Видинско участие в "Дъвка за балончета"

Снимка: Васко Громков Личен архив


"Дъвка за балончета" - най-новият български филм, който днес тръгва по екраните в страната, е с видинско участие. Роля в лентата, която разказва за поколението на 80-те, има известният диджей, изпълнител и журналист от Видин Васко Громков. Това е една сбъдната детска мечта, разказа диджеят:

"Имах си един списък с мечти и една от тях бе да се снимам във филм. През 88-ма не успях, бях на финала за една роля в "Маргарит и Маргарита", двама души останахме тогава, но не успях да се класирам. 30 години по-късно това нещо се случи и съм адски щастлив, защото има някаква символика - през 88-ма не успях, а действието в "Дъвка за балончета" се развива в 88-ма и в наши дни, през 2015-та. Така че, когато ми се обади режисьорът Станислав Тодоров, веднага се съгласих. Още повече, че аз съм единственият, който играе себе си- диждей. Това е една съвсем малка роля, но пък има сцена с Теодора Духовникова..."

"Как така сватба без "Бяла роза"?!" Това е една от репликите на Васко Громков, на която публиката реагира и се забавлява. Тя е част от сценария, в живота диджеят категорично заявява, че никога не би я употребил.

"Дъвка за балончета" е направен изключително майсторски - има тръпка, има носталгия, има и модерни неща, смята Васко Громков. Целия разговор с него може да чуете в звуковия файл.

Вижте още

"Улица" без шахти асфалтираха във Видин

Преди дни на пощата на Радио ВИДИН получихме сигнал от гражданин за асфалтирана улица с наклон и без шахти. Ето и самото писмо: "Здравейте, пиша ви във връзка с асфалтирането на улиците в гр. Видин. Като преминавах в района на болницата видях направен асфалт на новоизградената улица "Батальона". Намира се в посока от старата бърза помощ към..

публикувано на 25.03.19 в 18:23

"Неделник" от 24 март 2019 година

Брой 250- ти на предаването "Неделник" ви очаква на сайта на Радио ВИДИН. За начало прелистваме старите вестници и идва ред за "Рецептите на Дедо Скръц" . Този път ние забъркал "Боб с гъби кладница" . И от тази смес ставали и кюфтета, казва той!!! В часа на "Ние от Сверозапада" ви срещам отново с писателя Никола Стоянов . Свързаният..

публикувано на 24.03.19 в 13:14

Свети Григорий Палама – отецът на духа и единението с Бога

Втората неделя на Великия и спасителен пост , която отбелязваме днес, е обявена от Църквата Христова и посветена на един велик отец и учител – Св. Григорий Палама . "И дойдоха при Него с един разслабен, когото носеха четворица…" ( Марк 2:3 ) "Възлюбени в Господа, братя и сестри, В днешното..

публикувано на 24.03.19 в 08:00

Държавата иска да чуе младите

Проблемите на Северозападния регион са много, но ситуацията с напускащите региона младежи определено е сред задълбочаващите се проблеми. Ярък пример е Видин, където много от завършилите училище се насочват към по-големите градове или чужбина. Някои от тях заминават, за да продължат образованието си, а след като завършат, повечето от тях не се..

публикувано на 22.03.19 в 17:14

Отбелязваме Световния ден на поезията

Поезията върви ръка за ръка с човечеството от край време и ще продължава да го следва. Тя разказва за тъгата и за щастието, за живота ни посредством рими. Чрез поезията човечеството може да се огледа, както в огледало, а творбите на поетите представляват съкровищница, която съхранява многобройните човешки чувства и емоции. По повод Световния ден на..

публикувано на 21.03.19 в 18:05

Отбелязваме Световния ден на гората

На 21 март отбелязваме Световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 година в деня на пролетното равноденствие по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие (ноември 1971), подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие. Младежкият парламент в Бяла Слатина ще отбележи Деня на гората със залесяване. За..

публикувано на 21.03.19 в 15:20

В "Музикална зона" на 21 март 2019 слушаме Панчо Владигеров – 2 част

Не случайно Панчо Владигеров е наречен "баща на българската музика". Възпитава цяло поколение млади композитори, полага основите на българския симфонизъм, негови работи за пръв път представят България извън границите на родината. Произведенията му носят не само национален дух, но са с общочовешко значение. Носител е на редица престижни награди..

публикувано на 21.03.19 в 08:00