лечебното заведение в града под Околчица, заедно с това в Ловеч, където са установени незаконосъобразно сключени договори, са започнали досъдебни производства, каза още Сотир Цацаров.

Прокуратурата проверява Бюрото по труда в Лом.

Въпрос за драстичното увеличение на цената на водата в селата от община Мездра отправи народният представител Красимир Богданов до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Жителите на шест населени места протестираха срещу увеличението. Те са отправили питане до регионалното министерство, но до сега няма отговор, каза Красимир Богданов след среща с жители на селата от Искърското дефиле, които са потърпевши от поскъпването. Жалбата е придружена с подписите на 1300 души от тези населени места, заяви Богданов.

Община Видин обявява конкурс за най-атрактивна външна коледна украса.

Ученици от ОУ "Любен Каравелов", Видин предадоха събраните коледни изненади на Български младежки Червен кръст в града за кампанията "Подари ме", съобщиха от училището.

Благотворителен концерт в подкрепа на талантливи деца от Видин подготвят няколко организации. Събитието ще се състои утре, от 17 часа в храмът "Св. Николай" в града. Участници в концерта ще са Детски драматичен център- Зайчар и Вокална група "Дунавска дъга" към СУ "Св.св.Кирил и Методий" във Видин.

Вижте още

Две коли катастрофираха край Враца

Две коли се удариха малко след 15 часа днес на входа на Враца в посока от Монтана към София. Сблъсъкът е станал на разклона за квартал "Бистрец". Според свидетелства на участниците в ПТП-то, идващ от квартала "Опел Вектра" не е спрял на знак "Стоп" и е бил пометен от идващия по пътя с предимство "Опел Астра". И двете коли са с врачански..

публикувано на 20.01.18 в 16:26

В Брегово събират подписка за изселване на проблемно ромско семейство

Видинският окръжен съд освободи двамата братя, които предизвикаха размирици в навечерието на Нова година в Брегово. Баща им обаче остава в ареста, каза за Радио Видин кметът на общината, Милчо Лалов: " Бащата е задържан, докато се произнесе съдът. Единият му син е под "домашен арест", а другият е освободен. В общи линии съдът се е съобразил с..

публикувано на 20.01.18 в 14:50

"Враца софтуер" популяризира дигиталния маркетинг

ИТ-обществото "Враца софтуер" организира среща, която има за цел да популяризира дигиталния маркетинг като професия. Идеята на софтуерната организация е да осигури на съгражданите качествено образование, което да помогне за намирането на добрe платена работа във Враца. В края на февруари ще започне и четиримесечен курс по дигитален мапкетинг, който е..

публикувано на 20.01.18 в 14:41

Враца вече има стая за разпознаване

С финансиране от прокуратура на република България в сградата на Окръжен следствен отдел при окръжната прокуратура във Враца беше изградена стая за разпознаване.  Новият обект се състои от две помещения, снабдени с аудио и видео връзка и разделени от стъклена преграда, която позволява видимост само в една посока. Досега следователите..

публикувано на 20.01.18 в 12:49
връх Ком в зимни условия

Група от над 10 любители ще изкачва връх Ком

Зимно изкачване на връх Ком под наслов "От където започва България" ще направи група от над 10 любители на планината днес. " Избрахме връх Ком, защото той е атрактивен за изкачване със снегоход. Не е алпийски терен, не е необходима специализирана екипировка или специална подготовка. Ком е култово място за планинарите, защото е един от..

публикувано на 20.01.18 в 09:50

Бабинден ще отбележат днес в Брегово

Денят на родилната помощ или Бабинден ще бъде отбелязан днес в Брегово. Това обясни за Радио Видин кметът на общината, Милчо Лалов: " Това е една традиция, която е отразена в общинския културен календар. Празникът ще започне в 12 часа в стола на средното училище. Ще присъстват около 65 жители. Ще свири градският духов оркестър. Ще бъде проведен и..

публикувано на 20.01.18 в 09:00