Поредни жертви на пътя във Враца

Възрастен мъж е блъснат на пешеходна пътека
Снимка: Жоро Александров

Шофьор уби на място пешеходец на пътека тип "Зебра" във Враца, а по-късно в болницата почина още един човек.

Тежкият пътен инцидент стана към 17 часа на спирката край местността "Череша" във врачанските лозя. Катастрофата е  на път II-15, който е от Враца за ферибота в Оряхово и атомната електроцентрала в Козлодуй.

Автомобил "Ауди" с врачанска регистрация и пътуващ към Враца, е помел на пешеходна пътека възрастен мъж, който в този момент е пресичал шосето. Докато криминалистите си свършат работата, тялото остана да лежи на пътя.

Заедно със загиналия на място, пешеходната пътека са пресичали още двама - мъж на около 50 г. и по-възрастна жена. Те са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ. Малко преди 20 ч. от здравното заведение е съобщено, че и вторият пострадал при удара е починал.

След инцидента трафикът по пътя от Враца за Оряхово беше затруднен и се осъществяваше само в лентите в посока към Оряхово. .
Вижте още

Снимката на 20 април 2018 година

Президентът Румен Радев бе на посещение в Монтана днес. Държавният глава разговаря на четири очи с кмета Златко Живков. След това държавният глава отиде при семейството на Иво Богданов, който беше осъден несправедливо за убийство в Гърция и освободен от затвора със съдействието именно на Румен Радев. Президентът коментира и някои от актуалните..

публикувано на 20.04.18 в 18:10

Книги на френски език дариха ученици на видинската библиотека

Дарение от книги направиха ученици от ГПЧЕ " Йордан Радичков" на видинската библиотека. Това стана след като младежите организираха музикално-поетичен спектакъл „Поетически Хайку-пикник“, проведен по повод Международния ден на Франкофонията, на който събираха средства за дарението. " По време на седмицата на франкофонията имахме различни изяви -..

публикувано на 20.04.18 в 17:52

През спешна помощ пациенти заобикалят системата за здравно осигуряване

Значително увеличение на пациентите, преминали през болницата в Белоградчик и спешното отделение във Видин , е установено при проверки на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ за миналата година. В многопрофилната болница Професор д-р Георги Златарски“ в Белоградчик броят на извършените прегледи през третото тримесечие на 2107 година е с..

публикувано на 20.04.18 в 17:25

Два инициативни комитета и три политически партии с кандидати за кмет в Макреш

Два инициативни комитета и три политически партии ще участват със свои кандидати на изборите в Макреш на 20.05. 2018г. Това съобщи председателя на Общинската избирателна комисия Петър Тодоров и уточни: " Вчера беше последния срок за регистрация на политическите партии за изборите, както и на инициативните комитети. Регистрирахме два инициативни..

публикувано на 20.04.18 в 17:08

Намаляват ПТП-тата във Видинско

Първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата се проведе във Видин. На заседанието, председателствано от областния управител Албена Георгиева, бе представена информация за извършените дейности през 2017 г. по републиканските и общински пътища в област Видин, водещи до подобряване безопасността на..

публикувано на 20.04.18 в 16:32

Румен Радев: "Държавата и всички ние трябва да повишим стандарта на Северозапада"

Президентът Румен Радев бе на посещение в Монтана днес. Държавният глава разговаря на четири очи с кмета Златко Живков. "Много приятна и важна среща. Искам да поздравя г-н Живков за това, че работи вече 5-и мандат. Това означава огромно доверие на гражданите. Трябва да спрем да казваме, че това е най-бедният край на Европа и България...

публикувано на 20.04.18 в 16:07