Снимката на 6 декември 2017 година

Снимка: Колаж на Радио ВИДИН

На Никулден десетки вярващи в Северозапада почетоха свети Никола.

Линията на бедност в България през 2018 г. ще е 321 лева, реши правителството. Сумата е със 7 лева по-висока в сравнение с размера ѝ през настоящата година. Парите са крайно недостатъчни, смятат видинчани: "С доходите, които моето семейство получава е много трудно. Много трудно стигане от едното взимане на пари до другото взимане на пари... 1000 лева трябва да получава един човек... Аз мисля, че човек трябва да преживява с около 500 лева. Аз успявам някъде с толкова да изкарам месеца нормално... Хубаво е нашите политици и ръководителите на тази страна един ден да останат с тези пари, да нахранят семействата си, да купят, каквото трябва за вкъщи и да видят става ли или не става..."

Програма "Работа" ще продължи и през следващата година до месец август.

Хората в област Враца са на четвърто място по размера на заплати в страната, показват данни на териториалното статистическо бюро. Данните са за 2016 г.

До 20 декември да бъдат извършени проверки във всички 28 области, в над 30 лечебни заведения, сключили договори за съвместна дейност с друго лечебно заведение, разпореди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. „Практиката на болница в болницата е един от основните канали за източването на държавни и общински дружества“, каза главният прокурор и посочи за пример Враца. Той допълни, че болницата във Враца е превела на дружество, което е наемател близо 15 милиона лева, а получила в пъти по-малко. В лечебното заведение в града под Околчица, заедно с това в Ловеч, където са установени незаконосъобразно сключени договори, са започнали досъдебни производства, каза още Сотир Цацаров.

Прокуратурата проверява Бюрото по труда в Лом.

Въпрос за драстичното увеличение на цената на водата в селата от община Мездра отправи народният представител Красимир Богданов до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Жителите на шест населени места протестираха срещу увеличението. Те са отправили питане до регионалното министерство, но до сега няма отговор, каза Красимир Богданов след среща с жители на селата от Искърското дефиле, които са потърпевши от поскъпването. Жалбата е придружена с подписите на 1300 души от тези населени места, заяви Богданов.

Община Видин обявява конкурс за най-атрактивна външна коледна украса.

Ученици от ОУ "Любен Каравелов", Видин предадоха събраните коледни изненади на Български младежки Червен кръст в града за кампанията "Подари ме", съобщиха от училището.

Благотворителен концерт в подкрепа на талантливи деца от Видин подготвят няколко организации. Събитието ще се състои утре, от 17 часа в храмът "Св. Николай" в града. Участници в концерта ще са Детски драматичен център- Зайчар и Вокална група "Дунавска дъга" към СУ "Св.св.Кирил и Методий" във Видин.

Вижте още

Снимката на 23 октомври 2018 година

В Белоградчик посрещнаха чудотворната икона на „Света Богородица Скоропослушница“. Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с още 2 700 000 лева ремонтни дейности по водопроводната мрежа в Лом . 237 обекта на спешната медицинска помощ в страната ще бъдат напълно обновени и модернизирани със 163,5 млн.лв. по..

публикувано на 23.10.18 в 17:59
Дунав мост 2, снимка от дрон

Дунав продължава да спада

Продължава да спада нивото на река Дунав в целия българо-румънски участък в последните месеци, каза Тони Тодоров от Изпълнителна агенция "Морска администрация". Причините са липсата на валежи. "Определено това създава проблеми за корабоплаването, тъй като корабите не могат да си използват пълния капацитет и плават с намален товар, което означава,..

публикувано на 23.10.18 в 17:03

Отбелязахме Деня на видинската екология

Денят на видинската екология се чества от 2002 година. Датата 23 октомври е избрана неслучайно- през 1999 година на този ден във Видин акостират два кораба, на които се провежда Дунавска конференция, ръководена от Симеон Сакскобургготски. Николай Цветков- член на УС на туристическо дружество "Бонония", по чиято идея се чества Денят на видинската..

публикувано на 23.10.18 в 16:11

Безплатни прегледи на костна плътност в Козлодуй

Фондация АДРА – България, гр. София, с подкрепата на Община Козлодуй, ще извърши безплатни прегледи на костна плътност с цел ранно диагностициране и навременна превенция на остеопороза. Фондацията разполага със съвременна апаратура и високо квалифицирани специалисти. Прегледите ще се извършат на 7, 8 и 9 ноември 2018 г. от 9:30 ч., в гр...

публикувано на 23.10.18 в 16:00

СУ "Цар Симеон Велики" спечели състезанието "Аз познавам Видин"

Отборът на СУ "Цар Симеон Велики" спечели 10-ото юбилейно ученическо състезание „Аз познавам Видин” , което се проведе в залата на Общинския съвет. Тази година надпреварата беше под наслов "Какво бих направил за своя град". Пет отбора от видинските училища "Любен Каравелов", "Цар Симеон Велики", "Иван Вазов", "Петко Славейков" и "Св. Св...

публикувано на 23.10.18 в 14:30

Четвъртокласници посетиха библиотеката в седмицата на четенето

Проекти „В творчеството на поетите- красотата на римите” и драматизация на римувана приказка представиха във видинската библиотека учениците от 4 "б" клас на училище "Цар Симеон Велики" , с класен ръководител Нели Иванова . Децата казаха, че обичат книгите, а любимите им заглавия са както класическите произведения , като "Пипи Дългото чорапче"..

публикувано на 23.10.18 в 13:42