Видинско участие в "Дъвка за балончета"

Снимка: Васко Громков Личен архив


"Дъвка за балончета" - най-новият български филм, който днес тръгва по екраните в страната, е с видинско участие. Роля в лентата, която разказва за поколението на 80-те, има известният диджей, изпълнител и журналист от Видин Васко Громков. Това е една сбъдната детска мечта, разказа диджеят:

"Имах си един списък с мечти и една от тях бе да се снимам във филм. През 88-ма не успях, бях на финала за една роля в "Маргарит и Маргарита", двама души останахме тогава, но не успях да се класирам. 30 години по-късно това нещо се случи и съм адски щастлив, защото има някаква символика - през 88-ма не успях, а действието в "Дъвка за балончета" се развива в 88-ма и в наши дни, през 2015-та. Така че, когато ми се обади режисьорът Станислав Тодоров, веднага се съгласих. Още повече, че аз съм единственият, който играе себе си- диждей. Това е една съвсем малка роля, но пък има сцена с Теодора Духовникова..."

"Как така сватба без "Бяла роза"?!" Това е една от репликите на Васко Громков, на която публиката реагира и се забавлява. Тя е част от сценария, в живота диджеят категорично заявява, че никога не би я употребил.

"Дъвка за балончета" е направен изключително майсторски - има тръпка, има носталгия, има и модерни неща, смята Васко Громков. Целия разговор с него може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Започна петиция отново да се мият улиците в Лом

Жител на Лом инициира онлайн петиция с искане общинската администрация да предприеме мерки за редовно измиване на уличната мрежа в града. Кирил Коцев посочва, че повече от 20 години дунавският град не разполага с техника и персонал за измиване на улиците. Дейности по изминаване на уличната мрежа съответно не се провеждат и това крие рискове за..

публикувано на 16.11.18 в 16:25

Община Ново село има готовност за зимата

Лятото тази година продължи по-дълго и даде възможност на хората да привършат подготовката за зимата . Невралгични за община Ново село са пътищата и по-точно участъците с навявания, които откъсват от околния свят две села – Ясен и Винарово. Ето защо бе обърнато внимание на общинските пътища, за които е осигурено опесъчаване. Изрязани са и..

публикувано на 16.11.18 в 11:36

Във Видин отново ще излязат на протестно автошествие

На протестно автошествие ще излязат в неделя граждани във Видин . Организират се в социалната мрежа. Срещу какво е недоволството и какви са искания, обяснява Вартан Папикян: „Искаме да не се увеличават данъците, да не се повишава „Гражданска отговорност“, да се повишават цените на горивата, на хляба, на всичко и да си ходят. Да..

публикувано на 15.11.18 в 18:37

В частен приют ще се грижат за бездомните кучета във Враца

Във Враца сдружението за защита на животните "Енимъл хелп" е закупило частен имот в село Веслец, който трябва да приведе във вид, съгласно изискванията на българското законодателство, за да изгради на мястото приют. И въпреки че публикуват в интернет информация кога и от какви материали и труд имат нужда, доброволци не се отзовават и жените от..

публикувано на 15.11.18 в 16:44

Невена Василева: "С любов и всеотдайност работих и трайна следа оставих"

Бившата учителка е родом от белоградчишкото село Праужда , на 76 години , дългогодишен преподавател по физика, химия и биология . Завършва полувисшия институт в Плевен , след което и физика и химия в Софийския университет . Днес не престава да пътува извън Димово , където е и касиер в местния пенсионерски клуб . Професионалният ѝ път..

публикувано на 15.11.18 в 16:30

Започва Коледният пост

От днес, 15 ноември, започва Рождественският или Коледен пост, който продължава до 24 декември- Бъдни вечер. Постът е 40-дневен и неговата цел е вярващите християни да се подготвят за Рождество Христово, обясни преподавателят по религия Елена Велкова : "Рождественският пост е един от четирите големи поста, които Православната църква е установила, и..

обновено на 15.11.18 в 09:47