Снимката на 6 декември 2017 година

Снимка: Колаж на Радио ВИДИН

На Никулден десетки вярващи в Северозапада почетоха свети Никола.

Линията на бедност в България през 2018 г. ще е 321 лева, реши правителството. Сумата е със 7 лева по-висока в сравнение с размера ѝ през настоящата година. Парите са крайно недостатъчни, смятат видинчани: "С доходите, които моето семейство получава е много трудно. Много трудно стигане от едното взимане на пари до другото взимане на пари... 1000 лева трябва да получава един човек... Аз мисля, че човек трябва да преживява с около 500 лева. Аз успявам някъде с толкова да изкарам месеца нормално... Хубаво е нашите политици и ръководителите на тази страна един ден да останат с тези пари, да нахранят семействата си, да купят, каквото трябва за вкъщи и да видят става ли или не става..."

Програма "Работа" ще продължи и през следващата година до месец август.

Хората в област Враца са на четвърто място по размера на заплати в страната, показват данни на териториалното статистическо бюро. Данните са за 2016 г.

До 20 декември да бъдат извършени проверки във всички 28 области, в над 30 лечебни заведения, сключили договори за съвместна дейност с друго лечебно заведение, разпореди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. „Практиката на болница в болницата е един от основните канали за източването на държавни и общински дружества“, каза главният прокурор и посочи за пример Враца. Той допълни, че болницата във Враца е превела на дружество, което е наемател близо 15 милиона лева, а получила в пъти по-малко. В лечебното заведение в града под Околчица, заедно с това в Ловеч, където са установени незаконосъобразно сключени договори, са започнали досъдебни производства, каза още Сотир Цацаров.

Прокуратурата проверява Бюрото по труда в Лом.

Въпрос за драстичното увеличение на цената на водата в селата от община Мездра отправи народният представител Красимир Богданов до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Жителите на шест населени места протестираха срещу увеличението. Те са отправили питане до регионалното министерство, но до сега няма отговор, каза Красимир Богданов след среща с жители на селата от Искърското дефиле, които са потърпевши от поскъпването. Жалбата е придружена с подписите на 1300 души от тези населени места, заяви Богданов.

Община Видин обявява конкурс за най-атрактивна външна коледна украса.

Ученици от ОУ "Любен Каравелов", Видин предадоха събраните коледни изненади на Български младежки Червен кръст в града за кампанията "Подари ме", съобщиха от училището.

Благотворителен концерт в подкрепа на талантливи деца от Видин подготвят няколко организации. Събитието ще се състои утре, от 17 часа в храмът "Св. Николай" в града. Участници в концерта ще са Детски драматичен център- Зайчар и Вокална група "Дунавска дъга" към СУ "Св.св.Кирил и Методий" във Видин.

Вижте още

Снимката на 25 април 2018 година

Седмокласничката Елена Радулова от Природо-математическата гимназия във Видин спечели златен медал и първо място в България на националния кръг на единадесета олимпиада по история и цивилизация. Отчуждителни процедури между Мездра и Ботевград за изграждането на скоростния път до София се провеждат в момента. Стартирана е и процедурата по избор..

публикувано на 25.04.18 в 18:00

Водата в населени места в Монтанско стана годна за пиене

Питейната вода в няколко населени места в общините Монтана , Бойчиновци и Георги Дамяново вече е годна. Здравната инспекция в Монтана беше обявила за негодна водата от централното захранване п оради мътност  в квартал “Огоста” в Бойчиновци и селата от общината Пали лула и Охрид. В община Монтана питейната течност беше извън нормите в Безденица,..

публикувано на 25.04.18 в 17:00

Седемгодишен пианист от Враца е втори на конкурс в Париж

Боян Николов от Враца спечели II-ро място на  XIV Международен конкурс по пиано “Николай  Рубенщайн”, който се проведе от 15 до 22 април в Париж. Музикален педагог на 7-годишния талант е Олга Младенова от музикалната школа към НЧ “Развитие“- Враца. С  нейна помощ талантливото момче опознава и се радва на света на музиката вече трета година...

публикувано на 25.04.18 в 16:48

По-малко социално слаби хора отчитат в Монтана

С 13 % са намалели хората на социални подпомагане в област Монтана за първите три месеца на годината. Една от причините е напускане на страната с цел работа, съобщи директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане” (РДСП) Георги Цеков : От началото на годината до края на март са отпуснати помощи за над 4 милиона и половина лева на 25 400..

публикувано на 25.04.18 в 15:59

Видин се бори с комарите по нов метод, без пушек

Две обработки срещу комари са извършени на територията на Видин през последните два дни. Предприето е спешно третиране заради нашествието от хапещите насекоми през последната седмица. Обработките са извършени по стария договор от 2017 година, обясни общинското ръководство. "Атмосферните условия не позволяваха обработки досега, иначе от 2016 година..

публикувано на 25.04.18 в 15:52

Ансамбъл "Дунав" представя "Северняшка сватба" в Ново село

Видинският Ансамбъл за народни песни и танци “Дунав” ще изнесе концерт в село Ново село тази вечер. Ръководителят на формацията Деян Славчев съобщи какво е предвидено в програмата: "Това ще бъде премиера на новия спектакъл, който го подготвяме за Пазарджик, наречен "Северняшка сватба". В самия спектакъл са вплетени най-специфичните неща, които..

публикувано на 25.04.18 в 15:21