Видинско участие в "Дъвка за балончета"

Снимка: Васко Громков Личен архив


"Дъвка за балончета" - най-новият български филм, който днес тръгва по екраните в страната, е с видинско участие. Роля в лентата, която разказва за поколението на 80-те, има известният диджей, изпълнител и журналист от Видин Васко Громков. Това е една сбъдната детска мечта, разказа диджеят:

"Имах си един списък с мечти и една от тях бе да се снимам във филм. През 88-ма не успях, бях на финала за една роля в "Маргарит и Маргарита", двама души останахме тогава, но не успях да се класирам. 30 години по-късно това нещо се случи и съм адски щастлив, защото има някаква символика - през 88-ма не успях, а действието в "Дъвка за балончета" се развива в 88-ма и в наши дни, през 2015-та. Така че, когато ми се обади режисьорът Станислав Тодоров, веднага се съгласих. Още повече, че аз съм единственият, който играе себе си- диждей. Това е една съвсем малка роля, но пък има сцена с Теодора Духовникова..."

"Как така сватба без "Бяла роза"?!" Това е една от репликите на Васко Громков, на която публиката реагира и се забавлява. Тя е част от сценария, в живота диджеят категорично заявява, че никога не би я употребил.

"Дъвка за балончета" е направен изключително майсторски - има тръпка, има носталгия, има и модерни неща, смята Васко Громков. Целия разговор с него може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

В "Музикална зона" на 17 януари 2019 слушаме джипси и етно джаз

В последните години все повече се засилва интересът към джаза от първата половина на миналото столетие. През 30-те години в парижките предградия възниква едно ново направление, наречено джипси джаз . И до днес състави, независимо с какъв произход продължават да интерпретират музика, повлияна или създадена от ромските китаристи. Мануш джазът..

публикувано на 17.01.19 в 09:00

Симфониета- Видин отбелязва годишнина на Менделсон

Симфониета- Видин утре ще отбележи 210 години от рождението на едни от най-популярните композитори на класическа музика- Феликс Менделсон Бартолди . Диригент ще е Овидиу Маринеску, а солисти на виолончело са младите музиканти Киара Кайсидо и Лили Екман. Двамата са завършили лятна музикална академия във Видин и са ученици на Овидиу Маринеску, който..

публикувано на 16.01.19 в 17:45

Театърът във Видин готви премиера

Драматичният театър във Видин подготвя премиерен спектакъл. „Само за мъже“ е по пиеси на Дарио Фо, а репетициите вече започнаха.  "Всъщност Дарио Фо няма такава пиеса, тъй като това са три едноактни пиеси на Дарио Фо, които са компилирани в един спектакъл от един великолепен български режисьор- Андрей Аврамов" , каза новият директор на..

публикувано на 16.01.19 в 17:27

Къпачи ще обикалят в Кула за здраве и плодородие

Около 20 януари, Ивановден (по стар стил), в  Кула  се провежда уникалният по своята обредност обичай  „Къпачи на Ивановден“ . Повече от 100 години традицията не е прекъсвала в Кула и се предава от дядо на внуци и от бащи на синове. Вече има участници в групата и ритуала, които са пето или шесто поколение къпачи. Те са наследници на стари..

публикувано на 16.01.19 в 10:56

Карамановден- празник на биволовъдите или не съвсем

Карамановден е, празник на биволовъдите. Редица ритуали са изпълнявали хората в миналото, за да отдадат почит на животното, което съществува в бита на българина от дълбоки старини. Биволът като животно е вдъхновявал редица художници и писатели. И днес отбелязват празника, но с малко по-свити сърца, защото проблемите са много. Най-големият от тях-..

публикувано на 15.01.19 в 18:57

Уикипедия става на 18 години

В не толкова далечните години от миналия век, за да узнаеш нещо, което ти е необходимо, трябваше на преравяш десетки източници на информация. 15 януари 2001 г. е датата, която преобръща нещата и е важна за абсолютно всеки, дори да не си даваме ясна сметка за това. Защото на този ден започва да се развива проектът Уикипедия - свободна енциклопедия в..

публикувано на 15.01.19 в 17:30