Раздават храни на диабетици във Видинско

Снимка: Радио ВИДИН АРХИВ

Близо 750 диабетици ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти във Видинска област. Помощта, включваща най-необходимите храни за диабетиците, ще бъде разпределена тази събота, 9 декември, съобщи председателят на Клуб "Диабет" Катина Велкова:

"Ориз, леща, маслини, месо - това, което трябва да яде един диабетик и да е полезно за него. Храните ще бъдат раздавани само срещу лична карта в събота, 9 декември, от 12,30 часа, във Военния клуб във Видин. Ако дойде някой, който трябва да вземе за друг човек, трябва да носи и неговата лична карта, и собствената си."


Раздаването на хранителните пакети ще започне от Брегово и ще завърши в Белоградчик.

"Започват в 8,30 часа от Брегово, минават на Ново село, Видин, Кула, Димово и Белоградчик. До 15,30 часа ще минат и на град Белоградчик."


Хранителните пакети са осигурени от Българската асоциация "Диабет", част от която е и видинската организация на диабетиците.

Вижте още

Снимката на 21 август 2018 година

Средно с около 200 лева ще е загубата на клиентите застраховани по гражданска отговорност във фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик". Това са 29 000 потребители, чиито полици не са на разсрочено плащане. Това заяви пред народните представители заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, с ресор "Застраховане" Ралица Агайн,..

публикувано на 21.08.18 в 18:10

Приключва "Забавно лято в библиотеката" в Мездра

На финала вече е юбилейното пето издание на „Забавно лято в библиотеката – 2018“ в Народно читалище ”Просвета 1925” Мездра. Тази година децата участници доказаха, че в библиотеката в град Мездра „мишката няма да изяде книжката“. За целия екип на библиотеката беше удоволствие всеки делничен ден да посреща малките любознайковци, които се включваха във..

публикувано на 21.08.18 в 17:08

Оряхово брас бенд е новото име на духовия оркестър в Оряхово

Младежкият духов оркестър към Центъра за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс „Людмила Живкова“ в Оряхово получи име. Това се случи в дните на панаира, който градът отпразнува за 87-ми път. В следващите си изяви младежите ще се представят на сцена като "Оряхово брас бенд", каза кръстницата на оркестъра и секретар а общината..

публикувано на 21.08.18 в 14:20

Родители и деца сами обновиха детска площадка в Ребърково

Родители и деца обновиха детските спортни площадки в село Ребърково. Ентусиастите закупили боя и освежили всички съоръжения, намиращи се в детската площадка зад спирката в центъра на селото. Споделят, че редовно се грижат за мястото, защото там се забавляват техните деца и искат да се чувстват по-комфортно. Надяват се хората да уважат техния..

публикувано на 21.08.18 в 11:37

Задържаха двама, откраднали кола в Макреш

Двама мъже, откраднали "Фолксваген Голф", са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Кула. Сигналът за липсващия автомобил в село Макреш е получен на тел.112 в 19.10 часа вчера. 20 минути по-късно полицейски автопатрул засякъл превозното средство в района на ТЕЦ-Видин. Забелязвайки полицаите, шофьорът направил обратен завой и поел в посока..

публикувано на 21.08.18 в 11:27

Български и шотландски гайди за "Белокаменица"

Над 450 души ще участват в третото издание на Националния фолклорен фестивал "Белокаменица" , който ще се проведе на 25 август в мездренското село Царевец. Организатор е местното кметство и читалище, със съдействието на Община Мездра. Още в 8:30 ч. духова музика ще огласи площада, а за 9:30 ч. е предвидено дефиле на участниците,..

публикувано на 21.08.18 в 11:18