Раздават храни на диабетици във Видинско

Снимка: Радио ВИДИН АРХИВ

Близо 750 диабетици ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти във Видинска област. Помощта, включваща най-необходимите храни за диабетиците, ще бъде разпределена тази събота, 9 декември, съобщи председателят на Клуб "Диабет" Катина Велкова:

"Ориз, леща, маслини, месо - това, което трябва да яде един диабетик и да е полезно за него. Храните ще бъдат раздавани само срещу лична карта в събота, 9 декември, от 12,30 часа, във Военния клуб във Видин. Ако дойде някой, който трябва да вземе за друг човек, трябва да носи и неговата лична карта, и собствената си."


Раздаването на хранителните пакети ще започне от Брегово и ще завърши в Белоградчик.

"Започват в 8,30 часа от Брегово, минават на Ново село, Видин, Кула, Димово и Белоградчик. До 15,30 часа ще минат и на град Белоградчик."


Хранителните пакети са осигурени от Българската асоциация "Диабет", част от която е и видинската организация на диабетиците.

Вижте още
Живата мартеница под формата на сърце на 1 март 2017 година на площада във Видин

Крепостта „Баба Вида“ ще оживее в мартеница на видинския площад

Община Видин започна подготовката за отбелязване на Първи март , като продължава инициативата „Най-голямата жива мартеница“, съобщават от местната управа. За пета поредна година видински ученици ще облекат бели и червени фланелки и този път ще „изрисуват“ на площад „Бдинци“ средновековната крепост „Баба Вида“. Идеята живата мартеница да покаже..

публикувано на 20.02.18 в 13:10

Младеж падна от третия етаж на комплекс за деца с увреждания в Роман

Младеж е бил докаран от Роман в тежко състояние във врачанската болница, където лекарите се борят за живота му. 17-годишният Асен Маринов е възпитаник на комплекса за социални услуги за деца с увреждания в града край Искъра. П ри падането на земята, той е получил тежки наранявания. Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във..

публикувано на 20.02.18 в 12:55

Общинският съвет в Белоградчик ще гласува годишни планове и отчети

Редовно заседание на Общински съвет – Белоградчик ще се проведе утре , 21 февруари , от 14.30 часа. Общинските съветници ще гласуват решение за състоянието на престъпността и обществения ред на територията на общината, Общинския план за младежта, План за действие на община Белоградчик в изпълнение на Областната стратегия за интегриране на..

публикувано на 20.02.18 в 11:15

Кола удари пешеходка в Козлодуй

Жена на 63 години е блъсната от автомобил в Козлодуй . Инцидентът е станал вчера, 19 февруари, около 18:30 часа. Автомобилът, управляван от 38-годишен жител на града е ударил жената на пешеходна пътека. Пострадалата е транспортирана в болница. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 20.02.18 в 10:46

Малката Габриела от Берковица получи дарение от Младежкия общински съвет

От Младежки общински съвет в Берковица помогнаха на тригодишно момиченце с церебрална парализа. „3-годишното дете страда от тежка форма на детска церебрална парализа и новата инвалидна количка бе единствения шанс на детето да бъде сред останалите “ – казаха за Радио Видин младежи от организацията. Парите са събрани на Коледен..

публикувано на 20.02.18 в 08:51
В памет на Апостола, Видин

Снимката на 19 февруари 2018 година

На 19 февруари почетохме паметта на Апостола . Видин отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски. В катедралния храм "Св. Димитър Солунски" бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода. Рецитал, посветен на Васил Левски, представиха деца от едноименната детска градина. Церемонията, по повод почитане паметта на великия..

публикувано на 19.02.18 в 18:00